Mercedes Gizli Güçlerini Hâlâ Saklıyor Mu?

yazar:

kategori:

Dedikodulara göre Alman takım, 2012’de zirve mücadelesi yapmalarını sağlayacak birkaç yeniliğe sahip ve aracını geç tanıtarak sırlarını gizlemek istedi.

Alman Auto Motor und Sport, Barselona’da Mercedes ekibinin aracı gizlemek için daha fazla çaba gösterdiğini yazdı.

Ama iddialara göre büyük sır ortaya çıkarıldı ve çift katmanlı difüzör benzeri bir şey olduğu söyleniyor.

İtalyan La Gazzetta dello Sport bu sistemin, 2009’da Brawn GP’de kullanılanla benzer etkisi bulunuyor ki o sene iki şampiyonluğun gelmesine büyük yardım etmişti.

Auto Motor und Sport’a göre bu donanım, yasaklanan difüzörden farklı. Çünkü hava, motor kapağının arkasında deliklerden yol alıyor.

FIA’nın kurallarına uygun olan bu düzen, yine iddialara göre egzoz gazının akıllıca yönlendirilmesine de yardımcı oluyor.

Mercedes’in bir başka yeniliği, aracın arkasında DRS ile birlikte çalışan pasif F-kanal olabilir.

Rosberg ve Schumacher’e “kanallar” soruldu ama elbette şaka ile karışık cevaplar alındı.

Rosberg: “O da nedir?”

Schumacher: “Vakvak olmasın? (duct’a atıfta bulunarak)”

Red Bull Takım Patronu Christian Horner: “Onlar iyi bir takım.”

“Öyle adamları var ki onları küçümsemek aptallık olur”

Öte yandan FIA’nın motor haritalarında daha da kısıtlayıcı olması beklenirken Mercedes’in bu konuda sıkıntı yaşayacağı düşünülüyor.


Yorumlar

  1. Sanırım bu kez Mercedes bir baltaya sap olabilecek gibi duruyor, tabi bunda pilotlarının performansı da önemli.

    Sabırsızlanıyorum.

  2. FİA onay verirken aracı tamamen yüzeysel incelemiyor ama..
    nasıl oluyorsa bir şeyler saklanabiliyor…
    geçmişte renaultun hareketli kütle amortisör olayı vardı..
    yasak olup olmadığı üzerine neredeyse 1 buçuk sene tartışıldı…
    redbull un esnek taban olayı da bayağı bir tartışıldı….
    demekki takımlar birşey saklamak istiyorsa..
    saklıyorlar..

  3. Alonso-Gilles avatarı

    aaaaa merhaba 🙂 nasılsın pampa?

  4. buna benzer yorumu daha önce de gördüm. Accountlar yenileniyor ama kafa değişmiyor

  5. Alonso-Gilles avatarı

    @Hyperion istersen bana bir iletişim adresini ver senle birerbir konuşalım burda böyle zarf atar gibi olmuyor.Hem öğrenmiş oluruz kimkimi yola getiriyor.

    Yorumların çok eğlenceli çok gülüyorum.Ciddiye almıyorum.Ama yinede okuyorum.Teşekkürler.

    Sen Hyperion isen bende Skodvild'ım =)

    Bu kadar sinir yapma.Varsa bir sorunumuz konuşur hallederiz.7 saatte bir yazışmayla olmuyor özletme kendini 🙂

  6. Evet hocam. 2003 sezonu bittiğinde takımlar büyük çaba gösterip arabalarında radikal değişikliklere gitmişlerdi. Herkes çok umutluydu. Hatta arabalarının Ferrari katili olduğunu iddia edenler bile vardı, ancak kendilerinin katili oldular..

    🙂

  7. Olmaz ricanı falan dinleyemem sana mı sorcam. İstediğimi yaparım istediğim yere mesaj atarım istediğim adama da laf sokarım. Senin işin McLaren'le le ise benim işim de senle. Bana da karışmazsın. Düşünce özgürlüğü var madem ben de senle birebir polemiğe giricem sürekli. Habire uçarı kaçarı cevaplar vermek zorunda bırakıcam aciz durumda bırakıcam seni, her seferinde söylecek lafın kalmayacak geçiştirmek zorunda kalıcaksın durumu. Başkalarına laf ederken iyi ama birisi sana gelip aynısını yapınca olmadı değil mi. Çok kıymetli vaktin varmış be maşallah. Ben boş beleş işlerle uğraşıyorum tabi gördüğün üzere bak çattın birine uğraşıcam böyle senle. Sen de gelip burda trollük yapmaya devam ettiğin sürece zaten vaktinin ne kadar değersiz ve anlamsız olduğu konusunda herkesi ikna etmişken hiç şüphe olmasın ki iki tane lafınla senin zamanının çok kıymetli olduğunu inandıramadın kimseye, böyle uğraşıp dururuz birbirimizle artık sen adam olana kadar.

  8. Alonso-Gilles avatarı

    Ben istediğimi yaparım.Benim derdim mclarenle.Ben ne istersem yaparım.Düşünce özgürlüğü var.Bana öyle yapamazsın edemezsin diye konuşma akşam akşamda canımı sıkma.Lütfen benlede birebir polimiğe girme.git sen kendi arkadaşlarına konuş benimde değerli vaktimden çalma,çok rica ediyorum.

  9. Yahu sen nası bi insansın böyle ? Hala gelmiş söylediğin laflara bak. Ya kendi yazdığın mesajdan haberin yok yada sırf boş beleş mesaj yazmış olmak için yazıyorsun bu lafları heralde. Ki ikinci ihtimal oldukça kuvvetli. Adam gelmiş Mercedes hakkında bi mesaj atmış ve olumsuz olabilecek bi kaç bişey söylemiş. Mercedes'çi biri de buna tepki olarak başka bi mesaj atmış. Sonra birden sen çıkıveriosun ortaya ve başlıyosun polemik yaratmak için laf atmaya. Madem sen bana burda kimse hakkında iyi konuşmak zorunda değilim, rakiplerimin kötü gidişatına üzülmem diyosun o zaman gidip de Mercedes hakkında iyimser olmayan bi mesaj atan adamı eleştirme hakkın yok. Madem gelip burda kimseye şirin gözükmek için yalan söyleyip diğer takımlar hakkında iyi şeyler yazmak zorunda değilim mantığındasın o zaman Mercedes hakkında iyi şeyler söylemeyip yalancı çobanlık yapmayan birine ağzını açıp bi laf dahi etmiyeceksin. Sen kendin ne zannediyorsun da sürekli her mesajın böyle boş boş bahaneler uydurup şunu yapmam bunu yapmam diyip ardından başkası senin bu dediklerin gibi davranında eleştiriyosun ? Sen kimsin nesin yani ? Ne kadar büyük görüyosun kendini ki ; Ben yapmam ! Ben etmem ! Böyle yapamam ! Şöyle yapmak zorunda değilim ! diye konuşup başkası aynısını yapınca demediğini bırakmıyosun. Sen kendin madem böyle iyilik perisi gibi diğer takımlar hakkında iyimser konuşmak zorunda hissetmiyosun kendini o zaman başkası da başka takım hakkında kötümser bi mesaj atınca gelip burda böyle laflar söyleme hakkına sahip değilsin bu kadar basit ve net. Kimse sesini çıkarmıyo bişey demiyo diye kral falan mı sandın kendini burda , ben asarım keserim ama başkası yaparsa da ona da laf atarım edalarında dolaşıyosun böyle ? İlk mesajı atan McLaren – Mercedes GP nickli arkadaş isterse sadece kötü bi tahminde bulunmayı bırakıp direk Mercedes hakkında bile kötümser bi mesaj atabilir ama sen bu mantıktaysan madem onu eleştiremezsin. Bu budur yani bunun başka izahı yoktur. Sen ağzına gelen lafı söyle başka takımlar hakkında. Bi tek kendi takımımla ilgilenirim bi tek şöyle bi tek böyle bilmemne diye dolaş ortada. Sonra başkaları kendi takımları hakkında aynısını yapınca da laf sokuştur sağdan soldan. Yok öyle yağma… İlk 2 mesajı atan arkadaşların ikisiyle de herhangi bi işim yok birbrilerini eleştirip tartışabilirler ama benim işim senle. Gelip her tarafta böyle mesajlar atıp, gelip burda eleştiremezsin. Onlar eleştirebilir ama SEN eleştiremezsin. Ya kendi düşünce yapını önce kendi üstüne uygularsın yada başkasının da aynısına yapmasına laf atmazsın..

  10. Alonso-Gilles avatarı

    Ben kimseye ne hakaret ettim ne kötü bir laf söyledim.Senin yorumunuda diğer haberde görmezden geldim.O tabiri sana ve mclarencilere yakıştırmasınıda bilirdim ama yapmadım.

    Ne dememi istiyorsun?En büyük sizsiniz en iyi pilot sizdemi demem gerekiyor?Öyle bir dünya yok.O zaman yalan söylemiş olurum.Sana sempatik görünecem diye yalancı konumuna düşmek istmem.Ama sen kendini kandırmak istersen mclarenci arkadaşlarınla bunu yapabilirsin.

    Evet bu arkadaş sürekli gördüğüm kadarıyla diğer takımları ve pilotları küçümseyici bir tabirle konuşuyor.Tıpkı bazı redbull ve mclaren taraftarları gibi.Siz onları hiç uyarıyormusunuz?Yoksa voltran oluşturup saldırıyormusunuz birlikte?Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.Ben dün burda bir arkadaşla tartıştım geçti gitti.

    F1 in güzelliği burda.Herneyse yinede rakip takımın taraftarlarının birbirine yakın olmaması gerektiğine inanıyorum.

    Tekrar söylüyorum.Bizim sizin tesellinize ihtiyacımız yok.Eğer mclaren kötü bir yarış geçirise ve kaybederse hiç üzülmem.Burdada gelip kimseyi teselli etmekle vakit kaybetmem.Ben gerçekten söylüyorum.Biz bize yeteriz.Bizide kimse böyle laflarla yeremez.Ha olurda f1 hakkında konuşalım tartışalım birşey paylaşalım diyorsan site genelinde olabilir,ben herşeye rağmen temkinliyim.

  11. Mercedes'in çift katmanlı difüzör benzeri bir sisteme sahip olduğu da, F-kanal haberleri de bence tamamen saçmalık. Bu sistemlerin günümüz kurallarında kullanılması imkânsız. Gazeteciler yazacak bir şey ulamamışlar, böyle şeyler uyduruyorlar.

    Mercedes bir şey saklamıyor demiyorum ama saklıyorsa bile bunun belirtilen sistemlerle bir ilgisi olmadığına eminim.

  12. Takalıktan çıksında ne olursa olsun gitsin şu araç artık.

  13. önce hızlı olmalısın ki bazı şeylerden kork önlem al ama mercedes gp orta sınıf bir takım haline gelmişken sanki çok hızlıymışlar gibi orayı burayı gizlemekle uğraşmamalı.
    birisi onlarda ynei birşey görse bile hemen çalmaz çünkü bu takım daha hızlı mızlı değil bunu kendileri de tam öğrenemedi ayrıntılarla uğraşmayıp sezona hızlı başlamalılar
    yoksa geçen senenin kısa dingil beceriksizliğinin tekrarına mahkum olurlar.30 tane yenilik yapmak 30sn fark atacağın anlamına gelmez, kendilerinden fazla eminler.

  14. Sen kendine bak millete laf söylemeden önce. Geçen sene McLaren aptal aptal dayanıklılık sorunları çıkarıken Ferrari'ciler arkamızdan dalga geçmekle yetiniyodu. Şimdi bu sene Ferrari bu tarz sorunlar yaşadı biz McLaren'ciler ve genel F1 taraftarları olarak genelde Ferrari'cileri teselli ettik, çok sorun etmedik falan. Ardından geçen gün yaptığın yorumlar geldi. Yok RedBull'u bi tek Ferrari geçermiş bizim tesellimize ihtiyacınız yokmuş , gölge etmesek size yetermiş , siz Ferrari'ciler birbirinize yetermişsinizde bilmemne. Böyle megaloman yorumlar. Şimdi bu laflar senin ağzından çıktıktan sonra hangi yüzle gelip burda bunları söylüyosun. Hangi yüzle hala başkasına laf atabiliyosun. Ne bu kibir böyle nedir bu burnundan kıl aldırmama. Sen kendine bi aynada bak önce de kendini değerlendir. Kim oluyosun da gelip burda ağzına gelen lafı önüne gelene geçirip ardından da böyle pişkin pişkin bu hiçbişey yokmuşçasına davranabiliyosun… Gerçi hiç farketmez sezon başlasın görelim falan diyosunuz ama ak koyun kara koyun ortaya çıktı mı da diyecek laf bulamıyosunuz ya kayboluyosunuz ortalıktan ya da sağa sola saldıracak yer arayıp ne yapıcağınızı şaşırıyorsunuz ve bütün herkesin sizi iyi tanımasına ve böylece ciddiye almamamsına sebep oluyosunuz. Her zamanki gibi. Yani diyeceğim o ki sezon bi başlasın sizin işin o zamana kadar. Sonra burda olsanız da olmasanız da yorumlarınızla birlikte toz olup gitmeye mahkumsunuz her zaman.. Adam gibi yorum yapıp doğru düzgün iki laf yapabilenlerle bütün sezon zaten tatlı sert tartışmalar yaşayıp F1in keyfini çıkartmasını biliyoruz. Sizin gibiler de bi köşede oturup kendi çalıp kendi oynuyorlar zaten bi süre sonra..

  15. Belki saçma gelebilir kimine ancak, içimden bir ses Mercedes hedef şaşırtıyor gibi, en çok görünen parçaları (ön kanat, arka kanat vs) bunların üstünü kapatıyor ve bence dikkatleri buralara çekmek istiyor oysaki kanımca başka bir silahları var ve onu gizliyorlar. Umarım FIA'dan yasaklamala gelmez.
    Çok ümitliyim bu sene Mercedes ve Schumiden.
    saygılar.

  16. Boşuna ümitlenmeyin FIA yakında onuda yasaklar 🙂

  17. Evet hocam. Araçlarının Ferrari katili olduğunu ilan etmişlerdi. Yıl 2004'ün başıydı. Ancak o yıl kendilerinin katili oldular ! 🙂

  18. veriyonuz gazı veriyonuz gazı kendi heyecanımı zaptedemiyorum artık..
    zulum etmeyin yeter yaw.
    o gün gelsin kendimiz görelim gerçegi ve sonucu.
    hayal kırıklıgına ugramak istemiyorum artık..
    GO ŞUMİ GO

  19. Fuad Kaya-NoThingToSay avatarı
    Fuad Kaya-NoThingToSay

    ben olup bitenler hakkındaki dedikodulardan pek emin değilim açıkçası..bunlar basının pohpohlaması da olabilir..ingliz basını zamanında çok yapmıştı mclaren için..ferrari katili diye başlık geçmişlerdi hatta bir sene..mp-4 19 muydu? aynısını alman basını yapıyor olabilir..ayrıca, diğer tüm takımların tüm yeniliklerini-buluşlarını bilmiyoruz ki.her takımın vardır kendince ufak tefek bir sürü yeniliği..mercedesin de olması doğal..ama , hangi yenilik ne kadar işe yarayacak bu önemli

  20. Aslında merdeces Gp nin 2-3 yenilik sakladığı doğru fakat daha Schuminin eski ekibi araç üzerinde tam anlamı ile çalışmalara başlamadı.Esas gelişim sürecine bu takımda gelen Aldo Costa olsun Bob Bell olsun avrupa serisinde ciddi ağırlıklarını koyucaklar.İşte o noktadan itibaren mercedes i podyumlarda sürekli olarak görmemiz olasıdır.O noktaya dikkat etmek gerekir.

    Bu avrupa Gp başlamadan önce 3-4-5. sıralarda görücez mercedesi bu hemen hayal kırıklığı yaratmasın kimsede çünkü esas gelişim paketlerini her takım avrupa serisine saklar sezon sonuna kadar bu paketler üzerinde oynamalar yaparak güncellemeleri oluşturur.Bu noktaya kadar gelen süreç yine aracı anlama tanıma performansını diğer araçlarla kıyaslama sürecidir(gerçek anlamda).

  21. Alonso-Gilles avatarı

    Onunn için kendi takımından daha doğrusu kendi pilotu ve araç yüzünden takımının alacağı 43 puan ( herp öyle olmasını ister) daha önemli birşey yoktur.Herkes kötüdür vasattır onun için.Onuda öyle kabul ettik =) Arada şakaları insanı tebessüm ettiriyor.

  22. Abi neden bu kadar olumsuz konuşuyorsun. Tamam bir mclaren taraftarı olabilirsin ama geçen yıl sizin aracınızdaki tüm yeniliklerde hemen hemen tüm mercedes hayranı arkadaşlar burada olumlu cümleler kurdu. Hatta açıp bu siteden bile bakabilirsin geçen yılki araç lansmanınıza. Gelelim yeniliklere. Zaten schumi bir kaç yeniliği test ederken diğer taraftan rosberg diğer yenilikleri test ediyor. Geri tepme şansı da var ama mutlaka işe yarıyacaktır.

  23. bu sezonda saklasınlar seneler gösterirler. adamlar nasıl emin oluyorsa çalışacağından

  24. Alonso-Gilles avatarı

    Ne gariptirki bencede Ferrari'yle birlikte en güzel görüneni.

  25. el salla meşhur oldun.Ben de şahittim videoma yapmıştın o yorumu hadi iyisin 🙂

  26. Evet hatırladım sende demiştin bunu 🙂

  27. kural değişikliğinden sonra gaza basmazken bile gaz akışı %20 olacak.

  28. o delik başka arabalardada var.örnek:http://www.formula1.com/gallery/launches/2012/668.html (williams) geçen sezonlarda sanırım vites kutusunu soğutmak için kullanılıyordu.bu amaçlamı yoksa gerçekten w kanal mı kesin değil.

  29. Bu ne tiptir arkadaş. Yeni farkediyorum. Ferrari'den bile kötü görünüyor.

    Mercedes'in bir başka yeniliği, aracın arkasında DRS ile birlikte çalışan pasif F-kanal olabilir.

    Şerefsizim ben de düşünmüştüm 🙂

    Daha da gizlenen neler vardır. O egzoz sistemi de kesinlikle değişecek bence.

    Ayrıca Sauber aracının arka kanadının alt parçasında (adı her neyse, unuttum) böyle bir sistem vardı. Onu konuşan yok. Ayrınca burnundaki deliği de.

  30. yanii 😀

  31. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Bu w kanal olsa gerek

  32. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Bildiğimiz 3 tane ya bilmediklerimiz 🙂 Bu sene Ross amca hırs yapmış Newey e haddini bildirecek sanırım 🙂

  33. http://i.imgur.com/odqgS.jpg arkadaşlar foto niye eklenmiyor ? sonu jpg ile bitiyor?

  34. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    W kanal var zaten onu herkes biliyor artı mercury dedikleri sürüş yüksekliği sistemine benzer bir sistem artı çift katmanlı difüzöre benzer bir sistem artı arka kanatta DRS ile kullanılabilen pasif F kanal daha ne olsun 🙂

  35. Dünkü testlerle ilgili yorumlarda "RENAULT ENGINE" isimli arkadaşımız çok güzel bir fotoğraf yakalamıştı. O fotoğraf şuan hata veriyor ama motor kapağının arkasından egzoz çıkışı gibi iki tane çıkış var ve difüzöre iletiliyor. Difüzör ise çok farklı yani iki parçalı. Bu sistem bildiğim kadarıyla sadece rosberg tarafından kullanıyor. Çünkü schuminin aracında böyle bir sistem yoktu. Başka bir yerden okuduğuma göre schumi bu bahsi geçen pasif f kanal sistemini denerken rosberg diğer sistemi deniyor. İşin özeti artık mercedes takımından umutluyuz. Geçen yıl takımı hiç bir yenilik yapmadığı için eleştirmiştik ve eleştirilerimizde ne kadar haklı olduğumuz ortada.
    Bu yıl takımda çok farklı en az üç tane buluş var. İşe yarar ya da yaramaz. Önemli olan birşeyler için çabalamak…

  36. W kanal var hatta bi bak istersen

  37. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Bu daha da iyi haber 🙂 İlk yarışta herşey ortaya çıkacak bakalım ne durumdayız ne kadar hızlıyız

  38. w kanal varmı kimse emin değil ama w03 ün sidepodlardan arka tekerlere uzanan kısmı kapatılmış ve fotolarda görünen ordaki yanıklarda kapalı olan kısmın aşırı ısınması sonucu olmalı.yani gizlenen bir şey olduğu açık.işe yararmı ?
    schuminin yorumuda çok iyiymiş vakvak olmasın :))

  39. Mercedesin sistemi blown exhaust sistemine göre çalışmıyorki sadece egzozdan gelen hava aşağı doğru gidiyor zaten videoları izlerseniz öyle geçen seneki gibi sesler yok artık

  40. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    İki yıldır ilk defa bu kadar ümitlendim sürekli bir yenilik haberi geliyor Ross amca naptın sen 🙂

  41. Alonso-Gilles avatarı

    Motor haritaları 0.2-0.3 gibi bir etki yaratabilirmiş sonuç olarak Valencia-Silverstone daki gibi.Ama Mercedes sıkıntı yaşayacak demek ne derece doğru olur bilmem.Sürekli bir yenilik çıkıyor adamlardan.

    Şimdi bazı çok bilgili arkadaşlar beni Ferrari'ci olmamakla suçlayacak ve ben buraya son kez yazıyorum.

    Eğer Alonso ve Ferrari şampiyon olmayacaksa,Schumi ve Mercedes şampiyon olsun.
    .

    Ve evet bu sezon şimdiye kadar etkilendiğim (geçen seneye göre) 2 takım var.Mercedes ve Force İndia.

  42. Mercedes Bu sene çok radikal çözümler üretti.Birçok Planları ver heralde.Mercedese Aldo Costa Geof Wills Bob Bell Ve Tabiki Ross Brawn Gibi Bir Üstadın Olaya el atması ile Mercedes Şampiyonluğa oynuyabilir.Ve Tabiki Kral Schumacherle Beraber Zıplamaya hazırır.Gerçekten Çok heyacanlıyım, Schumacherin Dünki ümit verici açıklamaları dahada hırçınladı.Şumi kolay kolay Umut vermezdi Busefer Bitireceğiz bu işi…

  43. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Bomba patladı bence bugün piste çıkmasın Mgp yoksa dekolte kafa gelip aracın röntgenini çeker sonra vay halimize 🙂

  44. Bakalım bu haberler sonrası neler olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir