McLaren: "Avustralya'ya Rekabetçi Gidiyoruz"

yazar:

kategori:

2011 başında Red Bull’un egemenliğine karşın bu sene sezon öncesi testlerde net bir favori görülmedi; gridin birbirine yaklaştığı tahmin ediliyor.

Whitmarsh, uzun sürüş verilerinin ve pilotların geri bildirimlerinin Avustralya’da rekabetçi olacaklarını gösterdiğini söylüyor ama Melbourne’de ne McLaren’ın ne de başka bir rakibinin egemen olacağına inanmıyor.

Whitmarsh: “Kötü haber, baskın görünmüyoruz. İyi haber ise kimsenin baskın olmayacağı”

“Bize göre rekabetçiyiz. Araç oldukça dayanıklı görünüyor; pilotlar aracı sevdi ve çok neşeliler”

“Bunu senenin bu zamanlarında her zaman söyleriz ama yakıt yükleri, lastik programı ve test programları, performansı değerlendirme amacıyla takımların durumlarına farklı gösterebilir.”

“Yarış simülasyonları ve uzun sürüşleri, takımların yeri konusunda en hızlı tur derecelerinden daha iyi bir göstergedir ve bu bağlamda rekabetçi olduğumuzu hissediyoruz”

McLaren’ın şampiyonluk mücadelesinde olup olmayacağı konusunda Whitmarsh: “Keşke buna evet diyebilsem”

“Bazıları gücünü saklamış olabilir ama biz ve Red Bull, hiç sıralama simülasyonu yapmadık. Bazıları da bizden daha hafif çalıştı”

“Kış dönemi, geçen seneden daha iyiydi. İki aç, hızlı ve büyük yarış pilotumuz varİ bu da, bu sene yarışlar kazanabiliriz anlamına gelmeli”

“Eğer yeteri kadar yarış kazanabilirsek şampiyon olabiliriz.”

Hamilton’ın zorlu geçen 2011 sezonu sonrasındaki durumu sorulduğunda Whitmarsh: “Sıra dışı yüksek standartları var ve geçen sene 3 yarış kazandı ama kendisinden beklediği bu değildi.”

“Yüksek beklentilerinizin altında bir sezon geçirdiğinizde profesyonel bir sporcu olarak hayatınızın her alanını tekrar gözden geçirirsiniz ve işleri nasıl daha iyi hale getirebileceğinizi düşünürsünüz”

“Testler sırasında medya önünde nasıl davrandığını gördünüz; takım arkadaşını, diğer herkesi yenmeye odaklanmış durumda”


Yorumlar

  1. Bizim Mercedes ile farklarını bilemiyorum ve RedBull uda anlayamadım ama McLaren Ferrari den 0,3 sn hızlı.Ferrari bir denge güncellemesi yetiştirirse belki değişebilir ama son test sonrası aralarındaki fark bu kadar.RedBull u 0,2 sn (mClaren den) hızlı diyorlar ama ben öyle bir fark göremedim.RedBull un aracı pist üstünde hepsinden daha dengeli duruyor ki bunu fark olarak alırsak… hepsini yine katlar.Lotus,Mercedes,Force India yada Sauber inde performans sahibi ekipler olduğu söylenmekle birlikte performans değerlerini ve güçlerini şu anda anlatabilmke imkansız; çünkü kimse anlayamadı.Bir gerçek varsa… öndeki aracın arkasındaki ondan 0,2-0,3 civarında uzak olabilir.Geçen seneki gibi öndeki 2 yada 3 takım 1 sn kopup gidemez.

  2. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Montenegro (Karadağ)'da yayın var bizde yok arkadaş ya deliricem…

  3. donnie darko avatarı

    arkadaşlar en kötü senaryoya göre (kimse yayınları almadığı takdirde) tivibu alıp rtl'den izlesek nasıl olur? şifre falan girer mi? yayın kalitesinin iyi olduğunu gördüm arkadaşta normal yayın izlemiştim rtl'den. konu ile ilgili bilginiz var mı? yardımcı olursanız sevinirim.

  4. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Ben haberleri aynı gün bitirmessem içim rahat etmiyor. 😛 Benimkide garip bir durum :D……

    Şu yayın haklarına canım sıkıldı inan ne okuduğumu anlamıyorum.

    Bundan sonra kimsenin yauın hakkını alacağınada inanmıyorum.

    Hepsi palavra gibi geliyor.

  5. Bir ara çok az haber çıkıyor diyen arkadaşlar vardı. Bugünkü haberleri zevkle okuyorlardır umarım.

    Daha ben de okumadım hepsini tam olarak. Göz geçirdim. Overdose yapmış resmen site 🙂

  6. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Abi yeter amam haber çıkmış.Ne okuduğunu anlamıyor insan.Hepsinde birbirinden uzun.Şu haberi inanırmısın hala okuayamdım.5. satırdan al başa yapıyorumm……….:(

  7. Hem üzülmeyin biz kendi formulamızı yaparız……(zihniyete bak).

    Yaparız tabi. pisti arada kiralarız. Albeadan hrt, reno sümbülden de marussia yaparız, gerisini de bir şekilde oluşturup yarışırız 🙂

  8. sanırım yayın haklarından bir haber çıkmayınca caanım editörler milletin kafası dağılsın diye basıyorlar haberi 🙂

  9. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Teşekkürler.Bugün amma haber olmuş ya.Karman çorman olduk.Ben artık herhangi bir kanalın alacağına inanmıyorum.Saran Holding D smart vs hepsi yalan.

    Hem üzülmeyin biz kendi formulamızı yaparız……(zihniyete bak).

  10. emiko emiko avatarı

    benim umudum kalmadı.4 gün var ama ortada kanal yok…

  11. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Millet artık Ferrari-Mclaren haberlerinde takımları değil

    yayın haklarını konuşuyor.DOĞAL OLARAK.

    Site yönetiminden iki tane ricam var.

    1-Bu yayın haklarıyla ilgili bir başlık açılsın,insanlar fikirlerini söylesinler.
    2-Site içinde bir chat kanalı açılsın…..

  12. Denildiği gibi eğer saran holding almadıysa,bernie geri zekalı mı?Yayın haklarını hiç vermemekten se kar marjı az bir şekilde satmak akla yatkın gelir.İşte benim korkum burada devreye giriyor burada ki spor kanalı geçinip alakası olmayan kanallara bu para da çok gelebilir

  13. Denildiği gibi eğer saran holding almadıysa,bernie geri zekalı mı?Yayın haklarını hiç vermemekten se kar marjı az bir şekilde satmak akla yatkın gelir.İşte benim korkum burada devreye giriyor burada ki spor kanalı geçinip alakası olmayan kanallara bu para da çok gelebilir

  14. Tolga Soydan avatarı

    o zaman d smarta kalıcak bu iş

  15. Tolga Soydan avatarı

    avustralyaya gitme gibi bi durum olmaz herhalde bu saatten sonra.serhan acar anlatıcaksada stüdyondan falan anlatır artık.

  16. Tolga Soydan avatarı

    avustralyaya gitme gibi bi durum olmaz herhalde bu saatten sonra.serhan acar anlatıcaksada stüdyondan falan anlatır artık.

  17. TRT herşeyden pay alıyor ama iş F1'e gelince tenezzül etmedi pist gitti diye. Gidip dizi yayınlamaya başladı devlet kanalı. D-Smart bağlatmaya vakit kalmıycak işte ondan korkuyorum. Herşeyi son güne bırakmaya alışmışız ülkece

  18. Sadece sıralama turları ve Yarış için ayda 1 ya da 2 kez koşulacak yarışlara 20-30 lira isteyeceklerse yürüyüp gitsinler zaten.. Ama cumadan itibaren antrenman turları , sıralama ve yarış öncesi/sonrası programlar ve haber bültenleri yapacaklarsa yani hakkını vereceklerse olur.

  19. Cuma-Cumartesi günü ntv ya da d-smart ben aldım derse yarışa 1 günde nasıl hazırlanacaklar , biz ne ara gidip d-smart ya da digitürk (NTVSpor HD için) bağlatıcaz. Aynen dediğin gibi iğrenç sorunlarla dolu bi yarış haftası olacak..

  20. Sky Sports'un hakkını yememek gerek.Adamlar para almakta haklılar.Yayınları muhteşem.

  21. İngiltere'de Sky Sport ücretli yalnız. Yani para konuşuyor her zaman ki gibi.

  22. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    FOM'un, yayınların sifreli kanallarda olmaması isteği var.
    Gerçi yakın zamanda bunun kontrolünü yapmadım ama değişiklik olduğunu sanmıyorum.
    Sonuçta Bay E daha fazla izleyiciyle buluşmak istiyor.

  23. Benim için hangi kanalda olacağının sıkıntısı yok zaten D-Smart'ın en çok ücreti ödediği ve en çok isteyen olduğu biliniyor ama şurada 4-5 gün kalmışken yarışa hala neyin pazarlığı bu. D-Smart alırsa gidip D-Smart bağlatacam ama süre kalıcakmı bağlatmaya. Bu gidişle iğrenç bir ilk yayın bizi bekliyor olacak.

  24. Anket bugünden sonra çok işe yaramaz 2-3 haftadan bu yana bi anket düzenlenseydi etkili olabilirdi. Sonuçları kanallara gönderebilirdik. Ancak şimdi iş paraya kalmış. D-Smart Şifreli kanalda yayın yapmak istiyor ve sanırım en çok parayıda d-smart teklif ediyor. saran holding'le d-smart şifreli kanal konusunda işi kılıfına uydurursa yayın d-smart'ın olur diye düşünüyorum..

  25. Hangi cümleden bahsettiğine bağlı.

  26. Haberi önce İngilizce okumak faydalı oluyor 🙂

  27. Çarşamba gün açıklanacağı söylendiğine göre 2 günde belli bir fikir ortaya çıkar zaten. Mini forumda 1 aydan fazladır duruyor bu konu ama daha yapılan yorum sayısı 20'yi bulmamış.Anket çok daha hızlı bir fikir alma yolu olacaktır.

  28.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Aynen. Gelişme olur mu diye twitter'da dört dönüyorum. Serhan Abimiz anlattıktan sonra, d-smart'ı bile düşünüyorum. Zaten pek seçenek kalmadı. Gerçekleşirse interneti de taşırım. İyi bir kampanyaları var. Ama ellerini çabuk tutmazlarsa link arayarak zaman ekranından izleyeceğiz. Öyle görünüyor.

  29. yarışın ilk seansına 5 gün varken anketle olacak iş değil bu. almak isteyenler zaten kafalarına koymuşlardır sadece pazarlık yapıyorlardır.

  30. Bir anket yapmak daha iyi olmaz mı? Alması gündem de olan kanallar Cihangir Perperik'e göre D-Smart, NTV, TRT ve TNT'ymiş herkes hangi kanalda olmasını istiyorsa oy versin. Açıkçası mini forumda pek ön planda değil bu konu.

  31. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Şimdi ben de linki vermek için bakınıyordum..
    Mini forumda bu başlık uzun zaman önce açılmıştı arkadaşlar…
    Bu bölüme daha sık göz atmanızı öneriyorum.

  32. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    🙂

  33.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Sağol 🙂

  34. Kesinlikle aynı fikirdeyim. Hatta ellerinden geliyorsa sadece başlık açmakla değil, bilgi toplayarak da bizleri bilgilendirebilirler. Yemin ediyorum sabahtan bu yana saran holdingin kapalı olan sitesini yenilemekten, serhan acarın tweeter hesabını sürekli takip etmekten yoruldum.

  35.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Sayın editörlerimiz, yayın konusunda bir başlık açılsa iyi olur.

  36. Bu nasıl iş arkadaş. Birisi bizim elimizde yayın hakkı yok diyor, birisi bizde ama kimseye vermeyiz diyor olan yine biz F1 sevenlere oluyor

  37. 2 hafta önce hafta sonu belli dediler geçen hafta bu hafta sonu belli dediler şimdi de çarşamba çıktı. çarşamba günü sıralamalara 3 gün kalıyor adamlar ne ara gidecek Avustralya'ya da yayın yapacaklar. şaka gibi ya. tam türk işi yumurta kapıya dayanınca başlarız koşuşturmaya.

  38. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    bence mc arkadaş mclaren şampiyonluk mücadelesinde olabilir de olamayabilir de diye anlamış . doğru anlamış mıyım ?

  39. Şuan yayın haklarıyla ilgili saçma sapan iddialar ortada dolaştığı ve gerçeklik payını öğrenmeye çalıştığım için kafamı toparlayamadım bir türlü 🙂 ama patron çok politik konuşmuş rekabetçiyiz ama baskın değiliz kimse baskın değil sözü ilginç geldi bana. yani cumartesi günü Grosjean'ı pole'de görebiliriz demek gibi bu. 🙂

  40. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    az önce aradım saran holdingi ancak henüz bir bilgi olmadığını söylediler.Çarşambaya kadar sonuçlanacağını söylediler..

  41. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Diğer bir Türkçe F1 sitesinde de Türkiye'de yayınlanma ihtimali yok gibi diyor 🙁 Artık bıktım,birisi alsın kim olursa olsun ama Türkiye'de yayınlansın.Zaten pist gitmiş bir de bu büyük bir darbe daha olur…

  42. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Diğer bir Türkçe F1 sitesinde de Türkiye'de yayınlanma ihtimali yok gibi diyor 🙁 Artık bıktım,birisi alsın kim olursa olsun ama Türkiye'de yayınlansın.Zaten pist gitmiş bir de bu büyük bir darbe daha olur…

  43. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    bu ne ya böyle saçmalık olur mu allah aşkına işte bir ülkeyi f1 den soğutmanın yolları part 73298572975328957823532

  44. Yani "benim kafam karışmadı" demek istiyorum.

    Demek benim mesajım da kafanı karıştırdı 😀

  45. Valla Yusuf ortalık toz duman. Mclarenci Hamdi Saran Holding'i aradım adamlar yayın hakkı bizde değil herkes arıyor ama bizle alakası yok dedi diyor. Cihangir Perperik'e sordum öyle birşey yok diyor şurda sıralamara 4.5 gün kaldı hala yayıncı belli değil tek çözüm RTL artık kim alırsa alsın ben RTL'den izlemeye başlıycam gibi.

  46. Bu sözleri net olarak anlayabilmeni takdir ettim doğrusu 🙂

  47. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    trt nin almayacağına emin misiniz ? eğer öyleyse yandık demektir .

  48. Bildiğim kadarıyla NTV kanalının da yayınlama ihtimali yok gibi. Bir kaç gün önce "spor gecesi" programında bu soru soruldu ve "sezonun başlamasına bir haftadan az bir süre kaldı, bu güne kadar böyle bir girişim olmadı bundan sonra olma ihtimali de yok" diye söylendi.

  49. Daha açıklayıcı olurmusun.

  50. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Hem tehditkar hem de temkinli.
    Hem politik hem de güven verici.

    Bu adamın adı Martin Whitmarsh.

  51. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    İnşallah biz de izleyebiliriz o yarışı bir Türk kanalında…

  52. Yusuf  Hitay avatarı

    şu ilk yarış bir gelse artık, her şey aşşağı yukarı belli olacak.

    bu arada okay karacan'ın dediğine göre trt'nin yarışları yayınlama ihtimali kalmamış.

  53. Bu sözler benim için son derece net. Sen anlamadığın için kafa karıştırıcı gelmiş olabilir.

  54. Yusuf  Hitay avatarı

    "sarılalım sıkı sıkı" da diyorlardır 🙂

  55. elvan dalton avatarı
    "Bize göre rekabetçiyiz. Araç oldukça dayanıklı görünüyor; pilotlar aracı sevdi ve çok neşeliler"

    Gözümün önüne çiçekler arasında neşe ile koşan Mclaren pilotları geliyor.

  56. Whitmarsh: "Kötü haber, baskın görünmüyoruz. İyi haber ise kimsenin baskın olmayacağı"

    Oldukça politik bir ifade ve bir o kadar da kafa karıştırıcı.

    McLaren'ın şampiyonluk mücadelesinde olup olmayacağı konusunda Whitmarsh: "Keşke buna evet diyebilsem"

    Bu daha da kafa karıştırıcı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir