Prost: "Senna Filminde Olayları Yanlış Ele Aldılar"

yazar:

kategori:

Uzun yıllar Ayrton Senna ile mücadele eden Prost, Brezilyalı pilotla ilgili ödül kazanmış filmi izlemek istemediğini; yapımcıların hatalı olduğunu söyledi.

Prost: “(Filmi) görmedim ve görmek de istemiyorum. Olayları ele alışlarına kesinlikle katılmıyorum. Yapımcılara, yanıldıklarını anlatmak için çok zaman harcadım”

Geçmişte adına şampiyonluklar kazandığı Williams’ın şu an çok gerilerde kalması ile ilgili olarak Prost, Grove kökenli takımın o günlerine geri dönmesinin zor olduğunu düşünüyor ki Frank Williams, o zamanlarda takımda olan Adrian Newey’in gitmesine izin verilmesinin büyük bir hata olduğunu kabul etmişti.

Prost: “Frank Williams ile sıkça konuşurum ve bu kış, bazı sponsorluklarla ilgili yardım etmeye bile çalıştım ama sonuç alamadık. Durum onlar için zor. Kendinizi ekonomik sıkıntılar içinde bir buldunuz mu, oradan çıkış zordur”

Prost’a yeğen Bruno Senna da soruldu.

Prost: “Bruno harika bir adam; gerçekten. Bir pilot olarak onun kabiliyetini yargılayamam; çünkü konuşmak için çok erken ama o iyi bir insan.”

Eski şampiyon pilot, 2010’da Formula 1’e giriş yapan yeni takımların ilk 5 içine girmelerini imkânsız olarak görüyor.

Prost: “Açıkçası bugünün F1’inde rekabetçi hale gelemeyeceklerini söyleyeceğim. Bu imkânsız. İlerleme kaydedebilirler ama hemen şunu sormanız gerek ‘Hangi amacın izindesiniz?’ Formula 1’de yeni bir takımla ilk 5’e girmek mi? Bu kesinlikle imkânsız”


Yorumlar

  1. maksimum 2 dakikanızı ayırıp üye olarak mesajlarınızı anında yayınlatabilirsiniz. Sansür falan olduğu yok, misafir olarak yazıyorsanız biraz beklemeniz şart!

  2. bu sitede katıksız sansür var.. abdülhamitten beri yüz yıldır bir arpa boyu yol alamamışız…
    ayranınız yok içmeye … sizin neyinize f1

  3. Hafta sonu gaziantep'deydim ve zeugma müzesine gittim. Şu meşhur çingene kız mozaiğini hepimiz biliyoruz ve zeugma denince de aklımıza hep o geliyor. Ancak müzede gördüm ki o mozaikden daha güzel, daha renkli, daha detaylı ve hatta tamamı korunabilmiş birçokları var.
    Senna -Prost zamanını canlı izlemedim ama filmi seyrettikten sonra o dönemle ilgili çok yazı okudum, çok karşılaştırma yaptım. Sonuçta Prost'un Senna'dan daha kötü bir pilot olduğunu düşünmüyorum. Hatta takım patronu olsam onu tercih edebilirim…

  4. +1

    Senna milyon dolarları almaya başladığında o gün ki spor camiasının bakışı çok değişmişti.:)
    Sanıldığı gibi değil Ayrton'un padokta dostu hep daha az olmuştur. Kibri? Kendi dönemlerinde Prost'a arkadaşları tarafından daha fazla saygı duyuldu.
    Bazı anlar gelir çirkefliğiniz birilerinin tavrı yüzünden açığa çıkma durumunda kalır.

    Hiç bir zaman devlet bakışıyla bakmam ve ingiliz milletine tercih ederim fransız milletini.
    Todt, Prost, Peugeot fransızların milli gururudur.
    Bizim neyimiz var?
    Senna, Schumacher şakşakçılığı o kadar….

  5. Filmde onemli bir eksiklik var. .. senna olmeden yaklasik alti ay once ferrariye hitaben bir mektup yaziyor ve diyorki "hayalim kirmizi araci kullanmak. Bana bu sansi verin" diyor. Mektup bu Gun hala ferrari muzesinde sergileniyor… goruyorsunuz mc laren'in kralinin hayalinde Ferrari surmek var…

  6. Açıkcası bu habere yorum yapmayacaktım yorumunu okuyana kadar, çünkü bu habere yorum yapmış kişilerin eminim yarısından fazlası o dönemi görmemiştir.Anca kulaktan dolma bir Senna lafıyla, Senna taraftarı olmuş kişilerdir.Ya da Senna sempatisi duyan kişiler diyelim ismini siz koyun artık.

    Şu kadarını söyliyeyim Senna ve Prost bir elmanın 2 yarısı gibidir.Prost olmasaydı asla Senna bu kadar ün yapamayacaktı.2007 Sezonunda Alonso olmasaydı Hamilton bu kadar sansasyonel bir biçimde gündemde olabilir miydi? X pilot kadar hızlı ya da araç çok iyi tarzı şeyler söylenirdi büyük ihitmalle.(Bkz. Vettel)

    Bazı yorum yapan McLaren'ci arkadaşlarda konuyu yine ırkçılığa getirmişler.Fransızların tümü böyle vs..tarzı yorumlar vardı sanırım silinmiş.Tabiki burda Fransızları ya da başka bir ülkeyi savunacak halimiz yok hepimiz Türküz ancak Hamilton'a yapılan ırkçı söylemleri kınayıp sonrada bu tarz yorumlar yapmak tükürdüğünü yalamaktan farksızdır.Kendi pilotuna siyahi diye ırkçılık yapılıyorsa sende yok bu fransız, yok bu ingiliz, italyan diye aynı şeyi yapmayacaksın.Bunu bir spor olarak görüp, kabul edeceksin….

    McLaren'in tarihine damgasını vurmuş bir pilot için, McLaren'cilerden böyle yorumların gelmesi çok komik.Kendi tarihine hakaret eden sonrada McLaren'ciyim diyen kişiler kesinlikle kendilerini kandırıyor.İyisiyle kötüsüyle kabul edeceksin eğer gerçek McLaren'ciysen…Prost kötü adam, Senna sütten çıkmış ak kaşık mıydı?Senna'nın her yaptığı doğru, her dediği kanun muydu?Bunun böyle olduğuna gerçekten inanan var mı?Gördüğüm kadarıyla evet var.Bunun nedenide o dönemlere ait bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor…

    Ron Dennis her zaman gelecek gördüğü pilotu savunur.Prost'a karşı Senna'yı, Alonso'ya karşı da Hamilton'u savunduğu gibi…Bu yüzden Ron Dennis'in iki tane üst düzey pilotu idare etmede başarısız olduğunu düşünüyorum.Martin Whitmarsh bu konuda çok daha başarılı bir isim.Kesinlikle pilotların birbirlerine ya da takıma karşı her hangi bir tavır almalarına müsade etmiyor.Öyle bir ortam oluşmadan konuya müdahale ediyor.

  7. O günleri birebir yaşamış biri olarak adam haklı beyler, rahatlıkla.
    Ayrton'un kutsal yüce kibiri ölümüyle unutuldu. Prost'lu günlerde ki insanların düşüncesi çok farklıydı.

    Sinema çalışmasını olağan üstü göremedim. İlk izlememle birlikte olayları ele alışı vs ile hayal kırıklığı oluşmuştu ki kendime bunun bir biyografik çalışma olduğunu söyledim ve doğal karşılar oldum.
    Fakat gerçekler farklı. Biz o gün de Senna'nın deli eden kibiri karşısında Prost tarafında idik.
    Malesef hiç kıymeti bilinemedi. Professor bir çok noktada Brezillian King'den çok daha iyi idi.
    Tabi gençler her izlediklerini doğru kabul ediyor, tarihi gerçekler sanıyor.
    Tarih biyografilerden, notlardan okunmaz sadece desteklenebilir.

  8. f1 tarihinin yaşayan en büyük efsanesi dir kendisi bana göre.hep mücadele ederek şampiyon oldu.bazıları gibi kendisine şampiyonluklar gökten zembille inmedi.profesör olmak kolay değil.

  9. belgeseli çekmeden önce prost la zaten konuştular ama konuştuklarını prost a göre senna tarafına yontmuşlar.nalıncı keseri senna ya yontmuş.objektif bir açı olmamış prost a göre.adam 4 kez şampiyon oldu beyler elini taşın altına koydu prost peugeot takımınıda kurdu.her babayiğidin harcı değil.

  10. Keşke Schumacher'in filminide yapsalar 🙂 ne güzel olur walla

  11. Filmi izlememiş ki, yanlış ele aldıklarını nereden biliyor?

  12. Prost u en iyi o zaman anlayabilirdiniz… Senna yı masum ilan eden ve Prost ile birlikte Federasyon başkanını Fransızlıklarından ötürü birbirlerine yakın diye adlandırıp o tema üzerinden olayları sürükleyen filmin konusunu bilmemesine imkan olmaz.Filimle ilgili olarak Prost ilede görüşmüş olan yapımcı senaristden birebir konuyu öğrenmişdir.Hepsini bir kenara koyun izlemese dahi birileri filmin konusunu anlatmaya kalkmışdır.Aslında ; Senna nın filmi diye söylenilen çekimin o gün o olaylardan birebir çekimlerden oluşturulmuş bir belgesel olması bazı eleştirilerede açıkdır. Yaşamdan çekilmiş olsalar dahi istediğiniz şekilde sürküle edebiliyorsunuz.

  13. Gözlemlediğim kadarıyla Senna-Prost ile ilgili site üyelerinin 'genel görüşü' şu:

    McLaren taraftarları, 'Senna Filmi'nin etkisiyle, Senna'ya olan aşkla (ki bu aşk sadece sürücülük yönüyle ilgili değil, işin insani yönü de var), Prost'un politik yaklaşımlarından hoşlanmamalarıyla v.b. Senna'yı el üstünde tutarken Prost'u 'tu kaka' ilan etmişler.

    Ellerine geçen her fırsatta McLaren'e ve özellikle Ron Dennis'e laf çakma güdüsü ile hareket edenler ise Prost'un hamisi olmuş durumdalar.

    Özellikle 'Senna Filmi'nin vizyona girdiği tarihten itibaren (2010) iki farklı kutup kendi görüşlerini çokça dile getirdi. Bunu yaparken de çoğu zaman duygularıyla hareket ettiler. Bu iki şampiyon sürücünün mücadelelerini anlatan bir makale hazırlamak artık şart oldu. Ancak karşılaşacağım iki büyük sorun olacak: Nasıl zaman ayırabilir ve ne kadar tarafsız olabilirim?

  14. •En kolayıdır kaybetmek, Mesele kazanmak için uğraşmakta. Savaşmadan esir olacağına, Savaşarak ölmeli insan aslında

  15. Ne o gerçekler anlat bizde bilelim.

  16. Büyük ihtimalle NTVspor olacak. TRT'de sürpriz yapar mı belli olmaz.

  17. adam o yılları yaşamış, bu olayların içinde bulunmuş, onun söylemlerine saygı duyarım.

    Ayrıca filmin Senna ile alakalı olması ve Sennayı övüyor olması , Prost'u biraz yeriyor gibi olmasını da beraberinde getirmedi değil.

  18. yayın haklrıyla ilgili bir gelişme var saran holding bir Tv kanalıyla anlaşmak üzereymiş bu hafta sonu hangi kanal olacağı açıklanacakmış

  19. Tahsin, filmden önce, senaryoya göz atmış olma ihtimali oldukça mümkün. Ki tahmin ediyorum ki, film daha çıkmadan önce yapımcılarla konuşmuştur bahsettiği mevzu hakkında. Ve söylediklerini göz ardı etmelerinin ardından oluşan kızgınlıkla film çıkıncada izlememiştir.

  20. Ron Dennis in, Senna nın şampiyonluğunun elinden alınmasının ardından onu yarıştan görüntülerle savunduğunu hatırlıyorum. Sonuçta ikisi de kendi pilotuydu ama bence o doğru olduğuna inandığı şeyi yapıyordu. Filmde Ron Dennis e dair başka hangi gerçekler var ?

  21. Filmi izlemiştim çok ta beğendim ama bende Prost'a karşı ufaktan bir nefret oluşmadı da değil. O dönemleri izlemedim filmde yanıltıcı öğeler var mı bilemem ama Prost biraz filmin kötü adamı gibi duruyor gerçekten de öyle miydi bilmiyorum umarım Prost'a yüklenen arkadaşlar biliyorlardır.

  22. Çeviri hatası yoksa Prost filmin metnini okumuş olmalı ya da bir arkadaşı film hakkında bilgi vermiştir bu kadar basit

  23. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Nedir o gerçek?

  24. Çeviri hatası falan yoksa büyük ihtimalle filmin metnini okumuş olmalı. İzlemesi şart değil

  25.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Filmin en iyi taraflarından biri, Ron Dennis gerçeğini gözler önüne sermiş olmasıdır.

  26. bilgi almak isteyen vatandaş avatarı
    bilgi almak isteyen vatandaş

    Birazda ingilizlerden bahseder misin?

  27. öncelikle mosley dışında kendisi gibi düşünen insanlar bulması gerekli

  28. Uzun yıllar Ayrton Senna ile mücadele eden Prost, Brezilyalı pilotla ilgili ödül kazanmış filmi izlemek istemediğini; yapımcıların hatalı olduğunu söyledi.
    Prost: "(Filmi) görmedim ve görmek de istemiyorum. Olayları ele alışlarına kesinlikle katılmıyorum. Yapımcılara, yanıldıklarını anlatmak için çok zaman harcadım"

    İzlemediği filmin nasıl yanlış olduğunu düşünebilir ki? Nasıl bir adamsın be Prost Fransızların hepsinin böyle olması büyük bir tesadüf mü?

  29. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Buradaki herkes o yılları izlemiş ve hatta bazıları yaşanan o anlara birebir tanıklık etmişlerdir.O yüzden Prost'un dediklerinin ciddiye alınacağını sanmam.Prost'un yapması gereken şey hemen bir yapımcı bulup farklı bir filmin senaryosuna imza atmaktır.Filmin ismi PROST olmaz da mesela "80'Lİ YILLAR" olabilir.O fimde o yıllarda yaşananları kendince anlatmalıdır.Madem ki bu filmde hatalar var o zaman birileri çıkıp doğrusunu yapmalıdır değil mi? İlla ki film için kişinin ölmesine gerek yoktur.Ama anlatacakları yüzünden ron dennisden korkuyorsa orasını bilemem.

  30. muratc MP4-27 avatarı

    -Prost gene Prostlugunu yapmis
    -Bu adam benim icin kani cani olmayan robot koca filimde sadece kendisi ile roportaj yapan BBC bayan muhabirine asilirken insan olduguna dair bir kivilcim gördüm yüzünde o kadar :))

  31. "film ona malum olmuş"

  32. Uzun yıllar Ayrton Senna ile mücadele eden Prost, Brezilyalı pilotla ilgili ödül kazanmış filmi izlemek istemediğini; yapımcıların hatalı olduğunu söyledi.

    Prost: "(Filmi) görmedim ve görmek de istemiyorum. Olayları ele alışlarına kesinlikle katılmıyorum. Yapımcılara, yanıldıklarını anlatmak için çok zaman harcadım"

  33. ahaha, yanlış anlatmışmış. seni de yanlışlıkla şampiyon ilan ettiler be prostum.

  34. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Herşey tamam da İngilizce başlık neyin nesi:

    Alain Prost has spoken in depth about Formula 1 today and in the past in an interview with Russian website F1News, here are highlights of what he had to say.

    Artık çevirmeye de mi üşeniyonuz? Kopyaladığınız kaynaktan yapıştırmayın da, direk link verin biz okuruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir