Nielsen: "Piquet'in, Kovalainen Stili Dönüşe İhtiyacı Var"

yazar:

kategori:

Renault’un sportif müdürü Steve Nielsen, Nelson Piquet’in bu sezonk performansını arttırması gerektiğini söyledi.

Brezilyalı çaylak pilot Formula 1’deki 5. yarışını da geride bırakmasının ardından henüz puan alma başarısı göstermedi ve 15. olarak tamamladığı geçen hafta sonu yapılan Türkiye yarışı öncesinde sıralamalarda da ilk bölümde elenmişti

Nielsen, Piquet’in geçen sene Heikki Kovalainen’in yaptığı gibi işleri tersine çevirmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Nielsen: “Evet, onun Formula 1’deki ilk sezonu."

“Geçen sene Heikki’de gördük, sezona kötü bir başlangıç yaptı ve daha sonra işleri tersine çevirdi ve Nelson’un da aynısını yapmadı gerektiğini düşünüyorum"

“Nelson, Barselona’da iyi bir yarış ortaya koydu. Ne yazık ki bir hata yaptı ama Cuma, Cumartesi sıralamalarda, kesinlikle mükemmel bir iş çıkardı ve sonrasında yarışta bir hata yaptı"

“Bu yüzden sezona felaket bir başlangıç yaptı demekten ziyade bir parça ‘hem iyi hem kötü’ olduğunu düşünüyorum. İyi şeyler de var kötü şeyler de var"

Bu ay başında yapılan İspanya yarışında Piquet, sıralamalarda ilk 10’a girmesinin ardından Formula 1’deki ilk puanlarını almayı planlıyordu.

Ama zayıf başlangıç, kısa zamanda çakıl alan ziyareti ile bütünleşti ve ardından Toro Rosso’dan Sebastien Bourdais ile teması, yarışına son noktayı koydu.

Nielsen, eski GP2 şampiyonluk adaylarından Piquet’in bu hataları temizleyeceğine inanıyo ama bunun en kısa zamanda olması gerektiğini düşünüyor.

Nielsen: “Kötü şeylerden çok iyi şeylere sahip olmaya başlaması ve elinden geldiğince kısa zamanda buna başlaması gerekiyor. Çünkü Formula 1, bir iş. Çok amansız bir iş ve eğer insanlar hakkını vermezse, belli bir yola giderler"

“Ama Nelson’un, işleri tersine çevireceğinden eminim"

“Testlerde ve Barselona’da hıza sahip olduğunu gördük. Sadece konsantre olmalı ve sonuca ulaştığından emin olmalı."


Yorumlar

  1. gökay kara avatarı

    açık açık nelsona ikaz buu bencede biraz baskıya ihtiyacı var artık ii işler yapmalı gp2 de muhteşem f1de de 5 yarış yapmış puan almalı artık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir