Keke Rosberg, Caterham'ın Öne Çıkmasını Bekliyor

yazar:

kategori:

MTV3’e konuşan Keke Rosberg: “(Fabrikalarını taşıma) büyük bir karışıklık yaratacak.”

“Bu sadece birkaç makinenin taşınması değil; yüzlerce insan yer değiştirecek. Bunların tamamı çocuklarının okullarını değiştirmek istemeyecek ve bunun gibi olaylar. Bununla nasıl başa çıkacaklarını göreceğiz”

Caterham’ın genel durumu için Rosberg: “Şimdi KERS’e sahip oldukları için geçen seneye kıyasla muhtemelen bir sıra öne çıkacaklar.”

“Williams ve Force India ile farkı azaltmalılar”

Rosberg ayrıca Caterham, Marussia ve HRT gibi küçük takımların destekçisi olduğunu da ifade etti.

Rosberg: “Bir yerden başlamanız gerekiyor. Öyle ortaya çıkıp bir Ferrari olamazsınız. Ve küçük takımlara da ihtiyaç vardı; aksi halde sadece McLaren, Ferrari ve Red Bull olur. Üst düzey, orta grup ve küçük takımlara ihtiyacınız var”

“Umarım bir gün büyük bir takım haline gelirler. Önce Jaguar, sonunda da Red Bull olan Stewart’ı hatırlayın”

Rosberg, küçük takımların kendi araçlarını üretmeyi bırakıp müşteri araçları satın almaları yönünde Ferrari’nin fikrine de karşı çıkıyor.

Rosberg: “Ferrari’nin diğerlerinden yarım saniye hızlı olduğunu hayal edin. Yani birden bire Ferrari araçları olan gridin yarısı, diğerlerinin önüne geçecek.”

“Eğer geçen senenin aracını satın alabilirseniz, genç pilotların, mühendislerin ve mekanikerlerin (spora) girişini kolaylaştırır”

Ama bu konuda da değişen kurallar engel teşkil ediyor.

Rosberg: “Mesela bu sene burunlar değişti. Bu yüzden şimdi geçen seneki aracı satın alamazsınız. Başkasından araç satın almaya alışmış bir takım olursa, sonra ne yapacaklar.”

“F1, her zaman takımların kendi araçlarını ürettiği bir seri olmuştur; aksi halde Ferrari’lerin dolu olduğu bir GP2 haline gelir.”

Öte yandan HRT Pilotu Narain Karthikeyan’ın twitter’dan yaptığı açıklama göre takım henüz çarpışma testlerini geçemedi.


Yorumlar

  1. Evet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir