Yaşasın İnternet!

Uzun zamandan beri Saran Holding’in satın aldığı 2012 Yayın Haklarının hangi kanala satılacağı gündemi meşgul ediyordu ve ilk yarışa 4 gün varken yayıncı kuruluşun D-Smart olduğu ve yarışların Smart Spor 77. kanal olacağı açıklandı.

Bu Formula 1 severler için hem iyi hem kötü bir haber. Elinde hali hazırda D-Smart ve ilgili paketi olanlar için bu kuşkusuz bomba gibi bir haber oldu. Evinde D-Smart olmayıp maddi durumu iyi olup da üye olmak isteyenler için de geç dahi olsa yarışlardan bir kaç gün önce bu haberin gelmesi yine iyi haber oldu.

Bu parayı ödemek istemeyenler için ya da ödeyecek durumu olmayacak için ise kuşkusuz kötü haber. Aylık 25-30 TL çok büyük para gibi görünmeyebilir ancak ben şuna eminim ki o parayı maddi açıdan ya da koşullar açısından ödeyemeyecek insanlar da olacaktır. Formula 1 bilindiği üzere daha çok gençler tarafından takip edilen bir spor. Peki o gençlerin hangi koşullarda olduğunu biliyor muyuz? Bu sporu takip eden binlerce lise ve üniversite öğrencisi var. Sitemizi ya da diğer siteleri takip eden belli sayıda kitle ilgili paketi alıp yarışları izlemeye devam edebilir ancak o durumda olmayacak insanlar için tatlı zorluklarla dolu günler kapıda olabilir.

Zaten Formula 1’in pek revaşta olmadığı bir ülkede televizyon yayınlarının ücretli kanallar üzerinden yapılacak olması bu spora olan ilgili ne yönde etkiler, bunu tahmin etmek çok zor olmasa gerek. Ha mevcut kitlenin büyük çoğunluğu bir şekilde ücretli platformlara geçmese bile bir şekilde internet üzerinden yarışları takip edecektir ancak bundan bir kaç sene sonra F1 takip eden kişi sayısında artış yerine azalma olursa bunun sorumlularını tayin etmek çok zor olmayacaktır.

İnternetten Formula 1 takibi konusu bazen şanssızlıkları da beraberinde getirecektir. Bağlantının zayıf olması, izlenilen kanala fazla yüklenilmesi ya da bir anda yayının kesilmesi gibi durumlarla karşılaşma ihtimalimiz var ancak yine de biz Formula 1 taraftarlarının büyük çoğunluğunun bunlara katlanacağını düşünüyorum. Ki yaşanılan zorluklar bazen ilerde güzel anılar olarak hafızanızda canlanıyor…

Özellikle üniversitede çektiğim sıkıntıları hatırlıyorum şimdi. Yurdun kantininde yarışları izlemek için ettiğim kavgalar, gece internet kafede kaçak kalarak internet üzerinden sabah yapılan yarışları izleme mücadelesi. Sabah kilitli olan kantine kaçak bir şekilde girip yarışı izleme… En ilginci ve hiç unutamadığım da 2006 Japonya yarışını Erman Yiğit adlı değerli arkadaşımın Msn’de tv yayınını yayınlamaya çalışırken Schumacher’in motorunun patladığını gördüğüm andı şüphesiz. 2-3 saniyede bir gelen görüntüden yarışı takip etmeye çalışıyordum. Ancak o günler internet üzerinden yayınların pek sık olmadığı dönemlerdi. (Askerde çarşı izinlerimi yarış gününe getirip, yayının donmayacağı internet kafe arama günlerini de unutmuş değilim.)  Artık internet üzerinden izlemeyenleri dövercesine canlı yayınlar arttı. Bu konuda sıkıntı olmasın. Ya da daha ucuz ücretli platformlardan yarışları takip ederek işimizi kolaylaştırabiliriz (Yakın zamanda yayınlar için bir başlık hazırlayacağız).

Önümüzde 6 şampiyonun yarışacağı güzel bir sezon bizi bekliyor. Umutsuzluğu yitirmeden güzel bir sezonun hayalini kuralım. Paylaşımcı bir ruhla hepimiz bir olarak yarışları izlemenin yollarını buluruz diye düşünüyorum.

Şimdiden herkese bol kotalı ve yüksek hızlı internetli günler:)

Abdullah Çelik

 

Bu arada yayınların D-Smart’ta olacağını öğrenmemin ardından Facebook’ta tepkimizi koymak için bir sayfa oluşturduk. Bizim gibi düşünen herkesi aramıza bekliyoruz:

http://www.facebook.com/SifreliF1YayiniIstemiyoruz


Yorumlar

“Yaşasın İnternet!” için 125 yanıt

  1. arkadaşlar Smarttürk WebTV indirin bakın hem Türkçe hem almanca hem ingilizce yayın var… dert etmeyin internet gelişti… Özel yayın yapıyorlar… ben her yarış zamanı geçiyorum başına kardeşşimle izliyorum yani sizee tavsiye ederim… Smart spor yayını yapıyorlar serhan acaın sesiyle enfes oluyor..

    bakacaklar > http://www.smartturktv com <buradan indirsin baksın…
    google falan yazdığınız da çıkıyor zaten.. tanınmış bir porgram

  2. arkadaşlar Smarttürk WebTV indirin bakın hem Türkçe hem almanca hem ingilizce yayın var… dert etmeyin internet gelişti… Özel yayın yapıyorlar… ben her yarış zamanı geçiyorum başına kardeşşimle izliyorum yani sizee tavsiye ederim… Smart spor yayını yapıyorlar serhan acaın sesiyle enfes oluyor..

    bakacaklar > http://www.smartturktv com <buradan indirsin baksın…
    google falan yazdığınız da çıkıyor zaten.. tanınmış bir porgram

  3. arkadaşlar Smarttürk WebTV indirin bakın hem Türkçe hem almanca hem ingilizce yayın var… dert etmeyin internet gelişti… Özel yayın yapıyorlar… ben her yarış zamanı geçiyorum başına kardeşşimle izliyorum yani sizee tavsiye ederim… Smart spor yayını yapıyorlar serhan acaın sesiyle enfes oluyor..

    bakacaklar > http://www.smartturktv com <buradan indirsin baksın…
    google falan yazdığınız da çıkıyor zaten.. tanınmış bir porgram

  4. yunus serdar avatarı

    bende baktm tivibu da rtl kanalı var.. acaba alsam mı diye düşünüyorum.. kesin rtl tv tivibu da açılıyorsa alırm…

  5. kaan mertcan avatarı

    Onur Aybars

    dostum,
    http://live.f1.f-e-n.net/

    bu adrese nasıl üye olurum
    bu adresten nasıl izleyeceğiz anlatırmısın

    şimdiden tşk.ler

  6. Burdaki yorumların çoğunu okudum ve görüyorumki binlerce F1 sevdalıları gibi benimde içim kan ağlıyor.Neden derseniz bizim gibi F1 sevdalılarını en azından pistlere gidemeyecek olmamıza rağmen açık kanallardan mahrum bırakan zihniyetler utansınlar diyorum.Belki burada benim gibi Türkiye'deki ilk F1yarışlarını İstanbul Parkta iç Anadolu'dan koşarak canlı seyretmeye,o araçlardan çıkan yüzlerce beygir gücündeki motor seslerini içine sindire sindire dinleyen birçok arkadaşımız vardır.Neden böyle diyorum.Çünki o araçların görüntüsü,motor seslerinin ve hızlarının verdiği zevki ancak F1hayranları bilir.Hükümetimiz de zamanında bu yarışlar için gerekenleri Türkiye'nin prestiji için yaptı ama ne yazık ki son sene anlaşma sağlanamadı,bu üzücü oldu tabiki.Üstüne birde şifreli kanal e nedemeli?Ama yine ilerki zamanlarda umudumuzu kaybetmedenF1'İ ülkemizde görmeyi ve şifresiz kanallarda izlemeyi diliyorum.Tşkl.

  7. mustafa ula avatarı

    Selam arkadaşlar.

    Ben de F1 yayınlarını D Smarttan izleyemiyorum. İnternetten olabilir fakat TV kadar güvenli olmuyor. Yani yoğunluk bağlantı kopması vs. İnternetten araştırmalar yaptım ve söylenen idman tv'yi decoderimde açmayı başardım. Decoderim Goldmaster 15300 CI. Fakat bu işi akşam 21:00 sıralarında yaptım. Sıralama turlarını kaçırdım. İnşallah yarışı sorunsuz izlerim. Şimdi bulduklarımı paylaşıyorum.
    Bazı site isimleri vereceğim fakat yönetici arkadaşlardan da çekiniyorum. Hesabımı inşallah kapatmazlar.

    http://www.uydudanevar.com/2012/01/azerbaycan-paketi-aztv-idman-tv-ictimai.html

    yukarıdaki adreste idman tv nin frekansının değiştiği yazıyor. Yeni Frekanslar: 10965 H 12800 5/6

    Bu frekansla AZTV Azerbaij, İctimai TV, İdman Azerbai, ATV_İnt ve Medeniyet_TV kanalları çıktı.

    Aşağıdaki adreste ise biss keyleri ve nasıl girileceği bir çok model decoder için anlatılmış.

    http://www.uydukurdu.com/forum/showthread.php/idman_tv_biss_key-174660.html

    Benim decoderinkiler (Goldmaster 15300 CI) şunlar.

    No: 001
    Provider: 000100
    İndex: 00 12 34 56 00 65 43 21 00

    Şimdi bu keyleri girdiğimde başarılı olamadım. Sonraki araştırmamda sadece Provider değerini 000002 olarak değiştirileceğini öğrendim ve o şekilde düzelttiğimde kanal açıldı. Artık kanalı izleyebiliyorum. Şuan bir basketbol maçı var. Diğer decoderler için değişikliğin nasıl yapıldığını bilemiyorum. Bilen arkadaşlar paylaşırlarsa faydalı olabilir.

    Herkese sorunsuz izlemeler diliyorum.

  8. türksat 3a nın çanak yönü farklı mı acaba ben aynı kanalı türksat 1c de buldum ama şifreli ne yapmam gerekiyor ???

  9. idman tv şifreli görünüyor uydudan kırılabiliyormu acaba?

  10. ezgi reyhanioğlu avatarı
    ezgi reyhanioğlu

    Teledünya ve kablo tvde de rtl var her ne kadar almancası olmayanlar anlamasa da en azından yarışı kaçırmamış olacaklar. rahatlıkla izleyebilirsiniz.

  11. schumacher83 avatarı

    17.03.2012

    09:30 Formula – 1. “İdman Azərbaycan”da (canlı)

    10:00 Formula – 1. Avstraliya qran prisi. Təsnifat mərhələsi (canlı)

    http://www.idmantv.az/program.php

    idman tv yayın frekansı:

    IDMAN TV 10969 H – Yatay Dogu 11200 5/6 408 456 Türksat 3A

    Zalimin zıbartı varsa sevenin azeri kardeşleri var 🙂

  12. arkadaşlar vipbox.tv adesinden yarışı,hatta herşeyi seyredebilirsiniz. sky sport kanalının yayınını veriyorlar görüntü gayet iyi.

  13. f1'i kıbrıs kanallarından yayınlayan yok mu acaba bilgisi olan var mı?

  14. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    ben superonlıne kullanıyorum 20 mb ınternet hızım var fıber optık ama tıvubu yok nasıl tıvıbudan ızlıcem???

  15. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Çok söyledim ama :), neyse iyi oldu bu açıklama yinede.

  16. Sadece ttnet aboneleri faydalanabiliyor.

  17. Tolga Soydan avatarı

    link paylasımı olucak.izlersin mutlaka bi yerden

  18. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Simdi cumartesi sabahı sıralama turu yayınını vericekmisiniz ona göre kalkıp gelelim bu siteye

  19. bu tivibu dan sadece ttnet aboneleri mi faydalanabiliyor ? misal bende uydunet denen sinir bozucu var tivibu ya üye olamam değilmi ?

  20. ben ttnet personeliyim tivibu dan rahat bi şekilde rtl kanalından seyredebilirsiniz,rtl nin şifreli olma gibi bi durumu söz konusu değil çünkü ttnet rtl kanalı ile anlaşmalı olduğu ve internet üzerinden bağlantı kurulduğu için şifre yok rahat olun tivibu web 4 tl ,tivibu ev 10 tl

  21. Ne liseliyim nede asiyim. normal sıradan bir vatandaşım, burada siyaset yapacak değilim ama bu ülkede sesini çıkartmazsan bişeylerin sonunun nereye gittiği örneklerle mevcuttur. Bak F1 yarışları artık ülkemizde yapılmıyor eğer Doğan Grubu bu kadar F1'e değer veriyorsa yarışlar ülkemizde yapılırken Kanallarında daha geniş yer verirdi. Sadece haberlerinde 3-5 dakikalık zaman ayırmazdı, şimdi ise birden F1 ci oldular

  22. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

  23. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    sözde buraya vıdeo koymustum ama gozukmuyor 🙂

  24. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    bizi bu sevdadan mahrum bırakamıcaksınız!!!!!! olmadı dream max baglatıcam,d-smart baglatmıcam….

  25. Rica ederim Aydın Doğan bizim RTL'den izleyeceğimizi duyup olaya el atmassa şifresiz izleriz emin ol :))

  26. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    eyv sagol kardes…artık sıralamada anlıcaz sıfre gırıcek mı dıye…

  27. Antremanları vermiyor sadece sıralama ve yarışı veriyor.

  28. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    cuma sabahı 3.00 ve 7.00 de ıkı antreman var rtl antremanları verıyormu??? acıcam uydudan eger sıfre gırmezse sıralamalarda ve yarısda da gırmez herhalde,var mı bılgısı olan???

  29. Yakup ERCAN avatarı

    Tabi bu saatler Azerbaycan için arkadaşlar dikkat edin lütfen.

  30. Yakup ERCAN avatarı

    idman TV :
    Formula – 1. “İdman Azərbaycan”da (canlı)17-03-2012 09:30
    Formula – 1. Avstraliya qran prisi. Final (canlı) 18-03-2012 09:45

  31. Türkiye saatiyle 8 de başlıyor. Sen canını sıkma bir link verilir elbet izlemek için.

  32.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Aga ilk kez sen den duyuyorum. Adamlar Premier Lig, Bundesliga, La Liga, NBA veriyor. Güreş için yayın kestiklerini gördüm ama böylesine hiç rastlamadım. Trabzon'un maçlarına hep İçtimai'den baktım. Ama her zaman yanılma payı vardır. Umarız olamaz.

  33. fazla güvenmeyin derim bende rtl ya da idman arkadaş haklı.örnek vereyim geçen yıl uefa maçı olsa gerek bizim takımlardan biriydi hatırlayamadım.d smartta şifreliydi yayın.biz içtimai tv den izleyelim dedik.yayın başlamasına 10 dk vardı.biss ile çözdük yayını.maç başladı 10 dk falan oldu izliyorduk.birden yayının sinyali kesildi.sonra netten araştırdım neden oldu bu diye.bi forum da gördüm.d samart isterse turksatla görüşüp o kanalın yayınını turkiyeden izlenmemesi için sinyali kestirebiliyor muş…

  34. yucel onbas avatarı

    Yarış türkiye saati ile 08:00 de mi yoksa 07:00 demi başlıyordu.

    internetten hangi siteler vasıtasıyla izleyebiliriz.

    Saygılar

  35. apo neydı o eskı gunler beaa gecelerı gpl ıcın formula 1 ıcın harbıden ınternet cafede sabahlıyordun :)…d-smart yayın konusu yarışların paralı platformda olmasını hıçbir formula 1 sever ıstemez benım de ıstemedıgım gibi fakat fom un kuralda esneklık yapmasından dolayı avrupanın bı çok ulkesınde oldugu gıbı bızdede paralı platformda bunun onune geçemeyız artık.
    Benımde ıstegım d-smartta olmamasından yanadır .formula 1 kıtlesının ıyıce kaybolmasına sebebeıyet verecegı aşikar özellıkle bızım gibi ülkelerde kıtle ıyıce düşer.
    ayrıca d-smart almayı düşünen arkadaşlar ıcın 30 tl verıp maxı paketı aldıgınızda sadece formula 1 yarışı degıl tum nba maclarını, bı çok sınema kanalı , abmoteurs kanalında nascar yarışlarını, eurosport 1-2 den wtcc , supersport( kenan ın yarıştıgı serı ) ve bı cok belgesel kanalını 30tl cıvarında bı paraya almış olucaksınız… not :teşvık etmek alın veya almayın manasında söylemıyorum bılgı olaraktan ayda 30 tl yı sadece formula 1 yarışı için vermıyorsunuz.kı ben sadece NBA maçları için açtırmıştım maxi paketi. umarım cnnturk ıle ortak yayın yaparlar

  36. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    d smartın ilk obenelerinden biriyim.ilk aldığımızda yok efendim aylık sistem olmayacak sadece cihaz parası falan dediler.öyle böyle bu paralı maç kanalları,sinema kanalları geldi.neyse bunlar dışındakileri ücret ödemeden izliyordum ama sırf bu aydın doğana para kazandırmamak için para falan vermem bidaha.dolandırıcılar.

  37. Ömer_Massa avatarı

    hiç aklınıza gelir miydi arkadaşlar D smart denen şu kanal hakkında bu kadar konuşup canımızı sıkacağımız?

  38. Ömer_Massa avatarı

    mjm54 haklı olduğun yerler var arkadaşım.benim için de F1 bir tutku.eğer ilk iki üç yarış sonra CNN e felan geçmezse ne yapalım maxi pakete geçmeyi düşünüyorum.F1 için değer yani…

  39. Rtl hatırlayamadığım bir süredir kablotv de açık ve sifresiz yarış veriyor. sadece 10 dakikada bir krombacher diye diye kafamızın etini yiyorlar, onun dışında bir falsosu yok. Dsmart var diye rtl karartılmaz, çünkü bir kere ben rtl izlemek için para veriyorum, kimse parasını verdiğim hizmeti almamı engelleyemez. Dsmart ancak kendi platformundaki şeye müdahale edebilir, hem para verelim hem hakkımız olan hizmet benle alakasız bir platform yüzünden engellensin. Bana ne arkadaş dsmartın ne yaptığından. ne yapıyorsa kendi platformunda yapsın. Ha misal d smart'ta rtl olur, dsmart kendi platformunda ikinci bir kanala izin vermemek için rtl yi kapsam dışına çıkartır, onu bilmem. Ama kabloluya müdahale edemez.

  40. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    Öyle diyorsun ama para yönden hiç düşünmüyorsun tabi Asgari ücret kazanıpta zar zor geçinen F1 izleyecileri var böyle zor geçinirken 40-50 tl nsl d-smarta vercekler?

  41. sonuçta biz tivibuya para veriyoruz vermeleri lazım

  42. Bu seneye kadar bir platform yayımlamıyordu ki.. Neyse göreceğiz. Umarım siz haklı çıkarsınız.

  43. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Şunu atlıyorsunuz, biri uydu yayını diğeri stream. Dolayısı ile uyduyu karatabilir yayın anlaşması falan diye dediğiniz gibi. Ama dikkat, geçen sene trt spor da ekran kararırken tivibu daki trtspor da yayın aynen devam ediyordu, aynı şekilde RTL de göstermeye devam ediyordu. Neyse 2 gün sonra görecez nasılsa, olmassa da netten buluruz antremanları bulduğumuz gibi.

  44. Mercedes GP avatarı

    Bak gördünmü kapamıyormuş izlicez yani kaçışı yok bende veririm 50 tl verip hd ile izlemeyi ama benimde d-smartım var ben bile izleyemiyorum.o yüzden kıl oldum d-smart'a zaten pişman olacaklar baya bi reyting düşecek TRT'ninkinin yanından bile geçemicekler her konuda

  45. ticari devam et bekleme yapma geçen yıl cayır cayır izledik tivibudan rtl'i oldu olacak interneti de yasaklasın D-Smart yarışlar netten izlenmesin diye

  46. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Kapanmıyor, geçen sene hem tr spor hemde rtl den tivibu üzerinden seyrediliyordu. Hatta trt de reklam çıkınca RTL ye geçiyordum ben.

  47. Meseleyi tam açıklayamadım sanırım, bir kanal bir etkinliğin haklarını sadece kendi ülkesinde yayınlamak şartıyla alır. Her neyse umarım yanılırım. Benim de Tivibu'm var, yanlış anlama kimsenin hevesini kaçırmak için yazmadım. Sadece fikrimi söyledim. Öyle ya da böyle dediğin gibi bir şekilde izleyeceğiz.

  48. Mercedes GP avatarı

    Tivibu ile digitürk ve d-smart'ın ne alakası var adamlar istediği yerden izler kimene tivibu ttnet'in eğer böyle bişe olursa çok saçma olur.ben para verdimğimde bu kanallar açıksa 96 tanemi artık kaç tane ise ben bu kanalları paralı izliyorum.eğer şöyle bi durum olsaydı.eurosport gibi bi kanal olsa maç gösterse kapanabilir ama rtli zannetmem rtl kapanırsaki böyle bişe olsa şimdiye kadar diğer arkadaşlar söylerlerdi bize tivibu kapanır netten izleriz vipbox live tv stream ler çok nette yani izlemek isteyen adam her türlü izler.canlı izleyemese bile netten tekrarını inirip izler öyle yapar yani d-smart'ın veya digiturkun buna gücü yetmez.

  49. Kimse demiyor, ben öngörüyorum bunu. Adam o parayı verdikten sonra farklı bi' platformun yarışları yayınlamasına göz yummaz. Hatırlarsın salı geceleri papatyam meselesini… Şampiyonlar Ligi tek maç dışında sadece DS'da yayınlanmaya başladı 3 yıldır. Bu ilk ortaya çıktığında Digitürk üyeleri maçları nasıl olsa Rai Uno veriyor oradan izleriz dediler ama ne oldu maçlar esnasında 'Uluslarası yayın sözleşmesi vs' deyip kapadılar kanalı. Aynı durum, demem o ki RTL'in Kablo TV ve Tivibu'da yarışlar esnasında açık kalma ihtimali neredeyse yok.

  50. Mercedes GP avatarı

    kim diyo ?

  51. Tivibu'daki RTL yarışlar sırasında kapanır. Hayal kırıklığına uğramayın daha sonra…

  52.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    ADSL arayüzünü aç. 'ADSL MODU'nu 'ADSL_G.dmt' olarak seç. Aynı sorunu ben de yaşadım.

  53. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Abicim normal pakette rtl var, neden plus alıyorsunuz illaki.

  54. arkadaşlar tivibu maxi plus pakette eurosport, eurosport 2, espn, motors tv, ve rtl var.
    rtl dışında f1 yayınlayan hangisi var bilgisi olan var mı
    paket 7.9 tl

  55. Aslında bir yönden iyi oldu, bu durum dahi Türkiyede ne kadar gerçek f1 seven insan olduğunu ortaya çıkardı. Ee ne demiş atalar ''atı seven …… katlanır'' Bir diğer önemli yanı rtl felan derken almanca ve ingilizcemiz gelişmiş olur.

  56. Herkein haklı olduğu noktalar var. Benim değinmek istediğim farklı bir perspektif olacak;
    Yayın TRT'de olduğu zaman reklamları hatırlayanlarınız var mı? ne kadar az reklam alıyordu, üstelik Türkiye'nin bir çok yerinde izlenebildiği halde… Hatırlıyor musunuz?

    Bu arada Türkiye'nin motorsporları alanında bir dünya şampiyonu var. Kenan Sofuoğlu'ndan bahsediyorum, tamam alan farklı, izleyici portföyü farklı, kıyas kabul etmez ama Kenan Sofuğlu kendi ülkesinde yarışamıyor… Bunun nedeni ne olabilir, hatırlıyor musunuz?

    Formula1'in en güzel pistlerinden birisi olan İstanbul park'ın sözleşme yenileme süreçlerinde halkın olan ilgisi veya ilgiizliği mi, Bernie'nin fiyat arttırımı mı yoksa hükümet başkanının kararı mı etkiliydi, hatırlıyor musunuz?

    Motorsporlarına olan ilgi(sizlik) bu ülkenin gerçeğidir. Bunu kabul etmemiz gerekir öncelikle. Ancak, ilgiyi arttırmak için yarış, tv yayını, promosyon gibi faaliyetlerin herkesin ulaşabileceği mecralarda yapılması elzemdir, bunu da kimse inkar edemez. Ancak özellikle Formula1 para üzerine dönen bir spor. 2009 yılından bu yana özellikle Avrupa ve genelinde dünyada yaşanan krizlerden dolayı sıcak para olan yerlerde yarışların yapılmasından bunu anlamamız gerekiyor. Hal böyleyken FOM şifreli yayınların önünü açmak zorunda çünkü yayın gelirlerinin artabilmesinin başka yolu yok. İngiltere ve Almanya dışında (biraz da İtalya ve İspanya) bu sporun çok popüler olabildiği başka bir ülke yok. Yayın gelirlerini arttırmak ve sıcak paraya ulaşabilmek için başka ülkelerde önce bu sporu popüler hale getirmek sonrasında devamlılığını sağlamak şart. Bu formül bizde tutmadı. (Bakınız yıllık seyirci sayıları, bakınız tv.lerin aldıkları reklamlar)

    Geçen yıl HD yayına geçildiği için TRT HD izleyebilmek ve TTNET tarafından artık daha fazla sömürülmemek için teledünya-kablonet anlaşması yaptım. Serhan Acar, Erbatur Ergenekon ve Okay Karacan ekipleriyle daha önce yapılmamışı yapmaya çalıştılar, bence iyi iş çıkardılar, bu yüzden verdiğim kararın doğru olduğunu düşünüyorum. Sözleşmem devam etmesine rağmen dsmart'a geçiş yolları arayacağım, buna da eminim ama bu hazirana doğru biraz ortalık kampanyalarla dolunca yapacağım, bundan eminim. Çünkü yarın rtl'i kapattıracaklar, tam altı şampiyonun kapıştığı bir yarışta internet veya link krizi olacak, bir sürü ıkıntı yaşanabilecek… Kızsakta bağırıp çağırsakta işin öbür yanında F1 var ve bu bir tutku. İnsan tutkularından çok çabuk vazgeçemiyor. (Bu arada, Gerçekten bunun için bütçe ayıramayacak durumda olan arkadaşları tenzih ediyorum.)

    Dsmart – Saran grubuyla anlaştı. Geçen yıl D-smart ligin yayın ihalesini alamayınca herkes durumunun çok kötü olduğundan bahsediyordu, sonuç ne oldu? NBA, Champions league, Avrupa, kısaca lig hariç dört bir yanı sardı. Eğer gerçekten durumları iyi değilse bunu yapmalarının tek nedeni var, kendi fiyatlarını yükseltip platformu pazarlayabilmek ve birilerine satabilmek… Şimdi siz zannediyor musunuz ki salt F1 yüzünden abone satışı patlayacak? Zannediyor musunuz ki yayınlar TRT'den daha fazla reklam alacak? Bunu iyi bildikleri için maxi denilen daha pahalı pakete koydular yayını. Burada Dsmart PR yapacak ve kazanmaya (kendini pazarlamaya) çalışacak, SARAN aldığı paraya bakacak… Bu işin çözümü bu şekilde mümkün değil, organize ve örgütlü, sistematik oluşumlar ile baskı yapılırsa belki ortak yayına yanaşılabilir, o da garanti reklam geliriyle olur.

    Fazla uzun oldu ama bunlar benim düşüncelerim, katılır ya da katılmazsınız ama okuyanlardan ricam beni tanımadan sırf yazı üzerinden kişisel husumete ve hakaretane yalıştırmalar yapmadan cevap ya da fikirlerini yazmasıdır. Okuma zahmetine firen herkese teşekkür ediyorum.

  57. Yarışlar Cnn de yayınlanırken radyo da cnn de veriyordu yolda olduğumuzda radyodan dinlemiştik serhan acarın sesiyle izlemesek bile bilgimiz oluyordu en azından şimdi d smart elimizden aldı herşeyi internetten izliyeceğiz artık

  58. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    beyler ben nerdeyse d smartı ilk cıktıgında almıstım ilk kullanıcılardanım yani onun icin indirim paketi varmı ilk alanlara bilen varsa yardım lütfen.

  59. Her yorumundan bilgisizlik ve aşağılama akıyor millet neyi yapacağını sanamı soracak kimsin sen.

  60. burda birsürü proxy var hangisini indirip kuracağız ve sonraki işlem ne olacak?

  61. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Arkadaşlar herkese benden nacizane bir öneri.SOPCAST'ı yükleyin.oyle internette link mink arama boş iş.yoksa internet süratiniz yüksek olsa bile yayın kopacaktır.onun için de sopcast yükleyin hem yayın kalitesi yüksek hem kopma olmuyor.link paylaşımı ise şu adresten yapılacaktır

  62. Smart Spor kanalı Maxı pakette mevcut F1 yarışlarına özel bir durum yok yani Maxı pakette izleyebilirsin. Maçlar bile izlenirken maxı pakette adamlar f1'i hiç atmaz full'e.

  63. Direk müşteri hizmetlerini ara onlara kişisel bilgilerini ve adresi ver almak istediğin paketi söyle faturalı olarak tıpkı digitürk'teki gibi üye olacaksın. Aynı hatayı dün bende yaptım. Satıcı akbaba gibi bana 250 liralık cihazı kakalıycaktı 1 ay sonra kanallar şifreye girecek açtırmak için yine maxı pakete üye olacam ve 250 liram pisi pisine gidecekti bilmeyenler için söylüyorum tekrar üyeliğinizi müşteri hizmetlerinden yaptırın.

  64. http://www.proksi.org/ bende internetten rtl ya da bbc den izlemek için bunu kullanacağım

  65. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    NBA Maçlarını Netten İzleyebiliyorum. 🙂

    Sadece F1 İzlemek İçin D-Smart Almak Bana Çok Saçma Geliyor. Paketteki Diğer Kanallar Bir İşime Yaramayacak Ama Ben Onlara Para Ödemek Zorunda Kalıcam.

    Neden İzlemediğim Kanala Para Vereyim ?

  66. Yakup ERCAN avatarı

    Yemişim D cımartını aslan gibi azeri gardaşlardan izlerik bizde. D cımart out gardaşlar in

  67. ingiltere proxy sini biraz daha açarmısın bu konuda bilgisizim.

  68. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    bazı yorumlarda d-smartın ne yapacagının bellı olmadıgı,guvenılmez oldugunu yazan arklar var.. hocam sımdı gıdıcez ve maxı paket alıcaz ve sonra bunlar full pakete gectı yarıslar derlerse apısıp kalıcaz bu kadar da olmaz bence hanı,ama ben beklıcem once uydudan rtl e acık suan ordan ızlemeyı denıcem olmaz ıse baglatrym dyrum.. fkt d-smart hakkındakı yorumlarda baya kafamı karıstrdı… s.ztınz keyfmzn ıcıne, son zamanların en ıyı sezonu olucak bıde yaaaaaaaaaa…..

  69. 'Korktuğum başıma geldi' derler ya, aynen öyle oldu. Şimdi verdiğim link'deki sayfaya üye olmadan giriş yaptım da izlemek için üyelik istiyormuş. Ben üye olduğum için sayfa açıyor. Ancak bir çıkış yolu bulamazsanız üye olmanız için yardımcı olurum.

  70. Az bile yazmışsın Abdullah kardeşim.

    Serhan kardeşimizin açıklamasını çok garip buldum ama o da haklı, ekmek parası.

    Kimse sıkmasın kendisini, Abdullah'ın başlıkta dediğin gibi, "Yaşasın internet". Bir şekilde internetten izleriz. CNN uyduya geçtiğinde yarışları buradan izliyordum.
    http://live.f1.f-e-n.net/
    Demekki bıraktığımız yerden devam edeceğiz.

  71. Eskiden şifresiz yayınlanacak diye bi kural vardı, artık yok.

  72. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    desene oturduğunuz yeri ayağa kaldırıyorsunuz diye 🙂
    aman ha biri şikayete gelirse kapınıza sinirinizi ondan çıkarmayın derim,
    tekme tokat kavga olur benden söylemesi :p
    seni ve evdeki genç kardeşlerimizi sükünete davet ediyorum :))))

  73. bbc nin resmi sitesinden antreman siralama ve yarisi izleyebilirsiniz
    tek sart ingiltere proxysi kullanmak gerek

    yayin gayet akici ve net diger yayinlara gore

  74. Tolga Soydan avatarı

    benim gibi bi çok üniversiteli arkadasım isyanlarda.evde sürekli küfürler :))

  75. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    maxi paket olursa senden ek ücret isteyemezler,aktivasyon hariç

  76. Yazı genel olarak içerik açısından güzel ve anlamlı olmuş.
    Yarışların netten nasıl izleneceğinin ve uydu gibi alternatiflerdende nasıl izleceğinin bilgisinin sabit bir başlık altında güncel tutulması bizim gibi bu spora gönlünü kaptırmış azınlık açısından çok değerli olacaktır.

    Birde naçizane önerim var;
    Açıkcası Serhan Acar ın açıklamaları benim yüreğimi burktu. ayda 35 tl veremeyecek durumda değilim ama veremeyecek durumda arkadaşlar vardır. bu nedenle söz konusu yayıncının hizmet ettiği güçlere hizmet etmiş olmamak için veb bu kanala üye olmayacağım.
    Bu nedenle Dsmartın yayınını internet üzerinden onlara para kazandırmadan izlemenin yolunu bulup burda paylaşırsanız bizler ve bu ülke için daha büyük hayır işlemiş olursunuz.

  77. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Teşekkür ederim arkadaşım.
    Satıcının da bişey bildiği yok.F1 den de haberi yok anlaşmadan da haberi yok.Cihazda Smart sportun olduğunu söyledi.Kafama yattı aslında ama senin dediğin gibi olma ihtimali yüksek.

  78. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    internet üzerinden yarısmı izlenir ya ne bu cektigimiz tek yarısı verse tv gene yeter en pisman oldugum sey ise d smartımın oldugu halde yarısları izleyememem olması enayi duruma düşmüş olmam.

  79. Sana şimdi öyle diyorlar sıralama gunu izleyemediğini anlayınca ariyacaksın onları efendim ayda şukadara izleyebilirsiniz diyecekler. Yapabiliyorsan bu cihazı bu fiyata alırken ekstra hiçbir uyeliğe gerek kalmadan muşterimiz F1 izleyebilecektir diye kagıt imzalat en kotu geri verirsin paranı alırsın

  80. anjelina eranıl avatarı
    anjelina eranıl

    Doğan umurumuzda diil,ben 7 yıl boyunca izlemiş olduum yarşlar için verdiim paraya acmadm ama zaten fazla ilgi görmeyen F1 yarşlarışlarının yayın hakknı satın alp Dsmarta satan Saran holding,ödeyecek parası olmayan az sayıdaki yarşseverleri zor durumda bırakrken,bol parası olup sadece deişik kanallar izlemek için Dsmarta abone olan ve yarış gününün den bile haberdar olmayan bir sürü izleyiciye F1yayını yapılmasını sağlıyor…ben sırf yarış izlemek için Dsmarta abone olacaıma yabancı kanallardan izlemeyi tercih edcem,kimsenin de yarış için Dsmatr a abone olacaını sanmyorum,yani yarışlar Dsmarta bir artı olmayacak,bizi yabancı kanallara yönlendirecek o kadar…Bi de F1 e daha çok kişinin ilgi göstermesi için yarışlar halka açık yayınlanmalı.

  81. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Arkadaşlar bişey soracağım.Ben smart bayisine gittim.Daha önceden çanak antenim olduğu için bana bir cihaz önerdiler.Fiyatı 199 tl.Yani abone olmak yok.fatura falan yok.Bu nasıl sizce.Bilgisi olan var mı.Bu cihazın HD si 399 tl imiş.Kullanan alan var mı?

  82. Sensin saçma.

  83. tivibu web alıcam hemen iki ayda maxi plus hediyesi varmış 🙂 artık almanca geliştirme zamanı 🙂

  84. hocam şu anda tivibu web üyeliğini alıyorum forever tivibu artık almancamızı geliştiririz 🙂 iki ay da maxi plus hediye ediyolarmış tavsiye edebilirim 🙂

  85. İsmim çıkmamış. yabancı değil, benim.

  86. Bu ne elitist bir bakış! Liseli bir isyankar değilim (olabilirdim de, ayrıca bir duruma isyan etmek için liseli olmak gerekmiyor), doktora yapıyorum ama şu an çalışmıyorum. Bu parayı da vermek istemiyorum. İnsanların elinden ücretsiz F1 izleme özgürlükleri alındı, Türkiye'de zaten olmayan F1 sever kitlesi potansiyel olarak da kaybedildi… Kimse bana başka ülkelerden örnekler verip durumu meşrulaştırmaya çalışmasın. Ayrıca D-Smart'ı da bize F1 izlemeyi 'bahşettiği' için göklere çıkarmasın. Sonuçta bu adamlar kendilerini F-1 e adamış insanlar değil, daha fazla kar peşinde olan bir azınlıktır. Kaldı ki bunlar olmasaydı diğer ihalede bulunan kanallar da alabilirdi… Başka ülkelerde olan durumdan bahsedip yaşadığımız durumu meşrulaştırmanın da bir alemi yok. İnsanlar tepkili doğal olarak, eğer siz değilseniz en azından oturduğunuz yerden susmayı tercih edebilirsiniz…

  87. air_canada54  avatarı
    D smart almasaydı hiç olmasaydı daha mı iyi serhan acarı geri kazandık

    Kazanadık derken ??? emin ol kazanmaktan çok kaybettik F1 severler olarak söylüyorum bunu, insanlar zaten bu kapitalist düzende bir çok yere para yetiştirmeye çalışıyor futbol,internet gibi hizmetlerden yararlanmak için paralar ödüyor bide bunun üstüne benim bildiğim 1997 yılından beri Cine 5 le başlayan ve diğer kanallarla devam eden F1 yayını için para ödeme durumunun belirmesi kabül edilebilir gibi değil. Bunların hepsini geçtim çıkıp ta bu duruma tepki gösterenleri ne hakla cüretle liseli asi olarak nitelendirebiliyorsun, gülüp geçiyorsun ?? fazla gülme bence gülünecek duruma düşersin benden söylemesi ….

  88. air_canada54  avatarı
    D smart almasaydı hiç olmasaydı daha mı iyi serhan acarı geri kazandık

    Kazanadık derken ??? emin ol kazanmaktan çok kaybettik F1 severler olarak söylüyorum bunu, insanlar zaten bu kapitalist düzende bir çok yere para yetiştirmeye çalışıyor futbol,internet gibi hizmetlerden yararlanmak için paralar ödüyor bide bunun üstüne benim bildiğim 1997 yılından beri Cine 5 le başlayan ve diğer kanallarla devam eden F1 yayını için para ödeme durumunun belirmesi kabül edilebilir gibi değil. Bunların hepsini geçtim çıkıp ta bu duruma tepki gösterenleri ne hakla cüretle liseli asi olarak nitelendirebiliyorsun, gülüp geçiyorsun ?? fazla gülme bence gülünecek duruma düşersin benden söylemesi ….

  89. Yahu benim TTNet kuş uçsa kopuyor.Sezon öncesi TIRTladık iyi mi 😀

  90. ben 38 yaşındayım ve hala lisede okuyorum öylemi 🙂 gülüp geçiyorsun öylemi bende sana gülüyorum ama tersden ((( :

  91. Bu ne elitist bir bakış! Liseli bir isyankar değilim, doktora yapıyorum ama şu an çalışmıyorum. Bu parayı da vermek istemiyorum. İnsanların elinden ücretsiz F1 izleme özgürlükleri alındı, Türkiye'de zaten olmayan F1 sever kitlesi potansiyel olarak da kaybedildi… Kimse bana başka ülkelerden örnekler verip durumu meşrulaştırmaya çalışmasın. Ayrıca D-Smart'ı da bize F1 izlemeyi 'bahşettiği' için göklere çıkarmasın. Sonuçta bu adamlar kendilerini F-1 e adamış insanlar değil, daha fazla kar peşinde olan bir azınlıktır. Kaldı ki bunlar olmasaydı diğer ihalede bulunan kanallar da alabilirdi… Başka ülkelerde olan durumdan bahsedip yaşadığımız durumu meşrulaştırmanın da bir alemi yok. İnsanlar tepkili doğal olarak, eğer siz değilseniz en azından oturduğunuz yerden susmayı tercih edebilirsiniz…

  92. Eskiden F1 yarışları Cine5'te yayınlanırdı. Cine5 şifreli bir kanal olmasına rağmen F1 yayınına şifre koymazdı, yarışları doya doya izlerdik. Ben F1 izlemeye bu sayede başladım.

    Şimdi geldiğimiz duruma bakın.

  93. Biliyormusun bende senin sezon öncesi atmasyonlu yorumlarına gülüyordum çok para değilmişmiş oldu canım aylık nete ver 65 lira sırf yarış izleyeceğim diye d.smarta ver 40,50 lira parayı sokaktan topluyoruz ya serhanın anlatımıyla olmazda almanlar olur azeriler olur ama bi şekilde izlerım yarışları sen gülmeye devam et bu arada!

  94. evet ben bu duruma karşı çıkan lise bir isyankarım!

  95. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    plus a geerek yok, normal maxi pakette var rtl 3.90 tl.

  96. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    ya benım ınternetım sınırsz superonlıne ve 20 mb hız var, telefon da ıcınde aylık 65 tl oduyorum netten sıkıntısız nasıl ızlıcez arkadaslar ve 3yıl boyunca lınk mı arayıp durucaz hadı bulduk dank dıye gıdıcek yayın ben uyduya baktım sımdı bende rtl acık hatta yarısın reklamı yapıldı ıns yarıs gunu sıfre gırmez yoksa mecbur a.q.qq d-smartını alcm, zaten d-smart b.kunu cıkrdı ıyıce a.q.q dogan grbu maclar,nba,simdi de f1 :(:(:(

  97. 25 30 cok degıl ama zaten evimizde uydu yayını tele dunya varken bide d-smart mı alalım bana göre ve her kez için aslında en iyisi ntv spor da yayınlasalardı digiturku olan da ve cogu kısı izlerdi olmayanda en azından ntv sprt un internetten takip edebilirdi

  98. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    maddi durumu olmayanlara lafım yok ama durumu olupta Doğan a para yedirmem gibilerinden yazanları anlamıyorum.Allah razı olsun D-Smart çünkü yayınlayacak.Madem NBA çok seviyorsun al ikisinide 25 liraya izle çok mu pahalı ?

  99. Artık evden RTL nin sesini kapatıp Skype ile D-Smart ı olan tanıdıklardan Serhan Acar ı dinleyeceğim 🙂

  100. ne saçma bir cevap..

  101. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Tarık sana katılıyorum dostum,o kadar çok para değil sesini çıkartanalr büyük ihtimal liseli isyankarlar dır çoçukca konusuyorlar gülüp geciyorum,D smart almasaydı hiç olmasaydı daha mı iyi serhan acarı geri kazandık dua etmen lazım yayınların geldiği için bazı arkadaslara lafım onalr biliyor kendilerini izlicek olan o adam o parayı yemedne icmeden keseryine bulur bu kadar basit cok para değil bern bile internet paketimi değiştirdim bu kanal ici nsadece bu kanal icin doping adsl iptal ettirdim smile adsl + d smarta gecis yaptim f1 icin her seye bedel internetten sorun yasıcaksıınız bunuda haturlatayım Justin Tv tercih edin ancak hotspield diye bir program var onu kurmanız lazım yoksa site acilamz bilginiz olsun.

  102. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Tarık sana katılıyorum dostum,o kadar çok para değil sesini çıkartanalr büyük ihtimal liseli isyankarlar dır çoçukca konusuyorlar gülüp geciyorum,D smart almasaydı hiç olmasaydı daha mı iyi serhan acarı geri kazandık dua etmen lazım yayınların geldiği için bazı arkadaslara lafım onalr biliyor kendilerini izlicek olan o adam o parayı yemedne icmeden keseryine bulur bu kadar basit cok para değil bern bile internet paketimi değiştirdim bu kanal ici nsadece bu kanal icin doping adsl iptal ettirdim smile adsl + d smarta gecis yaptim f1 icin her seye bedel internetten sorun yasıcaksıınız bunuda haturlatayım Justin Tv tercih edin ancak hotspield diye bir program var onu kurmanız lazım yoksa site acilamz bilginiz olsun.

  103. rtl izlemek icin paketin 8 liralik yani maxi plus olmasi lazim.

  104. RTL için Turksat 2A frekansını bilen varmı?

  105. Enes Güven avatarı

    13 yıldır F1 fanıyım

    13 yıldır tutkum hiç azalmadı

    D-Smart bağlatıcak kadar bütçem var.

    D-Smarta para verir miyim? -Big fat NO

    Elimde Tivibu Web var. Laptopla LCD arası HDMI bağlantım var yeter de artar bile RTL 4ever

    Futbol nerdeyse heryerde paralı.Futbol ile F1'i karşılaştırmak çok anlamsız.20 yarışın fiyatı D-Smartın paketleri kadar etmez etmemeli(HD Maxi paket alırsanız yarış başına 25 tl ödemiş oluyorsunuz.Çünkü yıllık 500 tl)

    Ayrıca D-smartın sözleşmesinde yazar ki:Kanalların ve paketlerin içeriğini değiştirme hakkı D-Smarttadır. Yani bir anda artık Maxi Paket değil full paket almanız lazım derlerse mahkemede bile hak iddia edemezsiniz.Hiçbirşey şeffaf değil D-Smartta. Ya da herkes paketini aldı diyelim(Hem de 2 yıl taahhütlü, taahhütü bozmak da 100 tl) Artık yayınlar eş zamanlı CNN-Türk'de derlerse de hiç şaşırmayın.Adamlar da biliyor ki F1'in belli bir müşteri potansiyeli var. 2 aydan sonra daha fazla müşteri bulmaları zor eğer ki çok mantıklı kampanya yapmazlarsa(İnternet fiyatına D-smart gibi)
    D-Smartın ne kadar güvenilmez olduğunu başından beri yaptıkları icraatlardan görebilirsiniz.Güya herkes bir kere decoder alarak herşeyi izleyecekti.Şimdi sadece ulusal kanalları izleyebiliyorlar ki onu da herkes izler zaten.

    Neti olan herkese tavsiyem ayda 4 tl ye tivibu. Donma-şifre-yayının kesilmesi gibi sorunlar minimum olur en azından

  106. Ben zaten uzun yıllardır şu tv denen mereti izlemiyorum .Hayatım pc başında geçiyor 😛
    Yayınların Trt de olmasını en çok netten verdiği canlı yayın hizmeti için istiyordum.Özellikle başlarda TRT HD yayınının kalitesi çok iyiydi sonra biraz bozdular gerçi kaliteyi.Arada tv den izlemek zorunda olduğum anlar da oluyordu ki eskiden tercihim Rtl oluyordu.Ama Serhan Acar anlattı anlatalı verdiği bilgiler takım radyosu çevirileri falan gerçekten oldukça iyiydi.Anlatan iyi olunca Türk tv sinden izleme hazzı da artıyor.Emre Tilevi bilirsiniz yanılmıyorsam bi İspanya 2007 yi anlatmıştı valla dayanamadım direk Rtl geçmiştim 🙂
    Şimdi bu Smart Spor mudur nedir bu kanalın canlı yayını yarışın yayınlanacağı gün nete düşebilir.Tıpkı futbol yayınlarının düştüğü gibi.Tabi söz konusu f1 olunca biraz az link bulabiliriz gibime geliyor.Yayın kalitesi ,donma vs de cabası.Bi de burada link verme ,yayını koyma sıkıntı yaratabilir.Ama bi şekilde birbirimize destek oluruz.Site de buradan yazılı olarak canlı anlatım falan ayarlar en azından yabancı kanallarda konuya hakim olamayanlar için yararlı olur.

  107. arkadaşlar Sky sport BBC RTL IDMAN TV bu kanalların key bis numaralarını internetten bulup şifrelerini çözebilirsiniz. Ayrıca 30 tl f1 severim diyen ve 1000 tl üzeri geliri olan( ki otalamanın çok altı bir rakam bu) herkes için makul bir rakam. Dsmart almasa, yayın yapılmasa dahamı iyiydi?

  108. donnie darko avatarı

    valla arkadaşım duyumlarıma göre üyeliğinin bağlı olduğu bölgede izleyebiliyormussun. çok da uçuk bir örneği bende mevcut. iş için almanyadaydım ve tivibu izleyemedim :))

  109. Türksat'ta İdman Azerbaycan verdi geçen yıl belki bu yılda veriri…

  110. Dsmart.com iletişim bölümünden msj yazdım,sitemizin de adını vererek haklarındaki yorumları okumalarını,kimsenin üye olmayı düşünmediğini,reklam geliri bakımından,paralel bir karasal yayın yapmaları gerektiğini tavsiye ettim.Duyarlı arkadaşlar hep beraber lütfen.Nerelere msj yazmıyoruz ki?Teşekkürler

  111. Abdullah Bey hay yaşa be kardeşim,hay yaşa!!!Olan olmuş busaatten sonra ne yaparız ona bakalım lütfen.Sayın yöneticiler ve üyeler,sizlere sesleniyorum!!Site üzerinden yarıştan bir gün önce açılacak bir sayfada,güvenilir ve akıcı linklleri paylaşırsak güzel olur diye düşünüyorum.Yapıcı fikirleri olan varsa paylaşssın,yoksa yok ben şimdiden DANA SMARTA üye oldum diyen TARIKCIKLAR gibi yazmasın kimse ya TEŞEKKÜRLER HERKESE!

  112. Tarık sana ne deyim bilmiyorum hiç bir sıfatı layık göremedim sana.Senin gibi teslim olan 2000 kişi olsa bu adamlar 3 sene devam edecekler la.O parana 20 Tl daha koy sınırsız internet al,boşver serhan ı(98 den beri izliyon ya anlarsın yarışta kimin ne yapyığını) izle netten.Amaç bunlar para kazandırmamak.Ama boş.Ya ne yaparsanız yapın müstahak bu millete.İnşallah Dsmart aylık 500 TL olur.Ama sen ve senin gibiler Sigarayı bırak Soğuktan baseniniz buz tutar yine verirsiniz!!!

  113. yerel kahraman avatarı
    yerel kahraman

    ne saçma bir yazı

  114. Abdullah kardeşim ne günlerdi o günler. yarışları izleyebilmek için neler yapmadıkki zor zamanlardan bugünlere geldik. formula 1 in bana neler hissettirdiğini biliyorum arkadaşlarımı biliyorum yada dolaylı yoldan arkadaşlarım olan sizleri biliyorum ve kimsenin bu zevkten mahrum olmasını istemiyorum. şifreli yayınları hiçbir şekilde desteklemiyorum ve karşı çıkıyorum. fakat çok uzun zamandan beri takip ettiğim bu sporu tam da schumacher geri gelmişken izleyememe ihtimali beni mahvediyordu. smart spor açıklaması büyük üzüntüye soktu beni ama bende zaten d smart üyeliği var rahatça izleyebilirim. asıl üzücü ve sinirlendirici kısım benim imkanlarıma sahip olmayan olamayan arkadaşlarım. kabul edilebilir bir durum değil şifreli kanal olayı. zaten saran holding paragöz olmasaydı yayın hakkını almazdı diye düşünüyorum. yazık geldiğimiz bu durumlar.

  115. Beyler tivibudan RTL ' i izlemek istiyorum ama tivibu hata veriyor ekranda '' şu anda yayın verilememektedir , lütfen daha sonra tekrar deneyiniz . '' Şöyle bişey var ki ben evden ayrı şehirdeyim üniversite dolayısıyla , bu bi sorun yaratır mı abonelik açısından ? Bu yüzden mi kesiliyor yayın ? Ara sıra trt yi falan izleyebiliyorum , motors tv yi de izledim birkaç kere . Yani nadiren yayın geliyor . Sorunun çözümü varsa yardımcı olabilir misiniz ?

  116. keyser soze avatarı

    Öncelikle gerçekten güzel yürekten bir yazı olmuş tebrik ederim.

    D smartın yayın haklarını alması hiçbir kanalın almamasından iyidir ama bu durum kesinlikle izleyici sayısını düşürecektir. Açıkcası D smarta hiç güvenmeyenlerden biriyim. D smart uydu alıcımız olmasına rağmen yarışları izleyemeyecek olanlardanım. D smartı 2008 in ağustos ayında almıştık. O zaman tek seferde ödüyorsunuz daha ödeme olmayacak, faturasız platform diye reklamları vardı. İlk başlarda iyiydi. Türk takımlarının Avrupadaki maçları izleniyordu. Daha sonra yeni kanallar açarak maçları bu kanallara kaydırdılar ve bu kanallar şifreli ve faturalı oldu. O yüzden D smart alacaklar sözleşmelerini iyice öğrensinler. Ertesi sene D smart yeni bir kanal açıp onun için ayrı bir üyelik isterlerse hiç şaşırmam.

    Eminim interneti olan herkes kör topal bir şekilde yarışları takip edebilecektir. Ama herkesin kendi dilinde sorunsuz bir yayınla izleyemeyecek olması acı verici.

  117. Ee bu yazı buradaki birtakım kodaman zenginci grup için birşey ifade etmez. O yüzden onlara plazma tvleri önünde başarılar diliyoruz. Bas bas bağırıyoruz, herkes aynı değildir paralı kanal f1'e olan ilgiyi düşürür diyoruz, bunlar parayı veren düdüğü çalar zihniyetinde. Neyse bu kanal değişimi sonucunda birçok şey olacak. Türkiye'de zaten f1'in imajı pek iyi değil, bunu zengin sporu olarak görenler çoğunlukta ki bunu pist tartışmalarında da gördük, şimdi bir de paralı kanal olunca bu durum iyice perçinlenecek. İzleyici sayısı azalacak, yeni izleyici oranı yerlerde sürünecek. Ha diyeceksin ki futbol da paralı ona niye laf yok.

    Birincisi futbol içeriği çok daha yoğun, haftada belki 10-12 karşılaşmayı canlı izleyebiliyorsun, f1 de bu oran ayda 4 saatten ibaret. İkincisi futbolun popularitesi f1'in çok üzerinde, masrafların hiç olmazsa bir bölümünü abonelikten karşılayabiliyorlar, f1'de böyle birşeyin olması için bizim kendi takımımız veya pilotumuzun olması lazım ki o da kısa vadede olabilecek birşey değil.

    Mesele f1'e olan ilginin nasıl şekilleneceği. Böyle yapılırsa artmayacağı kesin gibi. Hep paralı kanalda olsaydı belki laf edilmeyebilirdi ancak parasız kanaldaki örneğini gördükten sonra bu iş için neden paralı kanal seçilir anlam veremiyorum.

    Neyse bazıları için iş hala parasıyla değil mi arkadaş seviyesinde olduğu sürece f1 bundan sonra hep paralı kanalda durur. Biz de konuşur dururuz.

  118. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    livetv.ru forever 😀 benim olayım bu zaten. geçen sezon tvde yayın varken bile bazı yarışları live timingdende takip ederek izliyordum. bir çok kanal bir arada oluyor bu sayfada rus, alman, italyan ve ispanyol yayınları oluyor sanki çok anlıyorum da 😀 zaten hangisinin görüntü kalitesi iyiyse onu izliyorum.

  119. Walla 1998 yılından buyana f1 kaçırmadım bu saatten sonrada kazanmam 22.90 tl biraz mantıklı düşünelim kaliteli yayın eğer sigara alışkanlığınız varsa biraz kasın günde 1 tl bile değil abonelik ücreti ben açıklandığı an hemen abone oldum arkadaslar

  120. ben yarışları serhan acar ın anlatımıyla izleyemicem ya,bu sene mercedes kesin rekabetçi olur,schumi de podyuma çıkar-yarış kazanır,bende netten gün gelir almanca gün gelir italyanca takip etmeye çalışırım :@

  121. schumacher kardeş yazdığın sky sport ya da idman tv gibi kanalları nerden izleyebiliriz?çanak mı takmamız lazım nedir ne değildir biraz bilgi verir misin??

  122. Umarım herkes sorunsuz bir şekilde yayınlara ulaşır ve mükemmel bir 2012 sezonu izleriz.

  123. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Zaten Bir Avuç İzleyen Vardı. Onunda Büyük Çoğunluğu D-Smart Almayacak. Zarar Edince Akılları Başlarına Gelir.

    O Güne Kadar RTL'den İzleyeceğim Mecburen.

    Bu Arada Allah Bin Türlü Belanı Versin D-Smart. NBA'den Sonra F1'ide Aldın Elimden

  124. Schumacher- avatarı

    Sırf yarış izlemek için alınmaz D-Smart

    Sky sport
    BBC
    RTL
    IDMAN TV

    +++++
    İnternet yayınlarına talim edeceğiz belkide formula 1'in en güzel en yakın mücadelerine sahip olacak bir yıl ama biz yabancı kanallardan izleyeceğiz.
    Bakalım bir süre rayting oranları düşük olunca ne yapacaklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir