Bottas: "Renault Motoru Cosworth'ten Daha Güçlü"

yazar:

kategori:

Grove kökenli takım son iki sezondur Cosworth motorları kullanıyordu ama bu seneden itibaren Renault ürünleriyle yarışacak. Bilindiği gibi Renault, şu anda Red Bull, Lotus ve Caterham’a da motor tedarik ediyor.

Bottas: “Renault motoru daha güçlü”

“Ayrıca daha küçük ebatlarda ki bu, aerodinamik açıdan iyi. Ve daha az yakıt tüketiyor.”

Menajerliğini Williams’ın ortaklarından Toto Wolff’ün yaptığı 22 yaşındaki Fin pilot, Barselona testlerinde Çarşamba günü FW34’ün direksiyonuna geçecek; ayrıca bu sezonun 15 Cuma antrenmanına katılacak.

Bottas: “Bu sezon, Williams’ın tarihinin en zayıf dönemi olan geçen seneye kıyasla kesinlikle daha iyi”

Cosworth, bu sene gridde Marussia’ya ve HRT’ye motor vermeye devam ediyor.


Yorumlar

  1. Kevin Korjus ile birlikte gelecekte desteklemeyi dusundugum iki pilottan bir tanesi Bottas=) umarim iyi yerlere gelir

  2. Daha fazla yakıt tüketmiyor daha az tüketiyor ferrari ve Mercedes e oranla,ama adamlar atıyorum ferrari 100L,mercedes 105 L koyuyorsa depoya Renault 85-90 koyması yetiyor fakat seninde dediğin gibi EBD için aynı miktarda yakıt koyaraktan avantaj sağlıyorlardı diye biliyorum.

  3. Ayrıca daha küçük ebatlarda ki bu, aerodinamik açıdan iyi. Ve daha az yakıt tüketiyor.

    Bottas bu demeci renault ve cosworth motorlarını karşılaştırmak için söylemişse cosworth motorları kullanan araçlar griddeki diger araçlardan daha agır olmalı.geçen yıl renault motorunun mercedes ve ferrari motorundan çok daha fazla yakıt tükettiği , bunun egzoz beslemeli difüzör için kullanıldıgı konuşuluyodu.

  4. bu açıdan acayip kimi ye benziyor bottas

  5. Tüm motorlar Cosworth'tan daha güçlü zaten.

  6. coswortgibi bir güçlü motorun kurallar gereği nasıl yerlerde süründüğü bir gerçek.eğer motor dondurma kuralı olmasaydı eminim çoğu yarışlarda mercedes motorlulara meydan okurdu.bu virgin bile olsa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir