BMW, Kubica İle Anlaşmayı Uzatmaya Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Robert Kubica’yı BMW Sauber’den koparmak isteyen takımların en erken 2010’a kadar beklemesi gerekiyor gibi görünüyor. Autosport’ta çıkan habere göre Polonyalı pilot en az 1 sene daha BMW Sauber’de devam edecek.

Kubica’nın bu sene sezona güçlü bir başlangıç yapması önde yarışan takımların dikkatini çekti ancak Kubica’ya yakın kaynaklar BMW Sauber’in 1 sene anlaşmayı uzatma hakkının olduğunu söyledi.

Ancak Kubica’nın mevcut performansı ile bu sorun sadece formalite olabilir ancak teorik olarak Alman takımın Kubica’yı başka takıma bırakabilme gerçeği de var.

Geçen sene Kubica’nın Kanada yarışındaki kazasının hemen ardından takımla devam edeceği açıklanmıştı ve Mario Theissen geçtiğimiz günlerde, önümüzdeki aylarda gelecek sene yarıştıracakları pilotları açıklayacaklarını belirtmişti.

Kubica’nın hızının onun başka bir takıma yaklaşmasına neden olabileceğinden endişe duyup duymadığının sorulması üzerine Theissen "Hayır. Onu aldığımızda güçlü olacağını biliyorduk. Gelecek senenin pilotlarını yazın açıklayacağız." demişti.

Theissen ayrıca F1.08 aracının Kubica’nın potansiyelini daha net gösterdiğini söyledi.

Theissen "O tekrar pistte. Şu anda gördükleriniz 2006’da olanlara çok benzer."

"Geçen sene çok zor bir sezon geçirdi. Onun standart lastiklere alışması diğer tüm pilotlardan daha zor oldu, bazı teknik sorunlar yaşadı ve daha sonra büyük kaza geçirdi. Bu yüzden öğrenme sezonu oldu ve artık pist üzerinde." dedi.


Yorumlar

  1. Kubica BMWde daha uzun da kalabilir, her şey Kubicaya bağlı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir