FIA, Yağmurlu Yarışlar İçin DRS Kurallarında Değişiklik Yaptı

yazar:

kategori:

DRS’nin yağmurlu yarışlarda kullanımı konusunda yeni bir kısıtlama geldi. Yarış direktörü görüşün az olduğunu düşündüğü zaman DRS’nin kullanımını yasaklayabilecek. Bu ufak değişiklik araçlar arasındaki hız farkından dolayı güvenlik endişesi gerekçesiyle yapıldı.

Bunun yanında yarış hafta sonunda gerçekleştirilen farklı saatlerde çalışma kurallarında da değişiklik yapıldı. Kurallardaki bazı belirsizliklerden dolayı geçen sene Singapur’da bazı takımlar hatalı uygulama yapmışlardı. Yapılan açıklamada antrenman saatlerine bakılmaksınız ekstra çalışma saatlerinin hep aynı olacağı söylendi.

Son değişiklik ise yağmurlu hafta sonunda lastik kullanımında oldu. Bundan sonra cuma günü her iki seansın yağmur altında geçmesi halinde, cuma günü kullanılabilecek bir set kuru zemin lastiği cumartesi gününe aktarılabilecek. Bu değişiklikle takımların cumartesi günü daha fazla tur atması planlanıyor.

 


Yorumlar

  1. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    bende aynısını söylemiştim hatta dah bugün o yarışı izledim ve serhan acar'ın yorumlarını çok dikkatli bir şekilde tekrar tekrar dinledim , ya biz yanılıyoruz ;)) ya da fia'nın bazı şeyleri gerçekten ciddi bir şekilde gözden geçirmesi lazım :))

  2. Yağmur'lu havalarda yasak değil mi DRS ama geçen yıl Macaristan'da açmışlardı. Hiçbirşey anlamadım.

  3. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Nedense bu resme bayılıyorum.Havanın güzelliğine bakarmısınız?Ve orası Avustralya……

  4. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    hayır yasak değildi macaristan gp yağış altında başladı yağmur lastikleriyle ve 4. turda drs açıldı ,madem yasak getiriyorlar ozaman araçlarda yağmur lastiği olduğu hava koşulunda hiç açılmasın bence daha iyi olur .

  5. Eğer sis ve ya hafif yağmur gibi kısıtlı görüş sağlayan havalar olursa,Yarış Kontrol DRS'yi disabled yapabilecek.Geçen sene bu kural yoktu.

  6. Değişikliği tam olarak anlayamadım. Geçen sene yağışlı havalarda DRS kullanımı yasaktı, buna izin verilecek mi artık? Öyle değilse "yağışlı havada görüş düşükken DRS yasak" diye bir kural koymanın anlamını göremiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir