Massa'dan Ferrari Taraftarlarına Umut Verici Sözler

yazar:

kategori:

F2012 ile tekrar zirveye çıkmayı amaçlayan İtalyan takım, testlerin başladığı Jerez’den bu zamana kadar zorlu bir süreçten geçiyor. Jerez’deki testlerde hem Fernando Alonso hem de Teknik Patron Pat Fry, pek de olumlu ifadeler kullanmadı

Massa, Barselona’nın son gününde ilk defa 100 turu geçti ve en hızlı 5. isim oldu.

Brezilyalı pilot, son günün sabahında zor zamanlar geçirmesinin ardından Ferrari’nin öğleden sonra araçtan işleri yoluna soktuğunu belirtti.

Massa: “Kalan testlerde benimsememiz gereken yön kesinlikle bu ve bugün (Cuma) olumlu bir gündü diye düşünüyorum; sabah pek öyle değildi ama öğleden sonra öyleydi.”

“Şimdi biraz daha olumlu olduğumuzu söylemem gerek. Çünkü yönümüzü bulduk ve en azından şimdi bulduğumuz yönle birlikte gelişimin geleceğine eminim”

“Öğleden sonra istikrarlı bir şekilde 8-9 turdan fazla dereceli turlar elde edebildik. Turlar çok istikrarlıydı ve bu, çok olumlu. Yine de çok çalışmamız gerekiyor ama en azından çok daha iyi bir araç elde etme adına yönü bulduk; sadece tur dereceleri değil, istikrar açısından da.”

“Geçmişte takip edeceğimiz çok fazla yön yoktu. Bu sene çok fazla var. Bu yüzden de çok fazla ihtimal yer alıyor. En önemli şey, doğru olanı bulmak ve bunu bulduğumuza eminim.”

Ferrari pilotu, istenen araca ulaşmak için hâlâ çok işlerinin olduğunu kabul etti.

Ferrari’nin hazırlıklarına 10 üzerinden kaç verebileceği sorulduğunda Massa: “5’ten fazla. Ama istediğimiz yere yaklaşmak için yapılacak hâlâ çok iş var. Ama en azından yönü bulmada iyi bir adım attık”


Yorumlar

  1. Klavye erkekliği? Eğer klavye erkekliği yapacak olsaydım çoktan sayıp sövmüş olurdum sana. 2-3 ayda bir değil de her zaman giriyorum ben bu site açıldığı günden beri merak etme sen. Yorum yazmıyo olabilirim ama malum senin gibiler olunca insanın yorum yazası gelmiyor. He birde hiç tanımadığın biri hakkında bu kadar emin konuşma derim.

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Bu sene bende felipe nin arkasindayim.gecen sene hadi kazadan cikmis istedigi form ve istikarara kavusamamisti.simdi sil bastan.yepyeni bir sayfa.bende alonsoyu maglup etmesini cani gonulden istiyorum.

  3. Massa..Ferrarinin yüreğiyle süren sempatik çocuğu..Ferrarinin her sürücüsü takımın fanları için değerlidir..

    Takım emrine kafasını fazlasıyla takan arkadaşlar..Alonso bu takıma efsaneleşmeye gelmiştir..ve Lider pilotumuz olur kendisi..Geçen seneyi bir kenarda bırakırsak saf hız anlamında Massanın ona çok yakın olacağını söyleyebiliriz..İşte Şampiyonluklarımızın sırrı..

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bak sen !! Gecenin 3 'ünde hakaret etmek için mi siteye girdin.Rüyanda falan mı gördün..Ben de konuyla alakalı bişeyler söyleyebileceğini zannetmiştim ama anladım ki sen bu siteye ayda sadece birkaç sefer girip , yorum yazanlara laf atmakla yetinen boş bir tipsin.Massathebest arkadaş konuya ilişkin görüşlerini maddeler halinde belirtmiş ben de ona istinaden (-abilir , -ebilir ekleri kullanarak ) farklı bir bakış açısı getirdim ..Ya sen???Sen ne yaptın??Gecenin 3 ünde klavye erkekliği yaptın değil mi.

  5. Nebuchadnezzar arkadaşım.ben Kenan Bulut arkadaşımın sadece o yorumuna katıldım.yoksa bende biliyorum bazı arkadaşlarımız işi çok fazla fanatikliğe ve duygusallığa vuruyor.ben alonsonun çok müthiş bir pilot olduğunu biliyorum.ben bu sitede hergün yapılan yorumların hepsini okuyorum.ve buradaki bütün arkadaşlarıma çok büyük saygı duyuyorum.ha desteklediğimiz pilot farklı olabilir ki bu gayet normaldir.ben alonso taraftarları hakaret ediyor demedim zaten arkadaşım.hani dolaylı yönden çok ağır eleştiriler söyleniyor.sende iyi biliyorsun şimdi bazı arkadaşların ismini mi sayıyım.kimse massa'yı sevmek zorunda değil.ama bu adama hiç olmazsa yaptığı iş için saygı gösterin.bence saygıyı hak ediyor…

  6. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    beyler neden bu kadar karamsarsınız ya anlamıyorum ben karamsarlığa kapılacak bişey göremiyorum bu sezon ferrari şampiyonluğa oynayacaktır buraya yazıyorum bana hatırlatın sezon sonunda
    ferrari işleri yoluna koymaya başladı bu bir gerçek ilk yarış olmasa bile avrupa sezonundan itibaren kesinlikle 1. liğe OYNACAKTIR. ben inanıyorum Ferrari herkesi şaşırtıcaktır.Bunlarda benim düşüncelerim

  7. Arkadaş sen ne gereksizsin ya. O birşey değil, anlamak ve hoş görmek lazım ama yorumların da sana benzemiş, o kötü.

  8. viraj çıkışı hızlanmadaki arka tutuş sorunu zaten ezelden beri var bizim araçta bi türlü çözemiyorlar

  9. Alonso-Gilles avatarı

    2007-2008 deki Massa gibi olacaksa bu hem Alonso hem takım için iyi olur.

    Massa bu sene iyi olursa bizim için artı bir puan olacak.Neyse Massa dan ümidimizi kesmeyelim.2011 de ondan daha iyisini bekliyordum aslında ama neyse.Şimdi beyaz sayfa açmamız lazım.

    Hakaretlere,tahriklere kapılmayalım.Her zaman dediğim gibi.BİZ BİZE YETERİZ.

  10. Arkadaşım… sen ne terbiyesiz bir insansın… Arı kovanına bile bile çomak sokuyorsun.Canın ne istiyor bilemiyorum ama insanların ar damarını çatlatmadan birşeyler yapmak lazım.Senin ki düpedüz kaşınmakdan daha ötesi değil.Alenen insanlara hakaret etmeye kalkıyorsun… söz de bu insnalardan nefret ediyorsundurda neden bu insanların içindesin?? Herkesin bir siniri ve sınırı vardır!

  11. Kurt kocayınca maskara olurmuş ya… şu gün olmuş ve pist üstündeki herkes RBR ve McLaren in araçları hızlı gerisi belli değil diyorlar. Belli olmayan kısımda Ferrari olması güzelde belirsizlikden nerede çıkacakları faciadır.Yeni bir araç yaptılar ve ne zaman keşfedecekler ve ne kadar hızlandırabilecekler orası belirsiz.Geçen sene RBR ye yetişme adına ileri düzeyde değişiklik yapan McLaren Newey sayesinde bildiği egzoz beslemeli sistemi çabuk ve efektif bir şekilde uygulayarakmücadeleci oldu.Ferrari ne yaptı… yavaş aracıyla şampiyonluk mücadelesinden dönerken ondan daha verimsiz bir araç yaparak 2011 i rezil etti.2010 aracının en başarısız yanlarından birisi Kanada yarışında kendini gösterdi ve viraj çıkışlarında yavaş kalarak ve araç arkasında çekiş kaybederek Alonso ya Kanada yarışını kaybettirmesi yetmedi McLarenlerin gerisine attı.BU gün olmuş konuşulan eksikler neler?? Viraj çıkışları hızı ve çekiş eksikli hala takımın baş belası.Sorun nerde??Ferrari motordamı, şanzımandamı, aktarma organlarındamı yoksa aero etkinliktemi.Bizim Mercedes içinde Ferrari içinde önemli bir nokta olan dönemecin tam başındayız.Ya başaracaklar yada maskara olup kalacaklar.

  12. Muammer UYAR avatarı

    Git kumda oyna…

  13. formula1'de yarışan her pilotun tek ve en büyük hedefi, galibiyetler alıp şampiyonluğa oynamak ve nihayetinde de şampiyon olmaktır. hiç kimse, "ben şu kadarını isterim" diye başlamaz sezona. "bu araç x takımı geçmeme, takım arkadaşımla arayı kapatmama yeter" diyecek kadar tahminde bulunup fazlasını beklememek diye bir şey olmaz. eğer pilotlar bu şekilde düşünse idi, ne alonso 2004'teki ferrari fırtınasının ardından 2005 yılında ilk şampiyonluğunu alabilirdi, ne de 2007'de çifte şampiyon olarak gittiği takımda çaylak takım arkadaşının gölgesinde kalırdı. bu işin şu kadarı bu kadarı olmaz. araçtan beklentiler iyi yöndeyse bunun ucu açıktır, gidebildiği yere kadar gider her pilot. 2007 ve 2008'de sürünen honda pilotlarına bir bak istersen. 2009 başındaki testlerde button ve barrichello'ya her yarışta bir kaç puan alacağını söyleselerdi, ikisi de eyvallah der sevinçle kabul ederlerdi. sonuç? sezon başaldı ve bir ton yarış galibiyeti, ardından biri şampiyon oldu, diğeri şampiyona adayı. kim bilebilirdi?

    çok hafife alıyorsun. massa'nın da bir yarış pilotu olduğunu unutuyorsun. elbette bunda en büyük pay, masa'nın geçen 2 sezondaki düşük performansı amma, bilmeni siterim ki bir kez başaran, her zaman yine başarabilir. massa uzaydan gelmedi. galibiyet ya da şampiyonluk çekişmesi konusunda bakire değil. tecrübesi az bir pilot da değil. aynı yazıda 2. kere bahsetmek istemem ama örnek olması açısından söylemek istiyorum. 2007'de hamilton'un bırak alonso ile mücadele etmesini, bırak şampiyonluğu son anda kaçırmasını; koltuğa oturmak için bile erken olduğunu sorgulayanlar vardı. ama sonunda neler olduğunu hepimiz biliyoruz.

    ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz. hele ki bu durumda olan pilot, hafızasında poleleri, galibiyetleri, son anda şampiyonluğu kaçırdığı günleri hatırlayan tecrübeli bir pilot ise. bir rüzgar çıkar, daha ne olduğunu anlamadan ferrari'de massa günleri yeniden başlayıverir. alonso elbette çok kaliteli bir pilot, ama asla yenilmez değil. her pilot gibi.

  14. sözün biitiği yer.2 yanlış bir doğruyu götürürmüş.

  15. Adam haklı sana cevabı ben sezon başlayınca vericem dostum sana kafayı taktım çünkü

  16. su massa fernandoyu bir gecse benden mutlusu olmayacak ama … galiba biraz hayal dünyasında yasıyorum…

  17. FAster Inside avatarı

    Bak şimdi bulut sana küfür sınıfına girmeyen bişey yazıyorum, HOŞŞŞŞTTT…..

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Massa'nın yorumları güzel.
    Barcelona nın ilk 2 gününde Massa çalışsaydı belki böyle konuşmayabilirdi.Araç gün geçtikçe rayına oturuyor olabilir.Pist şartları ve hava şartları da daha verimli hale gelmiş olabilir.Pistin durumu ilk güne göre daha iyidir.
    Dikkat edilmesi gereken diğer bir husus da Massa ile Alonso nun sezondan ne beklediğidir.Alonsonun hedefi belli..Redbulla dişe diş bir mücadele ve şampiyonluk..
    Massanın böyle yüksek hedeflerinin olduğunu sanmam.Bu yüzden bu araç Massaya güzel gelebilir ama Alonsonun beklentilerini şimdilik karşılamadığı aşikar ortada..Massa bu sezon takımdaki yerini sağlamlaştırmak , takım arkadaşının çok çok gerisinde kalmamak , lotus ve mercedese geçilmemek için uğraşacaktır ki bu aracın buna yeteceğine inanabilir.Ama Alonsonun hedefleri çok daha yüksek..
    İşte bu yüzden bu iki pilotun araç hakkındaki görüşleri farklılık gösterebilir.Massa daha küçük şeylere sevinebilecekken Alonso küçük şeylerle yetinmeyecektir.

    Belki de arkadaşların dediği gibi sadece gönüllere su serpmek için Massa nın konuşmasını istemiş de olabilirler.Gerçekleri melbournede göreceğiz.

  19. kardeş tamam her takım 2.pilot ayrımı yapabilir.belki benim gözlemim yanlıştır.bir takım varki 2.pilotunun şampiyonluk şansı matematiksel varken ona yol ver demez.diğer bir takım varki matematiksel şans varken dahi yol ver der fark bu.

  20. Alonso-Gilles avatarı

    :)) Bende yaptım Alonso yu.Aslında Jerez testlerinin 1. gününde http://www.youtube.com/watch?v=ry4xInYe9zU Massa garajdayken aracın rengini daha iyi anlayabilirsin.Tek kelimeyle inanılmaz 🙂 Wallpaper'da ona yakın bi renk gibi geldi,hoşuma gitti.

    Saniyesi 30-34 aralığı 🙂

  21. dediğim gibi, açıklamaları ve teknik detayları birbiri ile bağdaştırmaya çalıştım kendimce. ve her cümlem (olabilir, belki) şeklinde. hiç kimsenin sezon başlamadan net bir şey konuşması mümkün değil şu anda. iyi diyelim, iyi olsun.

    ayrıca, aşağıda verdiğin fotoğraflar için teşekkür ederim. alttakini WP yaptım bile 🙂

  22. Alonso-Gilles avatarı

    Alonso'nun demeçleri çok karamsar değildi.Aslında şu ana kadar Ferrari'den gelen hiçbir açıklama çok karamsar değil.Aksine dereceler tam olarak bilinmemekle beraber fena bile değil.

    Okudunmu bilmem ama Ferrari için kontrol edilmesi gereken bir canavar.Ve eğer o noktaya ulaşırlarsa çok başarılı olurlar deniyordu.

    Massa bu açıklamayı Cuma günü yaptı.Demekki aracı yavaş yavaş çözüyorlar.

    Alonso ve Massa nın hep pilotlar şampiyonasında hemde takımlar şampiyonasında çok iddalı olmalarını ve takımı iddalı noktaya getirmelerini isterim.Çok dominant bir araç hayal etmiyorum.f10 kadar olsa ve rakiplerde aynı seviyede olsalar çokşey yapabiliriz.

    Uzun lafın kısası şimdiye kadarki yorumlar çok kötü değildi.Ama bu iyi.

  23. yineliyorum!!!senin f1 ile uzaktan yakından yukarıdan aşağıdan alakan yok dostum…..

  24. arkadaşım senin f1 ile uzaktan yakından alakan yok inan bana…biz burda gayet düzgün ve seviyeli bir şekilde yorumlarımızı paylaşırız ve ben bir ferrari ve alonso taraftarı olmama rağmen yeri gelmiştir mclareni yeri gelmiştir hamiltonu vs. göklere çıkarmışımdır….o öyledir bu böyledir demekle ancak tepki toplarsın…düşüncelerini söyleyebilirsin amenna fakat kelim oyunu yok efendim vs. vs. yakışmaz kaldı ki altına bide 18 yaşında biri yok karşınızda yazmışsın…..ama yazdıklarını 18 yaşındaki biri yazmas haberin olsun….bence biraz formula 1 tarihini araştır kim ne yapmış nerde ne demiş kime yol vermiş emri veren kim gibi geçmiş şeylere bak ki bunlar sana bugün için deneyim kazandırsın yorumlarına olumlu yansısın……

  25. bunca depresif ve iç karartıcı yorumun ardından, felipe'nin söyledikelri az da olsa içime su serpti. inşallah dediği gibi umut verici bir yönü bulunmuştur.

    şimdi, alonso ve massa'nın demeçleri arasındaki fark, açıkça belli. bu durumda aklıma 2 ihtimal geliyor:
    1. ya ferrari, taraftarların gönlüne su serpme işini massa'ya verdi. yani, "iki kelam düzgün laf et de, millet biraz biraz rahatlasın" gibi bir durum oluştu. (çok zayıf bir ihtimal, bunun yerine kendileri de çıkıp konuşabilirler kolayca).

    2. ya da, araç hakikaten felipe'nin geçen testlerde dediği gibi, (elbette planlı ya da isteyerek yapılmış bir durum değil) felipe'nin tarzına daha uyan bir şekilde doğdu.

    bunu destekleyecek bir kaç şey geliyor aklıma:
    hatırlarsınız, alonso geçen yıl bir demecinde şöyle demişti: "sürüş stilleri bu kadar farklı olan 2 pilotun (kendisini ve felipe'yi kast ediyor) birlikte çalışabilmesi güzel bir durum" demişti.

    yine f1racing'in bir makalesinde:

    manipülatiff pilotlar'dan bahsediliyordu yazıda.

    hamilton manipülatif bir pilot değilmiş. aracı kendi haline bırakıp, kendisini aracın tepkisine göre ayarlıyormuş. yarışan pilotlar içinde bu tarzda kullanan tek pilotmuş kendisi (bu, konumuzun dışında).

    içinde massa'nın da bulunduğu bir grup ise, virajlarda arka tarafı tahrik ediyormuş; arka tarafı istediği gibi yönlendirdikten sonra aracı buna göre konumlandırıyormuş.

    çinde alonso'nun bulunduğu grup ise, viraj girişlerinde ön tarafı tahrik edip buna göre aracı konumlandırıyormuş.

    konuyu dağıtmayayım, şimdi ferrari'nin ön süspansiyonu pull-rod düzenine geçti. bu durum, alonso'nun ön tarafı tahrik eden sürüş stiline pek uymuyor olabilir.

    ilave olarak, arka tarafta da pull-rod düzenine geçildi, bunun amacı arka tarafın yola yapışmasına yardımcı olmaktı. aracın arka tarafını tahrik eden sürüş stiline sahip olan massa'ya, bu yeni düzen daha fazla uymuş olabilir.

    bir de geçenlerde pull-rod vs. push-rod makalesi vardı yabancı bir sitede. pull-rod sisteminde, salıncağın araca bağlandığı noktanın, lastiğe göre tepede değil de altta bulunması sonucunda ciddi şekilde aracın pull-rod sistemi ile bağlandığı tarafın (ön, arka, ya da her ikisi de) ağırlık merkezi aşağı çekiliyormuş.

    bu da, ön lastiklerin kurallar gereği daraltıldığı son 2 sezondur ön tarafta lastikleri istediği kıvama getiremeyen masa'nın işini kolaylaştırmış olabilir.

    tüm bu veriler, neden massa ve alonso'nun farklı konuştuğunu belki açıklıyor olabilir.bu sene hem sözleşme açısından çok kritik bir sene olması, hem de yukarıda saydığım teknik sebeplerden dolayı massa'nın özlenen geri dönüşünün gelmesi oldukça ve kuvvetle muhtemel. çok kez gördük, formula1'de rüzgar birden ters istikamette esiverir. bir felipe taraftarı olarak değil, bu veriler ışığında yapıyorum bu tahmini.

  26. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    ali kaya durduk yere neden saldırıyorsun bunu anlayamadım.Konunun Alonsoyla ne alaksı var.Kuyruk acın nereden geliyor.Massa testler sonrası demeç vermiş, adam gibi yorumunu yap.niye klavye delikanlılığı yapıyorsun..
    Demek "sahtekar ve ahlaksız" küfür sınıfına girmez öyle mi.Sana bunlarla hitap etmemi de yadırgamaman gerekir öyle değil mi.
    Ateş olup ne kadar yer yaktığımı anlayabilmen için yüzyüze görüşmemiz lazım.

  27. Ferrari'yi biliyoruz. Tek pilot felsefesiyle yarışır. Buna ister ahlaksızlık deyin, ister strateji deyin. İşe yaradığı çok oldu, rezil oldukları da.

    Öte yandan, Ferrari iki pilotundan yavaş olanını asla birinci pilot seçmez. Şimdi ben çıkayım, ferrariye gelip Alonso'dan hızlı olursam bir dahaki sene doğrudan birinci pilot ben olurum ve Alonso sadece diğerlerinden puan çalmakla görevlendirilir. (Destroy his/her race as much as we can)

    Şumi Irvine ve Barrichello'dan hızlıydı. Alonso da Massa'dan. Bu ikinci pilotların diğerlerine defalarca yol verdiğini gördük, sezonun daha başında bile! (Rubens, let Michael pass for the championship)

    Tabi böyle olunca da 2. pilotu da dikkatle seçmek gerek. İstikrarlı olmalı, birinci pilotla arasındaki fark çok fazla olmamalı, çok yakın da olmamalı. Irvine, Barrichello ve Massa, hatta zamanında Raikkonen bile bu göreve layık görüldüler. Sözleşmelerine de bununla ilgili detaylar özenle eklendi. (My role is written in the contract, it can't change, it's all written, black and white.)

    Mclaren bile "biz pilot ayrımı yapmıyoruz" dese bile pilotlarını dikkatli seçerek işi kendi haline bırakıyorlar. F1'in doğası gereği böyle ayarlamalar yapılmak zorunda. Unutmamak gerek, pilot dediğimiz adamların hiçbiri başrol oyuncusu değil, sadece maaşlı şoför. (Hatta kimisi araç kiralamış şöför…) Önemli olan takımlar ve onların çıkarlarıdır.

    Bir çok otomobil firmasının F1'e girmemesinin sebebi de araçlarını kendi yol araçlarına benzetememenin yanında takımlar yerine pilotlar şampiyonasının göz önünde olmasındandır.

    Durum böyleyken atıp tutmak ne birinci pilot taraftarlarına, ne ikinci pilot taraftarlarına, ne ferrariye, ne de diğer takımlara bir fayda getirir.

  28. bir kere salyafilan saçma sapan konuşmayın.sap samanın kim olduğunu biliyoruz.sizler argümanlarınızı gerçeklerle değil kelime oyunlarıyla savunursunuz.singapurda olası galibiyet kimin kirli planıydı sonra kim çin 2010da pit girişinde aracını sinsice massanın önüne attı en beteri faster olayı tarihin en kötü olayı.bu adam yüzünden f1 kariyeri sona ermek üzere.macaristan 2007 de pitte yaptığı terbiyesizliğide hep görmezden gelirsiniz.vs vs.
    sonrada çıkıp sapla saman mış yok küfürler havada uçuşacakmış.
    ateş olsanız cürmün kadar yer yakarsınız beni adminle tehdit ediyolar.haa çok olsa üyelikten olurum.ama hiç bir şey insan vijdanında bırakılan kara lekenin önüne geçemez.ayrıca burası alonso fanclub değil herkez demokratik bir şekilde düşüncelerini beyan edebilir.ben ayrıca sahtekar ve ahlaksız dedim bunlar küfür sınıfına girmez.bu sözler onların yaptığının çirkinliklerin yanında hiç bile kalır.

    ben her pilotu tutarım ama alonso ve button gibi iki tane bencil sahtekar adamı hiçbir zaman desteklemem.
    şikayet edenlere haddinizi bilin derim karşınızda 18 yaşında biri yok.

  29. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Burada da FİA nın tutumuna benzer uygulamalar mevcut.Sözde pilotlara veya takımlara hakaret etmek yasak ama bazı şahıslar "sahtekar – ahlaksız "gibi kelimeleri rahatlıkla kullanabiliyor.Ben akraba evliliği deyince yorumum siliniyor.Hangi kelimelerin serbest hangilerinin yasak olduğunu tam olarak anlayamadım.Sitenin kural boşluklarını okuyamadım galiba.Tahrik ve karşılıklı tartışma da yasaktı ama demek ki bazen sözde kalıyormuş.

  30.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Benim için Alonso-Massa fark etmez. Ama Ferrari Massa'ya olan borcunu ödemiştir. İki yılda vasatı aşamayan Massa halen takımdaysa Ferrari gereken vefayı göstermiştir. Maalesef Alonso-Massa arasında F1 adına bugün için büyük bir fark var. Ferrari şampiyon olamıyorsa bunda sorumlu olmayan belki tek kişi Alonso'dur. Massa biraz eski günlerine dönse, son iki yılda en azından Mclaren'e geçilmezdik. İyi bir Massa'yı herkes istiyor. Ama bunun gerçekleşebileceğine dair elimizde kanıt yok. Sadece umut var.

  31. rocco junior avatarı

    Haklısın Tahir,saptamalarına katılıyorum 🙂

  32. Alonso-Gilles avatarı

    Herneyse

    Gerçek Massa taraftarlarına benden bir wallpaper.Aracımızın rengi muhteşem.Umarım performansı ve dayanıklılığıda öyle olur.

    http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/02/ferr_mass_barc_2012-61.jpg


    http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/02/ferr_mass_barc_2012-42.jpg

  33. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ömer massa sen temennisine katıldığın arkadaşının yorumlarını bir oku onsan sonra "massa için ağır sözler söylemeyin" diyebilesin.Dikkatli oku.Burada massaya ağır söz söyleyen Alonso fanı yok ama salyalarını akıtıp Alonso ve Ferrariye saldıran şahıslar var.Sapla samanı karıştırma..Temennisine katıldığın şahıs birkaç saat arayla 3 tane yorum yazıyor.Ortalık karışıp küfürler havada uçuşana dek salyalarını artırarak buna devam edecek.Bizler de sabırla site yönetiminin bu işe el atmasını bekliyoruz.

  34. Alonso-Gilles avatarı

    aaa o zaman ciddiye almaya gerek yok 🙂

  35. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu…….. kişinin adı ali kaya dır.Bir hafta kadar önce banlanmıştı.Yeni bir nikle türemiş.Akraba evliliğinden ibaret..

  36. rocco junior avatarı

    Massaya ağır laf yok ama Alonsoya var.Bence ikisine de olmamalı kimseye ağır söz olmamalı…

  37. rocco junior avatarı

    Yine banlanmış ama farklı nicklerle karşımıza gelen ve kendini klasik yorumları ile belli eden bir arkadaşımız.Ne kadar rahat hakaret ediyorsun Ferrariye.Adamın aklında yıllardır aynı yarışlar ve olaylar var.Sürekli burdan sallaması kişinin ne kadar yerinde sayıp ilerleyemediğini gösteriyor.Sen Schumiciydin değil mi?Git bir bak bakalım Ferrari de desteklediğin pilota kim kaç kez yol vermiş.Sen nesli tükenen fanlardansın…

  38. hockenheim kara lekesi olmasaydı şimdi bambaşka bir massa vardı karşımızda.adam yarış kazanmasını unuttu be.heidfeldle rosbergin ruh haline girdi. o kazadan sonra o zafere çok ihtiyacı vardı ama sahtekar alonso ve ahlaksız stella ve ekibi yüzünden kaybetti.
    hatırlayın u virajda telsiz konuşmasında massanın savunmasını delilik olarak tanımlamıştı.bu adam senin uşağınmı?

  39. kenan bulut arkadaşım bende senin bu iyi temennine katılıyorum.artık patlama yapma zamanı geldi.lütfen arkadaşlar bu kadar ağır sözler söylemeyin massa için.belki bu sezon onun yılı olacak nereden biliyorsunuz?hem alonsoyu destekleyen arkadaşlarıma da bir şeyler söylemek istiyorum.Sonuçta bu iki sürücü Ferrari adına yarışıyor.ben Alonso taraftarı olmasam bile bu demek değildir ki alonsoyu yerden yere vurma hakkına sahibim.Fazla yorum yapmak istemiyorum aslında çünkü felipe taraftarı bu sitede az o yüzden yalnız kaldığımı hissediyorum Felipe taraftarı olarak.

  40. kenan bulut arkadaşım bende senin bu iyi temennine katılıyorum.artık patlama yapma zamanı geldi.lütfen arkadaşlar bu kadar ağır sözler söylemeyin massa için.belki bu sezon onun yılı olacak nereden biliyorsunuz?hem alonsoyu destekleyen arkadaşlarıma da bir şeyler söylemek istiyorum.Sonuçta bu iki sürücü Ferrari adına yarışıyor.ben Alonso taraftarı olmasam bile bu demek değildir ki alonsoyu yerden yere vurma hakkına sahibim.Fazla yorum yapmak istemiyorum aslında çünkü felipe taraftarı bu sitede az o yüzden yalnız kaldığımı hissediyorum Felipe taraftarı olarak.

  41. geriye kalan 18 yarışta massa gördü göreceğini

  42. Herkese iyi sohbetler… Bazen okuduklarıma şaşıyorum… Özellikle Alonso'nun peşinden Ferrari'ye gelenlere şaşıyorum.. Ferrari kültüründen habersiz olduklarının farkında değiller.. Eğrelti duruyorsunuz arkadaşlar… Massa konusunda ileri geri yorum yapmanın bir anlamı yok… Bence Ferrari'nin MASSA ya bir şampiyonluk borcu olduğunu düşünüyorum..2008 yılında Massa şampiyon olamadıysa bunda Massa'nın hatalarını payı vardır..Mesela Malezya'da 2. Raikkonenin yaklaşık 15 saniye önünde rahat rahat giderken kuma saplanması… Yine Monaco'da lider giderken baskıyı kaldıramayıp hata yapması ve 3. olması… ama birazda başkalarını hatalarına bakalım.. macristan 2008 son iki tur motor patlamadı mı… 12 puandan olmadı mı massa.. devamı var şimdi gelelim singapur 2008 ne olmuştu o yarışta …. nelson duvara dalış yaptı… kasti kaza öyle değil mi… Briatore talimat verdi amaç Alonso bir birincilik alsın diye…İki kişinin bildiği asla sır değildir… Bu olay nelsonun şantajından çok önce konuşulup da dillendirilmeyen bir hadiseydi…
    Şimdi Massa'ya tekrar dönelim… Tabii İnter Lagos 2008 son turda Timo Glock rezaletini kim unutabilir… Mücedelesiz yol verme olayı… Tekrar Massa'nin durumuna bir bakalım.. Massa hiçbir zaman yavaş bir plot değildir… Ferrari'de esas olan sonuçtur… Şampiyonluğu kimin getirdiği önemli değildir… MASSA veya ALONSO feda edilmez değildir… Alonso kısa sürede sonuç alamazsa Ferrari'de sözleşmesinin sonucunu görmeden koltuğunu Vettel'e terk edecektir…

  43. Alonso annesine tecavüz etmiş.

  44. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    baska örnek varmı gecen sene için :D.

  45. yuh artık bu kadar saçmalayan görmedim massa arkasındayken geçiş denemesi bile yapamadı

  46. Umarım başarılı olurlar…

  47. kanadada gördük massa arkasında iken 3.5 atanı.

  48. Alonso-Gilles avatarı

    Neyseki….Umalım güzel bir sezon olur.

  49. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    təşəkkür edirəm qardaşım. məndən də salamlar. 😀

  50. Alonso-Gilles avatarı

    Bunların hepsi böyle.İçlerinde iyilik olduğuna gerçekten inanmıyorum.Habere bak yorumlara bak.Ama benim cevaplarımı afiyetle yiyorlar.

  51. Tamam gurban sen yeterki iste.Selam ederem yaxşı qardaşım

  52. Alonso-Gilles avatarı

    Alonso'da senden her bakımdan büyük.O zaman sende dişlerini fırçalamadan onun adını ağzına alma.

    Hem çakma neo,felsefeyi anlamadan işaret kullanmayla olmaz bu işler bunuda unutma :)Çocuksun büyürsün birgün.

  53. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    silmelerinin sebebi amacın kargaşa ortamı yaratmak. laf sokmak lakap takmak. sen böle yapınca cvp veren çok oluyor. haberin özüne yorum yapmak yetmıyor dimi kac tane yorumun var haberle ilgili?? hiç tek amacın bu… neden niçin. fernandoyu sevmeye bılırsın ama barı tadımızı tuzumuzu kacırma.

  54. Sen benim yorumlarımı okuma.Sana büyük geliyor:).Siliyor admin kardeşler

  55. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    ARAC hakkında konusmamız gerekirken çekirgelerin zıplaması yüzünden neler konusuyoruz ya 😀

  56. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    sənə nə mənim lehçemden İstəsəm özüm kimi türkçe danışar istəsəm azerice
    işinə bax 😀

  57. Alonso-Gilles avatarı

    Çakma neo neye sırıtıon.Nicole le ilgili boynuz haberimi çıktı 😛

  58. Walla artık Alonso Ferraride daha neyi kanıtlıcak bilmiyorum ama Felipe'den daha hızlı orası kesin Massa eski Massa değil ve bu sene son yine alonsonun gölgesinde kalacak onun gibi performans gösteremez bence ve ferrariden gönderilir gider bi başka takıma Ferraride en büyük 2 sorun dayanıklılık ve aracı toparlama bunları yaparsa araçtan maximumu çıkarırdığında ancak nerde olduğunu görebiliriz takımların klasikleşen yaklaşımı şudur testlerde ilk hafta dayanıklılık veri toplama ve setup üzerinedir.ikinci hafta performansa yoğunlaşırlar ve son haftada ise güncelleme yaparak aracı yarışa hazırlarlar.Avustralyada antremanlarda ise ince ayarlara yoğunlaşırlar ve avrupa yarışlarına kadar güncelleme olmaz ve bu sene 4 yarış var avrupaya kadar ve bu 4 yarışta aracı iyice çözerler ve optimize ederler avrupaya kadar sanırım Ferrari'de böyle düşünüyor ve aracı avrupadan önce çözerlerse iyi olur gelişim yarışında çokda fazla geç kalmaz ama avrupadan sonra 1-2 yarış daha aynı tempoda ilerlerse sezon bitmiş demektir çünkü diğer takımların hızına yetişmesi çok zor olur aynı Mercedes'in 2011 deki haya kırıklığıyla geçen sezonu gibi ilk yarışta fark 2.5sn idi bu turkiyede 0.6 ya kadar düştü sonra yine açıldı ve sezon sonu 1-1.5sn geride bitirdik.Bu sene Gözler En Çok Ferrari-Mercedes takımlarında olacaktır.bakalım neler olacak 1 ay sonra herşeyi görecez artık sabredemez olduk gelsede yarışı izlesek 🙂

  59. Alonso-Gilles avatarı

    Sizde 🙂

  60. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    denedim olmadı azeri lehçesi. :D. neyse tamam siz haklısınız uzatmıyacağım…

  61. Alonso-Gilles avatarı

    2007 de hem şampiyonluğunuzu hemde takımınızı paçavra gibi kıvırıp atan Alonso sizde hiç kapanmayacak bir yara bıraktı değilmi 🙂 Hala sinirli olmanız beni çok mutlu ediyor.Çünkü önemli olan Alonso ydu.Hele o Çin yarışında ron kalpten gidiyordu..O duygu muhteşemdi.

    Peki o yara acıdımı?O zaman bir daha dinle lütfen 🙂

  62. 2007 deki kara baya acıtmış herhalde 🙂

  63. umarım iyleşirsiniz.

  64. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    gerçekten istiyorum felipenın alonsoya baskı uygulamasını cünkü alonso baskı altında en iyi yarışan ve daha hızlı olan pilot. felipe artık ilk 5 içinde yer almalı düzenli tabiki araçta çok önemli.

  65. gurbanov bir ara tam azeri lehçesinde yazıyordun birdenbire U dönüşü yaparak istanbul lehçesine geçtin. accountun filan mı çalındı hayırdır?

  66. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    gercekten tşkkr ederim site yönetimi kargaşa ortamı yaratmak isteyen yorumlara izin vermıyorsunuz benımde yanlışım varsa silin tesekkürler.

  67. Alonso-Gilles avatarı

    Madem öyle Massa 'dan medet uman Alonso düşmanlarına benden bir şarkı gelsin.

    http://www.youtube.com/watch?v=C7_l_bYafiI

    Bizde Button'dan yine aynı performansı bekliyoruz diyelim.ron beslemeli pilotçukları bakalım bu sefer hangi renk kombinasyonluyla göndermeler yapacak,yada Nicole'i bağlayacak yada Fuller'emi :))

  68. hadi aslanım bu sene sen bir numarasın bitir şu alonsoyu :)))) telsizden söylesinler alonsoya ''felipe is faster than you'' ne yorumlar ne yorumlar hayal mahsülü bunlar hayal 🙂

  69. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    ferrari sıralamada massayı yavaşmı bırakıyor ki her seferin de 05, 0,6 s yiyor. gp2 den lastiklere alıskın olan lewis çok iyidi fernando sezon 2. yarısında toparladı ve lewisten fazla puan aldı ve ron babası koskoca mclaren arkasındaydı ama tabiki fernando koskaca mclaren e bedel. bunları tartışmıcam artık ama laf anlamıyorsunuz işiniz gücünüz laf ebeliği yapmak

  70. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    hala aynı muhabbet… ve laflarına dikkat edeceksin böle yakıştırmalar hoş değil işiniz gücünüz aynı umarım büyürsün…

  71. Takım rahat bırakırsa şerbetliyi rahatlıkla geçebilirsin.Malum desteği olmadan 07 de nasıl madara olduğunu cümle alem gördü.Üstelik daha önce hiç yarışmamış bir çaylağa.

  72. GO FELİPE GO!

  73. mclarenci mp4  avatarı

    haydi koçum alonso'yı al aşşağı edeceksin bu sene. damping yap fernandoya bu sefer o sana yol verecek… alonsooo felipe is faster than youuuu.

  74. inşallah f2012 senin stiline uyarda.dağdan gelip bağdakini kovmak neymiş göster dostum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir