Alonso: "Monaco'da Geriye Düşebiliriz"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, geçen hafta İstanbul’da gösterikleri rekabetçi performansı Monaco’da ortaya koyamayabileceklerinden endişe duyuyor.

İspanyol pilot, Barcelona’da R28’e yaptıkları büyük güncellemelerden bu yana Fransız takımın geliştiğini kanıtlarcasına Türkiye’de rahat bir altıncılık elde etti ve ilk üç dışındaki takımların en iyisi görüntüsündeydi.

Ve Ferrari takım patronu Domenicali’nin bu hafta başında Renault’un; sıkı, yüksek downforce gerektiren, araçları daha çok yakınlaştıran pistte, Monaco’da daha da güçlü olabileceğini söylemişti.

Ama son iki Monaco yarışı galibi Alonso, bu teoriyi desteklemiyor ve Renault’un şu andaki eksiklik çektiği çekişin, Monaco’da kendilerini geride bırakabileceğini düşünüyor.

Yarışla ilgili düşünceleri sorulan Alonso: “Söylemesi zor."

“Pilotların gerçekten bir fark yaratabileceği ve bir sürpriz yapabileceği yer. Diğer taraftan çekişe ihtiyaç duyarsınız. Bu da şu anda bizim eksikliğimiz."

“Bu yüzden Türkiye’de olduğu kadar rekabeti olamayabiliriz. Ama bekleyip görmek lazım. Ama ne olursa olsun bu yarışa büyük bir motivasyonla yaklaşacağım"

İspanya’daki gibi sıralamalarda ilk çizgide yer alamamasına rağmen Alonso, Türkiye’deki altıncılığın Renault’un paket gruptan sıyrıldığını kanıtladığına inanıyor.

Eski dünya şampiyonu, yapılan gelişmelerle takımın cesaretlenmesi gerektiğini söyledi.

Alonso: “Barcelona’da gösterdiğimiz ilerlemenin üstüne koyduğumuz ve 4. takım haline geldiğimiz açık"

“Hâlâ yapılacak çok iş olmasına rağmen bu sonuç cesaret verici"

“Üç hafta önce yakımdaki hiç kimse, bu seviyede mücadele etme ihtimalini düşünmüyordu. Bu yüzden Türkiye’de biraz daha puanla dönmek güzel."


Yorumlar

  1. valla ben bu adamı anlamadım dam dip darı diyo valla bir diyo kazana bilirim bir diyo kazanamam bune yav inanmıyorum artık ben bu adama

  2. alonso sen degılmıydın ispanya öncesi monacoda rekabetcı olablrmm orda pilotaj onemlı diyeen konusmak ıcın konusmussun:D

  3. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    "Takımın cesaretlenmesi lazım" , "Monaco'da,Türkiye'de olduğu gibi olamayız,çekişimiz kötü…" . Yahu bir kez de olumlu konuş,yapıcı konuş.Yarın öbürgün şu dünyadan göçüp gittiğinde soracaklar sana ne cevap vereceksin ha:Ben hayatta iken hep kötü konuşurdum,iyi şeyler ummazdım hiç.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir