Alguersuari'den Taraftarlarına: "Geri Döneceğim"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, Sebastien Buemi ile birlikte Toro Rosso’daki koltuğunu kaybetti ama takım arkadaşı, Red Bull’da yedek pilot olarak görev yapmaya devam ediyor. Buna karşı Newey, Alguersuari’nin bu görevi kabul etmediğini ifade etmişti.

Bu hafta Barselona’daki testler sırasında Alguersuari’nin taraftarları, tribünlerde hazırladıkları pankartlarla kendisini özlediklerini bildirdiler.

Autosprint’e konuşan Alguersuari: “Yanlış bir şey yapmadım ama canımı da almadılar. Daha 21 yaşındayım ve sahip olduklarımla elimden gelenin en iyisini yaptım.”

Bununla birlikte Alguersuari’nin yerine geçen isimlerden biri olan Daniel Ricciardo, Red Bull’un vermiş olduğu kararı destekledi.

The Sun’a konuşan Ricciardo: “Sizi kovlamalarının tek nedeni, iyi performans gösteremediğinizdir. Ve muhtemelen dünya şampiyonu olmayı hak etmiyorsunuzdur”

“İçinde bulunduğumuz iş böyle”

Ama 1982 Dünya Şampiyonu Keke Rosberg, Red Bull’un Alguersuari’ye ve Buemi’ye adil bir şans vermediğini düşünüyor.

Rosberg: “(Alguersuari ve Buemi) üç senedir oradalar ve (Red Bull) zirveye çıkacaklarını düşünmedi. Bu yüzden Red Bull’un başka bir şey yapmak istemesini anlarım”

“Anlamadığım şey, bu kararı neden bu kadar geç verdiler? Artık (pilotlar) için (başka yer bulma konusunda) pek şans kalmamıştı.”

“Eğer biri gelip de Haziran’da ‘Sana gelecek sene ihtiyacımız olmayacak’ derse bu adil olur. Yeni bir iş için zamanın vardır.”

“Buemi, daha fazla zamanı olsaydı muhtemelen bir şeyler bulabilirdi.”


Yorumlar

  1. ben olsam helmuta o anda dalardım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir