Lauda: "Bu Sene Schumacher İçin Gerçek Bir Test Olabilir"

yazar:

kategori:

Sezon öncesi toplu testlerin bitimi ile otoriteler, Avustralya GP’nin başlamasına çok az bir zaman kala takımlar arasındaki güç sıralamasını tahmin etmeye başladı.

Lauda: “Hislerime göre McLaren ve Red Bull neredeyse eşit”

“Büyük olumlu sürpriz ise Mercedes. Farklı bir yol seçmişler. Burun, nispeten küçük; aracın diğerlerine göre farklı görünmesini sağlıyor. Çünkü (ön kanatta) F-kanalları (W-kanal) var.”

“Bana göre en yenilikçi araç (W03) ve (W-kanal) mekanizmanın çok iyi çalışıyor gibi”

Lauda, güçlü bir Mercedes’in Michael Schumacher için gerçek test şansını ortaya çıkaracağını düşünüyor.

Lauda: “Onun için çok önemli bir yıl. Çünkü ilk defa o ve biz, Rosberg’e karşı ne durumda olacağının cevabını alacağız”

“Michael, gerçekten ne kadar iyi olduğunu bize kanıtlamak zorunda (ama) mantık açısından o yaşta daha hızlı olamayacağınızda durum elbette zor”

Öte yandan Lauda, Ferrari’nin mevcut sıkıntıları konusunda genel kanıya katılıyor.

Lauda: “(Ferrari) geride; bu konuda şüphe yok. Araç dengesiz; önden de kayıyor.İlk üçün 0,2-0,3 saniye gerisinde kalabilirler”

“Sene başında (bu fark) çok fazladır.”

“Alonso gibi üst düzey birisine sahipler ama eğer araç çok geride kalırsa, elinden bir şey gelmez; özellikle de kendisini zorlamayan Massa gibi pek güçlü olmayan bir takım arkadaşı varsa”


Yorumlar

  1. Evet Shumi yaşlanabilir ama teknik bakidir,Hagi misali.Daha önce de bunu yazmıştım. Hep beraber bekleyip görücez.İnşallah yanılmam:/

  2. Ömer_Massa avatarı

    Salim kaya arkadaşım yine haklısın.evet hemde çok duygusal ve kırılgan bir insan.inşallah bu yıl üzerindeki kara bulutları atacak…

  3. bende katılıyorum rakıkonen alonso ve shumacher bunlar bırbırıne yakın olsa yeterli f1 ın yeterınce eglencelı olmasına yeter vettel yeterlı bır pılot degıl dıgerlerının kotu araclara sahıp oldugu bır ortamda sampıyon olabılır rekabet ortamında bence cok gerılerde hamılton button raıkonen schumacher alonso bunların hıcbırı ıle rekabet edemez durum bu bence

  4. Bu yılki aracın massaya daha çok uyduğu söyleniyordu testler başladığında, aslına bakarsak massa uzun ve istikrarlı turlarda attı ama araç sanırım vasatın üstüne çıkamayacak gibi.
    Bu nedenle pilotaj yetenekleri varsa onu bu yıl göstermek zorunda yoksa Alonso onu bu yıl ferrariden kolayca gönderilmesine neden olur.
    Massa biraz duygusal ve hassas bir adam bana göre ve psikolojisi çabuk etkileniyor, yarış içinde inişler çıkışlar yaşıyor ve bu durum performansını çok olumsuz etkiliyor.
    Eğer bu yıl bir şekilde podyum görürse Alonsodan önce yada alonsoya göre birkaç yarış iyi performans sergilerse bu onu ileri yönde motive edecektir.

  5. Eray Parlak avatarı

    Yaşlanınca yavaşlamak normal pilotlar içindir.O Michael Schumacher…

  6. Ömer_Massa avatarı

    Salim Kaya arkadaşım massa ile söylediğin söz de haklısın.
    gerçekten fena dokundurmuş.ama ben inanıyorum inşallah bu yıl pistlerde cevap verecek.
    bende bu Lauda dan neden hiç ses çıkmıyor diyordum Demez olaydım:D

  7. ross un babası mı ne ki bu yaa..
    yahu sanane be adam sananee..
    duyanda şuminin altında redbul vardı hiç yarış kazanamadı sanar.
    şumi yarış kazansa ne var kazanmasa ne var. kendini sana veya bir başkalarına ispatlamak zorunda mı..
    adam ispatlayacagını ispatlamış zaten.
    ross konusuna gelince 2011 de oldugu gibi
    eze eze geçer onu.
    ross da ne var anlamadım ya.
    şuminin takım arkadaşı diye adam yerine koyuldu.
    pilotlugu mu var sanki onun.
    aynı button gibi ne etliye ne sütlüye karışıyor.
    kaza yapmadan yarış bitirmeye çalışıyor.

  8. *yazmamıştı yerine* yazılmamıştı olacak…

  9. Uzun zamandır böyle akıllı ve içeriği olan bir yazı yazmamıştı.Bu adamlar gridin tümünü birden eğitecek kadar iyiler.

  10. bu yıl dönüm noktası olacak.rbr geçen yılki gibi üstün olmasada şampiyon olursa 2013 tede olur.mclaren içinde dönüm noktası rbr yi yakalamaları için önemli bir sezon bu sezon yakalarlarsa seneyede rbr ile rekabet edebilirler.ferrari içinde yine önemli işler yolunda gitmezse takımda büyük bir revizyon olabilir baskı büyük özellikle mclarenin gerisinde kalırlarsa..mgp içinde dönüm noktası podyum mücadelesi veremezse her 2 pilotda işler mgp için çok sıkıntı olacak ve yeni motor kurallarını yani 2 sezon sonrayı bekleyecek.lotus için ve kimi içinde dönüm noktası çünkü performansı en çok merak konusu olan lotus yeni şasi geçen yıla göre önden egzozu terkedip arkadan egzoz çıkışını denemeleri ve bu sezon nerde oldukları önemli.bu gelecek sezonuda belirleyecek.yani 2014 kuralları öncesi bu sezon aşağı yukarı herkes için dönüm noktası.

  11. DRS varken temiz atak yapanmı kaldı artık dostum

  12. Schumacher- avatarı

    Umarım şu araç gerçekten düzgün çıkarda Schumacher kalır takımda bırakmaz .
    Kendi açısından bırakması için bir sebep yok araç umarım iyi çıkar zaten ilk senesini bende pek fazla beğenmedim geri döndükten sonra ama 2. sene bence çok iyi iş çıkardı sadece çok fazla kazaya karıştı ama bu sene tam donanımlı olacaktır.
    Raikkonen'de bir bocalama dönemi geçirecektir ama aktif durduğu için bu kadar uzun süreceğini sanmam.

  13. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    her zaman dedim..Bu sene Schumacher için bir dönüm noktası olacak..Devam mı Tamam mı..Bu bence Mercedesin ürettiği araca bağlı.Araç iyi olursa neden bıraksın ki ? Çünkü gerçekten eski Schumacheri yani gerçek Schumacheri bize izletmeye başladı.İyi bir araçla tamamiyle eski Schumacheri görebiliriz..

  14. rbr ve mclaren isterse diğerlerine 1 sn fark atsınlar tek istediğim Alonso Schumacher ve Raikkoneni birbirine yakın araçlarla mücadele içerisinde görmek.Eğer böyle olursa bu 3 pilot temiz atak nası yapılır temiz savunma nası yapılır bazı arkadaslara kapak nitelğinde cevap verirler

  15. rbr ve mclaren isterse diğerlerine 1 sn fark atsınlar tek istediğim Alonso Schumacher ve Raikkoneni birbirine yakın araçlarla mücadele içerisinde görmek.Eğer böyle olursa bu 3 pilot temiz atak nası yapılır temiz savunma nası yapılır bazı arkadaslara kapak nitelğinde cevap verirler

  16. İnsanları anlamak zor iş.7 kez dünya şampiyonu olmuş bir pilotun hiç bir şeyi kanıtlamasına gerek yok ki.Adam zaten zamanında kimsenin yapamadığını yaparak kalitesini ortaya koymuş.Ya bir şeyi elde edersin yada edemezsin,bu adam 7 kez şampiyon olarak elde etmiş.Bu zihniyetteki adamlar utanmasa Peleyi ilk 11 de sahaya çıkarıp hattrick yapmasını bekleyecekler olmadığında da alın size Pele o kadarda abartmaya değmez diyecekler.Halbuki zamanında hattricklerin kralını yapmış artık yapması gereken başkalarıyken.

  17. Lauda dayı tamamen haberlerden okuduklarını söylemiş. Özel hiçbir şey söylememiş.

    Bu arada ben Mercedes'in şu W kanal'ı kullanacağını sanmıyorum.

  18. hayatta bir şeyi çok istersen o şey gerçekleşmez.bende zıplarken görmek istiyorum ama en kötüye hazır olursak zaten gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

  19. Mercedesin bu sene iyi bir araç çıkardığını, en azından şu ana kadar görünen tabloda Ferrari ile rekabet edebileceğini görüyoruz. Testlerde tek tura yönelmektense daha çok uzun sürüşlere yöneldiler, dikkatli takip edildiğinde Mclaren ve Red Bull dan sonraki takım olacaklarını tahmin etmek zor değil, tabi Ferrari Avustralyada şaha kalkmazsa aynı şekilde Alonsoyu görmezden gelmemek lazım. İyi bir araçla Schumi de yeteneklerini daha rahat sergileme fırsatı yakalayacaktır.

  20. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bende hızı ve dayanıklılığı konusunda şüphe etmiyorum. en önemli olan şey lastikler şuan da sadece şu lastik aşınma sorununu çözemezlerse podyum hayal olur.

  21. oooo röportajın sonunda massaya fena laf çakmış.
    MGP konusunda bu ihtiyar çok olumlu konuşmuş. Muhtemelen testleri yakından incelemiştir ve heralde bu işten anladığını düşünürsek bilerek konuşuyor olabilir.
    RBR ve Mclaren bencede birbirlerine çok yakınlar heleki son güncellemesi başarısız olan rb8 i ilk yarışlarda sıkıntılı günler yaşarken görebiliriz.
    Eğer bu iki takımın ardından MGP gelirse harika olur. onların arkasındanda ferrari ve lotus çekişmesini izleriz. yani raikonen ve alonsoyo birbirlerine atak yaparken sıkca görebiliriz.

    Schumi konusuna gelince bence artık kendini kimseye kanıtlamaya ihtiyacı yok ancak onun için ve biz sevenleri için önemli olan geri dönüşünden beri kuyruk acısı olan veya sevmeyenlerin hepsinin olumsuz demeçlerine karşılık bir cevap vermesi gerektiğinin beklentisidir.
    Bu sezon bir nebzede olsa diğer 2 yıla oranal daha düzgün bir araca sahip olacak ve bu aracın gelişminde de söz sahibi oldu.
    Dolayısıyla yeteneklerini ve sınırlarını göstermek için gerekli şartları sağlamış olabilir bu durumda öndeki takımlara dahada yaklaşabilir, birazda şansın yardımıyla ilk basamağı görebilir.
    Kıstas asla takım arkadaşını geçmek değil ama zaten yarış temposu ve performansı zaten geçen yılda rosbergten iyiydi.
    Sıralamalar konusunda bu yıl daha başabaş bir mücadele göreceğiz çünkü lastiklerin aşınma sorununun azalması ve denge sorununun olmaması Schumi lehine avantaj sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir