Allison: "E20, Melbourne'e Kadar Çok Değişecek"

yazar:

kategori:

Lotus’un 2012 aracı E20, Jerez’deki ilk testlerde göz doldurdu ve Allison, Melbourne’e gidildiğinde Jerez’dekine göre çok daha farklı bir araca sahip olacaklarını ifade etti.

Allison: “Melbourne’e götüreceğimiz araç, Jerez’de çalıştığımıza kıyasla tamamıyla farklı olacak.”

“Sezon açılışı öncesinde yapılacak hâlâ çok iş var. Birçok parça değişecek: Ön kanat, arka kanat, sidepodlar, motor kapağı, taban, bazı süspansiyon parçaları ve bazı küçük fren kanalı”

“Her zamanki gibi çok yoğun geçecek birkaç hafta olacak.”

Geçen sene takım önden çıkışlı egzozdan çok umutluydu ama pistteki sonuçlar tamamen farklıydı. Bu sene ise bu sisteme sahip değiller.

Allison, geleneksel düzene döndükleri için mutlu olduğunu; çünkü araçla çalışırken mühendislerin işinin çok kolaylaştığını belirtti.

Allison: “Önden çıkışlı egzoz olmaması, aracın inşasını basitleştirdi. Her akşam aracı alt üst edip sonraki günün çalışmalarına hazır etmek çok daha kolay artık. Çünkü daha düzgün bir düzeni var”

“Aracı pistte çalıştırma ve analiz etme açılarından, geçen seneki aracın doğuştan bir sorunu olmaması gerek. Ama egzoz sitemi, birçok aerodinamik mesele yaratması ile zorlayıcı oldu”

“Yani bu bağlamda E20 üzerine çalışması daha kolay. Bu da demek oluyor ki yarış mühendislerimiz, bütün yayları, lastik basınçlarını, kamberleri vs cephaneliğinde taşıyabilir.”


Yorumlar

  1. Takımda ki ışığı kararlığı görebiliyorum Açıklama umut verici ve gelişim çalışmaları harika bu saydıklarını bir çok takım sezon İçerisin de Barcelonaya getiriyor. Geçen sene R31 Sezon başın da Ferrari ve Mercedes ile denkti ve hatta bazı artıları vardı ama Kubica'nın yokluğu ile olan oldu. Şimdi İki dünya şampiyonuna sahipler ve geri bildirim olarak harika bu. Rüzgar Tünelin deki gelişmeler Mclaren ile Simülasyon anlaşmaları Lotusun takım daki varlığını hissettirmesi vs uzar gider bu böyle. Bana şuan ki durumları 2004 yılındaki Renaultu hatırlatıyor bakalım neler yapacaklar. Şampiyon ekibi başarılar.2011 den daha güçlü başlangıç yapacaklarını düşünüyorum.

  2. Ama şunu söylemek istiyorum raikkonenin burada yeniden yarışıcak olması bence muhteşem bişey iki sevdiğim pilot aynı anda pistte olacak rai ve şumi tüm kalbimle bu ikiliye başarılar diliyorum…

  3. umutntm
    güzel yorum 🙂

  4. Sezona E21 ile başlayacaklarsa sezonun ikinci yarısına E22 finalide E23 ile yaparlar artık..Nediyelim Çok konuşmaya başladılar Lütfen azlaf çok iş….

  5. tamamen bozmasınlarda iyi olan aracı..:D

  6. "…Birçok parça değişecek: Ön kanat, arka kanat, sidepodlar, motor kapağı, taban, bazı süspansiyon parçaları ve bazı küçük fren kanalı" Demekki Melbourne E21 le çıkacaklar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir