Marussia Bütçe Sınırına Destek Çıktı

yazar:

kategori:

2010 senesinde bütçe sınır fikri ile spora giriş yapan takım, kendini gelişmek için büyük kaynaklara ihtiyaç duyarken buldu.

Ecclestone’un açıklamalarının ardından Marussia CEOS’su Graeme Lowdon, bütçe sınırının sadece kendileri değil her takım için iyi olacağını söyledi

Lowdon: “Takım olarak F1’e gelirken bizi çeken şey şuydu: Kurallar değişmez ve kullanacağınız kaynaklar sınırlı olursa, becerikli ve zeki olmanın bazı ödülleri olmalı”

“Ama bu, uluslararası para harcama şampiyonası ise çoğu takım, bu ortamda üstün olacak donanıma sahip değil. Bu zeki işi değil; daha çok sponsorlarımızın hayatını sürdürdüğü bir iş olur. Dolayısıyla maliyetleri kontrol eden her şey iyidir.”

Takım Patronu John Booth da maliyetlerin kontrol altına alınmasını istedi ama müşteri araçları fikrine şüpheci yaklaştı.

Booth: “Maliyetlerin kontrolü ve daha adil gelir dağılımı, gridi birbirine yakınlaştırıp yarışlara heyecan katmada bir yaşındaki (müşteri) araçlarını satın alma fikrinden çok daha iyi bir yol. Kulağa harika bir fikirmiş gibi geliyor ama üzerine pek düşünülmemiş.”

“Eğer gidip de geçen seneki Red Bull’u satın alsaydık; griddeki 8-10 araçtan daha hızlı olurduk. Araçları üzerine çok iyi işler çıkarmış olan Toro Rosso ve Force India’nız birden bire gridde geriye düşer. Bu yüzden 24 tane Red Bull olmadıkta bu işe yaramaz”


Yorumlar

  1. ulan tam küfürlük gidin gp 2 o zaman az para harcayın burayı hakketmiyorsunuz bugünkü büyük takımlar çok mu zengindi başladığında sizde akıllı olun doğru yatırım yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir