Kobayashi Garip Pist Koşullarından Yakındı

yazar:

kategori:

Japon pilot, programın daha çok ayarlar üzerine olduğunu ve 99 tur atmalarına rağmen pist şartları nedeniyle çalışmaları tam bitiremediklerini ifade etti.

Kobayashi: “Öğleden sonra pist çok garipti. Performans göstermeye izin vermyior gibiydi. Tur derecelerini kıyaslaması çok zordu. Mühendisime, çok garip olduğunu söyledi.”

“Zaten oldukça iyi bir program yapmıştık ve ortaya çıkan resmin çok kötü olmadığını görebiliriz diye düşünüyorum. Ama öğleden sonra duruma şaşırdık. Çünkü tur dereceleri çok düştü; dolayısıyla (Cuma için) hâlâ ödevimiz var”

“Öncelik, her şeyi kontrol etme ve (dünden kaçan) verileri toplamak. Belki zamanımız olursa daha fazla performans çalışması yapabiliriz ama mutlak öncelik, dünkü verilerle kıyaslama yapmak ki onlar istikrarlı değildi, ve aracı geliştirmek”

Sauber pilotu, test şartlarının, C31’in diğerlerine göre nerede olduğunu görmelerine de engel olduğunu belirtti.

Pastor Maldonado’nun en iyi derecesi konusunda Kobayashi: “Farklı bir şey yapabilir miydik bilmiyorum. Henüz diğerlerine göre kıyaslama yapamayız”

“Olay sadece aracı hissetmekle ilgili değil; o konuda sorun yok ama eğer tur derecesi 3 saniye yavaşsa bir şansın kalmaz.”

“Hâlâ bazı ödevlerimiz var: Yüksek hızlı virajlarda denge iyi ama düşük hızlı virajlarda bir şeyler bulmalıyız. Kesinlikle gelişme kaydettik; daha fazla performans elde etme adına sadece ayarlara çalışmalıyız”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir