Hamilton, Mclaren'in Burun Yapısını Savundu

yazar:

kategori:

MP4 27 dışında tüm araçlarda bu sene kurallar gereği ortaya basakamlı burun sistemini kullanıyor. Mclaren ise düşük şasisi sayesinde normal burunla devam etme yolunu seçti.

Hamilton “Olumsuz gibi görünmüyor. Araçta yere basma gücü var, en azından diğerlerine benzer seviyede yere basma gücü var. Sorun ise denge ve yere basma gücünü bulmak ve bunun önde mi arkada mı olduğu. Viraj girişlerinde, viraj ortasında ve çıkışlarında aracın tasarım dengesi önemlidir ve viraj içerisinde en iyi dengeye sahip olmanız lazım. Mühendislerimde konuştuğumda, onlarla bu konuyu koordine etmeye çalışıyorum bu yüzden onlar gerekli değişiklikleri yapıyorlar.” dedi.

Hamilton, yeni Pirelli lastikleriyle birlikte egzoz beslemeli difüzörlerin yasaklanmasının arka bölümdeki yere basma gücünü daha fazla geliştirmeyi gerektirdiğini söyledi.

Hamilton “Bu sene ön bölümde biraz daha fazla downforce var gibi. Yol tutuşu açısından arka bölümde pek değişiklik hissetmiyorum ancak önlerde hissedebiliyorum. Ön bölümde biraz fazla olunca daha az kanata ihtiyaç duyacağız. Bunun yanında egzoz beslemeli difüzörler gitti bu yüzden arka bölümde çok fazla downforce kaybettik. Önden arka bölüme aktarmaya çalışıyoruz.” dedi.

Hamilton ayrıca yeni araçtan memnun olduğunu söyledi.

 


Yorumlar

  1. özellikle bu burun sistemi getirildi diye birşey yok.fia kuralları koyar takımlar bu kurallar doğrultusunda tasarım yaparlar.örneğin mclaren bu burun sistemini tercih etmedi örneğin.bakalım kimler doğru yapmış göreceğiz.

  2. Ne burunmuş be herkes platypus burunu taktı diye uçacağını zannediyor Avrupa sezonunda değiştirenler olursa şaşırmayın.

  3. Griddeki en şık araç ve burun yapısını da değiştirmezler umarım.Hamilton hızlı bir pilot olduğu için burun yapısı o kadar farketmez sanırım.Kazaya karışmasın yeter, onu atak yaparken izlemek güzel.Shumi'den sonra ki favorim ve heyecan verici pilot O.

  4. Takımlar basamaklı burnun getirisi olduğu ama çok az olduğunu söylüyorlardı.
    Umarım Mclaren güçlü olurda Redbull ları sürekli 1-2 giderken izlemeyiz.

  5. Bu sene kesinlikle Mclareni destekliyorum düşük şasi kazanırsa seneye diğer takımlar da bu tür tasarıma dönebilirler belki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir