Jerez Testlerinde Kim Ne Kadar Mesafe Kat Etti?

yazar:

kategori:

4 gün boyunca takımlar Jerez’de yeni araçlarını test etme fırsatı buldular. Bu testlerde takımlar yeni araçlarını tanımaya başladılar. Tanıdıkça yeni parçalarla geliştirme çalışmaları başladı ve aynı zamanda yeni Pirelli lastikleri hakkında veriler toplandı.

Peki bu testlerde takımınızın ya da pilotunuzun ne kadar mesafe kat ettiğini merak ettiniz mi? Ettiyseniz tek tek hesaplamayla uğraşmanıza gerek kalmadı. Üyelerimizden Onur Aybars‘ın http://f1.f-e-n.net sitesini kullanarak hazırlamış olduğu ve bizlere gönderdiği olduğu verileri sizlerle paylaşıyoruz.

Tabi paylaşmadan önce biz de öne çıkanları sizlerle paylaşalım. Jerez testlerinde en çok çalışan takım olarak Lotus, Williams ve Caterham takımları ön plana çıkıyorlar. Büyük takımlardan eski araçla çalışan Mercedes 4. en fazla mesafe kat eden takım olurken Mclaren 6., Red Bull 9., Ferrari ise 10. sırada yer alıyor.

Pilot bazında ise Williams ile son 2 günde tur atan Bruno Senna yer alıyor. Onu Lotus sürücüleri Romain Grosjean ve Kimi Raikkonen takip ederken Sauber’den Kobayashi 4. sırada yer alıyor. 2011 aracı ile 3 gün çalışan Mercedes sürücüleri Schumacher ve Rosberg’in ise 174’er tur attıkları görünüyor.

 


Yorumlar

  1. Adamlar eşşekmi eski araçla turladı elbetteki o datalar işe yarayacak

  2. 1000 tur atsalar ne olur ? Eski araçla turladılar.

  3. Mercedes Son gün katılmadı ama çok iyi turladı en son gün katılsa 450 turu devirirlerdi Mercedes Şu an için iyi başladı 2012 sezonuna

  4. o olmaz işte.

  5. O hz.Ömer adaleti olmasın:)

  6. "Pilot bazında ise Williams ile son 2 günde 250 km yol kat eden Bruno Senna yer alıyor."
    250 km değilde 250 tur olabilir mi?

  7. teşekkürler Onur, eline sağlık.

  8. Hz.Ali nin adaleti gibi.ancak bu kadar olur.

  9. böyle adaleti alnından öperim 🙂

  10. santimetresine kadar rosberg ve schumi aynı turlamışlar 🙂

  11. Son gün piste çıkmamalarına rağmen Mercedes çoğu takımdan fazla yol kat etmiş. Elde edecekleri datanın öneminin yüksek olmamasına rağmen iyi çalışmışlar.

  12. Mercedes ve pilotların 1.5 gün sürüşüyle yaptığı mesafe gerçekten iyi umarım araca iyi şekilde aktarırlar.
    Lotus E20'den umutluyum ön gruba yakın olmasını umuyorum.
    Umarım şu RedBull'u yalnız bırakmayacak araç çıkar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir