Ferrari, F12berlinetta'yı Tanıttı

yazar:

kategori:

F12berlinetta, selefinden daha kısa ve daha alçak ağırlık merkezine sahip. Şasisi ve gövdesi, Scaglietti tarafından tasarlandı; bunlar 12 farklı alaşım ile şekillendi. Yeni otomobilde ayrıca ağırlık %20 oranında düşürüldü.

Maranello kökenli markanın söz verdiği gibi F12berlinetta, şimdiye kadar üretilen en güçlü otomobil. 6.3 litre V12 motor, ön orta bölüme yerleştirilmiş ve 8.250 dev/dak.’da 740 beygir gücüne sahip. Otomobilin devir sınırlayıcısı 8.700 dev/dak.

0’dan 100 km.’ye 3.1 saniyede çıkan F12berlinetta, 0’dan 200’e 8.5 saniye yükseliyor; azami hız ise 338 km./sa.

599 GTB’ye kıyasla motor gücü artmasına rağmen Ferrari, yakıt tüketiminin %30 düşeceğini ifade ediyor.

Ferrari, otomobilin fiyatı ile ilgili henüz bir bilgi vermedi.


Yorumlar

  1. En azından 599'un çizgilerini epey yukarı taşımış. FF den sonra alışmak durumunda kaldık bu anlayışa bu bağlamda güzel göründü. Özellikle arkası 430'un anlayışına sahip etkileyici görünüyor. Kudretli, yüksek görünen hatlı bir back side. 🙂 Verileri iyi görünüyor XX GTO suna merak uyandırıyor. 100-200 5 – 5,8 sn arası fena değil.

    Fxx / F70 (yanlış aslında :)) herkes tarafından çok merak ediliyor. P4/5 çizgisinde birşeyler gelebilir bana göre F40'ı düzenleyip sunsalar olay olurdu.

    P12 merak uyandırıyor ama Mclaren F1'in varisi olabilecek bir makine değil. Mclaren aynı çizgide düşünmüyor artık bunu önce ki modeliyle gördük. P12 Pagani, CCX anlayışında bir ürün olarak bekleniyor. Bence yine hayal kırıklığı oluşturacak 12C'den de beklentiler büyüktü. P12'nin şansı her türlü var. Sayısı çok daha az olan gerçek SS 'ler kulvarında koşacak. Fxx 'in piyasa rakibi olamayabilir yüksek ihtimalle.
    Fakat satmasını istiyoruz bu markanın kazanmasını, daha iyi ürünlerle piyasaya hakim olmasını istiyorum. Fakat kimse Mclaren F1'e varis beklemesin. Tüm dünya bu beklenti içindeydi 12C ile henüz buna çok vakit olduğunu gördük. Mclaren, GT yarışlarında da var olmalı, ileriye doğru koşmalı tek F1'i düşünmemeli. 12C şuan iyi gidiyor biraz daha gelişmiş GTC 'ler oluşturabilirler.
    Unutmamak lazım Mclaren F1'in arkasında o eski BMW dehası ve ingiliz race machine deha bireylerin katkısı vardı. S70/3 /4 bugün bile halen kolay üretilemeyen motorlardan.

  2. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Aynen P12 kod adı oluyor. McLaren F1'in yerine gelecek o da..Tekrar birbirlerine rakip olacaklar 458-MP4-12Cnin rövanşı 🙂 Gücü yeni Enzo ile hemen hemen aynı olacakmış.

  3. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    "Most Powerful Ferrari Ever" sloganı bu F12 Berlinetta'ya ait olmamalı bence.

  4. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Bu birşey değil yeni 'Enzo'yu bekleyin. Özellikleri dudağınızı uçuklatacak Google'da araştırın 🙂

  5. Aracın önü aynı Aventedor u andırıyor.

    Araç güzel de şu içinide de iyi yapsalar çok güzel olucak. 458 in içi çok daha kötüydü hiç değilse bu biraz daha güzel. 458 in içi ağzı burnu kaymış gibi. Bunda hiç değilse biraz göze hitap ediyor.

  6. Elimde detaylı bilgi var ancak foruma giriş yapılamadığından oraya konu açamıyorum. Bu tasarımda Pininfarina imzası var.

  7. Alonso-Gilles avatarı

    Rakipsiz.Muhteşem.

  8. Hehehe, haberi ilk ben duyurdum 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir