Pirelli Daha Heyecanlı Yarış Hedeflerine Ulaşıyor

yazar:

kategori:

Formula 1’in lastik tedarikçisi, bu sene için hafta sonları kullanılacak iki çeşit hamur arasındaki hız farkını azaltmayı ve bu şekilde takımların lastik stratejisi belirlerken işlerini zorlaştırmayı amaçlıyor.

Jerez pistinin doğası yanında serin hava koşulları, sıcak havalarda gerçekleşecek açılış yarışları hakkında fikir sahibi olunmasını engellese de Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, ilk izlenimlerin olumlu olduğunu belirtti.

Hembery: “Bu hafta öğleden sonraki sürüşlerden görüldüğü kadarıyla, pistte 20 ve üzeri sıcaklıklara çıkıldığında yumuşak ve orta sertlikteki hamurlar arasında iyi işaretler mevcut: performans farkı 0,6 saniye gibi görünüyor. 4 km. uzunluğundaki bir pistten de bunu bekliyorduk”

“Ayrıca orta ve sert hamurlarda lastik ısıtmanın (öncekine kıyasla) daha iyi olduğunu biliyoruz ki geçen sene eleştirildiğimiz bir konuydu: Lastikleri doğru aralığa getirme; özellikle de daha az yere basma kuvvetine sahip, hamurları ısıtmakta zorlanan, gridin ortalarında yer alan araçların bazıları için. Dolayısıyla olumlu geri bildirimler aldığımız bir başka konu bu”

“Pilotların hepsi genel olarak araçların iyi dengeye geldiğinden bahsediyor. Bunun nedenlerinden birinin, lastikleri artık daha iyi anlamaları ve araçları bu konuda daha iyi tasarlamaları olduğunu düşünüyorum. Genel olarak geri bildirimler çok olumlu”

Yarışlara heyecan getirme konusunda farklı hamurlarla tur dereceleri ve aşınmalar arasındaki farkı düşürmeyi hedeflediklerini söyleyen Hembery: “İstediğimiz bu. Hatta ilk göstergeler, bunun gerçekleşeceğini işaret ediyor.”

“Takım kararı verecek: Bir pitstop az yapıp, orta/sert hamurla biraz daha uzun kalmayı tercih edecek. Geçen sene herkes yumuşak lastiklerden azami performans elde etmeye çalıştı; çünkü başka yolun herhangi bir avantajı yoktu; fark çok büyüktü. Takımlar 1.5 saniyelik farkı, aşınma üzerinden telafi edemedi.”


Yorumlar

  1. Jarno Trulli avatarı

    Geçen yıl Hamilton'ın sorun yaşamasının ve Button'ın Hamilton'a kafa tutabilmesinin yegane sebebi söylediklerin.. Çok doğru…

  2. iyi fikir istanbul 2007 hamilton gibi.

  3. DRS'ye bile razıyım ama Pirelli işin iyice cılkını çıkarmaya başladı. Yeni lastikler sayesinde şuminin ferrari zamanlarında yaptığı gibi viraja kayarak giren ve çıkan pilotlar görmüyoruz. Hızlı diye tabir ettiğimiz pilotlar artık herkesten önce "lastiklerim bittiiii" diye haykırarak pite dalıyorlar.

    Oldu olacak dört lastikten birini diğerlerine göre daha çabuk aşınacak şekilde yapın, yarışta diğer lastikler aşınmadan önce 0 hemen aşınıp patlasın. Süper heyecan olur ;@

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir