Button: "Ferrari Geri Dönecektir"

yazar:

kategori:

Maranello kökenli takım, sezonun açılış yarışı Avustralya GP’de podyum mücadelesinde olmayı beklemediğini açıklamıştı ve Formula 1 çevresi de Ferrari’yi, Red Bull, McLaren ve belki de Mercedes’in gerisinde görüyor.

Ama McLaren Pilotu Jenson Button: “Ferrari’nin zor durumdan çıkmak için bir yol bulacağına eminim; eğer zor bir durumda iseler”

“Sene başında hepimiz yeni şeyler deniyoruz. Birimiz işleri doğru yapacal ve eminim diğerleri sonunda takip edecek.”

“Açıkçası geri düştüler ama yakalayacaklarına eminim”

Ferrari’nin basın yasağı koymasına rağmen Fernando Alonso, geçen hafta sessizliğini bozdu ve F2012’nin, Barcelona’nın kaliteli futbolcuları Messi ve Iniesta seviyesinde olmadığını kabul etti.

Alonso’nun Maranello’daki fabrikada şu şekilde konuştuğu öne sürüldü.

Alonso: “Mesela dün (Pazar günü) Red Bull sadece birkaç tur attı ve listenin sonunda yer aldı.”

“Aynısı bize olsaydı kıyamet kopardı”

Ayrıca Alonso’ya göre önemli olan ilk yarış sonucu değil; sezon sonu nerede olduğunuz.

Alonso: “Önemli olan ilk yarışta 1. olmak değil; sezonun sonunda (1. olmaktır)”


Yorumlar

  1.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Olmadı 2013'e bakıyoruza başlarız. Bizim için zor olmaz. Alıştık. Derken Van Persie kaçırdı. Bir gözüm orda 🙂

  2. rocco junior avatarı

    Haklı olabilir.Bu seferki demecinde ben art niyet aramıyorum çünkü hemen hemen herkes Ferrari yavaş diyor.Bir kaö video izledim araç resmen yalpalıyor.Bazen önden bazen arkadan.Belki denedikleri ayarlaribelki lastiğin durumu yada sürüş stillerinden ama böyle garip davranması normal değil aracın.Belli ki yoltutuşumuz az.Telafi edilir elbet ama dediğin gibi iş işten geçmemeli.Ben başlarda inanmak istemiyordum ve gözlemci,gazeteci,uzman sıfatındakilerin yorumlarını iplemiyordum ama artık bir şeyler var diyebiliyorum rahatlıkla.Çok ümitlenmeyelim sezonun ilk bir kaç yarışı.Sonra şu egzozu takarsak kaybettiğimiz 1-2hafta ve 0.3-0.4sni kazanırız sonrası gelicektir.Dengeli bir Ferrari'nin içinde Alonso varsa başarı kaçınılmaz.

  3.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Yani hocam haklısın. Yıllardır sezonun ilk yarısı istediğimizi alamıyoruz. İkinci yarılarda hep sorunları çözüp iyi puanlar kazanıyoruz. Tabi bunlar işin tek boyutu. Sıralama turlarında uzun süredir başarısız durumdayız. F150 çok ilginç bir otomobildi. Sıralamalarda fark yiyordu. Ama yarışta RB7'ye oldukça yaklaşıyordu. Serte geçince yine yavaşlıyordu. Ferrari demeye bin şahit lazım. Sözüm ona mühendislerimiz Alonso kadar konsantre olsa bu problemleri çözebiliriz. Görüyorsun herkes sinirlerimizi bozmak için elinden geleni yapıyor. Adam resmen bizi yok saymış. Tüm bunlar takımı daha çok motive etmeli. Ama olmuyor.

  4. rocco junior avatarı

    Sadece sezona iyi başlamak önemli değil,şanslı olacaksın,kötü durumda kazanmayı biliceksin,gelişimi elden bırakmayacaksın.2010 da duble ile başladık sonra…Evet dediğin doğru sezona güçlü rekabetçi başlamak çok mühim.Zaten ilk yarışları kazananlar genelde şampiyon oluyor.Dileyelim farkı kapatana kadar yarış şatları bizden yana olsun(yağmur,kaza,taktik vs) böylece puan farkı çok açılmadan perfonmansı kapatma şansımız doğabilir.Aksi taktirde 3. hatta 4.5.takım olarak kalırız.

  5.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Önemli olan sezona iyi başlamak. Atı alan Üsküdar'ı geçtikten sonra istediğin kadar geliş. Tek sorunumuz sezona iyi başlayamamak. Alonso çok istikrarlı. İyi bir başlangıç ile çok rahat şampiyon olur.

  6. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    köklü takımı ne hale getirdiler nerde o eski mühendisler

  7. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    valla tahmin ettgm gbı olursa ancak ingilterede döneriz biz. umarım yanılırım

  8. ya ne geri dönmesi zaten ilk sıralardayız testlere bakıp da sacma sapan yorumlar yapanlar acaba 18 marrta ne diyecekler ferrarrrriiiii 1 numara

  9. rocco junior avatarı

    Sağol Button iyi düşüncelerin için

  10. rocco junior avatarı

    Laflarınıza dikkat edin.Böyle takımlara isim lakap takılması hoş değil.Sonra birisi sizin takımınıza McDonalds derse sesiniz çıkmayacak o zaman.Boş yere germeyin ortamı insan gibi yazın ne yazıyorsanız.Şuraya bakın alttan üste ilk yorumdan son yoruma hep alay hep sataşma Ferrari haberlerinde yeter ama…

  11. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Allah ıslah etsin!

  12. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Allah ıslah etsin!

  13. umarım takımım Mercedesin minik Double Difuzerini kopyalar.

  14. bence nalbantlar blöf yapıyor. geçen sezon herşeyin mükemmel gittiğini sanıp 1.5sn fark yedikten sonra böyle bir yol seçmiş olabilirler.

  15. Tarso Marques Forever avatarı
    Tarso Marques Forever

    Ferrari hep geri dönüyor zaten. Bakınız tarih 26 haziran 2011:

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/21222-alonso-ferrari-geri-dondu.html Sezon sonunda dönüp dönemediğini hepimiz gördük. Aynen önümüzdeki sezon gibi.

  16. diaz: F2012, Guiletta'dan hızlı.
    diaz: F2012, Messi ve Iniesta seviyesinde değil.

    kayışın sıkılması lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir