Moss: "Vettel, Fangio'nun Modern Hali"

yazar:

kategori:

1950’lerde Fangio’nun büyük rakibi, 1955 senesinde Mercedes’te takım arkadaşı olan Moss, Vettel’in şu an F1’deki üstünlüğünü, Fangio’nun o dönemdeki haline benzetti.

Moss: “Vettel, Formula 1’de modern bir Fangio; gerçekten. Doğal yeteneğinden, o kadar iyi olmasından başka bir şey göremiyorum”

“Vettel’in sıra dışı olduğunu düşünüyorum. Ama en iyi araca da sahip ki bu yeteri kadar adil. Çünkü normalde en iyi pilotlar en iyi aracı alır.”

“Fangio etrafta dolandı ve istediğini aldı; biri de ne kaldıysa onu aldı.”

McLaren pilotlarını Vettel ile kıyaslaması istenen Moss, Alman pilotun üstünlüğünün altını çidi.

Moss: “Vetel sıra dışı. Onlar da (McLaren pilotları) yukarılarda ama onun kadar değil”

“Lewis eğlenceli şeyler yapıyor. Bu yüzden (hakkında) emin olamıyorsunuz. Paramı Jenson’a basarım; evet yaparım. Lewis muhteşem; fazlasıyla hızlı ama Jenson, belli konuları Lewis’ten daha iyi düşünüyor. Mesela yağmur yağarken, lastik değişimi yapıp yapmama kararında”

“Bütün bu konularda anlayışı daha iyi ve çok tecrübesi var”

Moss ayrıca Vettel’in kişiliğine de övgülerde bulundu.

Moss: “Şanslı olduğumuz nokta, Vettel’in mizah anlayışı. O çok iyi bir dünya şampiyonu. Onun konumuna gelmiş ama aldığı kadar fazlasını verememiş birçok insan sayabilirim. Ama o yapıyor”


Yorumlar

  1. Fangio'yu izlemedim. hayır videolarını bile izlemedim yani o kadar. o yüzden direk bir şey söylemem zor, moss amcam öyle diyorsa bir bildiği vardır diyorum ve susuyorum.

  2. pist dışı aktiviteleri kastetmiştim başka konular diyerek. burun kısmına hiç girmeyelim 🙂 Prost burnu tescillidir 🙂 Kubica da aynı.

  3. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    başka konular? 🙂 mesela burnu düzgün (Prostla benim ortak özelliğimiz :)) gibi özellikler mi?

  4. takım patronunu bilemem ama izleyici oalrak , raikkonen hamilton aynı takımda olsa güzel olabilirdi, ikiside günüde oldugunda cok hızlı olan pilotlar. eglenceli olabilirdi =)

  5.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Bana göre zirve Schumacher'dir, Senna'dır. Taraftarı olduğum halde Alonso'yu bile dahil etmem. O kadar fanatik değilim. Bugün yarışan pilotları buna göre sıralıyorum. Vettel bana göre hala soru işareti? İyi bir otomobille yarışın başında fark açıyor yarış içinde temposu diğerlerine eşitleniyor. Etliye sütlüye dokunmadan kazanıyor. Hala otomobilden kaynaklı avantajı kullandığını düşünüyorum. Biraz olsun diğer pilotlarla mücadele girdiğinde ki umarım o gün gelir, ben de cevabımı almış olurum.

  6. Alonso-Gilles avatarı

    Geçenlerde yine kapattı ortalığı 🙂 Şimdilik güneş var , eh naparsın bizim işimizde zor 😉

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu sene fazla kar yağdı..Biraz güneşe çık.:)

  8. sürüş tarzı ve yarış içi strateji geliştirmede ikisinde de prostluk var, ama iş başka konulara gelince Button prosttan ayrılıyor.

  9. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    Fanatik tifosi

  10. Kim nederse desin En genç Çifte dünya şampiyonuyla kimseyi mukayese edemezsiniz 3 geliyor 3

  11. ağzından bal damlıyo ya hele şükür biride Vettel'in saf hızına ve yeteğine değinmiş ama belli ki bazıları inatla bunu anlamak istemiyo neyse şampiyonun kupaları züürdün çenesini yorarmış :))))

  12. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    ''Bu haber bana göre kesin İngiliz medyası ürünü''
    Benim yorumlamam bu kadar…

  13. haketmeyenin ömrü kısa olur o kadar iyi olmasa en iyi araçda tutunamazdı dimi f1 de pilotmu yok;)

  14. Bana kalırsa Alonso'nun Prost'la, Hamilton'un da Senna ile alakası yok. Ama Button, Prost'a yakın.

  15. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Mika… ilk goz agrim… Button… goz agrim 😀 Acikcasi ben Alonso'yu pek Prost'a benzetmem ama ozellikle gecen seneki performansi ile Button icinde bir parca Prost oldugunu gosterdi! bence tabi 😀

  16. yeni sürücüleri illa ki eski sürücülerle kıyaslamak gerekmiyor ki. bunların hepsi kendi adını oluşturmak için yarışıyorlar

  17. Paniksiz ve temiz şürüş he. Hımmm… Mika'yı kimseye benzetmek istemem. Bende O'nun yeri apayrı.

  18. Button bir miktar Hakkinen içeriyor olabilir mi acaba?

  19. Moss: "Vettel, Formula 1'de modern bir Fangio…"

    Lewis, Senna'nın; Alonso, Prost'un diyenler de vardı.

    Peki Clark'ın günümüz versiyonu kim? Ya da Button kimin yeni versiyonu?

  20. hiç bir zaman olmayacak

  21. yes.fangioda genelde hep en iyi araçla yarışırdı.hep merak ettik en iyi değilde eşit araçlarda olsalardı ?.

  22. ''Bu dönem onu tembelleştirmiş olabilir. Hamilton gibi gerilerde kalınca şov yapabilir 😀 Geçmişte yapmıştı zaten. '' buraya aynen katılıyorum . Ama vasat kelimesiyle aynı cümlede bile vettelin adını geçirmen olmamış bence . Yetenekli olduğuna inanıyorum ve dediğin gibi bence de tembelleşti sadece .

  23.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Schumacher'in beş yıllık dönemine eşdeğer bir dönem henüz yaşanmadı zaten. Mantıklı kısımları var. Ama ben Vettel için karar vermenin erken olduğunu düşünüyorum. Bu dönem onu tembelleştirmiş olabilir. Hamilton gibi gerilerde kalınca şov yapabilir 😀 Geçmişte yapmıştı zaten. Ama vasatın üzerinde bir pilot kabul. Önemli olan iyi yarışmak. En hızlı pilot her durumda en iyi değildir. WRC değil bu.

  24. Şafak 27 bütün herkese selam. FANATİK TİFOSİ !

  25. Alonso-Gilles avatarı

    Schumacher: Kelimelerin açıklamaya yetmeyeceği bir kariyer.Bir hırs makinası.Eğer iyi bir aracıda olursa onu durdurmak imkansız.

    Alonso: Hırsı,adanmışlığı,istikrarı,zaman zaman temkinli ama sonuç alan sürüşünü bir anda çılgınca dışa vurarak yerli ve mantıklı agresifliğe dönüştüren bir hız makinası.

    Hamilton : Ya hep-ya hiç.ya 1. ya yarışdışı.O kadar adanmış.Dediği gibi sadece kalbiyle yarışıyor.Muhteşem işler yapıyor.Birde halkayı tamamlasa…..

    Button: Sessiz,sakin,derinden….En iyi kriz kontrol sistemine sahip pilot.Onun yaptığını diğerleri yaptığında Button çoktan kendisine yetecek farkı elde etmiş oluyor.

    Vettel: Sıralama ustası.Her ne kadar araçla ilgili deselerde iyi pilotlar iyi araçlara oturur.Yarışlarda o kadar çok geliştiki nerdeyse hata yapmıyor.Beynine yüklüyor herşeyi.İnanılmaz açık.

    Raikkonen: Gününde olduğunda vasat bir araçla bile suprizler yapabilen bir adam.Eğer sezondaki tüm yarışlar SPA da yapılsa kesin şampiyon olurdu.Şampiyonluğa giderken fastest lap yapmaya zorlayacak bir özgüvene sahip.İceman değil iceberg olmak lazım bunu yapmak için.

    Massa: Eğer olurda birgün geri dönerse,apex kaçırarak farklı çizgiler kullanarak aldığı poleleri,yağmurda vasat derken kıyamet koparcasına yağam Brezilya yağmurunda sanki kupkuru pistte sürüyormuşçasına yaptığı sürüşleri özlediğimiz pilot.

    Webber: 2009 sonrasında ortaya çıktı diyenlere,2003 İnterlagos sıralama turlarında hurda Jaguar la neler yaptığını yada yapabileceğini gösteren,2009 ve sonrasının geç geldiği pilot.

    Rosberg: Bir fırsat geçse çok şeyler yapacak pilot…

    Bizler : Şanslı izleyeciler..

    Takım patronu olsam seçeceğim ikili Alonso-Button olurdu.

  26. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Saldırın vettel haberi.hücüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüm

  27. birazdan hayatında Fangionun tek bir yarışını bilmeyen sadece tarihteki şampiyonlara bakıp 5kez şampiyon olduguna göre iyidir hele hele parmak çocuktan çok ileridedir diye düşünecek arkadaslar Bu adam bunamış Vettel kim Fangio kim diye yorumlarıyla burayı doldururlar.

  28. Eski pilotların kendi zamanından edindikleri tecrübelerini modern yarış zamanına uyarlamadan düzenlemeden tıpkı tarih kitapları yazılırken değiştirme yapılamadığı gibi bu adamlar kendilerini geliştirmeden hala eski günde yaşayarak kara gün kararmaz hesabı devam ediyorlar…

    Kısacası= SAÇMA

  29. sen ne ettin dayı şimdi seni bunamakla F1'den anlamamakla vs vs vs bir sürü şeyle itham edecekler ah be dayım insan gerçekleri pat diye de söylemez ki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir