Alonso, Ferrari'nin Performansından Emin Değil

yazar:

kategori:

Ferrari’nin asıl rakipleri Mclaren ve Red Bull artık yarış simülasyon çalışmalarına geçerken Ferrari hâlâ aerodinamik veri toplama üzerinde çalışıyor ve farklı sensörler kullanıyor.

Bugünü 4. sırada tamamlayan Alonso “Araç hakkında bilgi toplamaya devam ettiğimiz doğru. Bazı  bilgileri çoktan öğrenmiş olmamız lazımdı ancak araç kolay bir şekilde anlaşılmayacak kadar karmaşık ve davranışları daha iyi anlamamız lazım.”

“Geçen sene ilk testleri hatırlıyorum. Testlerin son gününde yarış mesafesi kat etmiştik ve Avustralya’da Red Bull’un 1.5 sn gerisinde kaldık. Bu yüzden yarış mesafesi her zaman iyidir ancak yavaş olan güçlü bir araçtansa performansı olan ve dayanıklılığın bulunması gereken bir aracın olmasını tercih ederim.” dedi.

Aracın Avustralya’da galibiyet mücadelesi verebilecek kadar iyi olup olmadığının sorulması üzerine Alonso “Göreceğiz. Şu anda bunu söylemek için erken.”

“Hedeflerimiz oldukça yüksek. Bu Ferrari için normal bir durum; şampiyonluk mücadelesi içerisinde yer almak istiyorsanız daha ilk yarıştan kazanmaya çalışırsınız. Bu yüzden kış boyunca hedef kazanmaktır.”

“Şu anda tam olarak nerede olduğumuzu bilmiyoruz. Belki en hızlı değilizdir ancak en yavaş da değiliz. Bu yüzden özellikle son testleri bekleyip görmeliyiz. Avustralya’da yüksek sıcaklıklarla birlikte aracın nasıl çalıştığını göreceğiz ve Melbourne’de sıralamaların son seansında her şeyi göreceğiz.”

“Red Bull rekabetçi görünüyor. Bu sürpriz değil çünkü son 2-3 senede araçlarını devam ettirdiler. Bu yüzden bir anda tamamen yanlış yapmazsınız.”

“Her zaman tepede olacaklardır, bu yüzden Mclaren ve Ferrari bir şeyler icat etmek zorunda. Red Bull’u yenmek için biraz daha yaratıcı olmamız lazım ve her iki takım bunu yaptı. Mclaren ve Ferrari farklı çözümler ve felsefeler seçtiler. Bu yollar belki biraz fazla karışık olabilir ancak sonuçları MElbourne’de, daha da önemlisi Kasım ayında göreceğiz.” dedi.

Alonso, F2012’nin viraj çıkışlarında biraz zayıf olduğunu kabul etse de, piste gelenlerin, aracın oldukça dengesiz olduğu şeklindeki görüşlerini önemsemediğini söyledi.

Alonso “Sürücü açısından araçta her zaman bir gevşeklik vardır. Hep daha fazla yol tutuşu isteriz. Diğerlerini bilmiyorum ancak aracı sürdüğüzde diğerlerinin de aynı sorunu yaşadığını düşünürsünüz.”

“Diğerlerinin aynı sorunları yaşamadığını söylerseniz o zaman sorun olur ancak testlerde diğerlerinin neler yaptığını söylemek ve onları izlemek zordur.”

“Bazen oldukça eski lastikleri koyuyoruz ve sürekli hızlı turlar atıyoruz ve virajlarda çok yavaş kalıyoruz. Aynı zamanda bir başka araç yeni lastiklerle turluyordur ve yakıtı fazla yoktur. Bu sayede virajlarda uçuyorlardır. Bu yüzden dışarıdan neler olduğunu görmek zordur. Ancak viraj çıkışlarında biraz zorlandığımız doğru, bu alanda gelişmemiz lazım.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Başladılar yine sızlanmaya. Son 3 senedir aynı hikayeler. bu sene de geçen seneden pek farklı olmıcak gbı gelıyo bana ama insallah yanılırım

  2. Ferrari'nin Schumi öncesi bi döneme döndüğünü farkedince tıpış tıpış RedBull'cu olacağını bu kadar belli etme bari. Resmen futbol holiganlığını F1'e taşımışsın apaçık ortada. Ne o öyle biz bize yeteriz, RedBull'u bi tek biz yeneriz lafları falan. Siz önce McLaren'i yenin de bi ondan sonra Red Bull'u geçersiniz. 2009daki kural değişikliklerinden sonra Brawn RedBull'un ortaya çıkışı ile değişen F1 döneminde siz kaç kere yendiniz McLaren'i Allah aşkına ? Kaç kere geçebildiniz McLaren'i de gelip bi de Red Bull'u yeniceksiniz. Sırf siz yarış kazanın diye yapılan bi kural değişikliği olmasaydı geçen sezon galibiyet yüzü göremicektiniz o çok kıymetli Alonso'nusa ve umut dolu aracınıza rağmen… Ayrıca F1 tarihinden haberin var mı bilmiyorum ama Schumi'nin geldiği dönemki gibi bi kadroyu kuramadıkça Ferrari, ne halde olduğu ortada. Kolay kolay da kurtaramazsınız bu takımın arkasını şuanki durum göz önüne alındığında.. Senle uğraşmama bile değmezdi zaten yaptığın şu yorumlar ile ama yinede bi kaç bişeyi suratına vurup seni sinir edip arkamdan ağzından köpükler saça saça etrafa, sağa sola saldırmanı izlemek istedim biraz.

  3. Alonso-Gilles avatarı

    bi kerede iyi bir aciklama grlsin takimdan su anda force india nin bile arkadindayiz………..

  4. sakin ol futbol değil bu .. burda fanatiklik yapma… ferrari hızlı bir tasarım yapamadı diye saga sola saldırmanın alemi yok…

  5. rocco junior avatarı

    Yarın galiba aracın tüm parçaları bir araya getirilip ilk kez bir bütün olarak çalıştırılacakmış.Böylece tüm pakedi bütün olarak görüp tek tek parça denemekle vakit kaybetmezler.Ayrıca 2 gün testlerden sonra orda kalıp reklam çekimi testi yapacaklarmış…

  6. Alonso-Gilles avatarı

    Biz hem daha fazla yaşadık hem daha fazla kurduk.Sizde birazcıcık yaşayın ondan sonra burda toplanıp yinemi parmaaaaaaaaaaaaaaak diye söylenin sonra 2013 testlerinde size dahil oluruz.Gerçi şanslı takımsınız ama umarım Webber'in hakkı yine yenmez.

  7. teşekkür ederim Onur kardeşim. iyiyim çok şükür. umarım sen de iyisindir.
    verdiğin bilgi için de teşekkür ederim; formula 1 geçmişi konusunda en bilgili arkadaşlardan olduğunu düşünüyorum. geçen yıl yazdığın ayrıntılı geçmiş sezon yazılarını hala unutmadım. iyi akşamlar kardeşim.

  8. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Ortam yine gergin şampiyon RedBull hey! :))

  9. Bizim hayallerimizin olması en azından güzel olan şey. sizin maalesef o bile yok. Neyse size mutluluklar dileriz bizde.

  10. Alonso-Gilles avatarı

    Tabi işinize gelir bir şampiyonluk yakalayacağınızı yada 2-2 yapacağınızı hayal edersiniz.

    Bu sene Vettel şampiyon olur bizde sizinkinin komik kazalarını konuşuruz.

    Neyse.Kalın sağlıcakla.

  11. Tamam. Çokta meraklıyız sizi teselli etmeye zaten. Açıkçası bizim herzaman işimize gelir Ferrari'nin yavaş kalması siz size yeterseniz size mutluluklar. Ortamı germeyin yeter.

  12. Alonso-Gilles avatarı

    Sence sizin bizi teselli etmenize ihtiyacımız varmı?Gölge etmeyin o bize yeter.

    Biz asla yakın yada aynı yolun yolcusu değiliz.Olamayız ve olmamalıyız.Bu takım bizim,bu pilotlar bizim ve sonuç ne olursa olsun biz bize yeteriz.Güçlüklerin altından başarıyla kalkarız.Alonso ve Ferrari başarılı olmayacaksa kim olursa olsun.Aynı surat ifadesini takınırız.Mantıklı olarak Webber'e umut bağlarız.

    O yüzden bırakın lütfen bu teselli ediyoruz havalarını.Çocukmu teselli ediyorsunuz?Her sporda karşılaşılabilecek bir sorunla karşılaştık olay bu.

  13. Selam kardeşim. Görünmüyorsun. İyisindir inşallah.

    Çok kısaca şöyle söyleyeyim; 1979 Jody Scheckter ile yaşanan şampiyonluk ve 2000'e kadar sürücüler klasmanında hüzün.

    Şampiyonluğun ardından gelen sene Williams 120 puanla şampiyon olurken Ferrari tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşıyor. 8 puan toplayabilen takım sezonu 10. sırada tamamlıyor. (Aynı sene McLaren'in de durumu Ferrari'den farksız; 11 puanla 9.'luk.)

    Ferrari '82 ve '83 sezonlarında takımlarda şampiyonluk yaşıyor. Sonraki yıllarda takımın hali şuanki McLaren ile aynı; 2.'likler, 3.'lükler ve 4.'lükler.

    80'den 97'ye genelleme yapacak olursak en büyük sorunları; dayanıklılık. (Ancak o yıllardaki dayanıklılıkla günümüzdeki muazzam dayanıklılık seviyelerini de karıştırmamak gerekiyor.)

    '99 ve sonrasını zaten biliyorsundur.

  14. Eminim aracın burnunu açık havada ilk gördüğünde bunu yapmıştır. Rüzgar tünelinde karanlıkta göstermişlerdir başta, o da WOW demiştir görüdüğünce 🙂

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/22224-montezemolo-domenicali-bir-yere-gitmyior.html

  15. McLaren'cilerin birşey dediği yok niye ortamı germeye çalışıyorsunki. Ayrıca Geçen sene siz değilmiydiniz McLaren'e beter olun diyen ona rağmen McLaren fanları Ferraricileri teskin etmeye çalışıyor.Ferrari'nin Redbull'u yenmesi şu kertede çok çok zor buna en yakın takım McLaren sen beğensende beğenmesende.

  16. evet 🙂 What i really do'ya koptum :))))) Teşekkürler.

  17. Onu bunu bilmemde RB yine takır takır, bu sezonda malesef Vettel'in senesi gibi tahminimce, bir de böyle araçların en büyük handikapı yarışlardaki performansı ve dayanıklılık, herkes için öyle diyorsunuz biliyorum ama rb ve mclaren geçen senenin aracının yeni kurallarla güncellenmiş hali az çok bir fikir edinebiliyoruz ama ferrari yeni bir tasarım her parça yeni ve değişik, umarım zirveyi zorlarlar ama sanmıyorum.

  18. son günlerin trendi =)

  19. Bu takım Ferrari, üzmeyin tatlı canınızı. Geçen seneki McLaren'i hatırlayın. Neredeyse sıfır test verisiyle Melbourne'e çıkmıştık ve kimsenin inanamayacağı bir iş yapmıştık.

    Ferrari rakiplerine oranla çok önce işe koyuldu. Neredeyse civatalarına kadar yeni bir araç yaptılar. Şimdi de o aracı çözmeleri gerekiyor. Biraz zamanı hak ediyorlar.

    Ayrıca;
    Alonso, Ferrari'nin Performansından Emin Değil
    Onur, McLaren'in Performansından Emin Değil
    Şimdiye kadar elimizdeki tek olumlu şey dayanıklı bir araç. Bizim de performans açısından ne durumda olduğumuz muamma.

  20. Alonso-Gilles avatarı

    Eh Mclarencilerede gün doğdu.Sanki Redbull'u yenebileceklermiş gibi.Ferrari yenemiyorsa kimse yenemez Redbull'u hepsi bu kadar açık ve net.Aynı bir Temmuz akşamı gibi.

  21. Bazı konularda haklısın ama çok peşin hüküm vermemek lazım.Ferrari o kara günlere geri dönmez bence.Bu insanların çoğu çok yeni ve geçmiş dönemden kalma pislikleri temizlemekle uğraşıyorlar.Ama Domenicali'nin yönetim açısından zayıf olduğu ortada.Todt varken takım makine gibi işliyordu böyle anlamsız vaadler ben hatırlamıyorum.Ferrari harbiden şirket gibi oldu birazda bizim futbol kulüp yöneticileri gibi atıp tutuyorlar.Domenicali'nin üzerinde çok ciddi baskı var.Aslında birazda kendimizi onun yerine koymamız lazım ama bende ne olursa olsun çok rahatsızım bu durumdan…

  22. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    süper 😀 sinan abi çok anlamlı bir resim bu adam busene kesın kovulur 😀

  23. ferrari'nin meşhur 21 senelik şampiyon olamama döneminin ilk 3-4 senesi nasıl geçmişti? nasıl beklentiler ve nasıl icraatlar vardı? neler vaad edildi de neler yapılamadı? acaba, gerçekten "tarih tekerrürden ibaret" midir? o dönemin başlangıcındaki ilk yıllar ile içinde bulunduğumuz son 3-4 yıllık gidişat birbirine benzer şekilde mi ilerliyor?

    o zamanlar hakkında fazla bilgim olmadığı için soruyorum, bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

  24. daha henüz hiçbir şey belli değil. ancak yarış günü gelip çattığında da havlar böyle serin eserse, o sezon öncesi(daha doğrsu 2011 sonu) dominicin "woaoow" deyişi çok fena dalga konusu olur.

    bir de gördüğüm kadarıyla egzoz konumu değiştirilmiş, önceki versiyon dayanıklılık sorunu yaratıyordu sanırım.

    gerçi merdeces'in yanık sidepod'u görünce, ferrari niye 2. testte tamamen farklı bir konum denedi merak ediyor insan.

  25. Ferrari F2012'nin griddeki en hızlı araç olmayabileceğini..
    araç kolay bir şekilde anlaşılmayacak kadar karmaşık
    Belki en hızlı değilizdir ancak en yavaş da değiliz
    F2012'nin viraj çıkışlarında biraz zayıf olduğunu kabul etse de
    viraj çıkışlarında biraz zorlandığımız doğru, bu alanda gelişmemiz lazım.
    …….
    alonso'nun 2 günlük testlerin ardından yaptığı iç karartıcı değerlendirmelerine ilave olarak, geçen testlerde alonso ve massa'nın araç hakkındaki depresif yorumlarını koymaya üşendim, okuyan zaten biliyordur.

    takım başkanı, takım müdürü, costa'nın kellesiyle top oynamaya kalkan yeni ekip, bilmem haberiniz var mı; yarışlara 3 hafta kaldı. uyandırayım dedim!

    daha 15 gün önceye kadar her gün wooww! diyen, uçacaz kaçacaz dehşet hazırlanıyoruz, acısını çıkaracaz, çirkin ama hızlı bir araç geliyor diye çarşaf çarşaf konuşan yönetim, nedense son 2 haftadır sesiniz soluğunuz çıkmaz oldu, yalnızca pilotlar konuşuyor; o da zoraki, üstünkörü, politik ve fazla şikayetçi bir havaya girmemeye çalışarak..

    siz neler yapıyorsunuz bu arada? nereye kaçtı yeni araç hakkında "wooow" diyen dilleriniz??

  26. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    yemın ederim ruh sağlığım iyi değil ferrari goturcek bizi öteki dünyaya şakam yok 😀

  27. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    inan aynı rahatlık bendede var ama yok olmaz bu sene bu iş 😀

  28. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    2012 sezonu da bitmiş oldu hey gidi ferrari hadi 2013 odaklanıyoruz 😀 alonsom 2013 😀

  29. rocco junior avatarı

    Costa bence çok konuşmamalı ve evet o yorumu hatırlıyorum.Kovulduktan sonra normal böyle tepkiler ancak burada olmamızın bir sebebi de o.Onun almadığı riskler yüzünden takım bu sezon büyük risk aldı.Ayrıca onun sorumluluğu altında rüzgar tüneli hatalıydı bunların giderilmesi uzun zaman oldu.Haliyle 1sn gerideki aracın gelişimi diğerlerinden fazlaymış gibi görünür.Toyota tünelinde üretilen aracın güncellemeleri Maranello da yapıldı.

    Bu sezona bakacak olursak olay bu;hep aynı şeyleri söylüyorum ama doğru.Yeni insanlar yeni görevlere getirildi,çalışma şeklinden kullanılan malzemelere kadar her şey değişti.Rüzgar tüneli ve simülasyon çalışmaları güncellendi.Araç %100 değil ama %80 değişti yani bilinmeyen bir araç var bu da eskisi aracın tüm datalarının silinmesi demek.Yeni makinenin pistte nasıl tepki verildiğinin bilinmemesi demek.

    Eğer Costa zamanında bazı riskleri alıp en azından 2011 için bu süspansiyonları değiştirseydi şimdi çok daha az işimiz olacaktı.Araç gelişme açık olacaktır diye tahmin ediyorum.Sadece zaman lazım.Bu yeni gelen insanlara şans verilmesi lazım.Costa teknik direktör olarak ne yaptı,kaç yılda ne başarıları var sonra karşılaştırırız:)

  30. bende hala bir rahatlık var sanki her şeyi çözüp başa oynayacakmışız gibi geliyor, hadi hayırlısı

  31. Yarım saattir bir haberi arıyorum, bulamadım. 2011 Spa veya Japonya yarışına Ferrari bir güncelleme paketi getirmişti. Bu güncelleme pakediyle ilgili olarak Costa "Ferrari benim hazırlamış olduğum güncelleme pakedini getirdi. Benim tasarımının üzerine hala bir şey koyamadılar" gibi bir şey demişti.

    Ferrari'nin teknik yanı iyi ve gücü var, ancak gelişme hızı olarak düşük kalıyorlar. Bu sene gerçekten risk alıp farklı yola girdiler, ki bu takdir edilesi bir şey. Eğer 2011'deki gibi, gelişimde yavaş kalırlarsa bu sene (de) batabilirler.

    Bütün bu dedikleri blöf değilse tabi 🙂

  32. rocco junior avatarı

    ya illa gıcıklaşacaksınız sürekli aynı laflar.schumi ve brawn mercedeste ne oluyor?bu sezon costa da gitti ne olacak şampiyon mu olacaklar?arkadaşım f1 62 yıldır devam eden bir organizasyon o yüzden saçma sapan konuşmayın.O dediğin adamlar olmadan da şampiyonluklar yaşadı Ferrari.Evet en parlak dönemi bu kişilere denk geldi,emekleri yalanlanamaz lakin şartlar çok farklıydı.Hadi şimdi sen sür başka yere şekerim…

  33. Forza Ferrari avatarı

    Eyyyvvaaaaahhhhhh 🙁 🙁

  34. artık o ekip yok.schumi costa todt ve brawn.geçti bor pazarı sür eşiği niğdeye.

  35. Ayrıca Liseli de çok aramızda.Ne yapsak ki:))

  36. rocco junior avatarı

    İçkiye vurucam kendimi böyle giderse hehe 🙂 Yani kötü günler olmasa kimse destek olmayacak mı bize 😀

  37. Alonso-Gilles avatarı

    Sezon başlamadan bitti.Bundan sonra birşey beklememek lazım.

  38. Bırak bu ayakları politikacı 🙂
    Ferrari bu sene başa oynayacak.Sinan dedi dersiniz aha da yazdım buraya.

  39. Mclaren'ci arkadaşlar! Ferrari taraftarlarına destek olmanız gerek. Psikolojiler iyice iptal 🙂

  40. Böylelikle bizim için(ferrari) testlerin heyecanı da gitmiş oldu.Bakalım kaçıncı yarışa kadar anlayabileceğiz aracı.Açıkçası bu konudan da şüpheliyim artık

  41. rocco junior avatarı

    Soğuk duş etkisi yaratan bir açıklama.Artık endişelenmeye başlayabiliriz.Acı ama gerçek arkadaşlar…Bu araç özel test,promosyon çekimi ya da düzlük testi neyse fazladan ihtiyacı var.Sezon başlar,bir kaç yarış geçer ancak anlarız F2012yi.O zamana kadar parmak çocuk Esteban pardon Sebastianı izleriz arada Mclaren belki Mercedes :))

  42. FAster Inside avatarı

    yok açıklama yaptı yol istemicekmiş "görüş yok yarışın durdurun auuuuu dicekmiş" oda olmazsa massa nın motorunda sorun olcak ama 3 tur sonra massa fastest lap yapmçakmış, bu sene taktik değiştirmişler, diğerlerinden bişeyler öğrenmeye devam ediyolar, copy paste olayı, çaktın

  43. massa bir kere geçsinde önüne massa sert savunma yaprsa ister yoksa her zamanki gibi massayı ilk virajda geçer

  44. daha ilk yarışta massadan yol istemede.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir