Alonso: "Hiçbir Zaman Paralı Bir Pilot Olmayacağım"

yazar:

kategori:

Çifte dünya şampiyonu Alonso’nun şu anda sporun en çok kazanan pilotu olduğuna inanılıyor.

Ama son ekonomik şartlarla birlikte Formula 1’de paranın yeteneğin önüne geçmesi 2012’de Rubens Barrichello, Jarno Trulli ve Adrian Sutil’in koltuksuz kalmasına neden oldu.

Alonso, koltuğunu korumak için kesinlikle paralı bir pilot haline gelmeyeceğini belirtti.

Alonso: “Ailem ve ben, yarışmam için 3 yaşımdan bu yana birçok fedakârlık yaptık“

“Başlangıçta ya kazanacağımı ya da okula geri döneceğimi biliyordum. Hiçbir zaman paralı bir pilot olmayacağım”

“Yarışmak için para vermem gerekseydi; yarışmazdım. Bu olanaksız”

Ferrari’nin 2012 hedefleri için ise Alonso: “Bazılarının Red Bull, McLaren veya Mercedes’e karşı dezavantaj ile başladığımızı söylediğini biliyorum ama bunu ancak Melbourne’de göreceğiz”


Yorumlar

  1. Haberde yazanın aynısnı kopyalayıp yorum olarak yazmanın mantığı nedir?

  2. Ferrari'den 2012 için beklentileri de sorulan Alonso bu konuda "Pek çok kişinin, bizim Red Bull, McLaren ve Mercedes'ten geride olduğumuzu düşündüğünü biliyorum. Ancak bunu Melbourne'e kadar bilemeyecekler." dedi.

  3. muhabirin sorduğu soruya bir cevaptır bu

  4. neden böyle bir açıklama yapmış ki, kendini bosuna yormus =) adamın yeteneği belli birde yarısmak için para mı verecek. Santander konusu başka birsey, hiç onu karıstırmasın kimse. bende mclarenciyim ama yiğidi öldür hakkını yeme.

  5. Alonso-Gilles avatarı

    +10000.

  6. Alonsonun söylemek istediği şey çok basit paralı pilot dediği koltuğu yeteneğiyle değil sponsorlarıyla kapan pilot. Ama fanatizim ya da nefret yüzünden isteyen istediği gibi anlamış. Alonso paralı pilot Kimi de Schumi de öyle sponsorları var ama bunlar söz konusu pilotların o koltuklarda oturmalarını sağlayan şey değil. Onlar yetenekleri sayesinde o koltukta oturuyorlar diğer sponsor destekli pilotlarla aralarında çok önemli bir fark var. O farkı pilotun şapkasında değil tur zamanlarında görebilirsiniz.

  7. Alonsonun söylemek istediği şey çok basit paralı pilot dediği koltuğu yeteneğiyle değil sponsorlarıyla kapan pilot. Ama fanatizim ya da nefret yüzünden isteyen istediği gibi anlamış. Alonso paralı pilot Kimi de Schumi de öyle. Sponsorları var ama bunlar söz konusu pilotların o koltuklarda oturmalarını sağlayan şey değil. Onlar yetenekleri sayesinde ordalar. Diğer sponsor destekli pilotlar arasında ciddi bir fark var. Bu farkı şapkasından değil tur zamanlarından anlayabilirsiniz !

  8. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Bu para konusunun çok abartıldığını düşünüyorum . Bu sporda hâla her şey PARA değil.
    Grid'de neden hiç Italyan surucu yok ?? Italyanların parası mı yok veya sponsor sorunu mu var ki Gridde İtalyan sürücü yok

    Yani herşeyi paraya bağlamayın , Formu düşen pilotu affetmezler , özellikle de Ferrari gibi bi takım . Paranın payı elbet var ama bunu %100'e cıkarmak yanlış

  9. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Evet , Raikkonen'e bir haksızlık yapıldığını inkar etmiyorum . Ama artık bunu polemik haline dönüştürmeyin kime ne ya Ferrari kimsenin babasının takımı değil ister kovar başka birini getirir, ister alır parasını kazanır. Anlatmak istediğim bu .

    Raikkonen McLaren'in teklifini tamamen "2.pilot durumuna düşeceği"için (Hamilton'dan çok daha az maaş teklif edilmesi) kabul etmedi , bu parayı sevdiği anlamına mı gelir yoksa eşit muamele istediği için mi yoruma açık , ama bu konuları sinir harbine dönüştürmek YANLIŞ. Olan oldu yeni bir sezon başlıycak .

    Gridde 6 şampiyon var , şu an en büyük risk taşıyan Raikkonen.. Tamamen yeniden başlayan bir takımın hazırlayacağı sürprizler Kimi'nin bu sezonunu belirleyecek . Hatta Barcelona testlerini kaçırmış olmaları takımı 2 adım geriye götürecek . Fakat herkes "hodri meydan"diyecek . Raikkonen McLaren'de 2 sene şampiyon olamamasına rağmen aynı senelerde F1 yazarı tarafından "Yılın Sporcusu"ödülüne layık görülmesi , yeteneğini açıkca ortaya koymasına yeter. Tek yapması gereken kendini limitlerine kadar gösterip seneye boşalıcak koltuklardan birine oturmak .7

    Alonso sayfasında Raikkonen'le ilgili bu kadar uzun yazdığım için eleştirilicem ama tamam bu sondu . "Formula 1 'in en yetenekli 3-5 pilotunu tartışmak yerine , yarışmalarından zevk alın " derim ben

  10. eğer santander olmasaydı alonso şuanda ferraride olurmuydu? sorusuna, evet olurdu.. diyorsanız, söylenecek pek fazla şey yok. çünkü alonso ferrariye gelmeden önce ferrariden nefret eden bir adamdı. nefret etmesinin çok çok haklı nedenleri vardı. 2006 da monzada alonsoya yapılan büyük haksızlık, monaco da yapılmaya çalışılan ama milletin bu kadar da olmaz diyeceğinden korktuklarından hinliği yapana basit bir ceza vererek geçiştirmeleri vb… alonso gitmezdi ve aynı şekilde ferraride aslında alonsoyu almazdı. çünkü taraftarlarıda alonsoyu sevmiyordu. santander ferrari ile alonsonun arasında çöpçatanlık yaparak işi bağladı. ortamı yumşattı. nişan yüzükleri takıldı, santanderde makasla kesti 😀 olay bundan ibaret.değilse raikonnen kötü bir sezon geçirmiş filan bahane.. bunlar hava civa, her pilot kötü bir sezon geçirebilir bu gayet doğal. bu raikonenin hızlı pilot olduğu gerçeğini değiştirmez.konu disiplinse; raikonnen, ron dennis ile de disiplin konusunda gerginlikler yaşamıştır, siz bunları bilerek raikonene teklif yaptınız ve gelmeye ikna ettiniz. raikonen'i, shumi yi harcayacak kadar seviyordunuz da, birdenbire nefret ettiğiniz alonsoyu raikoneni kovarak nasıl sürücünüz yaptınız. cevap basit money money money.

  11. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Vay arkadaş !!

    Raikkonen'in vedasından sonra siteye girmemiştim .Sitenin haberciliğiğne güvenerek , olaylardan haberdar olmak için yeniden üyelik aldım. ama gördüğüm manzara hep aynı.

    Ya Allah aşkına bıkmadınız mı Alonso-Raikkonen çekişmesinden? Adamlar sizin kadar kurcalamıyor kendi aralarındaki yarışı lütfen artık ya sadece Alonso'yu veya sadece Raikkonen'i eleştirmek için üyelik alınıyor herhalde. Konu hakkındaki fikirlerimi de söyleyeyim.

    Kimin Paralı kimin parasız olduğu kimseyi ilgilendirmez , Alonso kendi içinde böyle bir açıklama yapma gereği duymuş.. Burda SANTANDER'i özellikle kutluyorum.Kendi ülkesini temsil eden birine Para ile destek olmak eleştirilecek değil ödüllendirilecek bir davranıştır.Eleştirilirse bizim ülkemizde olduğu gibi KENAN SOFUOĞLU'NUN sponsorsuzluktan kariyeri biter ! .

    Su Alonso – Kimi rekabetine gelince.. Şu an griddeki tartışmasız en isimli en tatlı rekabet , ama bırakın da burda "camur"atmak yerine pistte tartısalım rekabeti. Raikkonen "Lotus"gibi ne yapacağı belli olmayan bir takımla da neden döndü anlayamadım. Yani isteyen gelir parasıyla kendini gösterir , isteyen yeteneğiyle .

    Bir arkadaşımızın yorumu vardı . Parayı seven pilot-Paralı pilot. ÖRN:Vitaly. Demişti. Kutluyorum. Raikkonen'in de Alonso'nun da kariyerinde yetenekleri ortada .Paraya ihtiyaçları yok

  12. admin konuyla hic alakası yok ama f1 i izleme sansımız gittikce düsüyor bi gelisme varmı hangi kanalın alacagı hakkında ?

  13. Başarılı bir Pilotun arkasında her zaman Sponsoru olur ama Bu da Pilotun bir başarı elde etmesi ile kendini kanıtlaması ile %90 Kendi ülkesinden gelir.

    Paralı pilot başarı elde etmeden başarı elde etmiş parasız pilotu koltuğundan eden pilottur.

  14. su bırıncı snıf tabırnı bıraz acsak ıyı olur bence bundan kastınız nedır ? alonsonun lımıtlerı zorlayarak kazandıgı bana bır yarıs gosterın kabull edecegım komple bır pılot oldugunu ama ortada oyle bır yarıs yok.buyuk pılotların yetegını gostermesı gerekne anların hepsınde yerın dıbıne gırdı petrovun arkasında takılmasımı dersın 2007 de caylak bır pılota gecılmesımı dersın ayrıca sıngpus yarısını goz ardı edıyorum gelısen o olayların ıcerınde olan bırı olarak ceza almadan yakyı kurtardı sonuc? olan massay oldu madem oyle massa sampıyon ılan edlseydı..ben alonsonun f1 karıyerınınde oyle destansı bır taraf gormuyorum o bırıncı sınıf tabırı her neyse bu tarlada yetısmıyor

  15. vettel'in sponsoru direk Red Bull zaten

  16. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    7 dünya şampiyonu en büyük taraftar kitlelerinden birisine sahip birine kim sponsor olmazki…Alonso Performans olarak en iyilerden birisi..dolayısıylada iyi sponsorları var..

  17. rocco junior avatarı

    Byrne geri döndü evet.Görevleri;tasarım ekibine yardım etmek,Frya rapor sunmak,aracın özellikle zemin ve difüzöründe kendi çalışmaları olması,aracın gelişiminde rol oynamak bir de venturi effect diye bir şeyden bahsediyorlardı tam bilmiyorum o yüzden yardımcı olamam bu konuda 🙂

  18. mantıga bak cay demle ne alaka şimdi.. sen bana soyle 2010da santander kiminin parasını ödemeseydi alonso yarısabilecekmiydi ferraride… evet falan deme güldürme milleti kendine

  19. zaten ''şutlanınca'' lafından anti-kimici olduğunu farketmiştim ama yinede cevap yazayım: olaylar senin dediğin gibi işlemiyor. bi takımda eğer hamilton 25 milyon dolar alırken, sen 5-10 milyon dolara o takıma gidersen 2. pilot durumuna düşersin. kimi gibi her zaman 1. pilot olan birine de bu yakışmaz. kendi çapında iyi açıkladığını düşünüyorsun belki ama işler öyle değil.

  20.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012
    Ferrari'nin 2012 hedefleri için ise Alonso: "Bazılarının Red Bull, McLaren veya Mercedes'e karşı dezavantaj ile başladığımızı söylediğini biliyorum ama bunu ancak Melbourne'de göreceğiz

    Nokta.

  21. lewis sponsoru zaten mclaren shumacher bol bol sponsoru var emin ol vetteli bilmiyorum

  22. Alonsonun garip bi durumu var. Paralı pilot diyemezsiniz fakat parasız da sayılmaz. Ferrariye erken gelebilmek için santander yardımcı oldu sonuçta. Tamam yetenekli pilotta şumi vettel ve lewis de böyle bir durum da yok..

  23. anlamıyorsun sanırım dediğimi? Bu mantıkla gidersen.. Mclaren de küçüklükten yetiştirmek için çok para harcamisti Hamilton u bosa gitmesin diye yaristiriyor öyleyse..

  24. Alonso niye böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duymuş ki?

  25. Aynen katılıyorum.Yetenekli+bol sponsor daha ne istenirki bir takım tarafından.Ayrıca Kimi istese gitmezdi Ferrariden hem verilen para(parayı çok sever:D gerçi sevmeyen yoktur ama) hemde WRC isteği yolların ayrılmasına neden oldu.

  26. kimiden banane.. konumuz fernando :D.. santander o sene kimiye o parayı vermeseydi fernando 2010da renault da yarısacaktı … demekki neymiş alonso da koltuk satın alabiliyormus…

  27. arkadaşlar rory byrne ferrari'ye geri döndü mü ? ( Konuyla ilgisi yok ama sorayım dedim . ) Döndüyse görevleri neler ? birisi kısaca anlatabilir mi rica etsem ?

  28. Arkadaşlar kusura bakmayın konuyla ilgisi yok ama bişey sorucam . Rory Byrne Ferrari'ye geri döndü mü ? bilgisi olan varsa kısaca anlatabilir mi ? geri döndüyse görevleri neler ? vs vs . Birisi kısaca anlatabilir mi ?

  29. Ferrari'den 2012 için beklentileri de sorulan Alonso bu konuda "Pek çok kişinin, bizim Red Bull, McLaren ve Mercedes'ten geride olduğumuzu düşündüğünü biliyorum. Ancak bunu Melbourne'e kadar bilemeyecekler." dedi

  30. Ferrari'den 2012 için beklentileri de sorulan Alonso bu konuda "Pek çok kişinin, bizim Red Bull, McLaren ve Mercedes'ten geride olduğumuzu düşündüğünü biliyorum. Ancak bunu Melbourne'e kadar bilemeyecekler." dedi

  31. Raikkonen'in kovulmasının nedeni para dğldi sonuçta..

  32. bunun anlamı şudur ,üst düzey bir pilot olarak varım,ancak üst düzey bir takımda yarışırım,yoksa bırakırım demektir.

  33. Fernando her zaman yetenekleriyle sponsorların gözdesi oldu. Onun sponsor aramasına gerek yok, kendisi zaten son 10 yılda F1'de yaptıklarıyla her zaman en iyi takımların gözdesi oldu. Ferrari'ye sponsor ile gittiğini düşünen arkadaşlar, 2005 yılının sonunda Mclaren'in adeta kaparcasına daha bir yıl daha Renault'ta yarışacakken 2007 için Alonso'yu takıma kattıklarını unutuyorlar. Ferrari'de yarış kazandı ve her zaman rekabetçiydi, Mclaren'de de bir sürü yaşadığı probleme rağmen kendi standartlarının altında sürse de yine de rekabetçiydi ve son yarışa kadar şampiyonluk şansını sürdürdü. Renault gibi bir takımla beraber gelişip 2 şampiyonluk kazandı. Bir söz vardı 2005 yılında dolaşan, Alonso o takımda olmasaydı belki de Renault hiç bir zaman şampiyonluk kazanabilecek bir aracı olduğunu farketmeyecekti bile diye… Mclaren Alonso'yu alınca, yada Ferrari, Renault Alonso'yu takıma katınca Alonso'nun o takımda olmasından dolayı o takıma sponsor olması büyük firmaların Alonso'nun klasının bir göstergesidir, başka bir şey değil…

    Alonso'nun şuanda maaşını Santander'den gelen gelirler ödüyor muhtemelen, bu da Ferrari için çifte kazanç, gridin en iyi pilotlarından birini yarıştırırken ceplerinden para çıkmıyor, eminimki tüm takımlar bu duruma imreniyordur…

    Ayrıca bu bir muhabirin "ileride bir gün paralı pilot olarak yarışır mısınız?" sorusuna cevap olduğu apaçık ortada.

    Bir çok insan başarıları limitli olup sponsorlarının desteğiyle koltuk bulan pilotlarla (jason tahincioğlu-petrol ofisi desteği-kısaca Türkiye vatandaşı olması, Pastor Maldonado-Venezuela'dan gelen destek, Vitaly Petrov-Rusya'dan gelen destek, Bruno Senna-dayısının soyismini çok güzel kullanmakta-bilen bilir aslında öncelikli soy ismi Senna bile değildi sırf avantaj olsun diye Senna'yı kullanıyor), yeteneği ve başarıları sayesinde sponsor çeken pilotları karıştırıyor ( evet Alonso'nun zamanında Telefonica, Santander gibi büyük firmalar tarafından desteklenmesi, Schumacher'in senelerce Alman firmaları tarafından sponsor bulması gibi)

  34. evet parayla geldi denir buna seninde soylediğin gibi..

  35.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Döndük başa. Ne gerek var bunlara be Fernando? Şu anda yarışan 1. sınıf birkaç pilottan birisin. Geldiğinden beri, kendini defalarca kanıtladın. Ne senin koltuk satın almaya, ne de Ferrari'nin Santander'in parasına ihtiyacı var. Ayrıca senin kritik yerlerde baban veya dayın da yok.

  36. Tolga Soydan avatarı

    elvan dalton adı güzelmis 😀

  37. paralı pilot ne demek bence bu yanlış anlaşılıyor. alonso diyorki kardeşim para verirseniz yarışırım sadece para vermek yetmez bana iyi para vermeniz lazım, iyi para iyi pilot diyor , kısaca baskaları gibi
    cebinden,orasından burasından fedakarlık ederek bu koltuga oturmam diyor .Begenmiyorsa ,ücretimi cok buluyorsa ferrari beni gönderir diyor. Ben sırf ferraride kalacagım diye ücretimde indirim yapmam diyor. baskaları gibi örnegin Massa gibi ucuza çalışmam diyor..
    Ayrıca kimi'de gecmiste aynı sekilde davrandı , ne farkı varki,sadece kiminin renoya dönüşünde parayı ilk defa sorun etmedi, yarışmayı özlediginden olsa gerek. açıkcası çok seçenegi yoktu ona fazla para veren takımda yoktu ortada ,Lotusun bütçesi ferrari değil .
    Kimi ferraride yarışırken en çok kazanan Kimi idi. S
    humi yarışırken en çok kazanan shumi idi.
    Şimdi ise Alonso
    Ferrari demek Marka demek arkadaş
    4 yaşında oğlum bile kırmızı araba görünce baba bak ferrari diyor. varın siz düşünün gerisini

  38. neyle geldi denir peki ? ya allah aşkına yazdığını bir okur musun.. Santander Alonsonun manevi babası filan dememişsin açıkça dostum sponsoru para vermiş Alonso'yu ferrariye aldırmış. ferrari alonsoyu birinci insiyatifle almamış işte takıma. kendin anlatmışsın hey allah ya.

  39. donnie darko avatarı

    arkadaşlar galeyana gelmeyin bence. mantıklı, sağlam ve saldırgan olmayan yorumlar yazın böyle durumlarda. Eğer ki bişey yazmıyorlarsa düzelme vardır, yazmaya devam edip ortamı geriyorlarsa son söz onda bitsin, kendilerini haklı sansınlar. ben şahsen öyle yapıyorum 🙂

    bir de bir önceki yorumumun son cümlesinde anlam bozukluğunun dibine vurmuşum :))

  40. Alonso-Gilles avatarı

    Keşke herkes senin gibi düşünebilse.Ama işte..

  41. donnie darko avatarı

    arkadaşlar bence yaklaşımınız yanlış. Parayı seven pilot ayrı, paralı pilot ayrı. Kimi parayı seven pilottur. Paralı pilota örnek vitaly'dir. Fernando için öyle bir yakıştırma yanlış bence. O da parayı sever, paralı pilot mu? -Asla. İki şampiyonluğu bulunan ve kendi ülkesinin vatandaşına sponsor olunmaz da kime olunur?

  42. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Arkadaşlar bir kimici provakatör için kendinizi boş yere yormayın.Kimikolik nickli bu şahısın SON 5 YORUMUNUN 4 TANESİ ALONSO İLE İLGİLİDİR.Son 3-4 aydır bu sitede yayınlanan HİÇBİR KİMİ HABERİNDE esamesi yoktur.Bunun adına ister gizli hayranlık , çekememezlik ya da provakatörlük diyebilirsiniz.

    İspanyadaki bir etkinlikte geçen sorular üzerine konuşmalardır.Bugün aynı soruyu Şumiye veya vettele sorsalar "yeah benim hedefim gelecekte bir gün paralı pilot olmak "" der mi??
    Gündemdeki konular üzerine sorulmuş sorulardır.Abartmaya veya altında buzağı aramaya gerek yok.

  43. tamam 2010 para için gelmediğini varsayalım..peki dostum 2011 için ne diyeceksin? isteseydi gelirdi…

  44. bravo…ben de şuan gülüyorum….admin de güzel fotoğraf seçmiş.

  45. Alonso-Gilles avatarı

    İşte bunu ayakta alkışlarım.Sitedeki diğer ( hangi takım yada pilot taraftarı olduğu farketmez) kişilerinde ayakta alkışmalasını diliyorum.Çünkü %10000 doğruları yazmış arkadaşımız.Ama WRC dede Redbull desteğiyle yarıştığını ve bu sayede Webber'in koluğunu hayal eden taraftarlar olduğunu atlamış.Redbull değmeyeceğini düşününce desteği kesti ,muslukları kapattı.Ondan sonra İcemice racingmiş diye bir takım kurdu,baktı olacak gibi değil,Amerika ya gideyim dedi.Orda yarışsaydı

    http://www.sportspromedia.com/news/jerky_sponsorship_perks_up_kimi_raeikkoenen/

    Ama orda yarışmadı.Williams'ın hisselerine göz dikti.Ama Lotus'u tercih etti.Ve Lotus tan ortada fol ve yumurta bulunmazken hisse vermedik diye bir açıklama geldi.Bizde yedik yuttuk.Kendisine başarılar diledik.

  46. olanları saptiriyorsunuz, zaten 2011'e Raikkonen'in yerine Alonso'yla anlaşmışlardi , Santander Raikkonen'in parasını ödeyince bi sene erkene alındı.. Parayla geldi mi denir buna?

  47. Lotus da bu aralar facebooktan eski lotus araçlarını paylaşıp duruyor. sanki bir alakaları varmış gibi. Siz gidin şasinizi süspansiyonunuzu düzgün tasarlayın, iniş çıkışlarda 3 tekere düşmeyin 🙂

  48. 2009 sonunda da Ferrariden şutlanınca McLarenin """ yıllık 5 milyon + reklam gelirleri""" teklifini kabul etmeyip. Ferrari'nin 2010 yılında yarışmadığı takdirde 10 milyon ödenecektir maddesini uygulayarak spora ara verendir paralı pilot…Şuan Button ın yerinde olabilme şansını elinin tersiyle para için iten kişidir paralı pilot. F1 i eleştirp wrc daha zevkli diye orda burda konuşup takımlar teklif ettiğinde burun kıvırıp sadece Hisse ile williams a gelirim diye konuşan kişidir paralı pilot…Hoş Reno'nn teklifini nasıl kabul etti orasıda muammaya… Neyse…

  49. Alonso-Gilles avatarı

    Redbull'da WRC de Kimi ye sponsor olmuştu.Hatta bazıları Webber kötü performans göstersede bizde takıma kapağı atsak hazır sponsor bulmuşken demişlerdi.

    Öte yandan Lewis&Button'ın sürekli Mobil1 reklamları
    Vettel'in Casio reklamları.

    Hem ne tesadüftürki,Santander Mclaren'inde sponsoru.Yani kişisel bir sponsor değil.Takım sponsoru.

    Tıpkı Cepsa gibi.Jaime için gelmedi.Takım için geldiler.

    Birde Alonso'nun sponsoru var diye bilmeden etmeden eleştirenler,ah Kenan'ın bir sponsoru olsaydı diye sızlanıp dururlar.Keşke olsaydı evet.Ama Kenan'ın iyi bir sponsor'u olsaydı ve Ben Spies'i Yamaha dan gönderselerdi bunun için üzülürmüydünüz?Üzülmezdiniz.

    O zaman şimdide çıkıp Alonso'nun bu sponsoru var şusu var busu var diye kastırmayın hiç.Sanki diğerlerinin hiç sponsoru yok yada bedavaya yarışıyorlar.Önemli olan sponsor bulmak değil,sponsoru oraya getirebilmektir.

    Şimdi Türk pilotlarında sponsoru olsa diye başlıyorsunuz.Olmasın bakalım.Haydi bakalım.Kimse onlarla ilgilenmeden gelsinler bir yerlere.Kolaydı öyle.

    O yüzden bırakın bu sponsor olaylarını eğer anlamıyorsanız konudan.Sponsoru olmak farklı şey,para getirmek ve bunu PDVSA tarzı Chavez desteğiyle yapmak başka şey.

  50. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sizin için özenle seçilmiş , tadını çıkarın.

  51. Şu santander HRT'ye sponsor olsaydı takım çoktan ihya olmuştu. Ferrari'ye sponsor olmamaları için bir neden göremiyorum elbette. Bir çok piste isim sponsoru zaten.

  52. Aynı tepkiyi verdim.

  53. elvan dalton avatarı

    Bu çocuğun bu aralar bi derdi var ama anlayamadım. Önce 3. şampiyonluğu almasam da başım dik olacak falan dedi şimdi de paralı pilot olmayacağım falan diyo.
    Acaba kendini başarısız mı hissediyo yoksa birileri baskı mı kuruyo anlamadım

  54. Alonso: "Hiçbir Zaman Paralı Bir Pilot Olmayacağım"

    Habere baktım .Resmi gördüm.Taktığı şapkayı gördüm.Sesli güldüm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir