Alonso, Sezon Öncesi Performanslarından Memnun

yazar:

kategori:

Maranello kökenli takım yeni F2012 aracını anlama konusunda sıkıntılar yaşadı ve ana rakiplerinin arkasında bir görüntü çizdi.

Alonso “Endişelenmeye gerek yok, aynı şekilde tünelin sonunda ışık görme durumu da yok.”

“Medyaya göre Ferrari kötü bir sezon öncesi dönem geçirdiğimizi ya da kötü bir araca sahip olduğumuzu söylüyor ancak biz kötü olduğunu bilmiyoruz.”

“Biz her zaman sakin oluyoruz ve istikrarlı bir şekilde çalışmayı sürdürüyoruz. Aracın karmaşıklığı her şeyi biraz yavaşlattı. Aslında ilk iki testin ardından son testlerde işimize yarayacak çok fazla şeye sahibiz.”

“Son gün de bir şeyler denemeyi sürdürdüler ve onlardan bazılarının ilginç olduğuna eminim. Bu yüzden Barselona’dan sonra Jerez’e göre biraz daha iyi durumdayız. Ve Barselona’daki 2. testlerden sonra 1. testlere göre daha iyi olabiliriz. O yüzden Avustralya’da rekabetçi bir araca sahip olmayı umuyoruz.”

“Aracın karmaşıklığı nedeniyle ortaya çıkan hafif gecikmeye rağmen, söylediğim gibi, tünelin sonundaki ışığı görmedik ve daha önce de bir tünelde değildik.” dedi.

Alonso, kış testlerinin karmaşıklığının nerede olduklarını bilmelerini zorlaştırdığını söyledi.

Alonso “Birinci, ikinci ya da 9. olduğumuzu söyleyemem. Bugün için herkesin nerede olduğunu bilemeyeceğimiz bir konumdayız. Her şey tamamen spekülasyon.”

“Red Bull’un 2 senelik baskınlığın ardından Avustralya’da 2. seansta elenmeyeceğini tahmin edebilirsiniz. Mclaren, Mercedes ya da Ferrari’nin de galibiyetten çok uzak olmayacağını söyleyebilirsiniz. Hepsi harika takımlar. Ancak umarım tüm bu tahminler ve umutlar doğru çıkar ve mücadelenin içerisinde oluruz.” 

“Mesaj her testin ardından olduğu şekilde. Takım iyi çalışıyor. Ferrari galibiyet mücadelesi verebilecek bir aracı sunan tek takım. 2011 gibi kötü bir senede bile Ferrari yarış kazandı ve 10 kere podyuma çıktı. Bunu sadece Ferrari her sene yapabilir. Bu nedenle herkes iyimser bir durumda.” dedi.

Alonso ayrıca Ferrari ile kendisinin başarılı olma konusunda baskı altında olduklarını kabul etmedi.

Alonso “Açık olan şey, her sene Ferrari ve benim için gereksinimlerin daha da büyüdüğü çünkü ikimiz de 2. olmaktan hoşlanmıyoruz ve ikincilik bizim aradığımız sonuç değil.”

“Bu yüzden her şampiyonaya başladığınızda, kazanma gereksinimi vardır ve gittikçe artar ancak Ferrari ve benim gibi rekabetçi bir atlet için bu bir ihtiyaç .” 

“Evet rekabetçi bir sene. Bu da kendimize koyduğumuz hedeflerden kaynaklanıyor, şampiyonluksuz geçen yıllardan değil.” dedi.


Yorumlar

  1. Serhan Acar tek başına anlatsın yorumcuya gerek yok. İlla olacaksa da Poyraz Savcı varken diğerlerine laf düşmez.

  2. resimdeki yeni ferrariye baktımda.. tamda bu açıdan bakınca bizim boksör burun aslında su aygırı burnu gibi duruyor… offf nerde F2007 nin estetiği….
    Yayın hakları ile ilgili bir şey yazmak gerekirse… yayıncı kuruluş canlı yayını biraz zor keser… FOM yayınların tüm içeriğini noktası virgülüne kadar sözleşme ile kararlaştırıyor… devletin resmi yayın organı f1 yayınları için hiç hevesli olmamıştı… hiç yoktan iyidir mantığı ile sorgulanmamıştı… spor kanalları muhtemelen, ntv bu işi götürecektir… ancak yayın öncesi veya yayın sonrası program yaparlar mı bilinmez… ntv ye önerim şu; eğer yayın haklarını alırlarsa, yarışları serhan acar'a anlattırsınlar… Yorumcu olarak Saffet Üçüncü mükemmel olur… aman güzide duran rezaletini yeniden yaratmasınlar… hala unutamadık ya o rezaleti… hani pilot isimlerini bilmekten aciz manken kız spiker olmuştu… berbat bir yayın konsepti olmuştu…

  3. Su an bunu boat browserdan yaziyorum. Bir sorun yok bende.

  4. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Delphin i denedim ayni.boat brovserdede ayni.bundan nasil kurtulacagim ya.yapisti hic birseyi okuyamiyorum.ne can sikici bisi bu.

  5. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    bu bir deneme olabilir ne kadar kişinin izleyeceğini test etmek için..Lütfen f1 ile ilgili birşey çıkarsa kapatmayalım izleyelim..

  6. Bence TRT VE SERHAN ACAR MUHTEŞEMDİ, AYRICA ERBATUR VE EKİBİ DE HARİKA PROGRAMLAR YAPTI, İNŞALLAH İYNE TRT ALIR İNŞALLAH.

  7. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Tesrkkur ederim.virus gibi yapisti zizigo nun reklami ya.nereye mail adresimle girsem pesimde mahsusmu yapiyorlar nedir.simdilik delphinden giriyorum artik.kurtuldum tesekkur ederim.

  8. Tesekkur ederim.bir kac gun oncesine kadar sorun yoktu.bir siteye uye oldun.olmaz olaydim.tek mail kullaniyorum.dolaysi ile o mille uye oldugum butun sitelere girdigimde o sitenin reklmalari bi rahat birakmadi.virus gibiler ya.mail ine sanki yapistiriyorlar.o maille nereye girersen o reklamlar karsinda yuh dedim ya.bu arada o site zizigo mereti.

  9. arkadaşlar simdi NTVSPOR da Webberle ilgili bi röportaj var…Son günlerde f1 ile alakalı programlargörmeye basladım mesela 0-100 e programında pirelli fabrikasını gezmişlerdi acabamı dedirtti bana…!!!

  10. Resim – Android – Boat Browser ile sorun yok. Android kullanıyorsan orjinal browser'dan uzak dur derim.

  11. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    site yonetıcılerınden yardım ıstıyorum:
    3 gundur cepten ve ya masa bılgısayarından trf1 sitesınde herhangı bır habere gırdıgımde cıkan reklam yuzunden haberı ve yorumları okuyamamaya basladım.asagı gıttıkce reklamda asagı yukarı cıktıkca reklamada yukarı suruklenıyor.reklamdan kurtulus yok..reklamı kapat secenegıde yok.lutfen buna bır cozumunuz varsa soyleyınız.ılgınız ıcın tesekkur ederım:)

  12. bu aracın önünü yapan mühendis intihar etmiş. önkanatı çıkarsan daha hızlı gidecek gibi

  13. FAster Inside avatarı

    Evettt, özellikle senin gibi, espri espri 🙂

  14. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    Anlaşma olduysa açıklasınlar artık bizde ona göre kendimizi hazırlayalım.2009 daki gibi son ana kalmasın !

  15. ntvfutbol hakkındaki görüşlerinize aynen katılıyorum .

  16. Forza Ferrari avatarı

    Bi gün olumlu bi gün olumsuz açıklamalar. Biz de sevinelim mi üzülelim mi şaştık kaldık. En iyisi avustralya yarışına kadar sadce beklemek bakalım napcaklar

  17. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    görüşmeler bu günlerde devam edıyor. şifresiz olarak verilme şansı varmış ama beklıcez şuanda en büyük alacaklı dsmart 😀

  18. Alonso-Gilles avatarı

    kesinmi?

  19. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    nE DEMEK beklemiyorum çok şaçma konusmussun arkadaş,Ferrari ŞAMPİYONLUGA ac bir isim ve her zaman hedefi odur… Böle açıklamalar yaparak kendini bitiriyorsun bunu unutma Kırmızı isen Daima 1ci olmak icin varsındır…

  20. Ne kadar gereksiz konusuyorsun ne demek BEKLEMİYORUM SENİN SOLEMEN Mİ OLUYOR BU İŞ FERRARİ HER ZAMAN ŞAMĞİYONLUGA AÇ BİR İSİM BUNU KAFANA SOK BE ADAM..!

  21. Alonso-Gilles avatarı

    Motorsporları dışında tv kültürüm olmadığı için birşey bağlatmayıda hiç düşünmemiştim.RTL+bir Türk kanalı yetiyordu.Hani daha net görüntü için Teledünyaya geçeyim diyorumda ya başka bir yere geçerse??Artı RTL de kalsak kanalın gitmemesi için totem yapmamız lazım……….

    Yani Ronaldo bir gol atıyor bir abi var,nerdeyse ağlayacak gibi bağırıyor.Sanırsın etinden et kopuyor.Bu Okay Karacan'ın 2009 Türkiye GPsi sıralama turlarında Webber diye bir bağırışı var onla çok iyi kapışırlar gibime geliyor.

  22. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    F1 yayın hakları DSMART alacak şu günlerde görüşmeler yapılıyor bitti gibi birşey.

  23. "ntvfutboltopu" kanalı ile ilgili yazdıklarına harfiyen katılıyorum.
    bir çok arkadaş "ntv spor" alsın istiyor ama adım gibi eminim, f1 zevkimizin içine edecekler. ntv yönetimi, sporu futbol topundan ibaret sanıyor. adamların işi gücü futbol. aynı muhabbetleri farklı isimde programlar altında saatlerce döndürüp döndürüp yayınlıyorlar. messinin ayağını ronaldonun baldırını bilmem hangi topçunun bir tarafını görmekten insanın midesi bulanıyor bu kanalı açtıkça. velhasılı bu kanal alırsa, şimdiden geçmiş olsun f1 izleyicilerine.

    bende de kablolu var. koca koca türk kanallarından bir cacık çıkmayınca, dört elle RTL'ye sarıldım. Allah alamanlardan razı olsun diyorum..

  24. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    D-Smart aldım 3 ay önce..DigiTürkden yayınlanırsa f1 acayip sinir olurum yani…

  25. Alonso-Gilles avatarı

    Ferrari^den güzel haberler gelmeye başladı.

    Yayın haklarında bu hafta sonuna kadar açıklama gelecekmiş.Bir kanalla anlaşmaları an meselesiymiş.

    Ama diyelimki ulusal bir kanalla anlaşmadılar.

    a-teledünyada hangi kanallar veriyor yarışı (yabancı)
    b-digitürkte?
    c-d-smartta.

    Teledünya alırsam RTL de oluyor içinde böylece diğer kanallar extra olacak.D smart yada Digi alırsak ise kabloyu tutmak lazımki RTL kalsın.Ona göre bir karar verecem ve onu bekliyorum.TRT olmaz bu saatten sonra.Pist gitti ya onlar çoktan yayınlamayacaksınız şeklindeki emri almışlardır.

    Ntv spor, uganda 8.lig maçı hakakuka-dagduga maçı için bile f1 kesmekten veya sabaha karşı banttan yayınlamaktan çekinmez.CNN türk ise kurultay ulusa konuşma falan gibi laf yarışmalarına vakit ayırmaktan çekinmez.

    Kanal konusuna girnişken.Şu bloomberg e acayip sinir oluyorum.3 tane tip sahahın 6 sında borsa konuşuyorlar.

    Her neyse.Yayın hakları konusunda umarım en kısa zamanda bir cevap alırız.Ama Türk bir kanal yayınlamayacaksa,bu 3 paketten hangisini bağlatmak mantıklı.Yani demek istediğim BBC-RAI-MTV3 gibi kanallar ve hangisi veriyor.En azından RTL in yanına bir yedek yapmak lazım.

  26. Ayrı bir spor kanalı olan ve sohbetinde bahsi geçtiği gibi bütün haftasonunu bu konuya ayırabilecek bir tv kuruluşunun almasını isterim. TRT muhteşem değildi, ama bir şekilde günü dolduruyordu. NTV spor'un bu yayın sürelerine ulaşacağını sanmıyorum. haber kanalları hiç olmaz, başbakan seslenmeye kalksa yayını keserler. TRT en mantıklı seçenek gibi duruyor. Keşke antrenmanları ve GP2 yarışlarını da gösterseler.

  27. Espri yeteneğini geliştiren şeylerin genelde bazı can sıkıcı/çıldırtıcı durumlar olduğu konusunda hemfikir miyiz? 😉

  28. ferrari yanlısı sitenin bu haberi kaçırmasını beklemiyordunuz heralde? 🙂

  29. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Bugün Sports tv'deydim. Genel yayın yönetmeniyle F1'in yayın hakları üzerine konuştuk. Söylediklerine göre ciddi bir kaos var.

    Özetleyerek aktaracak olursam durum tam olarak şu:

    Uluslararası bir durum söz konusu olduğundan ve ülkemizde bu sporun izlenme oranları baz alındığında kurumlar bu işe ciddi bakmıyorlar. Bir futbol turnuvası için atlayan kanallar ve kuruluşlar F1 yayın hakları önlerine gelince bir çok araştırmaya giriyorlar. Yani getireceği kazançtan şüphe ettiklerinden geçmiş yılların izlenme oranlarından tutun, hafta sonlarında ceplerinden çıkacak paraları bile düşünüyorlar. Şu an için yaşanan bu.

    Sports Tv yayın yönetmeni ayrıca TRT'nin geçmiş yıllarda bu işi beceremediğini de söyledi. Siz neden almıyorsunuz diye sordum. İki haftada bir bile olsa hafta sonunu tamamen kapsayacak bir yayına pek sıcak bakmıyoruz dedi.

    Ayrıca şu an için Ntv yakın gibi gözükse de olmayabilir. Son haftaya kadar bir gelişme beklenmiyor.

  30. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    Bu sene en hızlı olmasakta rekabetçi olacağımız kesin !

  31. alonsofernando avatarı
    alonsofernando

    Bu sezonki performansımız geçen seneden farklı olmaz her sezon öncesi aynı hikaye ve zor bela kazanılmış bi yarış takımlar şampiyonasın dan hiç ümidim yok zaten çünkü 2.pilotumuz massa

  32. tam da şimdi autosporttan bu makaleyi okuyordum, bitirince "şimdi bu siteye de girilir" dedim. refresh ve bam! haber burada. Tebrikler.

  33. Ben bu sene şampiyonluk beklemiyorum. vettelin son yarışa kadar şampiyonluğu garanti olmasın yeter 🙂

  34. Son gelen haberlere göre Saran Holding Formula 1 yayınları için bir TV kanalı ile anlaşmak üzere. Anlaşmanın bu haftasonu açıklanması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir