Montezemolo, Ferrari Krizinde Fatura Kesileceği İddialarını Yalanladı

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Teknik Patronu Pat Fry’ın sezon başında podyum mücadelesi veremeyeceklerini söylemesinin ardından gözler Ferrari’ye çevrilmişti. Takım geçen sene agresif tasarım nedeniyle gelişimi erken bitirip bu seneye odaklandığı için faturanın erken kesilebileceği söylentileri ortaya çıktı.

Montezemolo “Ekibime her zaman zaman verdim ve onlara güveniyorum. Daha başlamadık bile ve daha şimdiden insanlar hakkında şüphe duyamazsınız. Bu konu hakkında konuşmayalım.” 

“Çok az test oluyor ve ne yazıkki hepsi açık bir şekilde oluyor. Ancak yine de şampiyonluk mücadelesi konusunda sonuca varmadan önce beklemek istiyorum.”

“Sürücülerime göre F2012’nin bazı negatif tarafları var ancak aynı şekilde pozitif yönleri de var. Sorunlar belirlendi ve umarım hızlı bir şekilde çözerler.” dedi.

 


Yorumlar

  1. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    massa 🙂

  2. Ferrari den kimse biryere sallanmaz… Domenicalli nin biryerlere gitmesi içinde Alonso nun yetişmiş olması lazım.ALonso pilotluğu bıraktığında Dome nin yardımcısı olur sonrada onun yerinde olur.Ferrari,kendine sadık herşeyi köküne kadar destekler.Sadakatini kaybedeni anında kovar.

  3. Bence felaket hele lambalar çok kötü, benim için Ferrari F360'dır, ya hayalimin arabası 🙂 müthiş ön kısım lambalar daha ovalimsi arka zaten klasik offf

  4. ohh yemede yanında yat yani :)))

  5. Ferrari yol aracı fabrikasındaki aero mühendisleri kolay üretilebilirlik, maliyet ve hafiflik gibi faktörleri ön plana aldıktan sonra aerodinamiye bakıyorlar. Her oto fabrikasındaki tasarım bu şekilde.

    F1 içinde işler değişiyor ve bir süredir dediğin oluyor: Ferrari'deki mühendisler bir Newey etmiyor işte. Fikirlerin nereden çıkacağı belli olmuyor.

    F1'de başarı paket işi. Motorun en iyi olacak, Şanzımanın en iyi olacak, KERS'in en iyi olacak, süspansiyonların en iyi olacak, en önemlilerinden biri: bu yürür aksam iyi aerodinamik tasarıma izin verecek compact yapıda olacak ve en son, aracın aerodinamik olacak.

    Bunun üzerine dayanıklılığı da ekle. Bir de adam gibi pilotun olacak, kazmanado olmayan cinsten 😉

    Mesela Ferrari 2010 pilotlar şampiyonluğunu komik bir stratejik hatayla kaybetti diyebiliriz. O zaman stratejin de iyi olacak…

  6. ya verdiğin bilgiler için çok sağolda bunları bende biliyorum, benim anlatmak istediğim konu ferrari yol araçları üretirken bile aero testlerden geçiripte üretiyor fakat f1 de aynnı başarıyı yakalayamıyor yaani düz mantıkla düşünürsek şu anda ferrari fabrikalarında çalışan pek çok aero mühendisi var ve hiç biri bi newey etmiyor öylemi ??

  7. Yol araçları ile F1 araçları arasındaki farkı ve pist yarışlarında hızlı olmanın yöntemini anlaman gerek.

    Eğer yol aracında yüksek hıza çıkmakla iyi F1 aracı yapabilmek mümkün olsa Dagger GT ve Veyron SS'i tasarlayanlar ulaşılamaz F1 araçları üretirlerdi.

    İyi bir yol aracı yapmanın yolu hep bahsedilen "muhteşem tasarım" veya "yüksek teknoloji" filan değil. Bunlar tamamen göz boyaması. Yarın istese Dacia bile kendi imkanlarıyla Veyron hızına ulaşan bir aracı topu topu 2 ay içinde ortaya çıkarabilir. Üretim söz konusu olunca maliyetler ve kolay ve hızlıca üretebilmek önem kazanıyor ve bu dengeyi en iyi tutturanlar iyi araçlara imza atıyorlar. Sen seri üretemedikten sonra, maliyeti yüksek olduğundan sonra kimse senin aracını satın almaz ve batarsın. Hız-Performans oranını en iyi yakalayanlar epeydir amerikan araçlarıdır. Bugatti ise, VW grubunun prestij aracıdır ve kaç tane sattığı belli bile değildir. Veyron'un viraj dönme özürlü olduğunu da unutmamak gerek.

    Formula 1'e gelirsek:
    Pist yarışlarında azami hız değil, virajları hızlı dönebilmek ve çabuk hızlanıp çabuk durabilmek önem kazanıyor. Ki genelde, pilotlar arasında farkı yaratan virajlar değil, frenlemelerdir. Bu yüzden en iyi yol tutuş ve çekişi elde etmeye çalışıyorlar. 400+ hıza çıkabilecek makineler 310-320 km max hızlara ayarlanıyor ki, hızlanma daha çabuk olsun. Otomobillerin birinci vitesteki çekiş güçlerini düşün. En rahat çalıştığı vitesi boş vites olan aptal albea bile birinci viteste seni koltuğa yapıştırabiliyor.

    Ayrıca hiç kimse SS yol araçlarının içine süper pilotlar koyup bir pistte yarıştırmıyor. Bu olsa belki de 100000 dolarlık bir corvette Veyron'u geride bırakacak. Ferrari'ler belki daha da iyi olacak.

    F1'de sıkı mücadele ediliyor ve artık çok ciddi kapsamlara ulaşan yasaklar yüzünden belirli kalıplar çerçevesinde araç üretmek zor bir hal alıyor. F1 öyle bir noktada ki, parayla bir şeyleri satın alamayacağınız seviyeye gelmiş durumda. F1 içinde Ferrari ile birlikte en köklü takımlardan olan Mclaren, o birikimine rağmen 12-13 yıldır şampiyon olamadı.

    Bu yüzden kuralları aldatarak, bahsedilen gri alanları kullanarak, ufacık küçük fikirleri bir araya getirerek daha hızlı araç tasarlamaya çalışmak gerekiyor. Motor gelişimleri de durdurulduğu için kendi motorunu üreten Ferrari ve Mercedes gibi takımlar eli kolu bağlı durumda kalıyorlar. İşler sadece aerodinamiye döndü, ama bu sefer de yasaklardan dolayı aracın karoserinin üzerine parça ekleyemediğinden bunu aerodinami için kullanamıyorsun.

    Çoğu takım da bu sefer difüzör taraflarına yoğunlaşıyor. Bkz 2009 çift katmanlı difüzör, 2010 ve 2011 egzoz beslemeli difüzör.

    Yol araçlarında Bugatti, Ferrari ve Corvette'i korkutan rakipler yoktur pek, ama F1'de rakibiniz boş durmuyor.

    Umarım anlatabilmişimdir.

  8. ya arkadaşlar bişey soracam benim anlamadığım ferrari yol araçlarında hemen hemen aynı süratleri buluyor ve aracın yol tutuşu, dengesi, çekişi vs. çok iyiken aynı başarıyı neden f1 araçlarında yakalayamıyor anlamıyorum bi açıklama yaparsanız sevinirim..

  9. ——- KONU DIŞI ——

    abi muhteşem duruyor ama ya……….

  10. geçen günlerde bu fotoğrafı paylaşıp bu dördünden hangisi daha hızlı gider bu sene diye sormuştum ve herkes bana kızmıştı ahanda sormanın tam zamanı şimdi bu 4 ünden hangisi daha hızlı gider bu sene :)) (yanlış anlaşılmasın fanatik FERRARİ taraftarıyım)

  11. air_canada54  avatarı

    Geçen senede sorunu bulduk çözeceğiz demişlerdi bir kaç yarış oldu gibi göründü ama gördük ki hiç bir şeyin olduğu yokmuş, bu sene başlamadan sorunları anladık diyorlar bakalım neler getirecek.

  12.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Yıllar önce F1 Racing'de takımlar için bir döngü görmüştüm. Özet olarak; 'Hazırlık', 'Yapılanma', 'Altın Çağ', 'Boşa kürek çekme' şeklindeydi. Ferrari'nin 'altın çağı' uzun yaşaması ilginç bulunuyordu. Asıl ilginç olan şimdiki 'Boşa kürek çekme' döneminin bu kadar uzamış olması.

  13. Mustafa Sar avatarı

    Montezemolo'nun gereksiz kimi kovduğunu gördünüz ya… Montezemolo FERRARİ için en az Enzo Ferrari kadar önemli bir kişiliktir. FERRARİ'nin bu günlere gelmesinde emeğinin büyük önemi var…

  14. oh 😀 biraz rahatladım açıkçası . Sorunlar belirlendi dedi ya 😀 inşallah kısa zamanda sorunları hallederler . Bence ferrari baştan kötü konusup sonra iyilesti ve belki de blöf yaptılar. Ama bence yapmadılar . Bu duruma göre bastan kötü konusup sonra iyiye gidince bi miktar sevindim açıkçası . Haydi su sorunları çözelim .

  15. Daha sezon başlamadan birisini kovmanın manası yok. Ancak birkaç yarış geçtikten sonra işler iyiye gitmezse Pat Fry kovulacaktır.

  16. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    sezon ortalarına kadar buna benzer acıklamalr gelecek montiden. en sonunda pattttt dominicali massa ne varsa kovulacak. bu adamın huyu bu. insallah işler ters gitmez geçen sezonki gbi.yoksa fatura belli zaten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir