Renault: "Red Bull İle Akıllı Bir Egzoz Çözümü Bulduk"

yazar:

kategori:

Son iki senenin dünya şampiyonu Red Bull ve Renault Sport F1, daha sıkı bir mücadelenin olması beklenen bu sezon öncesinde unvanlarını korumak için daha yakından çalıştı.

Auto Bild’e konuşan Caubet: “Formula 1, yaratıcılıktan ibarettir ve kurallar değişse de, Red Bull ile birlikte çalıştık ve performans kaybını telafi etmek için bir çözüm bulduk”

Geçen sene araçlar, pilotlar gaza basmadığında bile sıcak motor gazının difüzöre yönelmesi sayesinde egzoz beslemeli difüzörler ile ilave yere basma kuvvetleri kazanmışlardı.

Caubet: “Durum eskisi gibi değil ama fark yaratabilecek zekice bir gelişim”

Jerez’deki ilk toplu testlerin ardından bazıları, Adrian Newey’in RB8’inin virajları çok düzgün aldığı görüşünde ve bu da bazı şüpheleri uyandırıyor. Hatta Sebastian Vettel bir açıklamasında, virajlar konusunda geçen seneye göre çok fark göremediğini belirtmişti.

Aracın virajlarda tren rayında gibi gitmesi için Red Bull Takım Sahibi Dietrich Mateschitz: “Oyuncak trenlerle oynamaya alışık olduğumuzdandır”

Newey ilave etti: “Egzoz, hâlâ üzerine bazı fikirlerimizin olduğu bir alandır.”


Yorumlar

  1. Herkese aynı üretici sağlıyor diye biliyorum. Ama üzerinde oynama yapmak serbest diye biliyorum.

  2. Herkese aynı üretici sağlıyor diye biliyorum. Ama üzerinde oynama yapmak serbest diye biliyorum.

  3. bu sene ecu standart, difüzöre doğru üfletilen egsozlar yasak, off-throttle yani gazdan ayağını çekince de üfleyen egsoz sistemleri yasak, motor haritalamaları aşırı olmayacak, daha neyin çözümünden bahsediyorsunuz ki. arka kanadın altındaki beam-wing dediğimiz parçaya doğru süspansiyonlarıda etkileyerek üfleticeksiniz eksozları. bu haberler gereksiz.

  4. ecu sistemi bütün takımlarda standart.

  5. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Nealaka icekimi herkesin araci degisti Redbull aracı sanki 2011 i cikmazimi herkes farklı sil bastan yapti,adrian onceki aciklamlari okuduysan bu sezon hizli olacaklari konusunda temkinli konusdu,egerki paketleri ise yaramassa ferrari bundan avantaj saglar bende bunu istiyorum zaten.

  6. Erkan Bağbaşı avatarı
    Erkan Bağbaşı

    Alonso 2006 a Kadar Ayakta Tuttu 2006dan Sonra Reno Iyı Arac Uretemedı Uretseydı ALonso Sampıon olurdu 2010da Kubıca Ayakta Tuttu Renoyu 2011de Gıttı Bılmedıgı Rallıye Katıldı Olumden Dondu Yoksa 2011 Sezonu Reno Icınde Iyı Gecerdı Ama Petrov ve Senna Ikısıde Caylak Takımı Yuretemedıler

  7. Erkan Bağbaşı avatarı
    Erkan Bağbaşı

    Zekı Insan varsa Redbull ve Renault Ekıpında Baska Varsa Yapsın Ozmn

  8. Erkan Bağbaşı avatarı
    Erkan Bağbaşı

    Ferrari Patronu gıtse Iyı Olur Raıkkonenı Bos Yere Ferrarıden Ettı Belkı 2010da Raıkkonen Sampıon Olucaktı Gıttı Alonsoyu Aldıya Ne Salak Adm Bu Domınıcalı

  9. Ferrari ve diğer büyük takımların ön sıralarda Redbulla başetmesini seyir zevki açısından herkes ister ama Formula 1de 1yılda yeni bir tasarım yaparak herkesin önünde olmak çok iyimser bir düşünce olur.Ferrari yep yeni bir araç oluşturdu ve daha yolun başında bence.

  10. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    aşağıda arkadaş ondan bahsetmiş zaten ilk yorumları okusan 😀

  11. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    yok horner birincil fabrika takımıyız yalan asıl 1. fabrika takımı lotus renault tur. 😀 bunu herkes biliyor. siz daha çok takım değiştirirsiniz

  12. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    RENAULT U F1 DE tutan tek şey fernando alonsoy du 2009da oda gitti 1 sene sonra renault. 😀

  13. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    bırakın bu ayakları ya. renault ordan lotus reno ordan redbull ne bu ya iyiki motor veriyorsunuz…

  14. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    İnsallah hüsrana uğrarsınızda bayram yaparız bir kerede olumsuz bir yanıt verin be hep olumlu hep olumlu arkadaş bunların beyni çalışıyorda bizim 5 büyük teknik adam ne iş yapar? Pat Fry ,Nicolas, Bryne,Vs… Bu kadar çalışan şu adamı durduramıyorsa harbi şaşırırım bu sene de ferrari farkı kapatamassa red bulla harbi çekilmez izlemek f1 i artık iş çığırından çıktı bu adama ders veren bir takım yokmu allah için ya YETER ARTIK! Ferrarinin bu yenilik tasarımı yeterli olurmu bilemeyiz ama çok emek harcandı bu araç için onların yaptıklarını er yada geç bizim takım öğrenmiştir,Ferrari olayın farkıdna alonso gibi bir pilotunuz varsa 7/24 fabrikada çalışıldı emek harcandı Kel kafa Japon askeri Adrianı durdurmak için takım sefermer oldu,Barcelonadaki çalışmalar özellikle dayanıklılık konusunda olumlu yanıtlar alırsak işler yolunda gidiyor demektir,En büyük dileğim en hızlı araç Red bullun olmaması Mclarenin kazanmasina razıyım.

  15. yalnız caubet in adam gözlerini belertmiş gözleri felfecir okuyor hemide mavi nazar değmesin 🙂

  16. Çözümün ne olduğunu bilemem ama böyle bir demeç vermeleri bence korkutmuyor.

    Çünkü herkes RB nin zaten hızlı olucağını biliyor.

    Buldukları çözüm de benim düşüncem ECU sistemiyle ve vites oranlarıylar ilgili dir diye tahmin ediyorum.

  17. Renault, RedBull'un başarısından kendisine pay çıkarmaya çalışıyor. Kendilerine hak vermiyor da değilim, reklam yapmak için kaçırılmaz bir fırsat bu.

  18. Evet olaya iş etiği olarak bakarsak doğru söylüyorsun ama buda bir strateji şöyle düşünmek lazım elinde zaten şampiyon takım var diğerleriyle uğraşmaktansa elindeki şampiyonun ünvanını korumak belki biraz daha onlara çekici geliyordur.Sonuçta motor verdikleri takımlar arasında en iyi yapı,ekonomi ve güç(şu an için) RBR de.Bende motor için para almıyorlar diye biliyorum.Mesela bir Mercedes yada Ferrari nasıl bir strateji istiyor onu bilemiyorum.Kendi açımdan bir Caterhama biraz daha destek verip onları şöyle orta sınıfta mücadeleye yardım etmek bir F1 sever olarak daha çok ilgimi çeker.

  19. tüm arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz . Bıktım valla izlemek bile istemiyorum bazen f1' i . Gene buldular ya bişey. ha açıkça söyliyim adamlar çok zeki yalan değil ama ferrari ya da mclaren neden yenilikçi bir çözüm bulamıyolar . redbull nasıl buluyor . Ferrari'nin birçok sorunu var bunların üstesinden gelmeside zaman alıcak . Sanırım bu senede aynı senaryo izleyeğiz ama burası f1 hicbirsey belli olmaz . Newey buldu bişiler ama ferrari hakkındada söylentiler var . Egzozunda veya aracında özellikle Tabanla ilgili çok zekice bir çalışma yaptıkları konuşuluyor ve açıklandı bu . Bakalım Melbourne'de herşey cıkacak ortaya . Yarın barselona testinde Ferrari'nin birçok parça deneyeceğini düsünüyorum . Özellikle Egzoz sidepod ve Ön kanat.!!

  20. rocco junior avatarı

    Bence bu iş etiği olarak biraz ters bana göre.Naçizane fikrimdir ama eğer sen Lotus'a,Caterham'a,Wiliiamsa da motor veriyorsan,f1de amacın buysa herkese eşit davranacaksın,gidip onlarala aynen bunları konuşup akıl vericeksin.Rbninki can diğerlerinki patlıcan mı afedersin?Evet 1.fabrika takımları Rb ve oldukça başarılılar ancak diğerleri için de böyle uğraş verirlerse belki bir sıçrama öbür fabrika takımlarından da gelir.Yani sırf maviler şampiyonluk alsın diye onlara yoğunlaşıp diğerlerine motoru vermek olmaz.Üstelik bidliğim kadarıyla para almıyorlar değil mi motor için yoksa yanlış mı biliyorum?

  21. Geçen sezon horner felan demişti,Renault un fabrika takımı biziz diye ondandır.Diğer takımlarda başa güreşsin belki onlarlada bukadar sıkı fıkı olurlar.Ha bunu RBR fanı oldğum için yazmıyorum yanlış anlaşılma olmasın düşündüklerim bu,adamlar birazda kendilerini en iyi pazarlayacak takıma daha fazla özen gösteriyor diye düşünüyorum.

  22. rocco junior avatarı

    Ne yapalım bulduysanız?Böyle Renault motorlu araçların çıkıp onu bulduk bunu bulduk demesi sonradan sistemin yasaklanması hoş görüntü olmuyor.Ayrıca kimin ne bulduğunu ve nelerle geleceğini biliyorlar mı?Bulduysanız buldunuz kıl kapmaya başladım sanki bunlardan başka zeki insan yok.Bir de neden Renault,Williams veya diğer motor verdiği araçlar ile bu kadar sık ilişkilerde değil.Neden sadece Rbye özel sistemler?

  23. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    her takım bişiler gizliyor.bekleyip göreceğiz

  24. tek umut FIA .Yok arkadaş bu böyle olmayacak Şu adrian denen adamı yasaklayın olsun bitsin iş.Ne ugraşıyorsunuz o yasak, bu yasak..gerek yok hepsine adriana ceza verin gitsin.

  25. Alonso-Gilles avatarı

    Sezon baslamadan bitmis gibi yirum yapiosunuz.cok seykere acik bir sezon olacak bence

  26. "Buluş, başkalarıyla aynı şeye bakıp, farklı düşünebilenler tarafından yapılır."

    Takımımı tebrik ediyorum Bunlar güzel buluşlar yeter ki işe yarasın.Bu bir ekip işidir Renault Sport F1 in on üyesi Redbull Renault fabrikasın da ve şasi üzerin de her zaman birlikle çalışıyorlar Motorun yerleştirilme şekli aktarma organlarının çıkış sistemi bu gibi etkenler çekişe özellikle tork gücüne etkisi çok büyük.

    Yanmış bir yakıt egzozlardan yaklaşık 400 km ile çıktığı söyleniyor Kimse bunu boşa harcamak istemiyor kesinlikle eskisi gibi olmasa'da faydası olacaktır.Sorunsuz gelip böyle ekstra gelişim sağlamak her zaman avantajdır.

  27. inşallah fia hava girişini takip edipte bulur o yarığı.ozaman yasaklanınca görürüm ben o parmağı.şöyle startta 9-10 luklarda başlada görelim seni.a.n olduğu sürece bu spor sıkıcı olacaktır.

  28. Korkmayın millet Mercedes geliyor bomba gibi olmadı Mcleren'den acayip umutluyum nedense suskun ilerliyorlar var bir bit yeniği …

  29. bende karar verdim gaz parası ayyuka çıktı.sanayici ali ustaya diyecem şu egzoz gazına bir çözüm bul geri dönüşümlü olsun.gaz parasından imanım gevredi.

  30. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    O hava deliğini hemen kapamak lazım

  31. herkesin bir çözümü vardır zaten egzoz gazının sihiri ayyuka çıkmış illaki bu gaz difüzöre yasak ama bir yerlere yönlendirilecek.ama en iyi çözüm önemli.

  32. Bence diğerleride iyi kötü çözümler üretmişlerdir diye düşünüyorum en merak ettiğim(performans olarak)ferrari ve mercedes.Bu tifosiler ya batacak yada çıkacak ortası yok bu sezon…

  33. Alonso-Gilles avatarı

    bu kadar umutsuz olmayin herjesin bir cozunu vardir 1 hafta once telafi edemedik diyorlardi simdi boyle konusuyorlar….. Herkes bisryler sakliyor yok oyuncakmis trenmis geciniz

  34. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Herkesin akıllı bir sistemi var ama Newey aklı bir başka tabii 🙂

  35. Geçmiş olsun. 1. belli 2. kim oyununu oynıycaz yine 🙂

  36. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Diğerleri de bulsun kardeşim, elleri armut mu topluyor? Yapamıyorlarsa da çekip gitsinler, hile hurda yok bu işte, adamlar kafa yoruyor çözüm buluyor

  37. haydi hayirli isler, diyecek bir sey yok 🙂

  38.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Red Bull'dan kastı Adrian Newey olmalı. Arka tarafı serinletmenin yolunu bulmuştur.

  39. Şampiyon olmak ekip işidir marka olmak yetmiyor.İki sene önce konuşanların burda sesinin kesilmesini sağladığınız için Renault ve Redbull ekibine saygılarımı sunuyorum. Avanti avanti 😀

  40. Bu adamlar bu senede herkese kapak yaparlarsa şaşırmam. Bu Newey bir çok takım patronunu işinden edecek gibi geliyor hadi hayırlısı bakalım.

  41. Lanet olsun, bundan korkuyordum 🙂

  42. F_Alonso Diaz avatarı

    Belli oldu öndeki hava girişinin ne olduğu..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir