Hamilton McLaren'de Eşitlikten Yana

yazar:

kategori:

Takımın Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, McLaren’in 2008 sezonunda pilot eşitliği konusunda politikasını değiştirmeyeceği konusunda ısrarlı konuştur.

23 yaşındaki pilot yeni takm arkadaşı Heikki Kovalainen’e karşı 14 puanlık bir avantaja sahip olmasına ve Mercedes destekli takımın şampiyonada Ferrari’nin gerisinden olmasına rağmen Hamilton uzun süredir devam eden ‘bir numaralı pilot’ uygulamasının McLaren’de yaşanmayacağı ile ilgili kendinden emin olduğunu söyledi.

Birçok önde gelen usta isim Woking kökenli McLaren’in geçen sene Ferrari’ye karşı kaybetmelerinin Hamilton ya da şu anda takımdan ayrılmış olan Fernando Alonso arasında karar verememeleri yüzünden hata yaptıklarını düşündüklerini açıklamıştı.

Buna rağmen bazı kesimler Hamilton’ın McLaren’de potansiyel birinci numarası olduğunu iddia ediyor fakat Britanyalı pilot takımın eşitlik ilkesine sadık kalmasını istediği konusunda ısrarlı davranıyor.

Geçen sene Alonso’nun arkasında ikinci sırada bitirdiği Monaco’da yüksek bir statüde olması gerektiğinin doğrulanması sorulduğunda Hamilton: "Hayır, öyle olacağını sanmıyorum." şeklinde cevap verdi.

" Biz bir takımız ve böyle devam etmesini istiyorum, adaletli ve birlik içinde."


Yorumlar

  1. 14 puan geride olmasının sebebinin eşitsizlikle ne alakası var ya sizin nasıl at gözlükleri ile baktığınızın bir kanıtıdır bu Heikki sürekli şanssızlıklar yaşadığı için 14 puanda kaldı yoksa şanssızlıklar yaşamasaydı nerdeyse Lewisle aynı puana sahip olucaktı!

  2. tolga soydan avatarı

    arkadaşlar heiki 14 puan geride olsa hamilton böyle dermi.alonsoya yapılan ona yapılmış gibi olucak:D

  3. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    evet kimse komplo teorilerini yazmasa ne güzel olur değil mi? en küçük detayın bile yarışı etkilediği F1'de bazıları tuttuğu takımın başarısızlıklarını sırf FIA'ya bağlıyorlar ya hasta oluyorum.

  4. mclareni eleştiren kendi takımına neden hiç bakmaz acaba? heikki önde olsaymış nasıl olurmuş varsayım yapıcağına kendi takımının yapTIKlarına bak

  5. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    14puan Heikki önde olsaydı o zaman eşitlik nutukları atarmıydı acaba hamilton……..

  6. 2 finli birbirini yakmadı.olan heikki ye oldu kimi ye ne oldu aynı yerde.mclarende normalde pilot sorunu yok sizin gibi insanlar 2kardeşi bile birbirine düşürürsünüz

  7. 3 hami kovailenin kendisinden daha iyi olduğunu anladı tıpkı alo gibi ve böyle konuşuyor.yani işine gelen bu.son yarış bizim ülkemizdde 2 finli birbirni yaktı dikkatinize……….

  8. Hamilton birinci pilottur, yalanlamak da saçma olur. Bir geçen sene de McLaren pilotuydu iki İngiliz vatandaşı.

  9. ALONSOYA yapılan haksızlık kimseye yapılmadı geçensene geçensene bu zamanlar alonso var iken mcleren bu durumalarda değildi daha güçlüydü geçen sene buzamanlar alonso ile hemıltın domine etmişlerdi ama şimdi çok zor alonso nun yokluğunu anlayacaklar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir