Pirelli: "Yumuşak Hamurlar İstediğimiz Kadar Çabuk Bozulmuyor"

yazar:

kategori:

Formula 1’in tek lastik tedarikçisi, çabuk aşınan hamurlarıyla 2011’de gösteriyi geliştirmiş; aynı felsefeyi 2012’ye de taşımayı hedeflemişti.

Ama sezon öncesi testler biterken takımlar, hamurların sırrını çözmeye başladı ve 2012 lastikleri, görünen o ki o kadar da kısa ömürlü olmayacak.

Hembery: “Yumuşak hamurlar, istediğimiz kadar çok bozulmuyor.”

“Ama unutmamalısınız ki Malezya’da pist sıcaklığı 50 derece olacak. Ayrıca araçlar hâlâ gelişiyor ve sezon içinde yere basma kuvvetleri artacak.”

“Eğer gösteriyi alevlendirmek zorunda kalırsak, süper-yumuşakları kullanabiliriz.”

Öte yandan 2012 lastikleri için olumlu bir yan, artık yarış çizgisi dışında daha az kauçuk kalıntısı bırakıyor olmaları.

Hembery: “Bu, geçişleri daha kolay hale getirecektir.”

Bir başka olumlu şey, yeni lastiklerin daha çabuk ısınması.

Hembery: “Geçen sene sadece Red Bull’lar ve Hamilton, sert hamurların çalışmasını sağlıyordu”


Yorumlar

  1. kız merve sen nerden biliyon bunları.şuna bak hele sen:)

  2. çünkü RBR lastik ısıtma konusunda da önde özellikle startta hatta Abı Dhabi deki patlayan lastiğin fazla ısıtma yüzünden olduğu düşünülüyor genel babda Vettel in startta kopma nedenlerinden biri

  3. Dediğim gibi benim görüşüm… Ama bu vettel için de çok iyi haber çünkü ilk 5 turda öyle tempo yapıyor ki arayı hemen açıyor bunu 10 tur yapsa süper olur.. ilk 5 turdan sonra biraz yavaşlıyor vettel lastikler için bundan sonra yavaşlamaz artık..

  4. senin mantıkla lastik koruyan pilot neredeyse 1 pit az yapacak ki, normal stratejisinde giden adam yeni lastikle arayı rahatça kapatır. ama o kadar büyük bir fark olmaz pilotlar arasında, bence söylemek istedikleri yumuşaklar diger lastiklere göre beklediklerinden az aşınıyor.
    kıvamını tutturamamıslar yumusakların… =)

  5. ben de ilk virajdan bayağı lastik toplamıştım, son istanbulpark yarışından son ve güzel bir hatıra oldu.. yarış sonrası lastik parçalarından gülen adam kafası yapan bir arkadaş vardı, hatta kafayı isteyip fotoğraf filan çektirmiştik bir arkadaşımla, yoksa o sen miydin umut?

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    o zaman hamilton ve massa'nın hiçbir azman şampiyon olma şansları yok. elbette hatalı bir mantık yürütmüşsün.

  7. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Geçen sene her ne kadar diğerlerinden daha çabuk aşındırsa da, o kadar da uçuk farkların olmadığını gördük pit stratijelerinde. Hatta bazen önce pite giren avantaj sağladı.

  8. Çoğu arkadaş bunun lewis massa ve Webber için iyi haber olduğunu söylemiş. ama ben buna katılmıyorum. Az bozulma oluyorsa bu Button ve vettel gibi pilotlar için bence çok daha iyi haber çünkü mesela lewis onlardan 2 3 tur önce pite giriyorsa Bu sefer lastik az bozulduğu için fark 5 6 ya çıkacak. diyelim ki lewis eskiden 10 tur gidiyorsa şimdi 15 tur gitse button ise eskiden 13 gidiyorsa şimdi 22 23 tur gidebilecek.Bu benim görüşüm tabiii

  9.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Massa, Hamilton gibi lastik yakan pilotlar için iyi haber.

  10. Lastiklere müdahale edileceğini sanıyorum en azından köklü bir değişiklik olamaz. Takımlar lastikleri anlayabilmek için testlerde o kadar çabalamışken yapılacak değişiklik çok saçma olur. Daha az kauçuk kalıntısı bırakması çok iyi olmuş bizim suratımıza bile çarptığı oluyordu o parçaların atak yapmak isteyen pilotlar da yarış çizgisi dışına çıktığında zor anlar yaşıyordu eminim iyi oldu bu. Bende portakal büyüklüğünde 2 tane prelli kauçuk topu var saklıyorum 🙂

  11. rocco junior avatarı

    Farklar 2010'daki gibi az olursa Vettel'in yine hatalar yapabileceğini,arka taraflara düşerse zorlanabileceğini düşünüyorum.Eğer sürekli pole de olmazsa buna bağlı olarak belki Mclaren hem de Ferrari daha iyi taktiklerle gelebilir.Bu sene revizyona gitti pek çok alanda Ferrari ve bunlardan birisi pit stoplar.İzlediğim kadarıyla gayet hızlılar ve ekibe iyi stratejistler kattılar.Aslında Mclaren de çok hata yapmıyor hatta Red Bull geçen sene ciddi hatalar yaptı hem İngiltere hem Monako da.Evet malesef F150 nin zayıf yönlerini alıp radikal ama makul derecede ve biraz daha sade bir araç üretseelrdi,yaratıcı olacağım diye bu kadar kasmasalrdı şu an yine en hızlı olacaklardı.Ben böyle gösterdiklerini düşünmüyorum.Bazı ciddi sorunlar var ve şans yardım ederse geri döneriz.Son olarak artık birinin dur diyeceğine inanıyorum f1in izlenebilirliği için

  12. Tarso Marques Forever avatarı
    Tarso Marques Forever

    Gridin geri kalanı ve özellikle ferrari için çok iyi bir haber. Lastik çalıştırma lastik aşınmasından daha önemli kanaatimce. Bunu geçen sene button örneğiyle net şekilde gördük. Ayrıca bu ferrari için bu sene 2011 ispanya gibi bir yarış daha olmayacak demek. ee büyükşehir çalişıyor…

  13. sandro verone avatarı
    sandro verone

    vettel i mağlup etmek için akıllı bir pit ekibide lazım…çok hata yapıyoruz McLaren olarak ferrari de geçen sene çok iyi değildi…yani pilotluk var ama araç ve duvar da iş yapmalı…benim anlamadığım…ferrari difüzör ingiltere de kalktığında en hızlıydı!…şimdi ne olduda kötüler!?!
    yada öyle görünmek işlerine geliyor???

  14. rocco junior avatarı

    Aynen öyle.Pirelli fazla müdehale ediyor yarışlara.Sen işini yap,üret lastiğini millet ne yapıyorsa yapsın.Böyle hamurlar ile 2 ileri 1 geri mehter takımı gibi oynamanın manası yok.Utanmasalar teknik kuralları belirleyecekler.İnşallah Alonso ve Hamilton başa güreşir ve Vettel bu sefer mağlup edilir:)

  15. sandro verone avatarı
    sandro verone

    umarım müdahale etmezler…
    yarışların kontrolü tamamen Pirelli'nin elindeymiş gibi bir hava oluşuyor ki madem bu kadar müdahil olup hareket etmek istiyorsunuz 2011 Monaco'da lastik değiştirme olmasaydı (bu konuda o an bir şey yapamazlardı bu şüphe götürmez) yada bu sene buna benzer bir durum yaşandığında lastik değişmesin ki gerçek rekabet ortamında araçları ve sözde şampiyonu görebilelim neler yapabilecek…
    umarım Hamilton ve alonso bu sene iyi bir araca sahip olur…Hangisi kazanırsa kazansın araç değil kişi kazansın!

  16. rocco junior avatarı

    O zaman bir anlam kargaşası olmuş.Lastik uzun ömürlü olacaksa tabiki avantaj ancak bu sefer herkes maksimumu çıkarmak için zorlayabilir yani korumanın önemi azalabilir.Zaten hamurlar yumuşayacak bu da ısıtma problemi olan pilotları kurtarıyor.Eğer Pirelli hamurları daha dayanıksız yapmak istiyorsa o zaman tersi durum.Belli ki yumuşak hamurlar fazla dayanıyor ve Pirelli 2-3yarış bekleyip hamura müdehale etmeyi düşünüyor.

  17. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Ama lastik korumayı becerende daha fazla korur.Eğer lastikler aşınırsa,lastikleri daha iyi koruyanda daha geç aşındırır.Her iki durumdada bir şey değişmez.Önemli olan konu bu değil.Önemli olan lastiklerin ısınması.Bu sene daha kolay ısınıyormuş.Geçen seneyi baz alırsak bu durumda hamilton ve RBR'lerin avantajı görece ortadan kalkmış oluyor.

  18. sandro verone avatarı
    sandro verone

    aslında yanlış yorumlamamış…sanırım bazı arkadaşların dediğini yorumlayamadın…

    ''Hembery: Ama sezon öncesi testler biterken takımlar, hamurların sırrını çözmeye başladı ve 2012 lastikleri, görünen o ki o kadar da kısa ömürlü olmayacak.''
    ''Hembery: "Yumuşak hamurlar, istediğimiz kadar çok bozulmuyor."

    Dolayısı ile geçen sene lastikleri daha çabuk bitiren Hamilton tarzı pilotlar bu sene daha az sıkıntı yaşayacak…sonucu çıkabilir…tabii baz aldıkları neye göre çabuk bozulmuyor soru işareti!

  19. Lewise lastik mi dayanır Allah aşkına.millet bu lastikler 15 tur gider lewis 10. turda mecburi pite girer.

  20. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Kesinlikle >:) . Bazı arkadaşlar olayı yanlış anlamışlar,heveslerini kursağında bıraktın dostum =))

  21. rocco junior avatarı

    Eğer hamurlar daha çabuk aşınacaksa bu lastiği koruyan pilotlar için şans.Çünkü agresif şekilde bitiren Hamilton gibi pilotların çok çabuk lastik bitirme durumu olacak.Button-Vettel-Alonso ise bu konuda bana göre daha önde.

  22. Lewis ve Webber için çok iyi haber bu =))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir