Türkiye Köpek Olayı İle İlgili Kendisini Savundu

yazar:

kategori:

İstanbul Park Pist yetkilileri geçen hafta sonu GP2 serisi yarışında yaşanna köpek kazasıyla ilgili güvenlik önlemlerini savundu.

Ancak savunmaya rağmen pist yetkilileri benzer bir olayın yaşanmayacağını garanti edemeyeceklerini belirtti.

Bruno Senna, Formula 1 yarışı öncesi yapılan GP2 Sprint yarışında pistte dolaşan 2 köpekten birisine vurarak yarış dışı kalmıştı.

Bernie Ecclestone’un sahip olduğu pisti yöneten İstanbul Park Organizasyon A.Ş. ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını söyledi yarıştaki güvenlik önlemleriyle ilgili.

Reuters’a konuşan yetkililer "Pist güvenliğine çok önem verdik, oluşabilecek sorunlarla ilgili mümkün olan tüm önlemleri aldık ve yarış boyunca FIA yarış direktörü ile birlikte çalıştık."

"Bruno Senna’nın yaşadığı kazadan dolayı üzgünüz, konuyla ilgili gönlümüz rahat değil ancak en iyi şekilde bile sorunu tamamiyle ortadan kaldıramazsınız." dediler.

Yetkililer ayrıca bu olayın pistin yeni olması ile alakasının olmadığını, sorunun pist çevresinde ve İstanbul’da bulunan başıboş köpeklerden kaynaklandığını söylediler.

"Ne yazık ki yarış haftası boyunca pist çevresinde oldukça fazla köpek vardı. Son yıllarda olduğu gibi, büyük pist alanında tüm köpekleri yakalamak ve bir yerde barındırmak için veterinerle birlikte mümkün olan tüm önlemler alınmaya çalışıldı."

"Ancak bunun kendisi tehlikeli bir görev çünkü bazı köpekler kuduz hastalığı taşıyor olabilmeisnden korkuluyor ve uygun önlemler alınmak zorunda."


Yorumlar

  1. adem nsanoğlu avatarı
    adem nsanoğlu

    bu tür olaylar için çok sıkı önlemler almak gerekir. ancak unutulmamalı ki böyle şeyler dünyanın her yerinde olabilir.sonuçta kedi köpek gibi hayvanlar küçücük deliklerden bile geçebilecek kıvraklığa sahipler.bence ceza filan gelmez.sadece önlemlerin arttırlması şeklinde bir uyarı gelebilir.

  2. Böyle olaylarda zaten ancak Türkiye'de olabilir ve de nitekim oldu ancak daha kötüsü bunun bile savunulabilmesi .. Utanılası bir durum..

  3. pistte yarım metre yarıkları olan tel örgüleri tamir etmezlerse olacağı budur. zaten millette bu yarıklardan girip beleşe yarışı izliyor. benden söylemesi gidip 100 lira vermeyin, önce piste kolaçan edin giremezseniz bilet alın 😀 ben gitmedim tabi fakat görevli arkadaşlardan birebir duyduklarım bunlar.

  4. Mc Laren arkadaşım haklısın,ne demek bazı köpekler kuduz olabilir,adam kendini kurtarmak için Türkiyenin imajını kötülüyor.

  5. savunmaya bak! bunu söyleyen kişinin görevden alınması lazım.bazıları kuduz muş kapatsınlar pisti sen görevini yapmayacaksın istanbula suç atacaksın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir