"Vettel'in Schumacher'in Rekorlarını Kırdığını Hayal Edebiliyorum"

yazar:

kategori:

Formula 1’in resmi sitesine konuşan Ecclestone, Vettel’in yenilmesi için şu anda yeterli nedenin olmadığını düşünüyor.

Ecclestone “Tahminlerime göre o gerçekten bunu tekrar başarabilir. Bunun olmaması için neden var mı? Bunun dışında bir şey sürpriz olur.”

“Sezon öncesi testler oldukça açık bir dille konuştu: Red Bull tekrar süper rekabetçi. Sebastian henüz 24 yaşnda bu yüzden çok fazla potansiyele sahip. Gerçekçi olursak her şey Sebastian’ı işaret ediyor. Her şeye sahip: yetenek, tutku, heves, temiz bir kafa. Ve kaybetmekten nefret ediyor. Michael’in rekorunu kırabileceğini hayal edebiliyorum.” dedi.

Ecclestone, Vettel’in kazanacağını düşünse de bu sene kendisine karşı rekabetin daha fazla olmasını istiyor.

Ecclestone “Umarım Mclaren geçen seneye göre sene başında daha hızlı olur ve ilk yarıştan itibaren galibiyet mücadelesi verir. Mercedes oldukça rekabetçi görünüyor ve onları da izleme listeme aldım. Ferrari’nin de kısa süre içerisinde yakalamasını umuyorum.”

“Şu anda iddiaya girecek olursak Sebastian’ın dünya şampiyonu olacağını, Mark Webber’in ikinci olacağını ve Mclaren’in, muhtemelen Lewis Hamilton’un 3. olacağını söylerim.” 

“Lewis büyük bir yetenek. Değişen bir şey yok. Ancak geçen sene zihinsel olarak biraz sıkıntılıydı ve tüm potansiyelini gösteremediği bir durumla karşı karşıya kaldı. Diğer taraftan Jenson Button potansiyelinden maksimumu aldı. Bu nedenle Lewis’in önünde tamamladı.”

“Her ikisi de tüm potansiyelini gösterirse Lewis’in Jenson’un önünde olacağını tahmin ediyorum çünkü o daha hızlı.” dedi.

Ecclestone, Ferrari yönetimini testlerde yaşadığı sorunların ardından desteklediğini belirtti.

Ecclestone “Ferrari’nin takım yönetimiyle ilgili bir sorunu yok. Bu konuda eminim. Teknik tarafta, aero departmanında sıkıntılar var. Birisini kovmak yerine bir başkasını, Adrian Newey’i kiralayabilirler.” dedi.

Ecclestone, Lotus ve Mercedes’in iyi olması halinde Kimi Raikkonen ve Michael Schumacher’in yarışlarda etkili olacaklarını düşünüyor.

Ecclestone “(Raikkonen) her açıdan iyi bir eklenti. Genel olarak aracına ve motivasyonuna bağlı olacak. Şu anda çok motive olmuş görünüyor. Öyle devam etmesini umalım.”

“Eğer aracı yeteri kadar hızlı olursa (Michael için) onun için ve taraftarları için dönüm noktası olabilir. Hâlâ büyük bir isim ve yenilen bir Schumacher’dense kazanan bir Michael Schumacher ile hepimiz kâr yaparız. Amerika’ya sorun, o hâlâ en büyük isim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Tahsin Emre Efe objektif bir yorum olmuş.+1

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yarış kazanınca tüm pilotlar sevinir.Bazısı bizim alışık olmadığımız türden sevinç gösterisi yapar bazısı damalı bayraktan sonra telsizden tuhaf muhabbetlere (erkeğin erkeğe bebeğim demesi gibi) sahne olur.Neticede beğenen de olur beğenmeyen de.Daha önce öyle bir duyguyu yaşamadığımız için ve yetiştiğimiz örf ve adetler de bunu bize garip ve itici gösterebilir.Örneğin futbolda Bursaspor benim takımıma karşı gol attıktan sonra timsah hareketi yapınca ben buna gülüyordum ama çevremdekiler bu hareketten rahatsız oluyordu.
    Son bir örnek daha vereyim.Yıl 2005 yer indianapolis..Pistte sadece 6 araç var.2si Ferrari , 2si Jordan ,2 si de minardi.Bir aksilik olmazsa podyumun son basamağına ya minardi ya da jordandan birisi çıkacak.Nasip monterio'nunmuş.Aman Allahım nasıl seviniyor zıplıyor koşuyor , mekanikerlerin kucağına falan atlıyor.Bu arada şumi ve rubensin suratından düşen bin parça.Adamlar gülmüyor bile.Seramoniden sonra şişe bile patlamadan gittiler.Monterio koca podyumda garip garip kendi başına şişe patlatıp içti.Adam tur yemiş halde podyuma çıkmıştı.Onun için özel bir durumdu.İsterse ejderha gibi böğürsün isterse atlayıp zıplasın.Ben bu sevinci hiç yadırgamadım bile..

    Vettelin neden eleştiri aldığı veya sevilmediği kişiden kişiye değişir.Bazısı webberden dolayı sevmez, bazısı parmağından dolayı ,bazısı kameralar önünde rakip araçların içine eğilip bakmasından dolayı , bazısı yes den dolayı sevmez.Araç hızlı olunca vettelden beklenen çıta da yüksek oluyor.En hızlı araçla şampiyonluğu en son yarışa tesadüflere bırakması yadırgandı.Yine en hızlı araçla kritik yerlerde ( yağmurlu macaristanda arkasında hamiltonu görünce ve kanadada arkasında buttonu görünce) başarısız olunca haliyle insanların kafasında soru işareti oluştu.Aklıma webberin bir sözü geldi:"" Vettel yarışlarda planladığının dışında bir şey gelişirse afallıyor""

    Son olarak vettelin politik ve psikolojik açıklamasını görmediğini yazmışsın.Patronları gerekenleri yapıyor zaten.Psikolojik baskıyı da küçümsemeyi de yapıyorlar.Vettele pek gerek kalmıyor.Bence bunun için işlerin ters gittiği anlara bakmak lazım.Hatırlarsan 2010 brezilyadan sonra Alonsonun aracından dumanlar çıkarsa çok sevinirim demişti.

  3. bu sitede acayip bir vettel çekememezliği var mesala aşağıda Engine Damaged adlı vatandaş vettel önce delikanlı olsun diye bir laf söylemiş yahu arkadaş biz sizin pilotunuza karşı böyle bir laf desek site karışır ama gel gör ki o yorum saatlerdir orda ve sayın site yönetimi yorumu daha kaldırmamış

  4. Hızlı aracın yokken yarışlar kazanıp şampiyon olmak taa 80-90 yılları arasındaymış. F1in çağ atladığı 94-95 yıllarından beridir şampiyon olanlar hep en hızlı araca sahip olanlardır. Takım arkadaşı mevzusunu hiç açmıyorum zaten. Orada bazen yeteneğin dışında etmenler de olabiliyor.

    Vettel pek sempatik durmasa da alışacağız. Aynı laflar zamanında (94-95) şumiye de yapılmıştı. Hakkı yenemeyecek pilotlar vardır, ki neredeyse hepsi şampiyon olmuşlardır.

  5. özellikle alonso'yu örnek vermem gibi bir durum yok ortada. daha doğrusu, alonso'dan daha iyi bir örnek bulamadım bu konuda. hiç kimse inkar edemez, o yıllarda alonso'nun yaptığı hareketler, taraflı tarafsız herkesin antipatisini kazanmıştı. sonra olgunlaştı, geçti gitti tabi. kısacası, en iyi örnek alonso olduğu için yazdım bunu. ama aynı noktada buluşuyoruz, ben de esas meselenin parmak olmadığını vurgulamak istemiştim.

    aracın dayanıklı ve hızlı oluşu elbette çok açık. ama konu vettel'in bu potansiyeli tam olarak kullanmasına gelince, böyle bir araçla şampiyonluklar yaşamasının, hani neredeyse bir "acizlik"miş gibi göstermeye çalışılmasını da anlamıyorum. "şampiyon oldu ama aracı en hızlısı" diye başlayan cümlelerde, vettel'in suçu ne? takımı güzel bir araç vermiş, o da bunu doğru yönde kullanabilmiş. bu durum, vettel'in başarısına neden gölge düşürsün ki? altına hızlı aracı alan pilotun şampiyon olması çok olağan ve hatta "o da neymiş"vari bir olay ise, kaç pilot kötü bir araçla şampiyon oldu, söyler misin?

    son paragrafta yazdıkların ise, vettel'in de bir zamanlarki alonso gibi olduğunu gösteriyor. benim söylemek istediklerimi yazmışsın zaten. ama bir fark var, ben vettel'in potansiyel rakiplerini hiç bir zaman küçümsediğini okumadım, politik ve psikolojik içerikli açıklaması olmadı hiç vettel'in.

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Mesele, vettele düşmanlık değil de olsa olsa abartmaya gerek olmadığı yönündedir.Vettele olan tepkilerin sadece parmak olduğunu sanmıyorum.Bu konuda webberin durumu da önemli paya sahiptir.Sevinç gösterileri her pilot için elbette farklıdır.Senin özellikle Alonsoyu örnek vermeni anlayamadım.Martin Whitmarsh bile yesss sesini duymamak için telsizi kapatıyorken buradaki insanların yess ve parmağa laf etmeleri kabul edilemez değildir.
    Araç gerçekten kusurları bile örtebilecek derecede hem hızlı hem de dayanıklıydı.Korede son turda fastest lap yapıp bunun aptalca olduğunu söyledikten sonra hemen akabinde hindistanda yine aynısını yapması vettelin değil aracın kusursuz olduğunu gösteriyor.

    Son olarak, son parağrafta ard arda sorduğun soruların cevabını Alonsoya bakarak bulabilirsin.Neden dersen o soruları bir zamanlar ben hergün soruyordum…

  7. bir kaç kişi hariç, sitede acayip bir vettel düşmanlığı var. vettel taraftarı değilim, kendisine bir sempatim de yok, antipatim de.. her ne kadar parmak göstermesi hepimizi biraz irrite etse de, örneğin, unutmayalım ki gözlerimiz alonso'nun 2005-06 yıllarındaki tarifsiz garip-anlamsız-kışkırtıcı galibiyet hareketlerini de gördü.. onların yanında vettel'in parmağı, çocuk oyuncağı kalıyor. velhasılı parmak= bu kadar düşman olmak için yeterli bir sebep değil.

    sıralama desen, gridin en iyisi. yarış hızı bakımından kusursuz. önceki sene yaptığı basit hatalardan eser yok. aracın limitlerinin farkında; raikkonen tarzı aracın kemiklerini kırmak yok stilinde. limitleri aşmadan maksimumda devam edebiliyor. lastik konusu herkes için bir muamma iken süper şekilde lastikleri kavradı, adapte oldu. kendisini işine verdiği ve kafasında yalnızca yarışların olduğu da çok açık.

    hal böyle iken, bu kadar genç yaşta bu başarıların sahibi olmuş bir insanın nasıl bu kadar çok düşmanı olabiliyor? ya da sevilmemesinin nedeni ne? çok kusursuz olması mı?

  8. Hayalini gerçekleştirmek senin elinde Ehtiyar. Aynı şartları oluşturacak tek adam sensin.

    Diğer konu da şu:

    "Eğer aracı yeteri kadar hızlı olursa (Michael için) onun için ve taraftarları için dönüm noktası olabilir. Hâlâ büyük bir isim ve yenilen bir Schumacher'dense kazanan bir Michael Schumacher ile hepimiz kâr yaparız. Amerika'ya sorun, o hâlâ en büyük isim." dedi.

    Verdiği örnek Amerika. Hindistan, Kore ve sanırım Türkiye'den sonra yarış düzenleyip de F1 kültürü en altta olan ülke 🙂

  9. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    arkadaslar yayın hakları konusunda herhangı bi gelişme var mı? takıp edemedım 2 gundur gundemı de

  10. FIA araclarina mudahale etmedigi surece bunun olmasi mumkun ama buna izin vericeklerini sanmiyorum cekismesiz yarislari kimse istemez F1in 2000lerdeki gibi seyirci ve fan kaybina izin vermiceklerdir, sonucta bu para kaybi demek

  11. Ömer_Massa avatarı

    83 yaşında…

  12. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    80 küsür ama 100 yasına kadar yasar bu adam paralari karılarla yiyo nede olsa zuhahaha 🙂

  13. Geçen senede en hızlı ikinci otomobil McLarendi Hamilton neden şampiyon olamadı diye sormazlarmı sana ? Ne komiksin arakdaş ya tabikide Redbull aracı şampiyon yapacak MSC şampiyon olurken Kötü Ferrari ilemi şampiyon oldu.Alonso onu bunu geride bıraktı diyorsun Vettel onların hepsini geride bıraktı ne boş ne boş allah ıslah etsin 😀

  14. Yakup ERCAN avatarı

    Bence ikiside bu iki sonucu göremez.

  15. Bu adam kaç yaşında arkadaşlar tam olarak.O günleri görebilecek mi?Meraktan soruyorum yani 🙂 Allah korusun kimsenin öldüğünü istemeyiz 🙂

  16. klavye delikanlısı altından kalkamayacağın laflar etme

  17. Kimse kendini kandırmasın Vettel'in şampiyonluklarında ki en büyük pay Red Bull'undur özellikle geçen yılki şampiyonluk RB7'nin eseridir. Alonso; 2005 yılında Raikkonen'i 2006 yılında Schumacher'i mağlup edip şampiyon oldu Hamilton 2008 yılında en hızlı 2. otomobille şampiyon oldu. Alonso'da 2005 yılında en hızlı 2.otomobildi 2006 yılında da sezonun 2. yarısında R26 bariz şekilde 248F1'in gerisinde kalıyordu. MP4-23'de 2007 skandalarından sonra FIA bazı konularda gelişimi yasakladığından dolayı McLaren'e özellikle tek turda F2008'den geride kalıyordu her şeye rağmen Hamilton şampiyon olmayı başardı. Vettel ve Redbull en hızlı 2.otomobil olduğu 2009 yılında şampiyon olamadı mesela. Vettel'ciler bana hiç kızmasın Vettel'in rekorları kırma durumundaki en büyük pay Redbull'undur. Hiç sevmesemde Briatore ne demiş bakın;

    "2011'de Red Bull koltuğuna oturan herhangi bir üst düzey pilot şampiyon olurdu"
  18. Vettel önce delikanlı olsun…

  19. Tolga Soydan avatarı

    hala kar peşinde

  20. donnie darko avatarı

    Vettel Schumacher'in rekorlarını kırabilir. Bernie ona bahse girsin, ben de onları senin göremeyeceğine bahse girerim Bernie :))

  21. Ama bir rosberg değil xD … Neyse suyu çıktı bu muhabbetinde schumi için iyi birşeyler söylediğini görmek güzel ..

  22. vettel bu senede şampiyon olursa sene sonunda şumi onu veliahtı ilan eder

  23. Üst üste 2 şampiyonluk boru değil üstelik 3 ncüsü için en yakın görünen aday.

    Germanlar yeni kahramanını buldu, ingiliz, ispanyol, fransız ve italyanlar kahrolmaya devam edebilir.
    Çağ henüz değişmemiş demek ki ara vermiş sadece.:)

  24. 1-eskiden olduğu gibi kurallar uzun yıllar uygulanmıyor.bariz üstün bir takım olduğunda kurallarla oynayıp rekabet olması sağlanıyor.yani üst üste 5 kez şampiyonluk gibi bariz üstün bir takıma müsade edilmiyor artık.rbr ye avantaj yaratan geçen yılki ebd nin yasaklanması gibi

    2-vettel in schumi nin rekorlarını kırabileceğini sanmam.bazı rekorlarını evet ama önemli rekorları hayır.hızlı pilot ama hala pişmesi gerek savunmasını geliştirmesi gerek gerilerden daha çabuk tırmanması gerek (örneklerini gördük fazla olmasada) bence.ayrıca vettel in schumi kadar süper bir pilot olduğunuda sanmıyorum.schumi deki yarış zekasıda vettelde yok.

  25. alonso ve hamilton fanları kendinizi kandırmayın şu anda şuminin rekorlarını kırabilecek tek potansiyel aday açık ara vettel dir yaş itibari ile alonso ve hamilton daha küçük bazı alanlarda daha şimdiden en büyük iki rakibinin geçti hemen hemen tüm rekorlarda ilk 10 da 2 yıldır vettelin dünya şampiyonu olacağını tahmin ediyodum bu senede sonuç değişmeyecek hatta gelecek senede vettel ipi göğüsler formula 1 records adlı sayfaya girin vettelin farkını görün.

  26. "Eğer aracı yeteri kadar hızlı olursa (Michael için) onun için ve taraftarları için dönüm noktası olabilir. Hâlâ büyük bir isim ve yenilen bir Schumacher'dense kazanan bir Michael Schumacher ile hepimiz kâr yaparız. Amerika'ya sorun, o hâlâ en büyük isim."
    ……….şumi düşmanlarına duyulur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir