Jerez Testlerinin En İyi Takımı Hangisiydi?

yazar:

kategori:

Takımların büyük kısmının yeni otomobilleri ve Pirelli’nin bu sezon hazırladığı yeni lastikleri denediği Jerez testlerinde ilk günün lideri 1.19.670’lik derecesiyle Lotus pilotu Kimi Raikkonen olurken, ikinci günün en hızlı ismi 1.18.562 ile Mercedes pilotu Michael Schumacher olmuştu. Üçüncü günde de Mercedes üstünlüğü devam etti ve Rosberg 1.17.613 ile ilk sıraya oturdu. Son günün lideri ise 1.18.877 ile Ferrari’den Fernando Alonso oldu.

Formula 1’de her zaman bilinen bir kural vardır ki, sezon öncesi testleri sezonun gidişatı konusunda çok kesin yargılara ulaşılmasına izin vermez. Ancak genel performans ve takımlardan gelen yorumlar çerçevesinde sezon içindeki dengeleri tahmin etme konusunda bazı çıkarımlarda bulunabiliyoruz.

Bizler de sizlere Jerez testlerinde en iyi performansı sergileyen takımın hangisi olduğunu düşünüyorsunuz diye soruyoruz…

 

Jerez Testlerinde 4. Gün - Alonso Testleri Zirvede Tamamladı

Jerez Testlerinde 4. Gün – Alonso Testleri Zirvede Tamamladı

2012 Formula 1 sezonunun Jerez’de gerçekleştirilen ilk test dönemini Fernando Alonso zirvede tamamladı. …

 

Jerez Testlerinde 3. Gün - Rosberg Lider, Grosjean Parladı

Jerez Testlerinde 3. Gün – Rosberg Lider, Grosjean Parladı

2012 Formula 1 sezonu öncesinde Jerez’de gerçekleştirilen testlerin 3. gününde en hızlı isim Mercedes’ten Nico Rosberg oldu. …

 

Jerez Testlerinde 2. Gün - Schumacher Lider

Jerez Testlerinde 2. Gün – Schumacher Lider

2012 Formula 1 sezonu öncesi gerçekleştirilen kış testlerinin İspanya’nın Jerez pistinde gerçekleştirilen 2. gün çalışmalarını Mercedes’ten Michael Schumacher zirvede tamamladı. …

 

Jerez Testlerinde 1. Gün - Raikkonen Geri Dönüşünde Zirvede

Jerez Testlerinde 1. Gün – Raikkonen Geri Dönüşünde Zirvede

2012 sezonu öncesinde Jerez’de gerçekleştirilen ilk test gününü Lotus takımı ile spora geri dönen Kimi Raikkonen lider tamamladı. … Haberin Devamı

 


Yorumlar

  1. katılıyorum sene başında renault mercedese yakındı sezon ortlarına doğru mercedes renault dan uzaklaşıp ferrariye yaklaşmaya başladı. 4.,5. mücadeleleri vermeye başladı.

  2. Bırakın herkes istediğine versin

  3. Alt tarafı oylama neden bu kadar büyüttünüz arkadaşlar heskes istediğine oy vermekte serbest ?

  4. adamlar demişki olmak istediğiz yerdeyiz yani yine lider takım belli gibi çok muhtemel.
    mgp ye oy verenler hangi akla hizmet oy vermiş ? gönülden destekliyorlar canı gönülden inanıyorlar pilotlarınada ondan oy vermişler.gönül işi herkes anlamaz.

  5. Sene basindaki mgp araciyla sene sonundaki ayni hizdaysa tabi

  6. Ben oyumu mercedes ve lotus a veren iki akpliden biriyim :)))

  7. McLaren e oy atanlar duygusal değilde Mercedes e oy atanlarmı duygusal oluyor? RBR, yada McLaren ne yaptı? yanii burada o kadar oyu alacak ne yaptılar.Birileri hiç durmadan pistde turladı, bazıları arızadan piste çıkamadı.RBR yada Ferrari birincimi olacakdı veya çok oy alacakdı…Hangimiz bu testlerde neyi kıstas seçipde şundan dolayı şu oldu diyebiliriz?? Lotus hızlandı diye maana edip Raikonen desteği verir gibi insnalar oy verdiler.Oysa ilk test günündeki performansları oldukça iyiydi oyu hakdemiyor değiller.RBR yada McLaren ne yaptı (Ferrari hiç birşey ortaya çıkaramadığından bahis konusu dahi etmiyorum).Mercedes olunca duygusallaşan canım milletim diğer takımlara oy verince doğruyu bulan bir millet haline geliyor.

  8. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    şimdi şu da var. bu seneki araçlar geçen seneki jerez zamanını geliştirmedi mi? mercedes eski aracıyla iyi iş çıkardı o zaman 🙂

  9. Link vermeyi unutmuşum eğer F kanal sistemi Mclarendeki gibi etkili çalışırsa büyük avantaj sağladılar demektir.
    http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/02/merc_schu_jere_2012-3.jpg

  10. Mercedes e oy verenler F1 den anlamıyor diyenler ben F1 den anlıyorum ve oyumu mercedes e verdim bunun en büyük sebebi de " Mercedes, En İyi Dereceleri F-Kanal İle attı" haberine etkilenmem. Siz inanmazsınız dedikodu dersiniz belki de öyle ama benim oyumu etkiledi. Bu arada yanılmıyorsam Mercedes testlerde EBD kullanmadı. Burdaki fotoğrafta da egsozun yüksek konumlandırıldığı görülüyor.

  11.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Kimin iyi olduğunu Avustralya'da görürüz. Son 12 yılda, 3 sezon dışında Albert Park'ı kazanan şampiyon olmuştur.

  12. bana codemaster´in f1 i haricinde oynayabilecegim f1 oyunu tavsiye edermisiniz,rfactor nasil iyimidir veya tavsiye ettiginiz mod var mi ? linkle birlikte.

  13. ama şimdi şu da var. bu seneki araçlar geçen sezonun derecesini geliştirmedi mi. mercedes eski araçla iyi iş yapmış o zaman 🙂

  14. Bir tek Mercedes çok çalışıp istikrarlı turlar atmadı, bizim millet olarak en büyük sorunlarımızdan biri her şeye duygusal olarak bakmak.

  15. ferrari ön jantlardaki aero eklentiyi neden kullanmıyor ki ? mclaren redbull lotus ve forceindia da varken neden ferrari kullanmıyor kendi bulduğu şeyi ? iyice sıkılmaya başladım bu takımın garip garip davranmasından .

  16. Ustelik diger takimlarin 2011 araclarinin yasaklanmis halleri bile mgp aracindan hizliyken 🙂

  17. bink32.dll hatası veriyorsa oyunun setup dosyları içinde directx ile ilgili bir setup var onunla directx'i güncellemen gerekiyor.

  18. Mercedes'in birinci olmas sebebi bence takımın çok çalıştığı ve istikrarlı turlar atmaları eski veya yeni Testlerde başarılıydılar bir çok takıma göre

  19. F1 camiasinda yapilan yorumlara atilan turlara istikrara koyulan hedeflere bakilinca bence Lotus.her ne kadar bu testler in hicbir anlami yoksada ferrari de soru isareti cok.redbull ve mclarende aan man cok memnun degiller.kaldiki gecen senenin iki iyi takimi iyi olsalarda gecen senenin mirasini yiyorlar.mercedes gecen seninin araci ile yarisiyor.
    pilotlar dan ve bir cok otoriteden geen yorumlar.ve lotus un koydugu hedefin ustunde gozukmesi istikraribana lotus dedirtiyor.

  20. Tamam da arkadaşlar mercedes geçen senenin aracıyla, yasaklanan sistemlerle test yaptı 🙂 birinci olmasını anlamadim 🙂

  21. Bence Mercedes'in aldığı oyların Schumacherle ilgisi var.Her ne kadar testler ve eski araçla olsa da Schumacheri zirvede görmek insanı heyecanlandırıyor.

  22. Burunların karşılaştırması

  23. arkadaş jerez testlerinin en iyi takımı kim diyor…yeni araçların en iyisi kim demiyor…öle deseydi başka oy verirdik..

  24. bencede lotus ama saygı duymak lazım mercedes diyenlere

  25. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Mercedesmi daha yeni araç çıkmadan buna oy verenler f1 den anlamıyor demektir,Şu ana kadar bütün takımların içersinde en çok deney yapan mclarenle red bull ve ferrari yer alıyor en iyisi kim diye sorarsanzı Mclaren hiç sorun yaşamadı,Ağırlık onu gösteriyo 2 ci sırada red bull 3 cu sırada ferrari eyr alyıor ama barcelon a da daha cok yapılacak ısler oldugundan bu soru mantıksız bana kalırsada o yuzden diğer testi beklememiz gerekecek.

  26. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Mercedese oy verenler hangi akla hizmet oy atmışlar anlamıyorum

  27. Eğer ki o hızlı turların F-kanaldan kaynaklandığı haberleri doğru ise oy verilir.

    Bana kalırsa F-kanaldan değil de EBD'den kaynaklanıyor ama diğer kişileri Mercedes'e oy verdiği için yadırgamam.

  28. gokhan cinar avatarı

    mercedes e oy vermenin mantığını da anlamış değilim. 2011 aracıyla tur atıyorlar geçen yıl birçok yönde sezon boyunca gelişim sağladılar bu araçla, yani hazır bir araç. Sırf en hızlı turları attı diye niye oy verilir ki cok saçma…

  29. Mercedesin 2012 Tahmini aracı İle 2011 Aracı Kıyaslanması. Büyük ihtimal böle olucak.Gayet güzel duruyor…

  30. Tabiki HRT

  31. acayip şaşırdım mercedesin fazla olduğunu görünce . önce lotusun beklentilerin üstünde olması geldi aklıma sonra redbull yorumları geldi (redbulldan isimlerin ve pistteki kişilerin gayet olumlu yorumları) . çok tur atan iyi olsaydı hey gidi hey 🙂

  32. garibim felipe 🙂 ..

  33. Alonso-Gilles avatarı

    Ya sen şu f1 2011 deki sorunun ne olduğunu biliyormusun?

  34. Kusura bakmayın ama bu kadar kötü ve mantıksız bir konu görmedim …

  35. Her şey o ilk takım emriyle başladı…

  36. Alonso-Gilles avatarı

    Sitedemi sorun var bendemi?Siteye bazen giremiyorum.Babylon vardı sildim ama sunucuya ulaşılamıyor diyor.

    Bir sorumda f1 2011 ile ilgili olacak. bink32dll hatası veriyor oyuna giremiyorum ne yapmam lazım?

    En iyi takım kim sorusuna gelince kesin bir takım diyemem.Ama en çok ilgi çekeni Lotus ve Torro Rosso.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir