Bugatti, En Güçlü İki Kişilik Aracı Tanıtmaya Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

1200 HP’ye yükselen gücü ile Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, üst açık otomobillere yeni bir ölçü getiriyor. Görsel olarak, şu anda dünya hız rekorunu 431 km/sa ile elinde bulunduran Bugatti Veyron Super Sport‘a benzeyen Vitesse, dinamik sürüş karakteri ile de dikkat çekecek.

Bugatti’nin mühendisleri, 1.001 HP güç ve 1250 Nm torka sahip mevcut Grand Sport’u geliştirip daha da güçlü bir otomobil ortaya çıkardılar. Vitesse’nin azami torku 1.500 Nm. olacak. Yeni otomobilin 16 silindirli motoru bulunuyor. Şasi de bu gücü destekleyebilmesi adına düzenlendi.

Bugatti Başkanı Wolfgang Dürheimer: “Super Sport’un hızlı başarısı, Bugatti roadster otomobilin performansını arttırma konusunda bizi ikna etti. Mühendislerimiz, Bugatti’nin sürekli olarak teknik açıdan mümkün şeylerin sınırlarını belirleyebileceğini göstermek için yine sıkı çalıştı.”


Yorumlar

  1. testlerde gördük mokoko

  2. McLaren F1 gibi bir araç dünyaya gelmedi. Oyol tutuş o viraj performansı. Bugatti yi pistte mahveder valla bu bi gerçek. Bir de McLaren 1994 yapımı bir araç. Sizce McLaren Bugatti yi geçebilecek bir araç yapamazmıydı? Bana göre Bugatti sadece zenginleri keklemek için yapılmış bir para tuzağı. Kalas gibi bir araba. Hepsinden de yakışıklı.

  3. Kaç tane müşteri aldığı süpercar ı ile pistte çıkıyor diye sorarım sadece. Veyron dünyanın en hızlı ve en kolay kulanımı olan araçlarından bir tanesi. Pistte başarılı olsa ne olur olmasa ne olur.

    Bu tip araçları alan adamların çoğu zaten hayatları boyunca piste çıkmamış veya çıkmayacak insanlar. Ama bir Frankurt otobanında 250 yapmak çok daha kolay olur benim görüşüm.

    Şunu da unutmamak lazım Veyronu alacak olanların çoğuda hiç bir zaman 400 yapamayacaklar.

    Neticede şuan alınacak en iyiler benim favorilerim,
    pist için 911 gt3 rs
    yol için yeni 911 carrera
    Keyif için gürül gürül sesiyle cls 63 amg

    Ve bunların hepsini bir arada toplayan aracıyla Mclaren MP4-12C derim. Gerisi hikaye.

  4. İSMAİL ÖRTLEK avatarı
    İSMAİL ÖRTLEK

    F1 de motor gelişimi bi süre yok o yüzden bu tarz haberler çok olumlu ,belki bu sayede rekabet ortamı artarda uzun yıllardır gelişime kapalı bir alan tekrar gelişir ama olaya taraftar olarak bakarasak da 3 kuruş fazla olsun kırmızı olsun:)

  5. Mühendislik açısından müthiş bi gelişme f1 de motor gelişimi artık yok, bazı firmalar motor gelişimine devam ederse belki bu durum bütün firmaları etkilerde motor gelişimi giderek artar ancak olaya taraftar olarak bakarsak 3 kuruş fazla olsun kırmzı olsun:)

  6. Bugatti, tek kişilik yapında f1 de olun :)))))))

  7. bir 458 değil:))

  8. Camaro'yu corvette ile kıyaslamıyorum zaten, anlamışsındır. 4 kişilik olsun, spor olsun diyorsan, az da performanslı olsun, bastı mı uzasın diyorsan alabileceğin en iyi araç. Corvette, Viper vs kısmı ayrı hikaye tabi.

  9. Hocam SS'in sport gözüyle bakıyorsan hatta biraz da çılgın makinelere müptela isen eksiği öyle
    saymakla bitmez.:) Diferansiyelinden, yürür hissiyatına, şanzımanından, 100-200'üne, konsoluna kadar akar gider. ZL1'de o parayı hak etmiyor bence. Camaro ve özellikle Challenger öyle çok para vermeden, yüklenmeden alıp sesine, tasarımına, tarihine, aksanına hayran olarak binip geçeceğin günlük, hafta sonluk araçlar olarak kalmalı, görülmeli. 600-800 beygir yüklemenin hiç bi manası yok inan onlara.:) Biraz oynarsın, ses katarsın standart modeline ohh amerikana biniyorum ne güzel de tork'u var deyip geçersin. Millet Porsche'lere hissiz diyorken bunlara ne diyeceğimizi sen düşün artık. ZL1'e makineden anlayan, roll'cü adam o parayı vermez inan. Çok üzer adamı otobanlarda 🙂 C06 al üstüne düş yada Z06'yla tam olsun de harca bari paranın hakkını
    almış olursun. O ZL1'leri de çok güzel gömersin. Camaro part'ın Corvette parts kadar gelişmiş olup olmadığı konusu var tabi birde.
    Bugatti deme bana o, makine değil o sadece zenginlerin içine binebildiği pırlanta öbeği. Biz Bugatti'yi EB110 ile bitirdik gönlümüzde. Üzülüyorum şuan ki haline. EB110'un ne dereceleri vardı oysa. Bunu pistlere bile süremiyorlar. Vektor ekonomik krizleri atlatamadı yoksa çok da güzel cevap verirlerdi bunlara. Son hız amaç olmadı hiç bir zaman.

  10. Corvette'ler elbette en tepeye oynayacak, ancak camaro'ları da es geçmemek gerek. Tamam, sonuçta 4 kişilik coupe, ama canavar. Camaro SS'in tek eksiği viraj performansıydı, onu da ZL1 ile çözdüler. ZL1 o kadar önemli değil, ancak (SS) 45 yıl tasarım ömrüne sahip olan nadir GM ürünlerindan birisi olarak geleceğin efsane araçları kategorisindeki yeri şimdiden hazır.

    2009 Camaro 2SS sürme şansım oldu, çocukluğumu geçirdiğim 68 Firebird'ün yenisi gibi olmuş, performans şahane, viraj dönüşü aynı :). Ama kullanılmayacak bir araç değil kesinlikle. o Bugatti'den daha iyi viraj dönüyordur tahminimce ;). Camaro ZL1'i tahmin bile edemiyorum.

  11. Corvette Z serisi şuan f/p oranında en high machine. 🙂
    Hocam o camaro'lar belki ifade abartılı gibi olacak ama gerçekten çöp.
    O camaro, mustang, viper'ların isminden başka bir şeyi yok artık. Yüksek beygirli düzlük araçları ancak. Z06, ZR1, C06R avrupalı makinaların tepesine oynayan ürünler.

  12. Corvette ZR1 zaten aştı olayı. Camaro ZL1 de gümbür gümbür geliyor. İkisi de satın alınamayacak fiyatlarda değil.

  13. he öyle takınca geçiyodu 🙂 xtrabit patlatmış zaten bombayı.

  14. FXX max speed için konfigüre edilmiş bir makine değil.

  15. Sadece güçlü, son hızı yüksek başka da bir olayı yok zaten.
    Ben pistte başarı elde edemeyene SS demem. Referansımız budur.

  16. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Bu sınırları bu araçlar değil teknolojinin böyle sınırlandırılmadığı F1 belirlemeli bence…

  17. Hahahahahah!

  18. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    ferrari fxx'e v12 taksalar bugattiyi geçer bence

  19. Araba dediğinin motoru önde olacak arkadaş. Arkadan motorlu araçlar bana samimi gelmiyor 🙂

    Şaka bir yana ağırlık merkezi arkaya doğru olan araçların sürüş stilini sevmiyorum. O arka bırakacak arkadaş. Oversteer candır, canandır.

  20. 12 dakikada benzin ve lastikleri bitiren bir araç bu 🙂

  21. Mclaren F1 'i hiçbir araca değişmem.

  22. aracın önünde sanki köpek kulübesinin kapısı var. 🙂

  23. 12 silindir. biraz da görsel tasarıma ağırlık verilseydi. alıcı değilim şimdilik ancak yine de lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir