2012 FIA Ödül Töreni Türkiye'de Olacak!

yazar:

kategori:

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), her sene o yıla ait ödülleri dağıtır.

2012 Ödülleri için Meksika, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerle mücadele eden Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, rakiplerini geride bırakarak töreni ülkemize getirmeyi başardı.

Federasyonun yaptığı açıklama: “Bugüne kadar otomobil sporları adına uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil eden Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Uluslararası Otomobil Federasyonu(FIA)’nun her yıl gerçekleştirdiği Genel Kurul ve Sezon Sonu Ödül Töreni’ne aday olan Türkiye; Malta, Macau, Meksika, İrlanda, Finlandiya ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni geride bırakarak, organizasyona ev sahipliği yapma hakkını kazandı.”

“Bilindiği gibi FIA, dünyadaki otomobil sporlarının yönetimi ve turing otomobil etkinliklerinin yürütülmesi alanında tek yetkili organ konumunda. 1904’te kurulan ve merkezi Paris’te bulunan FIA, otomobil sporlarının yanı sıra; karayollarında seyahat, güvenlik, trafik kazalarının önlenmesi, çevrenin korunması ve tüketici hakları gibi konularda dünya üstündeki on milyonlarca otomobil kullanıcısının haklarını koruyor ve onları temsil ediyor. FIA’nın üyeleri, beş kıtaya, 132 ülkeye ve 227 ulusal otomobil kulübü veya federasyonuna yayılmış durumda.”

“FIA, her yıl sonunda yıllık genel kurul ve sezon sonu ödül törenini gerçekleştiriyor. 2009 yılına kadar Genel Kurul Paris’te, Ödül Töreni ise Monako’da gerçekleştiriliyordu. FIA Başkanı Jean Todt, iki yıl önce bu dev organizasyonu, Fransa dışında, diğer ülkelere taşıma kararını almış ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, söz konusu kararı destekleyerek organizasyonu yapmaya aday olmuştu. Geçtiğimiz yıl ilk defa Fransa dışında bir ülkede, Yeni Delhi, Hindistan’da gerçekleştirilen genel kurul, bu yıl İstanbul’da organize edilecek. FIA’ya üye tüm ülkeleri temsil eden yaklaşık 500 delege, Aralık ayının başında gerçekleştirilecek ve beş gün sürecek olan genel kurul için İstanbul’da buluşacak.”

“Genel kurul haftasında ayrıca, Formula 1 ve Dünya Ralli Şampiyonası da dahil olmak üzere, FIA tarafından düzenlenen tüm uluslar arası yarış serilerinde şampiyon olan sürücülerin kupalarına kavuşacakları bir ödül töreni de organize ediliyor.”

“TOSFED, daha önce Formula 1, Dünya Ralli Şampiyonası, Dünya Binek Otomobiller Şampiyonası ve Dünya Cross-Country Kupası olmak üzere FIA’ya ait olan tüm dünya
şampiyonalarını ülkemizde düzenlemiş ve FIA Avrupa Ralli Şampiyonası, FIA GT Şampiyonası, Alman Binek Otomobiller Şampiyonası (DTM), Le Mans Dayanıklılık Serisi, Renault Dünya Serisi gibi yarışmalara ev sahipliği yapmıştı.”

“Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, bu dev organizasyona ev sahipliği yaparak, otomobil sporları dünyasındaki yerini bir kez daha kanıtlamayı hedefliyor. Öte yandan geçtiğimiz ay içinde Uluslar arası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC), FIA’yı resmen tanımasının ardından, FIA Genel Kurulu ve Sezon Sonu Ödül Töreni’nin İstanbul’da yapılacak olmasının; İstanbul’un 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları adaylığı için referans olabileceği de düşünülüyor.”


Yorumlar

  1. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama .

  2. ve ödül töreninde Barnie amca söz alır; ''Türk dostlarımızla 2013'ten itibaren 20 yıllığına Türkiye Gp'si için anlaştığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum…''

  3. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Züğürt tesellisi mi desem,tuhaflık mı desem sanırım ikisini de demeliyim.Pirelliler Türkiye'de üretilir,ödüller Türkiye'de dağıtılır ama yarış olmaz.

  4. Bir fıkra aktarayım;

    İki arkadaş trafik kazasında ölürler. Diğer tarafa geçtiklerinde dünyada işledikleri günahlardan dolayı direk cehennemde zebaninin huzurunda el pençe divan beklemektedirler.

    Zebani defterlerini açar. "İkinizde bolca günahta bulunmuşsunuz" der. Uzun boylu olana, "Sen dünyada güzel davranışlarda da bulunmuşsun. Sana seçme hakkı vereceğim. Türk cehennemine mi gitmek istersin yoksa Avrupa cehennemine mi?" der. Uzun boylu olan iki cehennem arasındaki farkı sorar. Zebani de "Biz burada hergün b.k yediriyoruz. Avrupa cehenneminde kaşık kaşık, Türk cehennemindeyse kova kova yediriyoruz" diye cevap verir. Uzun boylu olan Avrupa cehennemini seçer. Zebani kısa boylunun defterini inceler ve "Sen hem günahkar hem de çok kötü bir adammışsın. Sana seçme hakkı yok. Türk cehennemine gideceksin." der. İki arkadaş zebaniye yalvarırlar, yakarırlar ama yok. Kısa boylu olan Türk cehennemine…

    Aradan yıllar geçer. Uzun boylu olanın her gün kaşık kaşık b.k yemekten dermanı kalmamıştır. Bir yandan da Türk cehennemindeki arkadaşını düşünüp, "Ya o ne yapsın? Ben kaşıkla yemeye dayanamıyorum, o ise kovayla yiyiyor. Kim bilir ne haldedir?" diye içinden geçirir.

    Aradan geçen yıllarda zebaniyle ahbaplığını arttıran uzun boylu arkadaş bir günlüğüne Türk cehennemine gidip oradaki arkadaşını ziyaret etmek için zebaniden izin almıştır. Hem böylece bir gün boyunca b.k da yemeyecektir.

    Uzun boylu, yolda kendi kendine arkadaşının durumunun kesinlikle çok daha kötü olduğu, ona moral vermesi gerektiğini düşünerek Türk cehenneminin kapısına gelmiştir. Kapıdaki görevlilere ziyaretçi kartını gösterip içeri girer.

    İçeri girdiğindeyse karşılaştığı manzarayla büyük bir şaşkınlık yaşar. Herkes yan gelip yatıyor, kahkahalar havalarda uçuşuyor. Kısa bir aramadan sonra arkadaşını bulur. "Ya bu ne iş? Ben Avrupa cehenneminde kaşık kaşık b.k yemeye dayanamıyorum. Size burada kova kova yediriyorlar. Ama sizin haliniz çok iyi. Nasıl oluyor bu iş?" diye sorar. Arkadaşı cevap verir, "Türk cehennemi oğlum burası. Kova bulsak b.k bulamıyoruz, b.k bulsak kova bulamıyoruz".

  5. Dün haberi twitterda görünce sevindim ama İstanbul 2012 spor başkenti seçildiği için bu organizasyonu biz kazandık diye düşünüyorum. Ama F1 i kaybettikten sonra bizi ödül töreni teselli bile etmez

  6. şimdi hangi pilotun şampiyon olacağı benim için daha önemli. umarım kimi bir şekilde bir süpriz yapar bir şey olur şampiyon olur da onu türkiye'de görme şansımız olur 🙂

  7. ironik bir durum. 2014 öncesinde sadece bir kez daha f1'i canlı canlı görmekti isteğimiz. ödül yerine sapını verdiler 🙂

  8. Türkiye'de hibir motorsporları aktivitesi yok ama ödül töreni burada yapılacak. Bayaa ilginç açıkcası Komik

  9. Teselli Armağanı Bu olsa gerek… F1 Geri gelsin ödül töreni hiç Türkiye'de yapılmasın arkadaş…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir