A1GP, Ferrari Esaslı Yeni Aracının İlk Resmini Yayınladı

yazar:

kategori:

A1GP, gelecek Eylül ayında başlayacak olan seri için Ferrari tarafından üretilecek yeni aracın tasarımının ilk görüntüsünü ortaya çıkardı.

Organizatörler tarafından Cad çizimi yayınlanan 600 beygirlik V-8 motorlu araç, Cuma günü eski GP pilotu A1 yorumcusu John Watson tarafndan ilk alıştırmasını yapacak.

Şasi, F1 dünya şampiyonu F2004’ü temel alıyor ama yakın yarışma ve geçişe izin verecek özellikleri de içinde bulunduruyor.

Şasinin tasarımı, F2004’ün tasarımcısı Rory Byrne ve A1GP teknik sorumlusu John Travis tarafından denetlendi ve Ferrari motor uzmanı Jean-Jacques His ise motor sorumlusu oldu.

a1gp_2008_ferrari_f2007_173647849.jpg

A1GP Başkanı Tony Teixeira, yeni araç ile gelişim işlemlerinden memnun ve gelecek haftalarda yeni makinenin tanıtılmasını umuyor.

Tony Teixeira: "Herkes bu proje için çok heyecanlı ve yeni A1GP Ferrari’nin tekerleklerinin ilk dönüşünü görmek harika olacak."

"Açıkçası bizim hâlâ yapacak çok işimiz var. Bu sadece, yoğun gelişim ve test programına alınacak ilk adımdı. Ama şimdiye kadar yapılan ilerlemelerden çok memnunum. Bu alanlarda tecrübeli olan iyi tanınmış motor sporları şirketlerini kullanabilmekten dolayı şanslıyız."

"Programa uyduğumuz için mutluyum ve aracın resmi tanıtım tarihini yakın zamanda açıklayacağız."


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    F1 olmadığı haftalar A1 olsun böylece her hafta sonu motor sesi

  2. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    umarım f1 gittigi yerlere giderler böylece 1 hafta sonunda daha fazla yarıs izleriz

  3. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Bu Gp de sanırım bir de Türk takımı olacak.Daha doğrusu Türk sponsoru alan bir takım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir