De la Rosa: "Lastikler Büyük Fark Yaratmayacak"

yazar:

kategori:

İtalyan lastik üreticisi, hafta sonu kullanılan iki hamur arasındaki farkı azaltma kararı aldı ve bu şekilde takımların işlerini zorlaştırıp, stratejilerde farklı kararlar almaya zorlamayı amaçladı.

Nico Rosberg gibi bazı pilotlar, yeni hamurların yarışlara büyük etki edeceğini söylese de Pedro de la Rosa, büyük bir fark beklemiyor.

De la Rosa: “Çok değişiklik yaratacağını düşünmüyorum. Çünkü yine ortalama 2-3 pitstop olacağı öngörülüyor.”

“Sert olan hamurun yumuşaması, sadece daha fazla pitstop yapmaya yöneltecek. Bu yüzden pek değişiklik yaşanacağını sanmıyorum. Ama bu durum, çok sert hamurları ısıtabilen takım ve pilotlara yardımcı olmayacak.”

“Özellikle serin havalarda sert hamurlarda sorun yaşayan bizim gibi küçük takımlara faydası olacak”

Bununla birlikte İspanyol pilot, geçen seneki lastiklere göre bu seneki hamurların çok değiştiğini kabul etti.

De la Rosa: “Özellikle sert olanlarda büyük fark var. Çok daha yumuşaklar ve aradaki farklar, özellikle sert ile orta arasındaki fark çok ama çok da az.”

Bu sene HRT ile gride geri dönen De la Rosa, geçen haftaki testlerde 2011 aracını kullandıkları için gösterge teşkil etmediğini ifade etti ama yine de iyi bir süreç geçirdiklerini ekledi.

De la Rosa: “Dürüst olmak gerekirse konuyla ilgili yoktu. Diğer araca taşıyacağımız bir şey olacağını düşünmüyorum. Bu yüzden test daha sadece bir araya getirme üzerineydi.”

“Lastikler hakkında da bir şeyler öğrendiğimiz doğru. Çünkü geçen sene tecrübe ettiğime kıyasla oldukça farklılar ve bu bizim için bir bonus. Lastikler hakkında çok şey öğrenmeyi beklemiyordum ama Pirelli’nin yumuşak, orta ve sert hamurları getirmesi beni mutlu etti. Çünkü bu bizim için bir bonus”


Yorumlar

  1. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    yani 2012 de arç da iyi olursa lewis showww

  2. tam matador tipi var adamda. red bull'a yakışırdı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir