Resmi: Caterham'da Trulli'nin Yerine Petrov Getirildi

yazar:

kategori:

Rus pilotun adı uzunca bir süredir aynı ekiple geçiyordu ama söylentilerin gücü son zamanlardaki haberlerle zayıflamıştı.

Trulli’nin Gridde Kalacağı Yönünde Olumlu Bir İşaret Oluştu

Ama sonunda Petrov, 2012’de de Formula 1 gridinde olma fırsatı yakaladı.

Rus pilot, Lotus’un Kimi Raikkonen-Romain Grosjean ikilisini tercih etmesinin ardından koltuksuz kalmış; yakın zamanda Pirelli ile görüştüğü öne sürülmüştü.

27 yaşındaki pilot, 2012’de Heikki Kovalainen ile takım arkadaşı olacak.

Petrov: “Benim için heyecan verici bir gün. Benimle aynı zamanda F1’e giriş yapmış olan ve yeni takımlardan biri olup gelecek için ciddi bir güç teşkil eden bir ekibe katılma şansını bana tanıyan Tony (Fernandes), Kamarudin Meranun ve SM Nasarudin’e teşekkür etmek istiyorum.”

“İleri gitme adına Tony ve bütün takımın sahip olduğu azim ve ruh, bulaşıcı. Onlara katılmakla gururlandım. 2012’de ve sonrasında, önümüzdeki takımlara meydan okumada ekibe yardımcı olmak için üzerime düşeni yapacağım.”

“Bütün kış sıkı bir şekilde antrenman yaptım ve tekrar geri dönüş kokpite geçmeye hazırım. Gördüğüm kadarıyla yeni aracımız da 2011’e kıyasla ileri yönde bir başka iyi adım. Şimdi Barselona’ya gitmek için sabırsızlanıyorum. Taraftarlarıma ve iş ortaklarıma da, destekleri ve sabırları için teşekkür etmek istiyorum”

Bu şekilde 37 yaşındaki Jarno Trulli, 1997’de Minardi ile spora girmesinden bu yana ilk defa koltuksuz kaldı; Rubens Barrichello ile benzer kaderi paylaştı.

Trulli: “Tony, Kamarudin, SM Nasarudin, Riad, Mike (Gascoyne) ve takımdaki herkese, birlikte geçirdiğimiz iki sene için teşekkür etmek istiyorum”

“Sıfırdan bir Formula 1 takımı inşa ettik. Bunun bir parçası olduğum için gerçekten gurur duyuyorum. Takımın verdiği kararı anlıyorum. Bütün takıma, önümüzdeki sezon için en iyi dileklerimi sunuyorum”

Takım Patronu Tony Fernandes, kararı hiç de kolay almadıklarını ifade etti.

Fernandes: “Jarno’nun yerine Vitaly’yi getirme kararı kolay değildi. Ama küresel ekonomik pazara gerçekçi gözle bakarak, takım içinde de yeni bir güç oluşturma adına bu karar verildi.”

Trulli’nin 2012 gridinde olmaması ile Formula 1, 1969 senesinden bu yana ilk defa İtalyan bir pilotsuz kaldı.

 


Yorumlar

  1. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    ''O rus'' bu takımı taşıyacak tarzda bir pilot değil…
    Öncelikle yani demek istediğim Trulli ile karşılaştığımda Trulli alt sıralardaki takımları daha da yükseğe taşıyabilecek bir pilot ve sıralama yeteneği ile bence alt sıradaki bir takım patronu olsam tercih edeceğim mevcut pilotlardan biri yani bence bu sıralardaki takımların çok fazla seçeneği yok ya alt serilerden genç pilotlara yönelecekler ya da belli özellikleri ile öne çıkan tecrübeli pilotlara yönelecekler ama Petrov'a bakarsak bana göre ilk rus pilot olması dışında öne çıkan pek bir özelliği yok gibi yani ''Trulli olmasa takıma Petrov gelse kesin takımı ileri taşır'' diyebilmek gerekiyor bence bu dönemde alt sıra takımların için pilot değiştirmesi için…

  2. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Çok güldüm ya tebrik ediyorum çok güzel tespit. Trulli unutulmaz kendisine çok büyük sempatim vardı Renault günlerinden. Bundan sonra da takip etmeye çalışacağım kendisini.

  3. garanti rus mafyası…

    trulli kalmalıydı bence.

  4. ama trulli sorunlar yaşıyodu sürekli , bu testlerde de araçtan memnundu yani bi görseydik bu sezon da . trulliye sempatim olduğundan caterhama da sempati duyuyordum ama artık benim için bi önemleri kalmadı . hatta petrov olduğundan artık başarısız olurlar da görürler paralı pilotun hayırlı olmadığını diyorum .

  5. Bi ara Yuji İde vardı 2006 da admın lisansını yaktılar ahlaksızlar neyi eksikti ki onun söylesene 🙂 O geçebilirdi işte:)
    Ferrari o bahsettiğin dönemde hep Raikkonen i Michaelden sonra koltuğa oturtmak istemişti.Hatta 2001 f1 racing in bir sayısındadaha Sauber deyken Kimi için geleceğin Ferrari pilotu deniiliyordu.:)
    2003 te söylentiler ayyuka çıkmaya başlamıştı.Alonso nun da Ferrari için basında haberleri çıkmış ancak Todt ve Brawn kesin dille red etmişlerdi.Özellikle Brawn Kimi yi Michael sonrası dönem için çok istiyordu.
    Ferrari Raikkoneni 2008 yılında bitirdi.O sene motivasyonu düşük ciddiyetten uzak bir kimi vardı.Ferrari Michael dönemine alışkın bir takım olarak aynı etkiyi yapabilecek pilot olarak Alonsoyu seçti .Takımı arkasına alıp liderlik edebilecek bir pilot.Amaçları açıkça buydu ama Santander in de etkisi azımsanamaz.Çok ciddi bir parayla sponsor oldular Alonso karşılığında .Raikkonen in tek eksiği liderlik vasfının olmayışı.Ferrari çifte rekabet eden pilot kombinasyonuna da alışık olmadığı için alonsoyu getirmiştir..Olay bundan ibaret.

  6. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Caterham'a Sempatim Vardı.

    Ama Bu Seçimle Yok Oldu Diyebilirim

  7. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Bana kalsa ben takımda Kimi'yi muhafaza ederdim Massa'ya nazaran. Ancak beraber mücadele ettikleri son 1,5 sezonda Massa'nın performansı Kimi'ye nazaran daha iyiydi. Kimi'nin gönderilmesindeki en büyük etkenin motivasyon eksikliği ve Ferrari'deki takım ruhuna uyum sorunu olduğunu düşünüyorum. Nasıl ki Mclaren Alonso için fazla İngiliz geldiyse, Ferrari'de Kimi'ye fazla Akdeniz esintili geldi. Maya tam tutmadı yani bence. Mclaren Kimi- Ferrari Alonso uygun eşleştirmeler bence…Keşke…

  8. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Ne ekmeği, bono yiyor adam, faiz kokluyor 😀

  9. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Evet. 2003 yılından itibaren Alonso'nun Ferrari'ye geçme ihtimali konuşulmuştur. Hatta Fernando'yu çok sevmemin bir sebebi olan bir cevabı olmuştur bu dönemlerde. Geleceğin Schumacher'i olur musunuz diye yöneldiklerinde ben Alonso olmak istiyorum demiştir. Zaten Renault-Ferrari mücadelesi döneminde gerilen iplerin ve çocukluk hayalinin de etkisiyle Mclaren'i tercih etti bildiğiniz gibi. Griddeki 2 en büyük takım, kendilerinde en iyi pilotları görmek isterler ve bunun için mücadele ederler. Diyelim ki Alonso'nun sponsoru hiç yoktu. Kimi tercih edicekti ki Ferrari. Alonso'nun takıma kattığı şey yetenek, para onunla gelen yan etkiler. Bazı pilotlar var, takıma getirdikleri PARA, YAN ETKİLERİ yetenek. Allah aşkına Kimi'den sonra kim geçebilirdi o koltuğa?

  10. FAster Inside avatarı

    al trulli yi vur petrov a ne farkederki, dinime sövenin müslüman olsa bari meselesi

  11. formulan 1in tek tanrısı vardır o da para … paran varsa ve birazda yetenekliysen ferraride bile koltuk satın alabilirsin. hatta birinci pilot bile olabilirsin.. para cokomel ilişkisi…

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Espoir , Santander olmasaydı Alonso yürüyemez , konuşamaz ve ekmek bile yiyemezdi.Hatta Santander olmasaydı Alonso hayata gözlerini bile açamazdı.
    Yani onlara göre santander bir çeşit Tanrı ve biz de çok Tanrılı dönemdeyiz.

  13. massayı takımda tutmaları bastan yanlıstı kimi massadan 25 kat daha iyi bir pilot.. fernandonun kişiliğini sevmem ama hakkını vermek lazım hem hızlı hem istikrarlı..

    yani kısaca ferrarinin hatası massa yerine kimiyi göndermeleri… birde tabi mukavele işi var.. kimi 25 milyon alırken massa bunun yarısına belki daha azına fit olur… bunu da düşünmüş olabilirler (ama ferrari gibi bir takımın 3 5 e bakmadan iş yapması lazım sonucta arkalarında fiat gibi bir dünya devi var)

  14. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Santander olmasa Alonso Ferrari'ye geçebilir miydi sen bana onu söyle?

  15. Petrov ozellikle ROC'tan sonra gozumden dustu.Ama nereden bakarsaniz bakin Caterham adina mantikli bir hamle! Sonucta bildigim kadariyla 15m euro kadar sponsor getirisi var Petrov'un eger gene puan alamayacak bri noktada ise araclari zaten Kovalainen'in performansi ile sezonu ayni yerde bitireceklerdir.Hos puan alabilecek yerde olsalar bile gene mantikli bir secim sonucta sampiyonluga oynacak bir arac yapmadiklarini hepimiz biliyoruz ve Jarno'nun yaptigini asagi yukari Vitaly de yapacaktir.
    Mantik acisindan tamam dogru ancak uslup acisindan da bir okadar yanlis oldu! Boyle bir dusunceniz varsa FIA katilimci listesine adamin adini vermeyip test sezonu bitiminde ikinci pilotumuzu aciklayacagiz diyebilirdiniz! Sonucta o adam 97'den beri araliksiz yarisan bir pilot yasayan tarih resmen bu sekilde gondermek hic hos olmadi yakismadi Caterham'a.Sanirim griddeki en sempatik takim Caterham'di ancak bu hamle bu sifata yakismadi/

  16. Bu kasap Nerden geldi ya.Schumacheri katletmeyi bıraktı, artık arka grubu temizler..:)

  17. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Yine Alonso'ya bağlandı ya konu… 😀
    Farklılıklar:
    1- Motivasyonunu kaybetmiş bir pilot tazminatı verilerek yerine çok daha motive (bana göre daha iyi) bir pilot getirilerek takımdan uzaklaştırılıyor. Getirilmesinin sebebi başarısı ve yeteneği.
    Motivasyonu hala yerinde ancak eski başarılarını yakalayamayan bir pilot sene başlamış ve yeni takım bulma şansı bitmişken PARA için getiriliyor. Getirilmesinin sebebi para (Bunu Caterham patronu söylüyor) ve taze kan.
    Başarı hedefi/ kaynak hedefi

    2- Birisi f1 dünyasının bir çok hatrı sayılır kişisi tarafından döneminin en komple pilotu olarak sayılıyor. Yani Kimi giderken onun yerine ondan daha aşağı seviyede bir pilot gelmedi. En az onun kadar iyi bir pilot geldi.
    Birisi f1 dünyası tarafından kimi zaman hızlı, kimi zaman yavaş, kimi zaman dengesiz ve istikrarsız olarak sayılıyor. Yani Trulli eski havasını kaybetmiş olabilir ancak Petrov yerine o koltuğu dolduracak çok daha iddialı adaylar var. Sutil ve Barichello gibi…

    3- Bir örnekte yeni kurulan güçlenmeye çalışan ve gerçekten maddi desteğe ihtiyacı olan bir takım söz konusu. Diğer örnekte belki de maddi sıkıntısı en az olan takım söz konusu. (Ki bu Alonso aşkı ile yanıp sönen SANTANDER, o kadar saf ki hala Ferrari'nin en büyük rakibi McLaren'e de sponsor. Hem de Alonso kanlı bıçaklı ayrıldığı dönemden beri… Hatta bu yüzden McLaren ve pilotları uzun süredir başarı sağlayamıyorlar. Teşvkisizlik primi alıyorlar çünkü… Çok absürd oldu değil mi?)

    Elma ile armutu karıştırmayalım lütfen 🙂

  18. böylece bir dönemin kapanmasına sadece 1 pilot kaldı. o da michael schumacher.. bu konuda bir köşe yazısı çıkabilir bakalım kafamı toparlayabilecek miyim

  19. Bunu bekliyordum açıkçası sponsoru var yeteneği de var heikki ve vitaly bu ikili puanlar alabilir…

  20. raikonen gönderilip yerine alonso alınırken sesi çıkmayanlar şimdi bakıyorumda caterham takımının yaptığını etik bulmuyorlar 😀 ne garip bir dünya. işime gelene destek, gelmeyeni görmezlikten gelirim hesabı. şimdi çıkıp hayır santanderin hiç etkisi olmadı nayır nolamaz diyenler olacaktır, raikonen dediğiniz adamı almak için ferrari shumiyi harcadı. bakınız shumi hala pistlerde ve iyi bir aracı olsa yarış kazanıp şampiyonluk bile zorlar. yani neymiş santander&money money money.

  21. Bu takıma olan bütün sempatim bitti..Beter olun !!! HRT bile geçsin sizi..Birkaç yıla kadarda kepenkleri indirirsiniz umarım

  22. Muammer UYAR avatarı

    böyle giderse seneye Glock da gider

  23. Açıkçası parayla pilot yarıştıran takımların hiçbirisinin başarılı olmasını istemiyorum. Buna efsane olarak ortalarda dolaşan Williams'da dahil. kaliteli ve başarılı pilotların yerine kazmaları para için tercih eden takımlar Formula 1'in ruhuna aykırıdır.

  24. Ya arkada biraz çekişsinde aklı başına gelir petrov renaultdayken kubica hariç hep çaylaklarla yarıştı doğal olarakda geçti onları bakalım kovalainen'i geçebilecekmi? eğer petrov bu takıma geldiyse %85 sponsorla geldi.sanırım maldonadonun sponsor desteği dafa fazla heralde eğer maldonado gitseydi sutil gelseydi ve maldona açıkta kalsa o zaman petrov'a kesin yol gözükürdü diye düşünüyorum.inşallah performansını geliştirirde utandırır bizleri

  25. Petrov'u sevmesem de, artık bir değişiklik gerekiyordu. Trulli geçen sezon sıralamalarda bile Kovalainen'in gerisinde kaldı, zaman her pilota iyi davranmıyor

  26. adamın arkasında rusya var olsun o kadar
    ama truilliin gitmesine çok üzüldüm belkide artık bırakma vakti gelmiştir…

  27. ne yani şimdi bittimi trullinin kariyeri.bunlar nasıl bir insan 97 den beri yarışan biri dururken schumi gibi adamı istanbul valenciya ve korede aracını katleden bir mağara kaçkınınamı değiştiler.kalp krizi geçirecek kadar üzüldüm.kime ne diyeyim?
    allah nasıl biliyosa öyle yapsın.

  28. elvan dalton avatarı

    Trulli yolun sonuna gelmişti ama bu şekilde anlaşması devam ederken takımdan ayrılması güzel olmadı. Vitaly için hayırlısı olsun diyoruz. Paralı pilot olmasına rağmen bir çok kötü bir pilot değil. Pist üzerinde daha yeteneksizleri var.

  29. Ya neden böyle benim sevdiğim pilotlar giderde geriye gıcık sinir bozucu Rus Vitaly kalır işte bu olay Bernie dedenin paragözlülüğüne bağlı Rusya GP'ye Rus pilot yollayınca para koparmak için yapıyor iyi iş Bernie'cim :/

  30. Vay Rus ya!O kadar anlamlı pilot kaybettik sen hala yarışıyorsun yok canım yarışmak için takım açılıcak bu adam için bernie=paracıklarını sever ondandır kesin.

  31. Jarno Trulli avatarı

    ayrıca +1000

  32. heikki bunu bi madara etsinde görün o zaman siz trulliyi göndermekte hata yaptıkları o zaman anlıcaklar

  33. Trulli gitmis olabilir ama onu formula-1 e kazandirdigi "Trulli treni" ile hatirlaayacagiz =)

  34. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Biz berabere kaldık kaybeden Trulli oldu ne iş! hahah :))

  35. ben de birisinden böyle bi destek bekliyodum eyvallah 😀

  36. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    bir pilotu sevmek için illa başarıya gerek yoktur

  37. Valla Caterham a Vettel i de getirseniz pek bir işe yaramaz aracın durumu ortada. Virgin ve HRT den hızlı diğerlerinden yavaş yani yarışı nerde bitireceği aşağı yukarı belli olan bir takıım. Trulli nin yaptığını petrov rahatlıkla yapar Virgin ve HRT yi geçmek zor olmasa gerek ama Trulli den farklı takıma getireceği para ve bu kararı anlayabiliyorum. Ayrıca Petrov kötü bir pilot değil yeteneksiz demek büyük bir hata Trulli nin F1 de kalmasını bende isterdim ama F1 de daha çok genç pilot görmek isteyenlerdenim. Bakalım bu sene Caterham neler yapacak ben büyük bir sürpriz beklemiyorum

  38. Jarno Trulli avatarı

    2000'den beri aracı hakkettiğinden önlere konumlandırmış, ve arkasındaki kendisinden hızlı araçlara kök söktürmüş, vu bununla da her nedense anlayamadığım bir sebeple kötü bir üne bile kavuşmuş… Oysa yaptıları takdire şayan…

  39. küfür filtresini atlatmak kolay da sizi atlatmak zor oluyor 🙂

    İzin varsa ben başlıyorum 😛

  40. elvan dalton avatarı

    Explorer 8 kullanıyorum. Çerezleri sildim ama faydası olmadı. Şu anda kullandığım bilgisayarda program yükleme yetkim olmadığından chrome kuramıyorum yani başka browser şansım yok.

  41. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    beraber konuşmuştuk ama ben sene sonunu kastediyordum sen de sene başında anlamıştın dediklerimi. 1-1 yaptık diyelim durumu 🙂

  42. tabi tabi 🙂 aslında küfür filtresinin çok etkisi yok ama yine de küfür olmasa dahi sürücülere takılan lakapların engellenmesinde iyi oluyor. diğer türlü ayıklamamız zor oluyor.

  43. Yönetimden şöyle bir ricam var: Bu haberde küfür filtresini kapatsanız ve küfürlü yorumları kaldırmayıp izin verseniz çok güzel olurdu 🙂 Stres topu etkisi yapardı.

  44. şimdi denedim internet explorerda ama sorun yok gibi. chrome ve mozillada da yok. hangi sürümünü kullanıyorsunuz ve tarayıcı çerezlerini silip tekrar dener misiniz?

    bu arada ben olsam chrome kullanırdım. her siteyi çok daha rahat açarsınız

  45. iyi -bişey- yediler.

  46. Ozan su Trullinin neyini seviyosun anlamadım. 2000'den beri ne yapmış adam. Sıralamalarda iyi o kadar.

  47. Jarno Trulli avatarı

    Yazık, çok yazık…

  48. Trulli-Barrichello vay be ikiside paralı yeteneksiz pilotların sayesinde gitti ne diyelim

  49. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Testler haftasında bi arkadaşla konuşmuştuk Trulli yolcu falan, ben yok demiştim.. Ama görüyoruz ki yine para' nın güzel yanı Trulli' yi grid dışına itti 🙂 Hayırlısı artık Rubens' den sonra kötü oldu yahu!

  50. elvan dalton avatarı

    Konu dışı :

    Internet explorer'da reklamlar sayfanın ortasında geliyor. Artık site yöneticisi bir el atarsa mutlu olurum.

  51. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Para sen nelere kadirsin !

  52. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Daha önce böyle bir şeyi beklediğimi söylemiştim…ancak sene sonu için. Testlerde böyle bir değişikliğin yapılması açıkçası Caterham'a yakışmadı. Ah o yeşilinin hatrı olmasa…

    Ama eğri oturup doğru konuşmak gerekirse; Trulli Kovalainen karşısında gerçekten çok geride kalıyordu. Yaşı da artık belli bir kemale erdiğinden sabredilebilitesi de azalmıştı. Onun yerine Caterham için gelecek vadedebilecek bir pilotun daha mantıklı olduğu açıktı. Ancak bu isim Petrov mu? Kesinlikle hayır. Zaten Fernandes Petrov'u neden seçtiklerini son derece AÇIK şekilde söylemiş:

    Fernandes: "Jarno'nun yerine Vitaly'yi getirme kararı kolay değildi. Ama küresel ekonomik pazara gerçekçi gözle bakarak, takım içinde de yeni bir güç oluşturma adına bu karar verildi."

  53. Adım gibi biliyordum bunun olacağını.Alonso'nun korkusu geri döndü.Şampiyon Petrov ikinci kim 😀

  54. Bu arada Gerard Lopez'e kapak olsun bu haber 🙂

  55. Petrov yeterince tecrübe kazandı, yarışmayı hakediyor tabi. Ancak Trulli'min gitmesine üzüldüm. Daha da bir takım bulamaz kendine 🙁

  56. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    ee bide hani trulli'nin iki yıllık sözleşmesi vardı kesin konuşuyodu ??

  57. Caterham-Petrov birlikteliği hayırlı olsun umarım iyi iş çıkartırlar bu sezon.

  58. Trulli'ye de(Baricello gibi) yazık oldu

  59. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    hadi hayırlısı bakalım bu sene yeşil araçla kimlere dalcak acaba ;))

  60. bir pilot daha kaydı f1 den.trulli bile şu haliyle kariyerinin sonundaki haliyle petrov dan iyi bir pilot.petrov iyice madara olacak.kovalainen in temposuna yetişecem diye bakalım neler saçmalayacak.caterham petrovu alarak çok yanlış bir tercih yaptı.

  61.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Ecclestone sayesinde bir koltuk buldu. Sponsorla bile çekilmez.

  62. Napolyon ne demiş Para para 🙂 Petrov için sevindim 2010 da gitmeliydi 2011 de gitmemeliydi ama geri geldiği için sevinmedim değilim Trulliye üzüldüm biraz ama Toyotada yaptıkları ortada. Genç bir ekip Paraya ihtiyaçları vardır elbet Orta sıra takımı için en iyi seçenek Kovalainen ile uyumlu olacaklarını düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir