Fittipaldi: "Massa Bu Sene Şampiyonluk Mücadelesi Verebilir"

yazar:

kategori:

TotalRace’ konuşan Fittipaldi: “Felipe’nin, daha iyi bir araç olan yeni Ferrari’ye sürüş stilini uyduracağında şüphe yok. Bu şansa sahip”

1972’de Lotus, 1974’te de McLaren adına yarışırken şampiyon olan Fittipaldi, Pirelli lastiklerinin, agresif pilotların işini zorlaştırdığını düşünüyor.

Fittipaldi: “Pirelli lastikleri, Felipe gibi agresif pilotların işini zorlaştırdı. Ama (massa) hızlı ve 2009’daki kaza nedeniyle herhangi bir şekilde performans kaybı yaşamadı”

Fittipaldi, Massa’nın Macaristan’daki kazasını, 1996’da Michigan’da IndyCar kazası ve 1987’de Nelson Piquet’in Imola’daki kazasıyla kıyasladı.

Fittipaldi: “Massa’nın kazası, Nelson Piquet’nin Imola’daki ve benim Michigan’dakine göre farklı. (Massa’nın) kafasına bir şey vurdu ve kendinden geçti; bu farklı. Bunun psikolojik etkisini biliyorum; bu farklı”

“Felipe Massa, harika sonuçlar elde edebilir ama bu, Ferrari’nin performansına bağlı. Ama önceden olduğu gibi şampiyonluk mücadelesinde olma şansı var”


Yorumlar

  1. JetMan aslında bi iddia'ya mı girsek seninle ne yapsak 😀

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Arkadsim sana yuzde yuz katiliyorum ve gorup ikaz ettigin icin tebrik ediyorum

  3. bu şahıs dün akşam siteden yasaklanmıştı. bu yorumu gözden kaçmış. haklısınız

  4. Özge Yamak 04.02.2012 01:02:10

    Yorum yazarken dikkat edilecek hususlar:

    – Mesajlarınızda genel ahlak kurallarına aykırı, takımları, pilotları, takım üyelerini ve özellikle de diğer üyeleri küçük düşürücü, hakaret niteliğinde ifadeler kullanmanız yasaktır.
    – İki yada daha fazla kişi arasında karşılıklı kavgaya dönen tartışmalara izin verilmez.
    – Ortamı gerecek, gereksiz tartışma çıkartabilecek tahrik edici mesajlara mümkün olduğunca izin verilmez.
    – Gereksiz yere ard arda veya tamamı büyük harflerden oluşan mesajlara izin verilmez.
    – Türkçe’yi mümkün olduğunca doğru kullanmaya çalışalım. Kasıtlı olarak Türkçe’yi bozmaya çalışanların mesajlarına izin verilmez.

    ali kaya 16 saat 5 dakika önce
    okadar pislik ve ahlaksızki şu ferrari ekibi

    Özge Hanım, bu mesnetsiz yorum 16 saattir burada.Bunca saattir bu yorumu kaldırmadığınıza göre ya çok hoşunuza gitti ya da bizlerden birinin o şahse küfretmesini bekliyorsunuz.

    Sizlerden biraz seçici olmanızı rica ediyorum.Bu tür mesnetsiz yorumların ve sahiplerinin bu siteye bir artısı olamayacağını düşünüyorum.Yok biz burada sirk, lunapark veya mahalle kahvesi tarzı bir ortam oluşturmak istiyoruz diyorsanız o başka tabi.Ama biz en iyisi olmaya çalışıyoruz, profesyoneliz diyorsanız bunun da gereğini yerine getirin.

  5. götünüz yemedimi önceki yorumumu göstermeye.

  6. yanlış yaptın felipe eğer hockenheimda yol vermesydin şimdi başka bir takımda redbullda meydan okurdun ona.okadar pislik ve ahlaksızki şu ferrari ekibi.ölümden dönüpte zafer psikolojisi tatmasını bile çok gördüler.terazisi tezekten olanın dirhemi bo… tan olur.

  7.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    :DDDDDD

    Tersi olursa unutmayın da bu lafımı yedirin bana.

  8. bu ne şakamı.alonso şu massayı bebek gibi beşiğe koyar o beşiğide kucağında sallar e eee eee eeee diye.

  9. Muammer UYAR avatarı

    Olmadı Olamadı Olamayoru 🙂

  10. Pirelli lastikleri, Felipe gibi agresif pilotların işini zorlaştırdı.

    massa hangi konuda agresif hımmm kendi takım arkadaşlarına savunma yaparken agresif doğru söylüyorsun

  11. Bana kalırsa Massa geçirdiği kazadan sonra hiçbir zaman eskisi gibi olamayacak.

  12. Her nekadar macaristandaki kazadan etkilenmedi densede bence tam anlamıyla bu psikolojiden kurtulmuş gibi gelmedi nedense….Fakat kaliteli bir pilot şampiyonluk mücadelesi de verebilir ki nitekim bunu 2008 de gördük….Aslında herşey sezon başladığında belli olucak….

  13. Aracımız iyi ve sorunsuz olsun da varsın Massa şampiyonluk mücadelesi versin.Sezon başlamadan önce motivasyon demeçleri vatandaşları tarafından pilotlara iletilir ki Fittipaldi sadece olasılığı dile getiriyor.Halen kimin nerede olduğu bilinmezken ve hatta Ferrari'de ilk testlerde sıkıntı olduğu yönünde gelişmeler varken herhangi bir tahminde bulunmak olmaz.Gride baktığımızda bu şansa sahip olan 9 yada 10 pilot var.Fittipaldi'nin bahsettiği olasılık aslında bir temenni niteliğindedir.Buradan yola çıkarak bazı arkadaşların konuyu saptırmasına gerek yok.Fernando varken olmaz veya Ferrari şöyle yapar tarzı söylemlerden kaçınalım.Araç rekabetçi olsun ve iyi olan kazansın.Şu durumda konuşulması gereken şey pilotların şampiyonluk şansı veya mücadelesi değil aracın performansı ve dayanıklılığıdır.

  14. benimde hayalimde dünya şampiyonu olmak var.

  15. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    kesinlikle öyle massa tek yarışta bile birinci olsa ferrari şu açıklamayı yapar ; birinci olan massa değil alonso'dur yanlışlıkla massa'nın aracına oturmuş ;))

  16. Fittipaldi moral vermek istemiş massaya belli ki….Alonso takımda olduğu müddetçe massa için işler biraz zor olur ama yinede hiçbişey belli olmaz tabi…

  17. söylediklerine katılıyorum…Fakat bence ferrari bişeyleri gizlemeye çalışıyo gibi geliyo bana…Bence şampiyonluğa oynayacaklardır bu yıl…

  18. her zaman bir şans vardır ama çok zor. Öncelikli olarak Alonzo F1 den emekli olmadan olmaz gibi. Çünkü Alonzo ondan kesin olarak daha iyi. İkinciside aracın hızlı olması lazım. Şahsen ben Ferrarinin çok kötü durumda olmadığını düşünüyorum. Geçen sene çok daha kötüydü. Sezon öncesi testlerde çok büyük bir beklenti vardı ferrari için ama melborne gelindiğinde çok yavaş olduklarını gördüler.En azından şuan sezonun başlamasına 1 ay var ve bazı sorunlar olduğunun takım olarak farkındalar. Geçen seneden kesinlikle daha iyi olacağını düşünüyorum ama bu az mı olur çok mu bilemem.

  19. sercanmercedesAMG avatarı
    sercanmercedesAMG

    eğer öyle birşey olursa ;)) ferrariden şu açıklama gelir ; hayır,o massa değil alonso yanlışlıkla massa'nın aracına binmiş :)) bu bir takım emri değildir….

  20. Fittipaldi kafa buluyor bizimle.Massa kendisi bile inanmıyordur böyle bişeye.

  21. rocco junior avatarı

    Öncelikle takımda Alonso varken Ferrari'nin böyle bir şey yapacağını sanmıyorum.Sonra aracın durumu ve yorumlar ortada.Bu araçla değil Massa,Alonso bile kazanamaz gibi duruyor.Yani bu eski usta pilot kendi görüşüdür ama zerre katılamıyorum malesef.Neye göre daha stiline uygun ve bunu nerden anladı.Aracın kapasitesini ve ne kadar geliştiğini,Melbourne çıktığında hangi dereceyi yapacağını biliyor mu?

    Bu kadar aksi istikamette yorum varken,araçta ayıklanması gereken ciddi problemler varken zor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir