Hamilton, MP4-27 İçin Hayal Kırıklığını İtiraf Etti

yazar:

kategori:

Auto Motor und Sport’un haberinde İngiliz pilotun endişelerinin ilk olarak geçen hafta Jerez’deki 4 günlük testte ortaya çıktığı yazılıyor.

Marca Gazetesi ise Hamilton’ın, Heikki Kovalainen ile özel görüşmesinde eski takım arkadaşına, yeni araç karşısında hayal kırıklığı yaşadığını itiraf ettiğini yazdı.

Haberlere göre Hamilton, McLaren’ın tercih etmediği basamaklı burunları görünce “Diğer bütün araçların ön kısımlarının yüksek olduğunu gördüğümde, bizim doğru yaptığımız konusunda şüphe duymaya başladım” demiş.

McLaren pilotu, Jerez’de 1:19’lu derecesi ile takım arkadaşı Jenson Button’dan hızlı göründü ve katıldığı her iki günde de Sebastian Vettel’e yakındı.

Jerez Testlerinde 3. Gün

Jerez Testlerinde 4. Gün

1:19’lu derecesi için Hamilton, McLaren’in agresif olduğunu söyledi ve düşük yakıt yükünü ima etti.

Eğer öyle ise tahminler, MP4-27’nin Lotus’un Jerez temposundan 1 saniye kadar uzakta kaldığı yönünde.

Egzoz beslemeli difüzörlerin yasaklanması ile ilgili sorular sorulduğunda takımın yaşadığı güçlükleri işaret edercesine konuşan Hamilton, yeni aracın “hızlı virajlarda kontrol edilmesinin zor olduğunu” belirtti.

Bu ifadeler, Vettel’in Red Bull aracı için söylediklerine ters düşüyor.

Vettel: “Hızlı virajlarda öncekine kıyasla pek fazla fark hissetmiyorum”

Hamilton, mikrofonlar karşısına geçtiğinde ise gerçek düşüncelerinden farklı konuşuyor.

Hamilton: “Aracın şu anda bulunduğu yer açısından olumlu hisler içindeyim ve adamlarımızın daha ileri gidebileceğine inanıyorum”

“Herkesin kendi programına odaklandığını unutmamalısınız. Şu anda kimin hızlı olduğuna bakılmıyor”

“Önümüzdeki haftalarda herkesin nerede olduğu konusunda daha iyi bir göstergeye sahip olacağız”


Yorumlar

  1. zamaninda redbull icin derlerdi
    parayi bulunca gorduk

  2. araçlar aynı olursa hamilton ve alonso şampiyonluğa oynar diğerleri yaklaşamaz. raikkonenle vettel 3. 4. lük kapışır ancak.

  3. McLaren mühendisleriyle Ferrari mühendislerini aynı kefeyemi koyuyosunuz 🙂
    RB bu yılda favori orası kesinde Merco için bişey söylemek şuan için anlamsız.

  4. yerel kahraman avatarı
    yerel kahraman

    yahu beyler niye kasıyosunuz. bence lotusun performansı göstermelik kasarak gelmiş bir performanstır. hem raikkonennin moralini yukseltmek hemde sponsorlara gözdağı vermek için yapılmıştır. diğer araçların zamanlarına bakmayın bu ilk test de. adı üstünde test. her tura ayrı bir ayar ile giriliyor. ilk defa çıkmışlar piste aracın doğru ayarlarını bulmaya çalışıyorlar. son testi ya da melbourne'u bekleeyin. ayrıca bu site haberleri çok çarpıtıyor gram analiz ya da teknik bilgi ya da dogrulugu onaylan mış haberler olmuyor. ner de yonetim ne biçim haberler bunlar?

  5. mclarenci mp4  avatarı

    ahahaha hayale bak. lotus ve mercedes 2.lik için kapışacakmış. Nerde onlarda o kapasite, hep büyük güncelleme diyolar patlıyolar. Her sene geliyoruz diyolar patlıyolar. Bu senede farklı olmayacak sadece laf ebeliği yaparlar.

    ama bu hayallet süpermiş. 🙂

  6. mclarenci mp4  avatarı

    ahahaha hayale bak. lotus ve mercedes 2.lik için kapışacakmış. Nerde onlarda o kapasite, hep büyük güncelleme diyolar patlıyolar. Her sene geliyoruz diyolar patlıyolar. Bu senede farklı olmayacak sadece laf ebeliği yaparlar.

    ama bu hayallet süpermiş. 🙂

  7. Newey özel ders falan verse mclaren için.Arkada nasıl df kazanılacağı anlamak için 😀 Bu nedir arkadaş 3 senedir aynı mevzu

  8. geçen sene aldo costa da push road sistemine güveniyordu ne oldu? (: ben bu yıl da red bull üstünlüğü ve yükselen bir mercedes görüyorum

  9. İlk başta korktum ondan sonra kendime dedim ki ne de olsa Mclaren, sezon içi en hızlı gelişim kaydeden takım, ardından rahatladım. Sonra yine korktum, malum yazda yatıp kışta çalışıyor diye, sonra kendime yine dedim ki geçen sene bir haftada düzelttiler gene yapabilirler. Sonra tırstım gene. Kendimi avuttum testtir testtir dedim. Umarım yine en güçlü şekilde gireriz sezona. Temenlilerimin gerçek olması dileğiyle 🙂

  10. ne yazıkki mclaren ve ferrari yine boş bu sene.
    red bull lotus ve mercedes firtınası esecek yine tek başına redbull favori
    lotus ve mercedes 2.lik için savaş verir.
    Ferrari de beklenenin tam tersine alonso hayal kırıklığı yaratır massa alonso ya göre daha iyi olur
    Mclaren da yine tek başına button mücadele verir.hamilton ve alonso takışması çok olur bu sene

  11. pilotlar olarak katılyorum . ama araç olarak redbull çok farklı.

  12. :))) katılıyorum!!!

  13. şayet öyleyse bile barcelona ya kadar her şey normale döner umarım.mgp ve lotusun şansı az ama mclaren ve ferrzri yani alonso ve hamilton vettel den üstün pilotlar bu şartlar altında 2010-2011 artık çekirge 2 sıçradı 3.süne birileri izin vermemeli.yoksa fason efsane doğacak

  14. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    mantıklı bir açıklama yapmışssın teşekkürler.bu arada ben kimi tutan bir taraftar olarak lotustan ahım şahım bir şey beklemiyorum bu konuda da haklı çıkacaksın büyük ihtimal,sadece mücadeleci,sağlam bir araç olsun yeterli.

  15. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    araç performansı aynı olsa bile her yarışın fovorisi ayrıdır bunu unutmayalım.her pilot bir pistte üstündür.

  16. Hangi 13 14 turlu stintte atmış?Ben dikkat etmiştim daha kısa bir sürüş hatırlıyorum.Ayrıca şu an o uzunlukta(sana göre daha uzun olacaktı stint) bir stintte 1 19 bulması bence fazla iyimser.

  17. Mclaren işleri bir anda tersine çevirmeyi başarabilen bence gridteki tek takımdır…Onlar için herşey sorunun kokusu alınanakadardır….

  18. Düşük burun aerodinamik kazanç için yapılmış bir yenilik değil ki; uyulması gereken bir regulasyon nedeniyle takımların uyguladığı zorunlu bir değişiklik. Mclaren dizayn felsefesine göre düşük şase(ki normalde df kaybı demek) araç dizayn ettiği için uyulması gereken burun regulasyonunu stepsiz kurtardı. Diğer takımlar ise mecbur kaldılar… Bunu step burunlular iyidir ya da Mclaren yanlış yaptı demek bence doğru değil… Olayı ya biri doğrudur ya diğeri şeklinde görmemek gerekir diye düşünüyorum.. Düşüncem tasarım felsefesinden dolayı kuralın Mclareni etkilemediği yönünde…

    Asıl sıkıntı ebd siz aracın arkasının nasıl paketleneceği ve ebd olmadan df kaybını ne kadar minimize edecekleri… Bunu da sanırım Melbourne cumartesi Q3 ünde göreceğiz.

    Jerez testleriyle ilgili 2011 4 gün sonunda en hızlı turunun Williams'dan Barricello'ya ait olduğunu ve 2011deki Williams performansını düşünürsek testlere göre yorum yapmanın ne kadar doğru? olduğu hakkında bir fikrimiz olur….

  19. Her takımın felsefesi farklıdır McLaren geçen yılda ve ondan önceki yılda düşük burun düşük şasi kullandı zaten neden felsefesini değiştirip RB tarzı araç yapsınlarki.Burun tasarımı konusunda Paddy Love kendilerine güvendiklerini söylemişti çok açıklayıcı bir biçimde o yüzden bu haberinde sallamasyon oldugunu düşünerek takımıma güveniyorum herzaman oldugu gibi.

  20. rocco junior avatarı

    Aslında devrimsel olan sadece f kanaldı evet güzel bir konseptti ve kopyaladık lakin bizim aracın çok kompleks olduğu konuşuluyor.Hal böyle olunca uyumsuzluk veya aracın kapasitesini anlamakta zorluklar olabilir.Araç neye nasıl tepki veriyor,nasıl setup edilir,sorunları nasıl giderilir anlamak için 2 test seansı kaldı.Mclaren 2010da sadece rakiplerden hız anlamında gerideydi…

  21. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Rocco Jr. ben Ferrari'nin durumunu biraz Mclaren 2010'a benzetiyorum. Devrimsel şeyler yaptıkları için başta zorlanacaklar ancak ardından süre kazanabilecek bir sürü alanları olacak. Mclaren 2012'de ise Ferrari 2011 durumu var sanki. :S Umarım araçlar birbirine çok yakın olurda müthiş bir mücadele izleriz.

  22. Diğer tüm takımlar yüksek burunu tercih ederken McLaren düşük burun kullanıyor ise bunun iki sonucu olabilir:

    1- Çoğunluğun bildiği doğrudur ve McLaren yanlış yapıyordur.
    2- McLaren diğer herkesin fark edemediği bir şey bulmuştur.

    Bana kalırsa 1. olasılık daha yüksek.

  23. Ben 17 mart'ta Q3'ü görmeden inanmam kimseye dergiler gazeteler pilotlar dahil şuan bu haber bile söylentiden ibaret sadece.

  24. Sakin olun 2012 şampiyonu Hamilton olcakmış … Öyle duydum.

  25. 1:19'lu derecesi için Hamilton, McLaren'in agresif olduğunu söyledi ve düşük yakıt yükünü ima etti.

    tam tersi, agresiftik derken düşük yakıtı değil depoda birhayli yakıtı olduğunu kastediyordu. siz piste çıkacaksınız 13,14 tur istikrarlı turlar atacaksınız ve bu serinin başında 1.19 lu dereceyi yapacaksınız sonrada kırmızı bayrakla seriniz kesilecek ve bu düşük yakıtla olacak? F1 ortalaması tur başına 2,75kg,yani başlangıç yakıtı düz hesap 40kg,kırmızı bayrak çıkınca içeri girmek zorunda kaldı,buda 40kg dan fazla yakıt olduğunu gösterir. araç neyle çalışıyor? sürücünün bi taraflarına boru döşeyip metan gazıyla çalışmıyorsa haberin yalan olma ihtimali yüksek. eldeki deliller yalan olduğunu gösteriyor ama şuanda kimin önde kimin arkada olduğuda belli değil.bana göre redbull dışında herkes soru işareti. ayrıca vettelin açıklaması;yeni kurallardan dolayı aracın arka kısmında DF kaybedeceğimizi biliyorduk, şuanda araç aşşa yukarı tamda düşündüğümüz gibi herhangi bir süpriz yok.

  26. Araç yavaş yada hızlı olabilir ama böyle şeylere inanacak kadar saf değilim açıkçası.

    Sonuçta Lotus dan 1 sn yavaş kalmak mümkün değil. Birde geçen sezonu hatırlatarak daha ilk testi tamamladık demek istiyorum.

    Daha önümüzde uzun bir 2012 var. Saygılar…

  27. rocco junior avatarı

    Tüm takımlar geçen seneki df seviyesini yakalamak istiyor ve Red Bull bile henüz o seviyede değil.Yapılan açıklamalarda bunu telafi etmeye çalışıyoruz tarzı açıklamalar var.Lansmanda da yanlış duymadıysam Lewis:"Geçen seneki seviyeyi henüz yakalayamadık" demişti.Ben ne Ferrari'nin ne Mclaren'nin insanları yanıltmakta olduğunu düşünmüyorum ve eğer bir yavaşlık varsa bunun burundan olduğunu sanmıyorum.Arka tarafta kaybı telafi ettiklerinde bir şekilde hızlı virajlarda denge kaybı giderilir.Ancak bu sene şimdiye kadar fark yaratacak bir zımbırtı ile gelen olmadı.Herkes ebd kaybını telafi derdinde

    Ferrari'de durum biraz karışık ve Mclarene göre çok daha zor.Öyle ki temmuzdan beri oluşturdukları araçta ciddi sorunlar var ve gidermek için 1 aydan az zaman kaldı.Mclaren tahminimce sadece biraz daha tutunmaya ihtiyacı var.Sezona kadar araçlar çok gelişecek herkes 2sn bile kazanabilir güncellemeler ile.

    Bekleyip görelim ben bu sezon ciddi bir savaş olacağını mavilerin geçen seneki gibi rahat kalmayacağını düşünüyorum.Lotusun sanıldığı kadar iyi olduğuna inanmıyorum açıkçası.Mercedes çıkıp herkese sürpriz yapabilir mesela herkes merakla bekliyor.

    Tüm bunlara bakıp Red Bullu ilk bir kaç yarış Mclarenin yada Mercedesin zorlayacağını düşünüyorum.

    Son olarak bu ilk teste bakıp işte şu 1sn önde bu 2sn geride açıklamaları yıllardan beridir var.İlk yarışa çıktığımızda inanıyorum ki hepsinin atmasyon olduğunu göreceğiz…

  28. hamilton'ın test zamanı doğru dürüst bir yorumunu görmedim çünkü aracı geliştiremiyor bu araçtan geçen seneki df'yi beklemek komedi. Geçen seneki df var diyen adamda daha önce egzoz beslemeli araç kullanmamıştır.başka şekilde kazanılması edilmesi mümkün bir sistem değil

  29. Alonso-Gilles avatarı

    🙂 saygılar..

  30. Alonso-Gilles avatarı

    Belki apexlerde sikinti yasiyordur uzulme 😛

  31. Hamilton → Heikki
    Heikki → X kişi
    X Kişi → Marca gazetesi.

    Kısacası Hamilton'ın 1. ağızdan konuşmasını beklememiz lazım.
    Bir laf böylesi bir yol kat ettiğinde, nicelik (cümlenin uzunluğu veya evveli-sonrası) yönünden nitelik (anlam ve kasıt) değiştirebiliyor.

  32. Araçlar aynı hızda olursa sıralama Vettel-Alonso-Button-Hamilton-Şumi-Raikkonen gibi olur bence. Lastik faktörünü unutmamak lazım.

  33. cok politik konusmalar bunlar gercegi ancak ilk yarista anlariz

  34. Bunlar psikolojik açıklamalar olabilir. Ferrari'nin itiraf haberi de yalan olabilir. Neredeyse bütün araçların yüksek hızlı viraj geçiş hızları düşecek tahminimce. Çünkü DF kayıpları var. İlk yarış gösterecek bakalım.

  35. elvan dalton avatarı

    Eğer hamilton kendini toparlayamazsa Alonso çok rahat şampiyon olur. Mevcut formlarını göz önüne alırsak da malesef en sevdiğim üçlü şumi-kimi-button en arkada kalırlar gibi geliyor bana.

  36. Öffff yinemi Redbull..

  37. Jarno Trulli avatarı

    Yeni bir 2011 sezonu yaşamayalım, şu parmak çocuğun aracı hızında başka birilerinin daha aracı olsunda artık bu saatten sonra…
    Şimdi böyle söyleyince merak ettim, acaba RB, McLaren, Ferrari, Mersedes ve Lotus. Bu hepsi aynı hızda olsa,, Vettel, Hamilton, Button, Alonso, Schumi, Rosberg ve Raikkonen.. Sezon sonu sıralama nasıl olurdu acaba?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir