Ferrari F2012'deki Sorunları Çözmek İçin Zamanla Yarışıyor

yazar:

kategori:

Haberde, benimsenen egzoz çözümündeki sorunun kış testlerinde fark edildiği ve Pat Fry’ın müdahale ederek düzeneği içe doğru çekme emri verdiği yazıldı.

Dünkü haberde de belirtildiği üzere bu çalışmalar, onaylanmış şasinin değişimine ve dolayısıyla FIA çarpışma testlerine yeniden girmeye neden olacak.

Sorunları ifade eden takım üyelerinin demeçlerine atıfta bulunan Niki Lauda: “Bir takımdan böylesi ifadeler hiç duymamıştım.”

Bununla birlikte Blick Gazetesi, diğer bazı takımların da araçlarında düzenlemeler yaptığını ve onların da FIA çarpışma testlerine girmesi gerektiğini öne sürdü.

La Gazette dello Sport: “Maranello’daki kimse bunu beklemiyordu.”

Corriere dello Sport ise takımın pilotlara koyduğu konuşma yasağını, test sonuçlarından daha endişe verici buluyor.

Test Pilotu Marc Gene: “Çok uzun bir dünya şampiyonası olacak ve kazanmak için mücadele edeceğiz”

“Şu anda istediğimiz seviyede değiliz”

Ferrari’nin blöf yaptığını düşünenler de var ama Lauda, artık bu teoriye inananların sayısının azaldığını düşünüyor.

Red Bull Takım Patronu Christian Horner: “Büyük bir takıma sahipler. Henüz ellerini tam olarak göstermediler. İnsanların inandığından daha rekabetçi olduklarını düşünüyorum”


Yorumlar

  1. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    🙂 Allah hepimizi ıslah etsin. Bak çok samimi bir tavsiyede bulunayım. Diyelim bir haber var, Alonso söylemiş: Aynı haberin Alonso olan kısımlarını Hamilton yap. O zaman vereceğin tepki ne olurdu onu düşün. Ben şahsen bu yöntemi hep kullanırım. Empatinin gözünü seveyim 😀

  2. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    merak etme anladım ne demek istediğini. Sadece o KELİMEnin ağırlığının hiçbir zaman değişmeyeceğini anlatmak istedim bende. 🙂

  3. Doyurucu bir yazı olmuş dostum eline sağlık.

  4. Çok doğru konuşmuşsun ama işte bunu herkes anlayamıyor yukarıda adamın biri bana Anti Alonso'cu yaftası vuruyor sonra çelişkilerle dolu cevaplar verip haklı olduğunu ileri sürüyor. Bana hakaretamiz cümleler sarfediyor. Valla haklısın galiba Allah Islah etsin 😀

  5. ]Hamilton u adam yerine sallamıyoruz ki anti si olalım

    şu yorumu sarf eden birisi gelip bana Anti Alonso'cu diyor. Sonra ben Anti Hamilton'cı değilim diyor ne diyeyim Allah yolunu açık etsin canım kardeşim bilgisizliğinle o sayfayı yeterince kirlettiğin yetmiyormuş gibi şimdi çelişkilerinle dolu yazılarla tartışmalara giriyorsun.

  6. Kelimenin ağırlının kaybolmaması(olur olmaz kullanmak) için dedim.Yoksa niye kullandığını anladım

  7. Benim yazdığım yorumlardan şu örnek verdiğin gibi iki yorumumu dahi bulabilirmisin (hamilton u eleştiren).Hamilton u adam yerine sallamıyoruz ki anti si olalım.Benim takımıma gelmesini son isteiğim insnalardan birisi Hamilton dur o kadar.Raikonen e dahi kapım sonsuz açıkdır ki senelerce Kimi kimi diye alkış tuttum.Senelerce MSC nin karşısında olan herkese taraftarlık edip MSC yi tutma dan kendimizi mahrum ettik.Bektım yeni nesil MSC olarak ALonso ortaya çıktı … ve hatamdan dönüyorum dedim.MSC de yaptığım hatayı onda yapmamak adına ALonso taraftarı-seveni- gönül vereni olarak kendimi adlandırdım.MSC şu an benim takımımda ve onu Rosberg dende diğer sidiklilerdende karuyacak olan ben ve benim gibi insanlardır.
    Ben kin topacı olmadım ama şu kininizin etrafında dönmeniz haricinde insanlarada kakmanıza rağmen hala zetin yağıda olabiliyorsunuz.Süspanse olabilmekde ayrı bir evsaf .

  8. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Vaktimi almadınız, vakti paylaştık 😉 Umarım ÇATLAK seslere uyup veya onların hırsına gelip sesinizi çatlatmazsınız. Emin olun ki sabır, siyah ve beyazı bir araya getirip, griyi, tarafsızlığı beraberinde getirecektir…Sadece sabır ve anlayış 😀

  9. benim için tüm çatlak sesler, ÇATLAKtır. Hangi ağızdan çıktığı önemli değil!

    Bu cümle benim için kâfidir. Eğer vaktinizi aldıysam kusuruma bakmayın. İyi Akşamlar.

  10. http://www.trf1.net/formula1_haberler/24678-mercedes-schumacher-in-yerine-hamilton-i-mi-dusunuyor.html

    Şu haberde Anti Hamilton'culuğun dibine vurmuş bir kişi beni Anti Alonso'cu ilan ediyor. Alonso'yu sevmem sevmek gibi bir zorunlulukta olmadığı için buna ihtiyaç duymam ama Anti Alonso'luğun gerektirdiklerini tam olarak yapıyormuyum kesinlikle hayır 2 şampiyonluk kazanmış bir pilotun yeteneklerini sorgula gafletine düşmek cahillikten başka birşey değildir.

    Şimdi sen önce Şu haberde ortamı gereksizce ve bilmeden fikir sahibi olman vesilesiyle yeterince gererken gelip benim yorumuma yorum yazıyor ve bana bir takım suçlar isnat ediyorsun senin yorumun yerine sevgili espoir(Al10so) bunları yazsaydı daha çok ciddiye alırdım ama senin yorumlarını okuyup hakkında yeşerttiğim düşüncelerimide ön plana alarak açıkçası hiç ama hiç ciddiye almıyorum.

  11. Bir şey yok denecek kadar az ise yok olarak kabül edilir ki anti Raikonen ci yada anti Hamiltoncu yok denecek kadar azdı vede yok olarak kabül görür.Sen dahil çok insan varki anti Alonso cudur hatta hayatınızdaki başarılı olan herşeye karşıt gibisiniz.Sizlerin mesnetsiz ve icapsız olan yazılarınızı Islah-İhsan ve İnsan etsin kelimleriyle süsleme zorunluluğumuz hasıl olmuşdur.Tartıştığınız insanı yok sen farklısın ama birileri böyle sen onlardan değilsin gibi kelimelerle böl-yönet tekniğiyle idare etmeyide öğrenmişsiniz.Bir azman kitlesi olan anti-ALonso cular olarak her haberde bir mevziniz ve hedefiniz var.Allah sizi insan edemez ama yinede denemesi için ona yalvarıyoruz…

  12. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Amin 🙂 (desene geldi bu sene şampiyonluk :), Schumi içinde podyumum ve Rosberg'in önünde sezonu bitirmesi dileğim var ;))

  13. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)
    Şahsım adına konuşmak gerekirse, Hamilton haberlerini okurum sadece. Yorumlarına baktığım nadirdir. Baktığımda da malesef Alonso haberlerinden daha az Hamilton taraftarı görüyorum. Pek problem olmuyor Hamilton ile ilgili yorumlarda. Ama senin de bildiğin üzere her Alonso haber yorumlarında en az bir olay var 🙂 Ayrıca genel eleştiri yaptığım zaman Alonsocu, Hamiltoncu, sucu, karpuzcu ayırmam. 🙂

    Tahsin emre efe kardeşim, dün senin samimi bulmamana karşı bunları yazmıştım, sanırım görmemişsin, alıntı yapayım dedim. Öncelikle samimiyetimin (sadece kendi adıma konuşuyorum) başkalarının gözünde ne durumda olduğu önemli değil. Samimiyetimin hesabını sadece Bir'i bilir. O da bana yeterlidir.

    Dediğim gibi diğer haberlerin yorumlarına bakmıyorum bile. Ama bir gez dolaş haberleri, al bir kağıt kalem eline. Hesapla yorumları, hakaretleri, topla çarp, çıkan sonuca sende şaşıracaksın. Bir de şunu iyi ayırt etmek lazım. ELEŞTRİ ile HAKARET bir tutulmamalıdır. Şimdi siz dersiniz ki "bence" Alonso bazen göstermesi gerektiği yerlerde agresifliğini gösteremiyor veya "bence" Alonso puan hesabına çok erken başlıyor; bende dersem ki "bence" Hamilton'a takımın durmadan destek olması onu daha fazla hata yapmaya yönlendiriyor, "bence" Hamilton'ın agresifliğini üst düzeyde tutması gerçek değerini düşürüyor… Bunlar eleştiridir. Ancak Alonso'nun hiç yeteneği yok, Santender sayesinde burada; Hamilton hiç iyi bir pilot değil, hala aptal aptal hatalar yapıyor; Alonso hilekar, Lewis yalancı… Bunlar hakarettir. Ve bakın göreceksiniz ki, haberlerin altına yapılan yorumlar ELEŞTRİ değil, hakaret. Sırf farklı bir taraftar grubunu küçümsemek ve tahrik etmek için kasıtlı olarak yazılan yazılar.

    Bir Button haberinin altında, bir Hrt haberinin altında, bir Schumi haberinin altında Alonso ile ilgili yorumlar görebilirsiniz, ancak diğer Hamilton'un adı başka haberlerde çok nadir geçer. Emin olun ben Alonso taraftarı arkadaşlarla da karşı karşıya geliyor. Ancak tüm haberlerde siz bir kesimi hedef alırsanız, sonra o kesimden çıkan bir kaç çatlak sese ama karşıdan da çatlak sesler var demeniz biraz yersiz olur. Yanlış anlamayın, benim için tüm çatlak sesler, ÇATLAKtır. Hangi ağızdan çıktığı önemli değil!

  14. O zamanda WoW deriz sen canını sıkma!

  15. Allah gönlüne göre versin 🙂

  16. Hava şartlarına göre değiştiği söylenilen performansı nelerin etkilediğini bu 3 gün içinde tespit edebilirlerse Melborn da tepelerde savaşabilirler. Arka kısma havayı nasıl aktarıyorlar ve iklimden nelerin nasıl etkilendiği yorumu dahilinde bulabildikleri performanslarını direkt olarak anlatacakdır.Amotisör açılaır-posizyonu yada hidroliği etkilemiş olabilir.Değişen hava kondisyonu ile zemin- difüzör ve aero yaklaşımlar farklı akış pikleri sunabilir.Değişen egzoz noktası sadece egzoz akışına yön vermeden öte bir kanaldan üflüyerek acer olarak adlandırdığınız kısımdan hava akışı sağlıyor olabilirdi… araçların ilk piste çıktıklartında bazı takımlar bu yapılara itiraz ettikleri ve neyin kabül gördüğü bizler tarafından tam anlaşılamadı.Bu itiraz sonrasında RBR yada Ferrari bu konuda değişime zorlanmışda olabilirler.Bazı aero prensiplerle DF seviyesi arttırılmak istenmişken değişen iklimlerde farklı tavırlar gözlemlenmiş olabilir.Ferrari ninbazı sorunları var ve bunlara bağlı olarak bazı soruları var. SOrunlarının sorularına cevap buldukları anda wovwww pozisyonuna dönerlerse pek az kişi mutlu olacak…

  17. Kimseyi küçük düşürmek veya dalga geçmek için değil doğru olduğu için yazdım İnsanların alonsoyu eleştirdiği her yorumun altına Allah Islah etsin yazmanızın sadece samimi olmadığı düşünüyorum Daha açıklayıcı izah edecek olursak Hamilton,Raikkonen vs gibi isimlerin haberleri Bazı Alonso'cuların istilasına uğrarken sizin gibi en azından diğer Alonso'culara göre daha sağduyulu görünenlerin,haksız yere eleştirilen yada sırf ortamı germek için yazılan yorumların altınada Allah İslah etsin yazmanızın çok daha samimi olacağı kanaatindeyim. Öyle ki sadece Alonso'nun eleştirildiği yorumlarda yazıp diğerlerini görmezden gelinmesi benim için bu sözün inandırıcı ve samimi olmadığını gösteriyor. Eğer doğruları başkalarına aşılamayı bu sözle ilke edindiyseniz sadece Anti Alonso'cular için değil Anti Hamilton'cılar, Anti Button'cılar, Anti Raikkonen'ciler ve Anti Schumi'ler içinde bu sözü kullanılması gerektiğidir. Anlatmak istediğim tam olarak budur. Bu söze üfürük dememin sebebi ise samimi olmadığını düşündüğüm içindir Yanlış bir anlamaya sebebiyet vermek için yada sümme haşa dalga geçmek için değildir. Bir hatamız olduysa affola…

  18. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Olur olmaz kullanılan her kelime hoş durmaz, ancak Allah kelimesinin açıkçası olmazı olmaz 🙂 (F1'den hangi konuya sıçradık.) Aslında bu sözün kullanılışının birden çok amacı vardır. Örneğin, birisi ne kadar kötülük yapsa, kötü söz söylese, sizi kırsa, üzse, kötü olsa dahi onun belasını istemek yerine ıslahını istemek, bir kişinin kaybedilmesini değil kazanılmasını amaçlar. Yaptığı yanlışların cezalandırılmasını değil, kendisi tarafından anlaşılıp vazgeçilmesini amaçlar. Mesela benim kullanma amaçlarımdan biri de, karşımdakine kötü söz söylememektir. Kötü söz söyleyip, karşımdakini kırmamaktır. Havale ediyorum artık sadece. Yerine ulaşır umuduyla… 🙂

  19. Kendince güzel bir şey yazmış olabilirsin ama bence Avustralya GP nin sonunu bekle öylee wovvww yaz… laf yutmak zor meziyettir ki herkes yapamaz.

  20. Alsana WoW! :))))

  21. bu kadar uzun yazmak zorundamısın inanki hiç okumadım az ve öz yazmalısın ama ben bu kadar cüretkarmıyım inanki bilmiyorum.sadece tavsiye.bu kadar roman tarzı yazılar !

  22. site yönetimine canı gönülden teşekkürlerimi sunıyorum.şaka değil.gerçekten bu işi bildikleri için kimsenin zoruna gitmesin arkadaş ;benim zoruma gitmedi.

  23.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Güzelden de güzel bir yazı. Eline sağlık hocam.

  24. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    maranello hariç herkes bu duruma geleceklerini biliyordu. hele hele blöf olacağını hiç mi hiç sanmıyorum buna çocuklar inanır ancak!
    montezemelo hala akıllanmadı!

  25. Allah ıslah etsin lafının olur olmaz kullanılmasının yanlış olması bir yana içinde Allah geçtiği için bunu söyleyenleri müslümanları kötü gösteren şarlatanlar olan üfürükçü tayfasından sanmak en hafif tabirle kendini bilmemezliktir.

  26. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Dün sana yazdığım yorumu görmedin herhalde arkadaşım. Allah ıslah etsin bir "üfürük" değildir! Bir iyi niyet temennisidir. Düşünmeden, sırf küçük düşürmek niyetiyle yorum yazmayın lütfen.

  27. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Allah ıslah etsin!

  28. DreamOfWinD  avatarı

    bu yorumuna red bulldakiler bile gülerdi

  29. Alonso cebinden 0.5 sanite çıkaracakmış :D:D bi de mühendisler 0.5 saniye çıkarırsa ferrari en hızlı takım olur kesin :D:D

  30. SÖZ KONUSU FERRARİ İSE GERİSİ TEFERRUUATTIR

  31. Mercedes GP avatarı

    belkide egzozun yeride değişir ?

  32. Mercedes GP avatarı

    belkide egzozun yeride değişir ?

  33. Allah'ın adını almayı üfürükçülük olarak adlediyorsan,Türkçe'de sana söylenecek fazla kelime kalmamış demektir.

  34. Allah ıslah etsinciler türemiş yine Hamilton haberinde yok bu Üfürükçü takımı yalnız. Sonra biz objektifiz Bizde zaten Muhteşem Süleymanız.

  35. Dominik amcadan bir Woooowww daha bekleniyormuş

  36. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Güzel ve yerinde bir analiz olmuş.Sağolun.

  37. sen daha iyi anlıyorsun demekki peki o değerli görüşlerini yazsanda herkes faydalansa

  38. arkadaşlar biraz arştırsak diyrum olmazmı..1979-1999 arası 20 yıl Ferrari nerdeydi.? Ferrarinin en kötü rezil yılı 1996 dır.. schumi'nin takımda ilk sezonu ve ancak 3 galibiyet, onlarda sağanak yağmur altında schumi pilotajıyla alındı..(KERS – DRS) gibi şeylerin olmadığı dönemden bahsediyorum.. sonra schumi takımı adam edecek kadroyu topladı en başta Ros Brawn.. Brawn ve schumi ikilisi Benetton'u 4 yılda adam edip 2 şampiyonluk aldılar sonra Ferrari'yi yine aynı şekilde 4 yılda adam edip 5 şampiyonluk alıp milleti bıktırarak ayrıldılar.. sonra bu temel üzerinde Raikkonen şampiyon oldu 2008 dede Massa nerdeyse şampiyondu… ve sonra uzun düşüş başladı.. hayal kurmamak lazım hiçbişey kendiliğinden olmaz..sadece Alonso ve birkaç mühendisle olacak iş değil bu… ve Brawn 2009'da kendi takımında Button'ı şampiyon yapmadımı..? böle bi istatistik yapacak olursak Mercedes'in daha 2 sezon zamanı kalmıyomu eski başarılarına oranla… olaya mantıklı bakmak gerek..;)

  39. rocco junior avatarı

    Aynen öyle,daha dar daha az sürtünme

  40. rocco junior avatarı

    Valla abi eline sağlık,bir solukta okudum

  41. Muhtemelen bu bölümde değişiklikler yapılacak.Acer kanalı denen bu kanal resimde de görüldüğü üzere egsoz konumunun değiştirlmesi ile önemini yitirmiş gibi.Sidepod daha dar şekilde yeniden dizayn edilecek gibi.

  42. arkadaşım özürlümüsün psikopatmı.yoksa gerizekalı falanmı.hayır siteyide anlamıyorum.adam ortalığı karıştırmak için elinden geleni yapıyor seyirci kalıyorsunuz.ondan sonra düzen bozuluyor site eleştiriliyor haklı olarak.kovun şu….. şuradan gitsin.ben bilmiyormuyum üye olarak yazmayı.yorumları hemen çıkarp bu ….. zin gözünün içine sokmayı .

  43. Tarso Marques Forever avatarı
    Tarso Marques Forever

    Hele birkaç yarış geçsin toz duman dinsin, Fia'dan Ferrari'nin durumuna göre müdahale gelebilir. Red Bull'un Lotus'un "illegal" sistemleri inceleme altına alınabilir. Ezeli ve ebedi şampiyonumuz bir sene daha beşincilikte kalamaz bence. Olmaz. Yaptırtmazlar. Bu zulmü ona reva göremezler.

  44. apdurrahman süper bi yorum yapmısın kardeşim ağzna sağlık sözkonusu ferrari ise gerisi teferruattır

  45. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Allah akıl fikir ihsan etsin…

  46. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    mpalmer kardeş pilotlar hakkında eksik bilgilerin var.Bu adamların hepsi hırslı,mücadeleci insanlardır.Genlerinde rekabet vardır.Elbette hepsi zirvede olmak ister.Bunun Alonso mantığı veya Vettel mantığı diye bir olgusu yoktur.Takım her yıl rekabetçi araç yapamaz.Araç rekabetçi olmayınca takımı terk edip gitmek mi lazım.Sözkonusu takım Ferrari olunca tabi ki en kötü ve en yavaş hali bile pilotları mutlu edebiliyor.

  47. David Jones avatarı

    Merak etmeyin Ferrari mutlaka geçen seneden daha iyi durumda olacaktır.Geçen sene Avustralyadan mutlaka sıralama ve yarışta daha iyi olacaktır. Eğer en hızlı takım ile Ferrari arasındaki fark 1sn yeden fazla olmazsa bence Ferrari güzel bir sezon geçirebilir. Sezona iyi başlamak önemli fakat hızlı, çok yönlü ve doğru yolda gelişim çok daha önemli.

  48. ben ztn pilotların mantığını anlamıyorum ferraride yarışmak güzel olsada her pilot zirve mücadelesi vermek istiyor.. alonso mantığına göre bunun önemi yok önemli olan ferraride yarışmak !!

  49. jetman sen f1den aanlamıyosun gitte basketbol izle nası olsa onu kimse izlemiyor

  50. Allah İnsan Etsin…

  51. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Allah ıslah etsin!

  52. Ferrari yi bu konuda eleştirmeye kalkışanlara anlam veremiyorum.McLaren ve RBR geçen seneki süspansiyon sistemini elden geçirerek kullandılar.Ferrari yepyeni bir süspansiyon tercih etti.Bu sistemin iyileştirmeleri yanında birde formunun çalışılması lazımdır.Buna göre düzenlemeler yaparak aero sistemle çalıştırmaya kalkışması Ferrari nin ne kadar çabuk tepki verdiğini gösterir.
    F150 th ,geçtiğimiz sene Belçikadaki güncellemelerle çalışmaya başlasaydı ne o kadar başarısız olacaklardı nede bu sezon yaptıkları kadar değişmiş bir araç üreterek çalışmayacaklardı.Yeni tasarımda tamamen değişmiş bir şasi kullanmakya mecburdular… geçen sene egzoz beslemeli difüzör ü dahi uygulayacak kadar izin vermemiş olan bir şasi ile çalıştılar.McLaren neden RBR ye yakındı; üflemeli difüzör ü aracına uygulayabildi ve verim aldı.Ferrari, lastik ısıtma gibi önemli bir performans etkisi için süspansiyon sistemini değiştirirken araca aero gibi öenmli etken için parçalar ekleyecek kadar yeni bir düzleminde tasarımı gerekiyordu.RBR ve McLaren gbi takımlar teknoloji paylaştıkları takımlar üzerindeki parçaları adeta yedek araçlarının üzerindeki parçalar gibi gözlemleyebiliyorlar.RBR,Renault ortaklığından ötürü (bırakın Torro Rosso yu) Lotus un üzerindeki pekçok kısmı inceleyebiliyordur.Ferrari ninde bu kısıtlamalı sezonlarda Sauber in üzerinde test olunan bütün parçalardan nasibini alıyor ama her iki takımda süspansiyon sisteminde tamamen silbaştan çalıştılar.Diğer güçlü takımlar arka kısımları ve egzoz sitemiyle çalışmak durumundayken; Ferrari bunlara ek olarak yeni ön kısım ,yeni ön – arka süspansiyon, yeni sidepod ve soğutucu platformlar ve dahasında çalışmak zorunda kalmışdır.Testler sırasında hatalarını anladılarsa bu yaptıklarınıda iyi tertipleyip dizayn edebildilerse kendilerine avantaj sağlayabilir. Unutmamak lazım ki; Ferrari simülasyonunu pist üzerinde yapan bir ekipdir.Bu takım , yıkıp geçtiği yıllarda bir aracını kendi pistinin üzerinden hiç almamışdır.MSC sürekli olarak o pistin üzerinde yeni parçalar denerken diğer takımlar Ferrari kadar çalışkan olamadılar.Dört duvar arasına iyi bir sistem kuranlar bu günün başarılı araç çıkaran ve onu başarılı bir şekilde güncelleyen takımlarıdır.Ferrari nin domine ettiği yılları hatırlayanlar… onların gelişim hızına dahi kimsenin ulaşamadığını bilirler.MSC çalışkanlıığını Ferrari takımı desteklediğinden ötürü korkunç gelişiyorlardı.Takımını ve aracını çalıişkanlığıyla destekleyen MSC i birinci pilot olarak ödüllendirmekde Ferrari nin verdiği ödüldü.Ferrari nin çok çalışkan ve çabuk karar vermesini sağlayan MSC gibi bir adamı yine var ama pist üzerinde çalışılmayan kurallarda var.Ferrari nin tasarım hattında hala sorun olduğunu anlayamıyanlar en son transferlerine baksınlar.Benim izlediği kadarıyla etkin olarak takıma kattıkları meslek adamları bilişim uzamanlarıdır.Bir takımın senenin bu zamanında bilişim uzamanını neden anldığını anlayınca Ferrari nin durumunuda çözebilir.Ferrari ekran tasarımında hala sorun yaşaıyor ve bunun için çabalayor.Jeres de ilk test gününde zorlanan ekip Alonso nun direksiyona geöerek verdiüği bilgilerden sonra aracı tekrardan denetlemek zorunda kaldılar.ALonso nun teşhis niteliğindeki verdiği geri bildirimler tasarımın elden geçirilmesinede sebep olmuşdur ve araç bu şekilde takrardan elden geçirilmişdir.Simülatörde teşhis edilen byu hatalar pist üzerinde desteklenip silbaşdan çalışma yapılmışdır.Lego gibi bir dünya denenmiş parçalar haricinde güncelleme yapan Ferrari yi kimse gördümü? RBR arkasını tamamen düzenledi kimse alay etmedi… kimse farketmedi ama McLaren de arakasını ve ön tarafında kocaman değişimler yaptı yine kimse farketmedi.Ferrari ,benzer değişimleri ancak 3 yarış sonra yapabilecek .Fry ve ALonso nun geç kaldık dedikleri hadise o 3 yarışlık mesafeden kaynaklanıyor. Ferrari nin dizayn ettiği ilk egzoz sistemi çalışsaydıda 3 yarış sonraki bu değişim zaten yapılacakı ama Avustralyada podyum zor demeyeceklerdi o kadar.

  53. Pozitif bakalım her şeye .Eminim bizim senemiz olacak bu sene.İlk2-3 yarış gerilerdde kalabiliriz ama en agresif tasarımımızla gelişecek dolu alanımız var sene sonuna kadar silip süpürebiliriz ortalığı .Benim inancım tam.FErrari bu kardeşim hrt değil.

  54. donnie darko avatarı

    Benim fikrim tamamıyle blöf olmadığı yönünde. Ferrari'nin hedef saptırması aklıma bir türlü yatmıyor. Yani bence sorunları gerçek ve de araç söylendiği gibi. farklı tasarımlar adamı kral da yapar, ipe de götürür. Yanı bıçak sırtı gibidir. Eğer ki bir tarafa doğru düşülecekse bence bu krallık olur ki Ferrari'nin bu kısa sürede bunu yapması için çok iyi bir pilotu, birbirine bağlı bir teknik kadrosu var. Zamanında söyledikleri ve şu anda bir çok kişinin alay konusu olan 'WAOOOW' demecini şanssızlığa bağlıyorum. Ve Ferrari de bu mücadelede olmalı diyorum, istiyorum. Şimdiden başarılar.

  55. rocco junior avatarı

    Haydi aslanlarım zamana karşı yarışta Allah yardımcınız olsun.Yüzümüzü kara çıkartmayın,biz size güveniyoruz.Eğer 2-3yarış tökezleyeceksek dert değil.Hem ne demişler:"Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır"

  56. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ferrari takımının durumu söyledikleri gibi kötü durumdaysa, bunu görmemiz lazım ki bazı takımlar böyle açıklama yapmak zorunda kalır,ellerindekileri tam olarak göstermediler pat fry ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum ama farkındamısınız bilemiyorum ama labirent gibi aynı yerde dolaşıyoruz acaba bir bildiklerimi var anlamış da değiliz ellermizde bu kadar teknik adam varken bir şeyler yapamamak biraz saçma geliyor,bazılarının dediği gibi takım gerçek gücünü saklıyormu? yada kural dısı bir şey yaptıda gözemi batmak istemiyor,takımın söylediklerine katılmak için tek çaremiz ilk yarıştaki performansları eğer ferrari ilk 3 de olursa yapmış olduğu açıklamaları geçersiz olduğunu anlamış oluruz… ( Aklımda Kalan Tek Soru) 7 aydır uğraşılan bu araçı bu şekilde tasarlamak sorunlu? olarak bana biraz şaçma geliyor… Kumar gibi karışık bir sezon bizleri beqliyor olabilir… Dileğim Ferrari Kumar gibi oynuyordur.. Gerçek gücünü saklamak gibi…

  57. o eski renault çulardandır iyi bilirm.alonso onları terk etti diye bir hazımsızlık var onlarda.

  58. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    mpalmer kardeş Ferrari'de yarışmak her pilotun hayalidir.Bu takım en kötü halinde bile pilotuna podyum verip yarış kazandıracak kadar güçlüdür.Bakınız 2009 Spa K.Raikko ve 2011 Britanya F.Alonso.
    Alay etmek yerine eğer varsa bilgilerinizi paylaşırsanız biz takipçiler için de iyi olur.Alay etmeyi herkes yapar bu bir marifet değil ki.

  59. 1-rbr
    2-mclaren
    3-lotus
    4-mgp-ferrari
    benim tahminim bu ve lotus mclarene sanıldığından çok yakın.

    ferrarinin şampiyonluğa ortak olabilmesi için rbr haricinde kazanan bir takımın daha olması gerek (mclaren gibi).yani birbirlerinden puan çalmaları gerek.aksi halde ferrari sorunlarını halledene kadar atı alan üsküdarı geçmiş olur.

  60. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    sataşmanın mantığı ne şimdi?kendi acizliğinizi egonuzu anca internet başındamı tatmin ediyorsunuz?

    bak Horner ne demiş.Mclaren iyi olursa en büyük rakip Button olur demiş.

    carlın devri kapandı dostum.JPM devri gibi.Haydi yallah Amerika'ya ….

    http://www.youtube.com/watch?v=y6TAMApdDxQ Bu şarkı iyi gider değilmi?

  61. Ben Ferrari`nin bu kadar kotu olduguna inanmiyorum.. Agresif tasarimlarini destekliyorum, bir sekilde duzeleceklerdir, gecen sezon basinda ki Mclaren`i dusunun..

  62. alonso için sorun yok kazanmasada olur ferrari de yarışmak nede olsa 1 onur deil mi :))

  63. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Aksine daha iyiye gidiyor.Horner'e katılmasın…

  64. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Durum her geçen gün dahada kötüye gidiyor….

  65. Schumacher- avatarı

    Ferrari'siz şampiyonanın tadı olmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir