Lotus da FOTA'Dan Ayrılmayı Gözden GEçiriyor

yazar:

kategori:

Şu anda HRT birliğin bir parçası değil ve Red Bull, Ferrari, Sauber ve Toro Rosso da ayrılık yolunda; McLaren ve Mercedes diğer tarafta yalnız kalacak.

Bu hafta da Lotus Renault GP’nin sahibi Gerard Lopez, kendilerinin de ağrılığı düşündüklerini ifade etti.

Red Bull’un takımlar arasındaki iyi niyet anlaşmasını ihlâl ettiği, Ferrari’nin kendi gücünü kullanmak istediği yönünde söylentiler arasında ayrılıklarla ilgili nedenler farklılaşıyor.

Sauber’in öne sürdüğü gerekçe ise Formula 1’de son dönemde yaşanan tasarruf tedbirlerinin küçük takımlara fayda sağlamadığı üzerine.


Yorumlar

  1. Kesin FOTA'nın yıllık 100000 yuro aidatından tasarruf etmek için yapıyorlardır 🙂

  2. sercanmercedesAMG avatarı
    sercanmercedesAMG

    motor sporlarında herzaman dış aynı görünsede içeride yapılabilecek bi çok avantaj sağlıyabilcek durumlar var ve f1 dünyanın en pahalı en masraflı sporu daha doğrusu show'u ve bundan iyi reklam yapılabilcek yer yok bence bu yüzdende takımlar daha fazla kazanmak sponsor almak için öne çıkmak zorundalar(ferraride en ufak bir marllboro yazısı göremezsiniz ama her yıl 50 milyon euro desteği var ) ve bunun için ufak tefek hileler yapıyorlar ,her sene yeni bir avantaj sağlayıcı parçalar ekleniyo daha sonra diğer takımlar tarafından kopyalanıyo küçük takımlar bütcesi olmadığı için deneyemiyorlar bile ve haksızlıklar ortaya çıkıyo ve yasaklanıyo sürekli yeni buluşlarla geliyorlar ve haksızlıkla elde edinilen başarı olursa bir sonraki sene ya zorunlu herkese yaptırılıyo yada kaldırılıyo ,yani f1'in yada fianın bunun önüne geçmesi yada sabitlemesi çok zor,ya her araç santimi santimine aynı olacak herşeyiyle ozamanda pilot kabileyiti ortaya çıkıyo asıl bizim seyircilerin istediğide bu aslında ama motor sporlarında nedense pilotlar araçtan sonra hep ikinci planda kaldığı için bu mümkün değil.

  3. ortada olmayan bi sistemi oluşturmak gerçekten zor , önde kuralları koymuş hazırlamış bi lig yokki bunlarda o belirli kurallar çerçevesinde hareket etsinler, kural koyucu olan f1 oldugu için mecburen deneme yanılma sistemini kullanmak zorundalar ve dolayısıyla da kuralları oluşturuyorlar, bu gerçekten sinir bozucu bişey, şu f1 i adam gibi bi çerçeve içine oturtsalarda herkez rahatlasa….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir