Mclaren Monaco İçin İddialı

yazar:

kategori:

Mclaren takımı 4. kez ard arda Ferrari’ye mağlup olmuş olsada İstanbul’dan kendisine güvenir şekilde ayrılıyor.

Lewis Hamilton yarışı 2. sırada tamamladı ancak lastiklerini korumak için ekstradan pit stop yaprığı ve bna rağmen 2. olduğ için bu yarışı en iyi yarışı olarak nitelendirdi.

Önümüzdeki 2 yarış Monaco ve Kanada geçen sene Mclaren’in domine ettiği yarışlardı. Mclaren takımı bu yarışlar için oldukça iddialı.

Mclaren F1 CEO’s Martin Whitmarsh "Burada olumlu olan şey gerçekten Ferrari’yi yenebilirdik."

"Lewis İspanya’da iyi ve güçlü bir yarış çıkarmıştı ve aynı şekilde güçlü ve olağanüstü bir yarış Türkiye’de çıkardı."

"Şimdi Monaco’ya gidiyor ve burada güçlü bir aracı olacağını düşünüyorm… Çok sıkı çalıştık ve eminim diğerleri de öyle ancak burası her iki pilotumuzn da sevdiği bir pist."

"Lewis F3 ve GP2’de burada kazandı ve geçen sene de F1 aracı ile kazanabilirdi ve bu sene bunu yapmak için çok istekli."

"Heikki İstanbul’da sıralamalarda fantastik bir iş çıkardı. Onu hiç bu kadar üzgün görmemiştim. Gerçekten b yarışı kazanabileceğine inanıyordu ve yarış geçtikçe bunu yapabileceğini düşündü."

"Üzülmekte haklı ancak aynı şekilde böyle bir yarış çıkarmasaydı mutsuz olmazdı."

"Yarış kazanacak bir pozisyona girdi ve bu sene yarış kazanacak ve gelecekte bun hakediyor." dedi.


Yorumlar

  1. şuanda pistte en iyi süspansiyon McLarene aittir ve bu yüzden Monaco,Canada,Monza gibi pistlerde çok başarılı olunuyor yüksek kerblerde araç çok iyi gidiyor ve güç kaybetmiyor..

  2. kaan kaanhan avatarı

    monacoda lastikler kerb lere vurmaya başladığında görülecek mclaren ın suspension farkı 😀

  3. ddialı olabilirler.fakat türkiyede ve ispanyadaki monacoya benzer sektörler ferrarinin hızlı oldugunu gösteriyor .bu yılki ferrari hızlanma bölümünde ve özellikle viraz cıkısların bütün araclardan iyi. kiminin pilotajı ile birlesince bence hamilton kimi cekismesi izleyecegiz gibime geliyor.mc laren agır depo ile hem fazla lastik eriyor hemde ferrariden daha yavas kalıyor.hamilton burada kısa pit yolu ile muhtemelen polü alıp 3.pit deneyecektir.ferrari buna nasıl cevap verecek bilemiyorum ama güvenlik aracı her seyi değiştirebilir ki sürpriz bir isim yarıs kazanırsa şaşırmayın..birde yagmur yagıyormus…

  4. bu sezon çok güçlü bir ferrari varmış:) shumi li ferrari mclaren kötüyken bile birşey yapamadı deniyor.massa nın tc başarısınamı kimi nin dolu deposuna mı güveniyosun anlamıyorum.ferrari virajları mclarenden iyi dönebilseydi arada 1/2 sn fark olurdu. izle gör

  5. Arkadaşlar bu sene biliyorsunuzki mclaren dingil mesafesini uzattı ferraride kısalttı doğrudur ama bu demek olmuyooki mclaren ferrariden uzun dingile sahipp.. Tamam monacoda heleki çekiş kontrol sistemi olmadan kesin konuşmak yanlış..yarış bence ortada geçecektirr..TAmam belki geçen seneki gibi bir fark olmayacaktırr doğrudur..ama unutmamanız gereken birşey var mclarenin brakın bu halini ölüsü bile yarışı kazanabiliyorsa orada mclareni özel yapan başka bişeyler var derim ben..saygılar..

  6. mustafa  akdeniz avatarı
    mustafa akdeniz

    ben bmw lerden birinin podyumda olacağını düşünüyorum.

  7. ferrari bu yarısı alacaktır. görürsünüz vede kimi

  8. Bir arkadas ''Ferrari 2001 den bu yana kazanamıyor'' demiş.Benim anlamadıgım bu Ferrarinin bir daha monacoda kazanamaması anlamına mı geliyor?Yav bırakın böyle mantıgı mantık degil bu.Bu sezon çok güçlü bir ferrari var ne yani 2001 den bu yana kazanamıyor diye kazanması mumkun degil mi?

  9. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    bakalım çekiş kontrolün kalkmasıyla nasıl bir monaco olacak.

  10. istanbuldaki farkın nedeni setup farkı.mclaren 1 ve 2. sektore göre kendini ayarladı ordan süre kazanmaya çalıştı. 3.sektörde kaybettiğinden fazla süre kazandı.Monaco için tehlikeli isimler kubica alonso ve kimi .Bmw nin genel olarak McLaren le mücadele edebileceğini sanmıyorum.sadece kubica alonso gibi özel bir yetenek.

  11. 2. sektördede aynı şekilde en hızlı..Ama 3.sektörde Ferrariler biraz daha hızlıydı

  12. İstanbul Parkta son sektörde McLarenin yavaş olmasının sebebi son 3 viraj değildir ondan önce bir çok düzlük var Ferrarinin biraz daha iyi düzlükte o yüzden son sektörde Ferrari iyi gözüktü ilk sektörün en hızlı ismi Hamiltondı..

  13. Mclarena yavassınız demedim. Avantajlı Olan Ferrari Dedim. ve Gene Nerden biliyosun Dingil Mesafesini Demiş Bir Arkadas. Kaba Tabirle Söyliyim Geçen Yılki Şasi Düzenimizi Kullandıgınızı Unutmayın. Bu Monaco'da Bir Dezavantajdır. Biz Standart Dingili Kullanıyoruz. Artı Şu Olayada Değineyim İst Speed Parkta Uzun Dingilin Faydasını Orta Sektörde Gördünüz. Hızlı Virajlarda Avantaj Yavas Virajlarda Dezavantajdır. Monaco Pistinide biliyorsunuz zaten…

  14. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    bence burada aracta sorun yoksa pilota bakar birde sıralama turları

  15. Bakın arkadaslar sizde haklısınız mclareni monacoda yıkmak zor.Ama dingili aklınızdan çıkartmayın diyorum.Geçen yıl F2007 ile ferrarinin yaşadıklarını gördünüz.Aynı veya benzer seyleri mclarende yaşayacaktır.Bide burnunuda uzattılar MP4-23 ün bakıcagız bekleyip görecegiz ben monacoda süpriz bir isim bekliyorum veya BMW ler.

  16. alper subaşı avatarı
    alper subaşı

    yaa arkadaşlar ferrarinin en üst yöneticisine sorsanız en korktuğunuz pist hangisi diye monaco der ferrarinin en mükemmel senesi olan 2002de bile schumaer yarışı kazanamadı ayrıca geçen seneyi hatırlatırım 5-6 tur daha olsa mclarenlar ferrarilere tur bindirceklerdi yanlış hatırlamıyosam alonso raikonnene 1dk 19 sn fark atmıştı ayrıca istanbuldada gördükki mclaren virajlarda hala ferrariden iyi ayrıca dingil mesafesi diyorsunuz ferrari ne kadar kısaltmış mclarende ne kadar uzatmış olsada mclareninki daha kısa

  17. dingil mesafesi konusunda kim nerden biliyor kimin daha uzun dingile sahip olduğunu anlamıyorum biz sadece geçen senekine oranla biraz daha uzatıldığını duyduk ama kaç cm olduğunu duymadık görmedik Ferrarininde keza belki çok uzudu biraz kısalttılar ve buna rağmen yinede McLarenin dingilinden uzunda olabilir sonuçta cmlerle fark ediyor..Dediğim gibi takım hafta boyunca sorun yaşamazsa rahat 1-2 olur bundan önceki 5 yarıştada çeşit şanssızlıklar yaşadık artık bir son verilmesi lazım..

  18. monaco da ferrari favoriymiş 🙂 biz massa türkiyede favori diyebiliyoruz ama siz monacoda bile favoriymişsiniz neye göre daha iyi aerodinami varmış ilginç.Ferrarinin sadece motoru var bunu asla unutmayın izleyip görücez yazmakla yarış kazanılmaz.

  19. Ferrari 2001 den beri kazanamıyor bazı arkadaşlar zorlanmadan kazanır fln demişler neye göre diyorlar anlamıyorum McLAren bu pistin kralı adeta 14 kez kazandık ve en kötü araçla bile liderliği kovaladık rahat bir duble bekliyorum takımdan Ferrarilerden birini bence Massayı Kubica geride bırakabilir..

  20. Komik komik yorumlar.Arkadaslar geçen yıl Ferrari monacoda ne yaşadıysa bu yıl Mclarende onu yaşayacak.Uzun dingil+uzun burun.

  21. Ertan  Akkaş avatarı

    Evt arkadaşlar her ne kadar McLaren'ci arkadaşlarım dingil konusunu pek önemsemeselerde 😀 en önemli konu. Çünkü Bu senenin MP4-23'ü F2008'den daha uzun bir dingil mesafesine sahip. Yani aerodinamik olarak Ferrari önde.

    Ayrıca burada Sezonun en yumuşak 2 lastiği kullancak ki Ferrari yumuşak lastiklerden Macca'dan daha iyi verim alıyor.Bu Ferrari için 2. avantaj.

    3. avantaj ise Kimi faktörü… Burası Kimi'nin en hızlı olduğu pistlerden birisi olduğu için bu bizim bir diğer avantajımız.

    4. avantajda tecrübe… Yani Ferrari bence favori AMA Macca çok iyi bir takımdır. Ne yapacağı belli olmaz. O yüzden Ferrari duble yapmak istiyorsa işi sıkı tutmalı….

    FORZA FERRARİ

  22. mc laren bnce ıkı aracınızda fınısh gorecek böyle dusunmee arkadaslar ben bu yarısta pilotaj cok onemlı oldugu ıcın alonso rosberg wber gıbı ısımlerınde zirveye oynuyacagını dusunyrm ama favorım ferrari

  23. arkadasım madem dingilleri bu kadar iyi biliyorsun. mclarennin dingil mesafesi nedir?mp4-22 den ne kadar uzun da konusuyosun.ferrarinin dingili mclarenden kısamıki mclaren avantajlı olmasın? Monaco mekanik aksamı iyi olan,dengeli olan arac için uygun bir pist dogru setup 1.yi belirler.mclarenin bu yılki şansızlığının devam etmesini bekliyorum(istemeyerek).2 araç bitiremeyecektir:S

  24. ogun savaş avatarı

    Bakıyorumda kırmızıları tutanlar büük konuşmaya başlamışlar hemen size dip not en son ne zmn bi ferrari monaco yu kazandıı????? 😀
    Mclaren en iddasız geçirdği 2006 sezonunda bile burda galibiyeti kaçırdıı şimdi diyosunz dingil mingil … Hata gelmezse yarışı Lewis alır ferraridn anca kimi 3. olablir

  25. bnde ferrarilerin bi aksilik olmazsa ilk ikiyi zorlanmadan alıcagını dusunenlerdenım mclaren ancak bmwyle 4 ve 5. sıra için mücadel edebilcek monacoda belki lewis massayı zorlayablrr ama ben ferrariden double beklyrrmm

  26. Monaco Hızlı Bir Pist Değil. Uzun Dingil Hızlı Virajlarda Avantajlıdır. Yavas Virajlarda Standart Dingile Göre Performans kaybı yaşar. Ne kadar iyi balans ayarı yaparsan yap. Avantaj Ferraride olacaktır.

  27. kaan kaanhan avatarı

    monaco da avantaj McLaren da olacaktır.

  28. Uzun Dingil Monaco'ya uymuyor. Ferrari Daha avantajlı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir