Button: "Egzoz Yasağı Rüzgar Tüneli Verimliliğini Arttırdı"

yazar:

kategori:

Button “Bu sene downforce bulma konusu geçen seneye göre çok daha normal. Rüzgar tünelinde bir şey gördüğünüzde ve araca yerleştirdiğinizde daha hızlı oluyorsunuz. Ancak egzoz beslemeli difüzör varken rüzgar tünelinde çok fazla şey deneyebiliyordunuz. Bir saniye kazandıracağınızı düşünüyordunuz ancak araca koyduğumuzda daha yavaş oluyordu. Onunla çalışması daha zordu.”

“Şimdi rüzgar tünelinde çalışıyorda, pistte de çalışıyor. Daha az yere basma gücü var ancak daha iyi his veriyor.” dedi.

Geçen seneyle bu seneyi kıyaslayan Button “Her şeyde çok daha mutluyum. Geçen sene sürüyorduk ancak neyin yanlış olduğu konusunda kafamız karışıyordu. Geçen sene egzozda sorun vardı ve hızlı değildik. Egzoz sorunlarını gizli tuttuk. Çok zor bir kıştı ve dayanıklılık sorunları yaşıyorsanız pek düzgün test yapamazsınız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Harbiden haberi okumamışsın, bak altta yazdığım üstteki haberden kopyalanmıştır. Button beslemeli difüzörün rüzgar tünelinin verimliliğini artırdı demiyor, tam tersine elde edilen verilerin karmaşıklığından bahsediyor ki haberin devamında da var. Ki hala Ferrari'ye yapmış olduğunuz eleştirinin bu haber de ne işi var? Amacınız ne? Ha diyorsanız ki tahrik, en azından açık sözlü olduğunuzu biliriz. Ki o zamanda bir paradoks olacak ama…

    "Ancak egzoz beslemeli difüzör varken rüzgar tünelinde çok fazla şey deneyebiliyordunuz. Bir saniye kazandıracağınızı düşünüyordunuz ancak araca koyduğumuzda daha yavaş oluyordu. Onunla çalışması daha zordu."

  2. Çok alakası var Button Egsoz beslemeli difizörün rüzgar tünelinin verimliliğinin arttırdığını söylüyor.Silverstonda gelen yasak ile Ferrariyi gördünüz diyenlere sesleniyorum ben bu sene neden böyle oldu Ferraride rüzgar tüneli verileri sağlıklı olmadı anlayan anlamıştır…

  3. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Birincisi Ferrari taraftarı değilim. Takım tutmam! İkincisi, ben neler olduğunu çok iyi anlıyorum da, siz de lütfen yazılandan "yazılanı" anlayın, yazılanı yorumlayın. Eğer değinmek istediğiniz konu Ferrari'nin rüzgar tünelinde yaşadığı sorunlarsa (-ki 2012 hakkındaki bu verileri nereden aldığınızı da merak ediyorum) bu yorumun yeri, bu haberin altı değil. Çünkü yaptığınız yorumla konunun hiç bir alakası yok.

  4. Hani işinize çok yaramıştıya Silverstone'da diyorum…Şimdide anlamıyor numarasımı yapıyorsunuz.

  5. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Sadece yardımcı olmak amacıyla,

    Haberin başlığı: Button: "Egzoz Yasağı Rüzgar Tüneli Verimliliğini Arttırdı"

    Haberin konu içeriği: Egzoz beslemeli difüzörün kullanıldığı dönemde, rüzgar tüneli verilerinin yeterince verimli çalışmaması; ancak şimdi düzelmesi.

  6. Rüzgar tüneli verimliliğini kullanamamsından bahsediyorum Ferrarinin haberleri okuduysan Ferrari hala boya kullanıyor hava akışını çözmediler diye çok haber çıktı.

  7. her haberin altında neden hep ferrari veya alonso konuşuluyor anlamış değilim, son testte redbull dahil bir kaç takım yeşil boyadan kullandı ama sanki sadece ferrari kullanmış gibi yorumlar okumak çileden çıkartıyor.

  8. Sanırım bunu yapamayan bir tek Ferrari sürekli boya kullandılar rüzgar tüneli bir işe yaramamış halbuki silverstone 2011 de gördünüz neler olduğunu diyenler dolmuştu sitede.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir