Mateschitz: "3. Şampiyonluk İçin Vettel'in Arkasındayız"

yazar:

kategori:

Speedweek’e konuşan Mateschitz: “Önünde hâlâ büyük bir potansiyel var. Çünkü tecrübesi, istikrarı ve farklı durumlardaki baskınlığı dizginlenemeyecek. Sıralamadaki odaklanması zaten gücünün bir parçası ama rekabette daha da güçlü olacak. Çünkü artık bu sporun karmaşıklığını daha iyi biliyor”

Red Bull patronu, takımının yine referans noktası olacağına inanıyor ve pilotlarından Mark Webber’in, takım arkadaşına kafa tutması için çıtasını yükseltmesi gerektiğini düşünüyor.

2013’te de Webber’in takımda kalabileceğini reddetmeyen Mateschitz: “Takım için her ikisinin (pilotların) de hızlı olması ve eşit olarak mücadele etmeleri önemli.”

Avusturtalı milyarder Jerez’de “İlk amacımız, araca gençlerimizden birini koymak. İşte bu yüzden Toro Rosso’daki pilotları değiştirdik. Her ikisi de (Daniel Ricciardo ve Jean-Eric Vergne) çok yetenekli ve büyük potansiyellere sahipler. Ama karşımıza çıkan soru; Webber 2012 sonunda bırakacak mı?”


Yorumlar

  1. sercanmercedesAMG avatarı
    sercanmercedesAMG

    Yeni Bernie Ecclestone 'da sen olursun bu gidişle 😉 ,1.si massa ferrriden gönderilirse orta sıralardaki takımlardan kendine yer bulabilir ancak (kovalainen'in mclarenden gönderilişi gibi ve şuanda yarıştığı orta grup bile değil ) ferrari dediğin gibi tek pilota oynar herzaman o yüzden button ve alonso bu ikilide çok zor ihtimal,rosberg'e gelince eğerki bu sezonda mercedes iyi bir araç veremezse redbull kapılarını seve seve açar, weber ise bu sezon iyi birşeyler yapsa bile redbull'un da tek pilota oynaması onun canını sıkacak ve ferrarinin kapılarıda ona açık,mercedesGP ise rosberg'i gönderirse koltuğuna oturtacağı bana göre tabi kobayashi'den başkası olamaz,raikonen lotus takımını daha şimdiden çok sevmiş gözüküyo eğerki geri dönüşünde eski kariyerinden daha fazla bişeyler yaparsa lotusla kimi bu takımı takımda kimi'yi bırakmaz.
    Buna göre grid şu şekilde olablir ;
    mercedesAMGGP; SCHUMACHER&KOBAYASHİ
    FERRARİ ;ALONSO&WEBER
    REDBULL;WETTEL & ROSBERG
    MCLAREN; HAMİLTON & BUTTON (bu ikiliyi uzun süre daha mclaren bırakmaz)
    LOTUS;KİMİ & GROSJEAN

  2. Rai nin 2 yıllık sözleşmesi var Reno ile bu durumda, bu sene Webber İSTENİLEN performansı çıkaramassa ve Ferrari Massayı harcarsa gelecek yılın potansiyel RBR pilotları "Massa,Algersuari,Rosberg" 1 yıl deneme amaçlı sözleşme yapıp 2014 için Rai ye göz dikebilirler.Tabi Vettel + Rai RBR yi duman eder 2 şampiyonu yönetmek her baba yiğidin harcı değil… Demem o ki Alonso 2016 sonrasında ayrılırsa Ferrariden ya da emekli olursa yerine Vettel ve Button ın geçmesi çok muhtemel.

    Düşünüyorumda Massa seneye Ferrariden giderse yerine gelebilecek en muhtemel seçenek Rosberg den başkası değil..Gönül isterki BUTTON gelsin ama McLaren kısa zamanda bırakmaz.. =))

    Kubica diyenleri duyar gibiyim ama şu ihtimalide düşünün Ferrari'nin dili yandı bi kere, Massa kazadan sonra bi türlü toplayamadı ya da topladıda elinden bu kadarı geliyo, 2. bi Massa vakası yaşamaktansa Kubicayı gözardı etmeyi tercih etme ihtimali çok yüksek. Ferrari bildiğimiz eski Ferrari takımda bi tane lider olur ona oynanır.

    Görmek İstediğim Grid Dizilimi:

    Ferrari: Alonso + Button
    McLaren: Lewis + Rosberg
    RedBull: Vettel + Rai
    Mercedes : Schumi + Massa
    Renault: Webber + Perez veya Kobayashi
    Force India: Glock + Hulk

  3. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Ben riccardodan iyi bir şey çıkacağını sanmıyorum.belki vegnede ufak bir kıvılcım var ama vettel olmak kolay değil.şahsi fikrim webberle sözleşme bir sene daha uzatılacak.yada belki kimi takıma gece bilir

  4. Bu sene Ricciardo ve Vergne en azından Webber kadar iyi çıkmazlarsa Muhtemelen Buemi RB koltuğuna oturacak. Dışarıdan pilot alacaklarını pek sanmıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir