Permane: "Raikkonen, Olağanüstü Bir Pilot"

yazar:

kategori:

Permane: “Daha ilk sürüşten bunu hissettim. Olağanüstü bir pilot olduğunu görebiliyorsunuz. Düşük yakıt yükünden dolu depoya geçtiğinde hesaplanan dereceyi her defasında buluyor. Daha düşük bir pilotun bunu hissetmesi zaman alır”

Permane’nin Raikkonen hakkında önceki ifadeleri

Permane ayrıca araç geliştirmede yeterli olmadığı söylenen Raikkonen’in, mühendislerine olan geri bildirimlerinde de sorun olmadığını, bilgisinin mükemmel olduğunu ifade etti.

Raikkonen: “Geri bildirimleri mükemmel. Farklı motor haritaları hakkında bilgisi mükemmel. Onun iyi bir gelişim pilotu olmadığını söylemek için bir neden yok.”

Raikkonen’in Jerez’de Lotus aracıyla ortaya koyduğu performansın yanında uzun sürüşlerdeki istikrarı da dikkat çekiyor.

Permane: “İnanılmaz derecede güçlü olduğu bir alan da, uzun sürüşlerdeki istikrarı. Pilotun ne kadar iyi olacağını buradan söyleyebilirsiniz; sadece temposu değil, bunun yanında tempoyu sürdürebilmesi. Pilotların uzun sürüşlerde bir hızlı tur, ardından yavaş bir tur attığını, hata yaptığını sıkça görürsünüz. Ama Kimi bunu yapmıyor”

BBC Sport’un F1 muhabirlerinden Andrew Benson da bu konuya ışık tutuyor.

Benson: “Jerez’deki tur derecelerine bakıyorum da bir şey dikkat çekiyor: Kimi Raikkonen’in istikrarı. Her zaman olduğu gibi büyüleyici. Her turu bir öncekinin ile 0,1 saniye yakınında ve üç kere de, art arda attığı 3 turda 0,06 saniye farklarla derece elde etti.”

Öte yandan Permane, yine önceden Raikkonen’in sahip olmadığı söylenen “lider pilotluk” kavramına değindi ve bir pilotun, takıma lidierlik yapmasına gerek olmadığını dile getirdi.

Daha önce Ferrari’nin, Fernando Alonso’yu tercih ettiği, çünkü Raikkonen’e göre daha iyi bir lider olduğu belirtilmişti.

Permane: “Pilotlar takıma önderlik yapmaz. Kürsüye çıkıp da bize işimizi nasıl yapacağımızı söylemesine gerek yok.”


Yorumlar

  1. http://www.youtube.com/watch?v=ui-FQwdrF1U&feature=related
    romain'den bu hareketleri bu sene çok izlicem İnşallah 🙂

  2. baban olmasa seni gebertirdim .ş.siz isterse milyarlarca hasar olsun.adam olun la.

  3. az önce arabayı benim 131 i düldülü park eidyordum.fazla kaçırmışım hacı tık dedi.tampon tampona değd.buz vardı..vatandaşda içinde zırt diye çıktı oturuyormuş karısıda yanında idi.karşıma poliçeni ver baba.al la.sahtemi bu..leşşek ne sahtesi.ben bu hasarı alacam.tamam baba poliçe sende kalsın ben senin babanı iyi tanırım.komşuyuz sen beni bilmezsin.bide bana kaçcanmı diyor.la havle vela kuvvet.p.ç senin gittiğin yol kadar bizim şeyleğimiz var yazık.babandaki terbiyeninin 10 da iri sende olsaydı.bir zamanlar babanla komşuyduk biliyonmu yok.ş.siz.

  4. ben de grosjeanın kimiyi geçeceğini düşünüyorum.

  5. musa musa da o kadar uzun boylu değil.bi tarafların açıkta kalmış olmalı kimi diyoruz aloo 🙂

  6. musa musa da o kadar uzun boylu değil aslında bu deyim çok yaygındır.orta anadoluda.yani kardeşim gece uyurken bir tarafların açıkta kalmış.

  7. kesinlikle en iyisi ortası olurdu. Bu da biraz schumi gibi gözüküyor aslında tarihte

  8. 18 marta kadar sabretin
    içimden bir his bu sezon romain grosjean, kimi'yi geçecek
    not:tartışma için yazmadım
    sevdiğim pilotlar f.alans,şumi.kubika.kimi ve bu sezon yeni favorim romain grosjean
    saygılarımla

  9. 18 marta kadar sabredin:)
    içimden bir his romain grosjean bu sezon kimi'yi geçecek
    not:tartışma için yazmadım arkadaşlar.
    en sevdiğim pilotlar f.alans.şumi.kubika.kimi.ve yeni favorim romain grosjean
    saygılarımla

  10. daha söylenecek söz yok….

  11.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Kimi, Martin Brundle'a canlı yayında nasıl tuvaletini yaptığını anlatacak kadar patavatsız bir kişilik. Potlarının sayısı yok. Muhabiri dövecek kadar kendini beğenmiş. Burada yorum yazmaya çalışan bir avuç ergen gibi. Alonso Kimi'den daha yetenekli daha başarılıdır. Adam gibi adamdır. Kimi kötüdür demiyorum. Hem kişilik olarak hem de pilotaj olarak vasattır.

  12.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012
    ya bi git allah aşkına
    genç nesil bilmiyo kimiyi pek fazla.onlardasn sende belli
    lale
    o Kimi'den değil kendi pilotundan bahsediyo

    Tartışmadan kastettiğim bu. Aslında bu samimiyetsizlere cevap vermemem gerekirdi.

  13. senna mı prost mu tartışması na benziyor olay.hep bu 2 tip pilot vardır .3.bir tip pilot yokki görünüyor ama belkide en iyisi 3.tip olan her ikisininde ortasıdır ortasıda varmıdır oda ayrı bir konu 🙂

  14. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Aşağıya bir bak bakalım tartışmayı başlatan kim?

  15. Baktılar millet kimi haberi duymak istiyor, onlar da üretiyorlar. PR çalışıyor 🙂

  16.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Aşağıdaki tartışma için kendi adıma üzgünüm. Amacı F1 yazmak olmayanlar yüzünden oluyor.

  17. niçin gridde abartılan onca pilot varken 2 sene sonra spora geri dönen bir pilotu övmek normal değil mi? adamın birini neredeyse öve öve Formula 1'in gelmiş geçmiş en yetenekli pilotu yaptı adamlar.Bırakta yeni takımı da fanları da övsünler ki bence şu yapılan övgüyü sonuna kadar hakediyor…

  18. Alan PERMANE = jan Vincent MICHAEL
    BENZERLİK

  19. çok abarttılar gercekten

  20.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Sen de maydanoz oluyorsun demek 😀

  21. Alonso her zaman garantici oldu,Kimi ise her zaman HIZLI.

  22. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Evet katılıyorum Alonso'yu bu yüzden hep Prost'a benzetirim.

  23. kimi ile alonso arasındaki en büyük fark şudur.kimi alonso yu pist üstünde defalarca geçmiştir.alonso hiç geçememiştir.niye geçememiştir sorusunun cevabın aralarındaki en büyük farkı anlatmaya yeter.oda şudur kimi hep kazanmak geçmek için limitlerde yarışır yani gerçek yarışçı ruhuyla..alonso ise 2.olsamda yeter öndeki bu yarışta olmasada sonrakinde hata yapar yada arıza yapar nasılsa geçerim.

  24. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ya bi gidin işinize Kimi kim Alonso kim Alonsoyla Kimi karşılaştırma yapanlar yanılıyorlar Alonso Kimiden daha tecrübeli sadece biraz daha yakın sayılır,tarihe bakın öyle konusun.

  25. Tolga sana verilecek en iyi cevabı vermiş..sen gerçekten LALE 'sin. Bir halttanda anladığın yok. KİMİ gerçek bir F1 pilotu, Alonso ise F1 sansarı.

  26. Tolga Soydan avatarı

    sevdim ben bu cocugu.bir numaralı kankim bundan sonra .D

  27. Alonso-Gilles avatarı

    Tolga ve Fernando arkadaşa çok teşekkür ederim.Beni bu saatte baya bi güldürdünüz 😀 Gerçekten süperdi. =)))

  28.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Çapsız

  29. Tolga Soydan avatarı

    lale

  30. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi Raikkonen kariyerinin hiçbir döneminde olağanüstü bir otomobil kullanmamıştır. Olağanüstü otomobil Mclaren MP4-4, Ferrari F2002 ve F2004, Williams FW-14 gibi otomobildir. Dolayısıyla arkadaşın teorisi zaten baştan çürük. Formula 1'i yeni takip etmeye başlamış olduğu ayan beyan belli olan insanlara cevap verip bir şeyler anlatmaya çalışmak gerçekten zordur. Kimi'nin en büyük meziyetlerinden bir iyi olmayan otomobillerle gösterdiği performanstır ki, bunlara özellikle aşağıda arkadaşların bahsettiği 2006 Barcelona ve 2004 Spa dahildir. Kimse bahsetmez ama örneğin 2009 Monaco'da o otomobille Brawn'ın önünde neredeyse polü alıyordu. Bu kolay bir iş değil. Massa yaralandıktan sonra takım Kimi'ye yoğunlaşınca çok iyi sonuçlar gelmişti üstelik otomobilin geliştirme çalışmaları çoktan dondurulmuştu. Ferrari Alonso'ya sağladığı ilgiyi Kimi'ye vermiş olsaydı işler çok farklı olurdu. Ama F1'de artık paranın borusu ötüyor. Sponsor çok önemli bir konu. 2010 Ferrari'ye vasat diyen bir zihniyete zaten ne denilebilir?

  31. site permane nin resmi yerine raikkoneni koymuş.neyse resmini paylaşayım.

  32. Tebrik ederim Permane çok iyi tespitler yapmışsın 🙂 Sevdim seni 🙂

  33. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Şimdi kariyerlere bakarsak Alonso > Raikkonen. Durum bu. Ancak Kimi' de harika bir adam, Alonso'da harika bir adam kıyas gerçekten zor. Ama arkadaşımızda belirtmiş işin raconu bu! 🙂

  34. yani Kimi öyle Kimi böyle tarzı yorumlar gelecek, işin raconu bu. Takımınıza aldığınız pilotu da övün diyecek bir şeyimiz yok, fakat Kimi'nin tarzını bilen biliyor. Ayrıca Kimi'nin sıkıntısı yapamaması değil genelde yapmak istememesi bence. 2 sene ayrı kaldıktan sonra motive dönmesi lotus için avantaj fakat bu motivasyon nereye kadar gidecek göreceğiz, hele araç yavaş çıkarsa, aman aman diyorum, dua edelim ki rekabetçi olsun.

    Öte yandan bir takıma liderlik yapmanın ne demek olduğunu ben oldukça iyi biliyorum, takımı motive etmek, onlarla ilgilenmek, her konuda yardımcı olmak ve herkesin daha iştahlı çalışmasını sağlamak bir meziyettir. Hiç bir pilot aracın üstüne çıkıp takım konuşması yapmıyor zaten, Raikkonende genelde aracı sürmek dışında bir şeyle uğraşmayı sevmeyen, sevmediği gibi görevi olsa da yapmayan bir pilot izlenimi çizdi senelerce. Tabi bu liderlik olayı zorunlu bir olay değil ille de olacak diye bir şey yok, fakat Schumacher'in senelerce Ferrariye liderlik yaptığı, yine Alonso'nun Renault'u ateşlediği bilinen gerçekler. Kimi Raikkonen'de bu sene belki lotus'u ateşler, Mclaren bu tarz bir olayın olacağı takım değil, zaten soğuk bir takım, belki lotus ile Raikkonen de değişir 🙂 Lotus'a ateşler raikkonen, lotusta raikkonen'i… bekliyoruz artık merakla

  35. aynen öyle

  36. Tamam arkadaşım aynen öyle sen bu zihniyetle pilotunu tutmaya devam et, Kimi Massa'nın yol vermesiyle şampiyon oldu tamam zaten o sezon 6 yarış galibiyetiyle en çok yarış kazanan pilot başka birisiydi değil mi? 🙂

  37.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Bir sezonda adamı peygamber yaptınız. 2006 Brezilya'daki geçiş canını yakmış. Ne olursa olsun Massa'nın el vermesiyle şampiyon olmuş olarak hatırlanacak. Benim söylediğimde bu.2 puan yemiş adamı göklere çıkartıyorsunuz. Biz 2008'de aynı puanla şampiyonluğu kaybetmiş Massa'yı eleştirebiliyoruz. İşte farkımız

  38. 2001 yılında yarışmaya başlayan Raikkonen ve Alonso kendi nesillerinin en iyi iki pilotudur.O yıllar da yarış kazanan pole kazanan isimlerin su an adının anılmadıgını görmemiz bu iki pilotun gerçekten büyük işler başardıgını gösteriyor.Farklı özellikleriyle öne çıkmıs 2harika pilot.Sizin derdiniz ne de çocukken yaptıgımız benim babam seni babanı geçer tarzında muhabbetinizle burayı dolduruyosunuz?

  39. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Her ne kadar herkesin her sayfaya yorum yapmasini istesemde Alonsocu arkadaslar bu ne tursu bu ne lahana.bize baska isiniz yokmu diye alonso sayfalarindan kovmaya calisip buralara olmayi kendinize nasil yakistiriyorsunuz.bari uzunuz sozunuz bir olsun. hos geldiniz safa getirdiniz istediginiz gibi kimi yi elestirin tatli tatli atisalim ammmaaa; Bizde sizin mahallaye gelince nolur bize iyi davranin.:)

  40. 2003 F1 Season Schumi 93 points Rai 91 points 3 puanlık şampiyonluk 🙂 baya bile değilmiş evet.

  41. eski f1 sevenler bilir ama kiminin 2005 yılındaki japonya yarışı olagan üstüdür,tüm f1 camiası bu yarışa hayrandır.17.sıradan kalkıp son turda fisi'yi geçmesi ve damalı bayragı son turda görmesi harika bir yarıştır. Gerçekten bu yarış unutulmazlardandır. Bir f1 sever olarak tüm yarışı bulup izlemenizi tavsiye ederim. Özelliklede bu adam belçika SPA ,şampiyon pilotların pistinde gerçekten tüm yarışlarda olagan üstü hızlıdır.
    2004 yılında belçikada 10.sıradan kalkıp tarihin en iyi arabası ve en iyi pilotu olan schumi'yi geçmesi ve son tura kadar tekerlek tekerlege gidip,son turda en hızlı turu atarak schuminin şampiyonlugu garantiledigi yarışı mahvetmiştir.
    yaklaşık 13 yıldır f1 seyrederim, schumi deyince aklıma ustalık,dengeli akıllı sürüş aklıma gelir.
    ama kimi deyince hız aklıma geliyor.

  42. donnie darko avatarı

    Fikirlerim tabiiki de farklı olabilir. Yanlış anlaşılmasın lütfen.

    Kubica'yı övüyorlardı, ancak yarış sonrası padok veya sağda solda konuşmazdı. BMW döneminde Mario Thessien yapıyordu sadece bunu, ki o bile bugünkü Kimi düzeyinde olmamıştı.

    Ben bir Kimster hayranıyım. Ancak Kubica'ya bu önem hissettirilemedi bana göre. Kimse yanlış anlamasın lütfen, sadece benim düşüncem. Belki popüleritesi daha çok arttırılabilse Kubica'yı şu anda daha öndeki takımlarda görebilirdik, ki ileride göreceğimize de inancım tam.

  43. donnie darko avatarı

    Ben bir Kimster hayranıyım ve çok da takdir ederim. En sevdiğim pilottur. Ancak bu sevgi, diğer pilotlara saygıda kusur etmeyi gerektirmiyor. Diğer arkadaşların söylemlerine karşılık sadece Kimi üzerinden konuşma yapmayı tercih ederim, diğer pilotları yererek birşey elde etme çabasında da değilim.

    Şu anda takvimdeki pistlerin (yarıştığı) kaçında Kimi en hızlı tur zamanı rekorunu elinde bulunduruyor? Kim bir sezonda 'en hızlı tur zamanı' rekoruna ortak? Kim hakkında adı bahsedildiğinde 'inanılmaz hızlı bir pilot' olarak belirtiliyor? ,

    İyilikten kasıt hız ise, bu adamın daha ne yapması gerekiyor?

  44. donnie darko avatarı

    Fikirlerim tabiiki de farklı olabilir. Yanlış anlaşılmasın lütfen.

    Kubica'yı övüyorlardı, ancak yarış sonrası padok veya sağda solda konuşmazdı. BMW döneminde Mario Thessien yapıyordu sadece bunu, ki o bile bugünkü Kimi düzeyinde olmamıştı.

    Ben bir Kimster hayranıyım. Ancak Kubica'ya bu önem hissettirilemedi bana göre. Kimse yanlış anlamasın lütfen, sadece benim düşüncem. Belki popüleritesi daha çok arttırılabilse Kubica'yı şu anda daha öndeki takımlarda görebilirdik, ki ileride göreceğimize de inancım tam.

  45.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Baya derken? 😀

  46.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Al da kimden alırsan al.

  47. 1-türkçe dersini senden alacak değilim istediğim şekilde yazarım

    2- F1 bilgim konusunda öyle aman ben profesörüm,kural kitabını ben yazdım ezbere bilirim demem F1 de heyecan verici şeylere özel ilgi duyarım yarışları en ince detaylarına kadar izler bulabildiğim tüm farklı videoları detaylıca incelerim pilotların viraj girişlerine atak yapma tarzlarına vs.

    3- kime göre neye göre vasat kazadan yeni çıkmış massa ya göre mi yoksa sezonun ilk 3 yarışı önde olmasına rağmen sonraları garip şeyler olan ve geride kalan massa ya göre mi 2009 sezonunun ortasından itibaren geliştirilmeye başlanan bir araç ne kadar vasattır acaba… vasat araç yarış kazanır mı bakınız mercedes GP vasat=kazanamayan araç

    4- diğer 2 rakip takımın pilotları son yarışlara kadar birbirlerinden sürekli puan çalarken koskoca ferrari takımı tek bir pilota yoğunlaşarak yarışıyorken kore de 2 redbull aracı yarış dışı kalmasa son yarışın adı geçmeyecekken şampiyonluğu o pilot kaçırmadı redbull geç aldı sadece

    5- etliye sütlüye karışmadan öndeki hata yapsın da ben ön plana çıkayım mantığında süren birisi mi iyi pilot güldürme beni adam koca sezon 2 tane atak yaptı adama tarihin en iyi atak yapan pilotu demediğiniz kaldı neredeyse
    ben inanıyorum ki 2010 da o vasat araçta hangi pilot olursa olsun gerekirse yarış dışı kalır öndeki renault koltuğundaki çaylağı geçerdi hala neden bahsediyorsun ki

    heee bu arada limitte araç kullanmak mı demiştin sen hele bi hockenheim 2005 sıralama turlarını izle bak bakalım araç limitte nasıl tutuluyor takım arkadaşının uçup gittiği viraj varya hani şu herkesin bir zamanlar süper yetenekler listesinde saydığı montoya nın bariyerlere gömüldüğü an var bak orada
    yada suzuka var
    ingiltere ve fransa da var tabi
    Ama neyse arkadaşın dediği gibi sen belki yenisindir olabilir yada gerçekleri görmek istemiyorsundur anlarım saygı duyarım susarım…

  48. Hızlı olmak konusunda şu anda takvimdeki pistlere bir bakalım. Kimi'nin hali hazırda en hızlı tur zamanlarını attığı pistler var mı yok mu? Kaç tanesinde hala elindeymiş rekor? Hızlı olmayı neye göre ölçeceğiz eğer bunları kıstas almazsak? Bir de bir sezonda en çok ''en hızlı tur zamanı'' rekorunun sahiplerinden birisi ''Kimi''miş?

    İyiden kasıt hız ise,daha ne?

  49. Sen aç 2001 Sauber- 2002-2006 McLaren yıllarını bir izle arkadaşım iyice araştır ondan sonra gel konuş 🙂 Alonso ortalıkta yokken Schumacher ile savaşıp ki baya zorlamıştır, Coulthard'a haddini bildirmiş, Montoya'yı geçmiştir.

  50.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Sen de imla, noktalama ve yazım kuralları bilmiyo(rsu)n! F1 bilginse muamma. Görüşlerimi değiştirecek mantıklı şeyler yazamıyorsun. Alonso gibi vasat otomobille son ana kadar şampiyonluk kovalarsın. İşte o zaman otomobili limitte kullandığını söyleriz.

  51. BEKLEYELİM GÖRELİM…. 2009 JENSON BUTTON UN YAPTINI YAPARSA ŞAŞIRMAYIN……LOTUSTA GELİŞME OLMASA KİMİ İKNA OLMAZDI SANIRIM PARA KAYNAĞINI BULDULAR VE İYİ BİKAÇ MUHENDİS ,AİRODİNAMİKÇİ FALAN HERŞEY OLABİLİR AMA NE OLURSA OLSUN RAİKONNEN İ YARIŞTA GÖRMEK HARİKA ……..ÇOM YAŞA BUZ ADAM KİM TUTAR SENİ

  52. Hakkinen de öyleydi. Aracı rayda gidiyormuş gibi kullanırdı. Ne bir savrulma görürsün, ne de kayma. Heyecan verici değildi ama robotize izlenimi veriyordu.

  53. bahsettiğin şu magnum-kola yapıp dalga geçtiğiniz (ama onun umrunda olmayan), dünya şampiyonu olmuş, hali hazırda takvimde bulunan ve bu pistlerin birkaç tanesinde hala en hızlı tur rekorunu elinde bulunduran, tuttuğun pilotun bile saygı duyduğu, sizi deli eden raikkonen dimi???

  54. bu durumda sen F1 den anlamıyon daha da muhatap olmam senle Kimi'den bahsederken otomobilin olağanüstü olduğu anlarda başarılı pilot olayını senden başka kimseden duymadım desen ki motivasyonu belki derim ama otomobilin olağanüstü olması gerçekten saçmalık sen 2008-2009 renault pilotuyla karıştırma bence otomobilin olağanüstü olmadığında başarılı olamayan pilotu…

  55. Kimi ni Catalunya 2006 yarışı sonunda tur derecelerine bakıpda soruyorlar bu müthiş istikrarı nasıl sağladın diye( tur derecelerini hatırlayanlar daha iyi anlamıştır)

    Kimi cevap veriyor; çok sıradan bir yarıştı sadece kalkışı heyecanlıydı. Geri kalanını mp3 üm den müzik dinleyerekde geçebilirdim.

    Muhabbet harfi harfine doğru olmayabilir ama böyle birşeydi.

    Adam tam bir robot.

  56. Son cümle benim F1 mantığımla aynı. Çok doğru bir düşünce.

  57.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Arkadaş bir ricam var klişe olmayın.

  58. Lotus/Reno takımına uzuuun yıllardan beri ilk defa iyi bir pilot geliyor. Şaşırmaları doğal 🙂

  59. Tolga Soydan avatarı

    genç nesil bilmiyo kimiyi pek fazla.onlardasn sende belli

  60.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    İyiden kasıt hızdır. Dayanıklılık farklı. Raikonen'in otomobili hızlıysa hızlı olur. Yoksa kafasına göre takılır, konsantre olamaz. Birkaç yarış istisnası olmuştur tabi.

  61.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Hayır 17 Ekim 1979 Espoo doğumlu Kimi-Matias Räikkönen'den bahsediyorum.

  62. Tolga Soydan avatarı

    yarış performansı hep iyi olmustur kiminin.hızlı ve istikrarlı tur atması bunun nedeni

  63. o Kimi'den değil kendi pilotundan bahsediyo

  64. Tolga Soydan avatarı

    ya bi git allah aşkına.kiminin en önemli özelliği kötü araçla çok daha iyi iş çıkarması

  65. Yanlış anlaşılmasın burada Kubica'ya bence gereken önem verilmediği kanaatindeyim. Bu sadece Renault Takımında değil, BMW iken de böyleydi. Oradayken de sadece göze batan yorumları Mario Theissen yapıyordu. Ancak genelde padokta o kadar bahsi geçmezdi. Bence 2010 son yarış Petrov'un geçit vermemesi kadar Kubica'nın da Hamilton'a direnmesi son derece kayda değerdi. Ancak şampiyonluk belirlenmesi adına Petrov olayı kilit olduğu için es geçildi.

    Takımın Kubica'nın etrafında kurulmasının yanında övgüler bence hafif kaldı. Tamamen şahsi fikrim. Tabiiki tersini düşünenlerden bilmediğim/es geçtiğim konuları öğrenmek isterim. Yanlış anlaşıldısa kusura bakmayın.

    Bu arada sıkı bir Kimster hayranıyım. Fanatikliğin gözleri kör etmemesi gerekir. Bu olayda Kimster ile alakalı negatif bir durum sözkonusu bile değil.

  66. Kimi mclarende ferraride yarışmış top bir pilot bunu herkes biliyor peki niye her saniye lotustan kimiye övgü yağıyor?
    Belki de sene icinde bu kadar gündemde kalamayabilirler,fırsatı değerlendiriyorlar yani.

  67.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Olağanüstü otomobille olağanüstü görünebilen bir pilot.

  68. Nasıl Yani Anlamadım Kubica Takıma 2010 da geldi ve takım onun etrafında kuruldu ve Bunu her zaman dile getirdi takım O Bir Pilottan Daha Fazlası Diye. Ve halen Ericin aklının Kubicada olduğu söyleniyor.

  69. donnie darko avatarı

    Kubica bu kadar övülseydi onun açısından herşey daha farklı olabilirdi.

  70. elvan dalton avatarı

    Lotus'un Raikkonen'i övmesinden ve STR'nin geçen seneki pilotlarını yermesinden sıkıldık. Tamam ikinizde en doğru kararı verdiniz tüm kalbimizle inanıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir