De la Rosa: "Ferrari Göründüğünden Daha Güçlü"

yazar:

kategori:

Maranello kökenli takımın yeni aracı F2012’nin yeniden elden geçirildiği ve hatta FIA’nın çarpışma testlerine tekrar girmesi gerekebileceği söyleniyor.

Özellikle egzoz düzeni konusunda sıkıntı yaşayan Ferrari için La Gazzetta dello Sport: “Umalım ki sadece sezon öncesi taktiktir.”

HRT adına yarışan Pedro de la Rosa, İtalyan takımın elinin daha güçlü olduğunu düşünüyor.

Cadena Ser Radyosu’na konuşan De la Rosa: “İnsanların düşündüğünden daha iyiler”

“Öte yandan, daha güçlü takımların olduğunu biliyorum ama podyumu göz ardı etmezdim. Sizi temin ederim”

“Olan şu; üzerlerindeki baskıyı kaldırmaya çalışıyorlar. Bana göre Ferrari İspanya’daki mevcut olumsuz hislerden daha iyi durumda”

“HErkes gibi sorunları var ama araçlar göründüğünden daha hızlı”

Ferrari’nin Avustralya’da podyum mücadelesinde olmayacağını söyleyen takımın teknik patronu Pat Fry’dı.

Massa da bunu onaylar şekilde konuştu.

Massa: “(Podyum) aklımdan geçen bir şey değil.”

“Doğru olmayan bir egzoz düzeni denediğimiz bir gerçek. Ama geçen sene herkes bizim şampiyonluk mücadelesi vereceğimizi söylemişti; oysa öyle olmadı”

“İspanya’daki üç testten %100 tatmin olmadığımızı saklamayacağım ama güçlü bir takıma sahibiz ve sezon içinde şasiyi geliştirebilme kapasitemize yürekten inanıyorum”


Yorumlar

  1. Hep anlatıyoruz… Ferrari ,bir dünya değişiklik yanında pilotların istediği gibi herşeyi ayarlanabilen bir araç yapmış görünüyor.Herez deki testde yeni diyagramlara sahip aracın mekanik düzlemlerini anlamak isterlerken egzoz düzeni sorunu (açıklanan) ,yüzey kompozit sorunları (alenen açıklanmayan) ve Koanda etkisi gibi çalışılmış olan tekniklerin (açıklanmamış) sorunları ile cebelleşmişdir.Ferrari diğer takımlardan minimum 10 gün civarında geride kalmışdır.Zaten geçen seneden dolayı geride bir veri yumağı ile başlangıç yapmışken üstüne üstelik yeni araç ve yeni ileri verilerle arayı kapatmayı planlamışken geride kalmak tabiiki asıl performansı tez zamanda gösteremeyecekdir.Diğer takımların F-kanal çalışmaları (w-kanal değil) onların önünde kalan takımlar için sorunlu olacakdır ama Ferrari nin strüktür seçimleri çalışmaya başlayan performansla avantaj olarak öen çıkabilir.Burun yüksekliği,ön kanat taşıyıcı speratürlerin büyüklüğü ve ön burun genişliği Alonso nun öndeki araçlara yaklaşma isteğinden dolayı tasarlanmış olabilir.F10 denen aracın öndeki aracın türbülansından aşırı etkilenen araç olduğundan( birazda DF eksikiliğide etkiliydi) Kaybedilenler Ferrari yi her zaman tetiklenmişdir.Geçen seneki araçtaki kabülleride batışlarına zemin hazırlamışdır.Üflemeli difüzörü başaramamış olmalarına rağmen bu sene seçilen amortisör sistemine geçmiş olsaydılar dahi İspanya GP de dahi tur yemek bir yana liderliği startda alan ALonsoyu perken itstopla geçmeye kalkışmazlardı.Ferrari geçen sene lastik kabülünü yanlış yapınca o kadar geride kaldılar.Unutmamak lazım ki Pirelli lastikleri aşırı harcamayan ve iyi ısıtan araçlar hep kazandılar.McLaren in ilk kazandığı yarışda Hamilton Vettel den 1 pit fazla yapmasına rağmen onu yakalayıp geçmişdi.Pirelli, kondisyonlanmış bir lastikden performansını bir yüzeye kadar oldukça üst seviyede gösterip aşınmaların çok olduğu noktada birden 1 sn dahi performans kaybedip oradan devam ettiriyor bir noktadan sonra pat diye 1 sn daha ekleyip devam ediyordu.Lastiğini koruma amaçlı olarak Sauber in verilerinden etkilenen Ferrari o amotisör sistemiyle daha fazla pistde kalıp avantaj saşlamak isterken o sistemle lastiği iyi ısıtıp yeterince performans elde edemeyeceğini anladığında iş işden geçmişdi.Lastiklerini ısıtabilen Ferrari, RBR ye McLarenden daha uzak olmazdı.McLaren iyi lastik ısıtıyordu ama aero yapısından dolayı RBR kadar iyi lastik kullanamıyordu.İngiltieredeki egzoz yasağından en fazla etkilenen aracın McLaren olması üflemeli difüzör ü RBR den daha iyi kullanmış olduğunu göstermişdir.
    Bu gün ,sıralama turlarına 1 haftanın kaldığı Cumartesi günüdür.Bir hafta sonra ilk performanslar hakkında hepimiz bilgi sahibi oluruz.Bakarsınız çıkan sonuçlarla birileri wovvwww birileride hav-havvv der.

  2. Muammer UYAR avatarı

    Herkes Ferrari söylendiği kadar kötü değil diyor. ama konu FERRARİ ise 3.lük ve 4.lük bile çok kötü bir durumdur.Olay bu bence

  3. yaa ferrariden bahsediyorsunu tabi kide hizli olacaklar ama sorunlari var, kendileri bile söylüyorlar. beklentileri dusuk tutup sorunlari bir an önce cözmeye calisiyorlar, 2-3 yarisa kendilerine gelirler ama bazi fanlar gibi fazla iyimser olmamak gerekir…

  4. ferrari o kadar geride değil diyoruz inandıramıyoruz kimseyi 😀 beklentileri aşağıda tutmak için bu haraketler.

  5. aylardır ilk kez duyduğum en mantıklı en akıllı ez acık sözlü en süper bi yorum dela rosa doğru söylüyor bazı aptallar gibi ferrari kötü demiyor TESTLERE BAKIPTA YORUM YAPANLAR GÜNÜ BİRİLİK YASAYAN MANTIK DISI ADAMLARDIR BUNCA YILDIR HANGİ TEST SIRLAMASI DOĞRU EYYY AHALİ CEVAP VERİN mclaren e bazı aklı evveller testlerse sezon basında kötü demişlerdi adamlar kac yarış kazandı

  6. Güzel cevap xD ..Ama bencede senin bahsettiğin kadarda düşük değiller bazen aklıma gelmiyorda değil bunlar sağ gösterip sol vurmasınlar diye …

  7. de la rosa avukatlığamı başlamış..

  8. ferrariyi yok sayamayız geçen sene farkı nasıl kapattıklarını gördük

  9. Görünenden daha güçsüz olamazlar zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir