Theissen Heidfeld'in Aldığı Sonuçları Savundu

yazar:

kategori:

Robert Kubica, sıralamalarda 5. yarışta da takım arkadaşını geride bıraktı ve sezon başından beri Nick Heidfeld’den üstün göründü. Bunların yanı sıra Melbourne hariç bütün yarışlarda da önde olan Polonyalı pilottu.

Geçen hafta sonu Türkiye’de Kubica 5. başladı 4. bitirdi; Heidfeld ise 9. başladığı yarışta 5.liğe kadar çıkmasına rağmen takım arkadaşının yaklaşık 20 saniye gerisinde yarışı tamamladı.

Ama Theissen, bu sonucun aldatıcı olduğunu düşünüyor.

Theissen: "Şu anda pilotlarımız ve onların sıralama performansları, bir çok konuşmanın ve tartışmanın başlığı. Bunun yanında ben, bu mesele ile ilgili çok rahat bir konumdayım. Nick ve Robert’i eşit görüyorum. Tamamiyle farklı yaklaşımlar olmasına rağmen benzer sonuçlar aldılar."

Theissen ayrıca, Heidfeld’in sıralamalarda zorluk çektiğini kabul ediyor ve yarışlarda bunu telafi ettiğine inanıyor.

Theissen: "Pürüzsüz yarış stili ile Nick, şu anda sadece bir hızlı sıralama turu için lastiklerini çalışma sıcaklığına getirmede sorun yaşıyor. Robert ise bu konuda başarılı"

"Yarışlarda Heidfeld, görülmeye değer geçiş hamleleri ile bizi mutlu ediyor. Şimdi (sıralama) sorununun derinine inmek için bütün paketi Nick ile birlikte analiz edeceğiz."

Bunların yanı sıra Theissen, bir sene önce durumun tersi olduğunun altını çizdi.

Theissen: "Geçen seneki durum diğer şekildeydi. Robert’in lastiklerin kontrolüne alışması biraz zaman alııyordu"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir