Pirelli, 2012'nin İlk Lastiklerini Açıkladı

yazar:

kategori:

Sezonun ilk yarışı Avustralya ve 3.ç yarışı Çin’de yumuşak ve orta sert hamurlu lastikler kullanılacak.

Sezonun 2. yarışı Malezya’da ise orta sert ve sert hamurlu lastikler kullanılacak.

Geçen sene olduğu gibi bu sene de her takım, o hafta sonunun sert hamurundan 6, yumuşak hamurundan 5 set lastik alacak.

 


Yorumlar

  1. bencede lastik stratejileri geri gelmeli hemde derhal '' getirin ulayyynnn :)) '' michlen takımının f1 den ayrılması %100 haklı sebeplerden, çunki rekabeti ortadan kaldırdılar , bence rekabet olmazsa f1 olmaz.. olursada böyle saçma bazı kurallar içinde '' arabayı böylemi yapsaydık, burun şöylemi olsaydı, son tur sert lastikleri takar bitiririz,egzoz çıkışını istenen çerçeveye oturtamadık bizde alttan çıkardık '' gibi saçma sapan fikirlerle olur…farklılıklar olacak ki herkez değişik ve kendine uyan stillerle yarışsın ve kazansın veya kaybetsin.daha öncede söyledigim gibi buranın gp2 den farkı ne, burası otomobil sporlarının en uç noktası değilmi.burda herkez farklı yöntemler deniyecek ki daha iyiye gidilsin..

  2. takımların hangi lastik türlerini kullanacaklarını neden pirelli belirliyor.belki takımlar farklı strateji düşünecek.lastik stratejileri üretilemiyor bu nedenle.getirsin tüm hamurları isteyen istediği hamuru kullansın.ayrıca süper yumuşak yada yumuşakları kullananlar yumuşak hamuru kullanma zorunluluğunu yapmış sayılmalı.orta sert ve sert lerden birini kullananında sert hamuru kullanma zorunluluğunu yapmış sayılmalı yarışlarda.

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Arkadaslar yinede sorayım unuttum bende orta sert lastik hangi renk di süt beyazmı grimi yazarsanız sevinirim.. bu arada ferrari lastik ısıtma sorununu çözdü sert lastiklerle artık iyi sayılırız görmeden bir şey diyemezyiz tabikide.

  4. Bu da demek oluyor ki bu seneki medium lastikler = geçen seneki soft lastikler. zaten geçen seneki süper softların aynı kalacağı söylenmişti, yeni çıkan soft lastikler de süper softla geçen seneki soft arasında bir tür olmuş.

  5. bunun nedeni şudur malezyada lastik aşınması pistin karaktersitiğinden dolayı çok yüksek bu yüzden daha dayanıklı olan medium ve hard lar gidiyor eğer super yumuşak ve yumuşak hamurlar olsaydı ohooo artık pit stopların hattı hesabı kalmazdı 4-5-6 pit görebiliriz öyle olursa şimdiki durumda ise ideal 2-3 pit

  6. Tolga Soydan avatarı

    monacoya kadar kırmızı gelmez

  7. haklısın bencede kırmızılar la gidilmeli

  8. tam tersi bu sene Q3 e çıkmama olayı fazla yaşanmayabilir çünkü yumuşak hamurla yumuşağa göre daha sert olan hamur (mesela soft la medium) arasındaki fark 0.6-0.8 saniyeye indirilmiş bu sene. geçen sene 1.5saniyeden fazla olduğu için pilotlar soft tekerleri korumaya çalışıyordu. asıl ilginç olan ise malezya ya medium+hard götürülmesi.

  9. bu yıl da Q3'te piste çıkmayan araçlar göreceğiz öyleyse. yalnız avustralya'ya neden süper yumuşak götürülmüyor anlamadım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir