Pit Yolu Hız Sınırları Düşecek Mi?

yazar:

kategori:

İtalyan Autosprint Dergisi’nin son sayısında yarış içindeki pit yolu hız sınırının 100 km/sa.’ten 60 km/sa.’e düşürüleceği öne sürüldü.

2012 kurallarına göre yarışlardaki sınır 100 km/sa ama dergiye göre bu hız, FIA güvenlik delegesinin tavsiye üzerine komiserlerin değişikliğe gidebileceğini iddia etti.

Autosprint, Jean Todt’un, LeMans ve NASCAR dâhil diğer serilerdeki pit yolu hız sınırlarını inceledikten sonra bu kararı verdiğini yazdı.

Bu değişikliğin yapılması halinde pilotların pit ziyaretlerinin süresi uzayacak ve yarış stratejilerinde pitstop sayısı ve zamanlaması değişebilecek.


Yorumlar

  1. Evet Macaristan yarışıymış. Ben antrenmanlar veya sıralama sanıyordum. Yanlış hatırlıyor muşum 🙂

  2. rocco junior avatarı

    Red Bullu yavaşlatmak için yapmışlardır.

  3. yok bu antrenmanlar da değildi ya yarışta yada sıralamalarda olmuştu.Ben yarışta diye hatırlıyorum.Ayrıca görüntüye bakılırsa adam daha garaja yönelmeye başladığı anda kopmuş mavi boyalı bölümde bunu değil kurulamak oraya özel maddelerle yol yapsalar da gidecekmiş gibi göründü bana 🙂

  4. d'ambrosio'nun böyle bir hadisesi vardı. Islak bir antrenman seansıydı. Marussia diğer takımlar gibi pit girişini temizlemeyi ve kurutmayı akıl edememiş sanırım. Jerome de dikkatsizce dalmış 🙂

  5. öyle deme 60 da çok hızlı spin atıyorlar bence pit çizgisine yani yavaşlama çizgisine geldiklerinde motoru kapatmalılar mekanikerler itmeli böylece en güçlü mekanikeri olan takım kazanır

  6. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    öyle görünüyorki fia bu sene yarışlar heycanlı geçsin diye her şeyi yapıcak 😀

  7. Bu kural degisikligi guvenlik sebebiyle degil de Hrt ve Marusia'dan 'biz zaten pit yolunda saatte 100 km hizla gidemiyoruz, dolayisiyla gelin sunu 60'a indirek' talebi seklinde olaydi daha bi iyi olurdu; hani daha anlasilir bir sebep..

  8. Tren gibi giden araçları görmek adına güzel bir adım olur.

  9. Nascar epey geride evet de Lemans baz alınabilir. Pit stratejisi, uygulaması olarak da belki en yakın seri denilebilir. Zaten Lemans gibi bir seriyi baz almayacaksınız da neyi alacaksınız.
    Güvenlik bazlı aslında uygun, olumlu bir çalışma. Özellikle lastik, jant çıkma gibi durumlarda büyük değişim getirir.
    Kural herkes için aynı olacağından çok fark oluşturmayacağını düşünüyorum.

  10. Geçen sene tüm yarışlarda yumuşak lastiği tercih eden ve yüksek sayıda pit stop yapan takımlar daha avantajlıydı. Bu değişiklik yüksek sayıda pit yapanları dezavantajlı duruma düşürecek. Belki bu sayede sert lastiği tercih edip az pit stop yapma stratejisini kullanan takımları da görebiliriz.

    Farklı stratejilerin önü açılır, iyi olur.

  11. hımm ben 80 biliyordum. cuma-cumartesi sınırlamasından da haberim yoktu. teşekkürler.

  12. avustralya, monaco, valencia, singapur ve yeni silverstone'da tüm haftasonu zaten 60 km/s sınır. diğer pistlerde ise cuma ve cumartesi yine sınır 60km/s. sadece yarışlarda 100km/s sınır var.

  13. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    fia artık ne yaptığını bilmiyor herhalde bu ne saçmalık allah aşkına böyle iş mi olur pirelli agresif lastik üreteceğim derken fia gelip pit yolu hızını 60 km/s düşüreceğim diyor bu sezon eğer böyle bir karar çıkarsa yumuşak lastiklerin kullanımını daha az görmeye başlayacağız gibi bir de şu benzin ikmalini geri getirsinler bu ne allah aşkına uzun zamandan beri pist rekoru diye bir şey yok teknoloji bu kadar ilerlemişken

  14. LeMans ile NASCAR F1 ile bir mi? Nascarda nasıl pit stop yaptıklarını görüyoruz. Adamlar bidonla yakıt koymaya çalışıyorlar. LeMans'ın da pek farkı yok. 80'e kadar düşebilir, sanırım bazı pistlerde 80 zaten bu limit, ama 60 çok az olmaz mı?

  15. pit-stop sayısının yüksek tutulması isteniyorsa, pitte kaybedilen sürenin düşük olması lazım. yani bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir