2012 Formula 1 Sezonu Başlarken Gözler Mercedes'in Üzerinde

yazar:

kategori:

Mercedes’i kasteden Marko, Ross Brawn’ın önderliğindeki takımın çok iyi bir gelişim ve ilerleme ile karşılarına çıkacağına inanıyor.

W03’te ön ve arka kanatta yer aldığı iddia edilen sistemlere atıfta bulunan Red Bull patronu, Mercedes’in “kurnaz” olduğunu; RB8’e benzer sistemleri eklemek için zamanlarının kalmadığını ifade etti.

Öte yandan Niki Lauda, Red Bull ve McLaren aynı seviyede görüyor.

Lauda: “McLaren ve Red Bull’un aynı seviyede olduğunu düşünüyorum. Mercedes ise büyük bir soru işareti. Onların da gerçekten hızlı olduklarını düşünüyorum”

Mercedes’in 2012’de güçlü olacağını düşünenler az değil ve hatta bir gazete Alman takımı blöf şampiyonu ilan etmişti.

Ama Michael Schumacher, taktiksel bir program yapmadıklarını söylüyor ve beklentileri kontol altında tutuyor.

Schumacher: “Formula 1, diğer takımların nasıl olduğunu öyle kolayca bilemeyeceğiz kadar karmaşık. Açıkçası W03 ileri yönde bir adım”

“Mesele, diğerlerine göre ne kadar büyük adım attığımızdır. Gerçekten ilk yarışa kadar beklememiz gerekiyor.”


Yorumlar

  1. "Mesele, diğerlerine göre ne kadar büyük adım attığımızdır. Gerçekten ilk yarışa kadar beklememiz gerekiyor."

    Schumi noktayı koymuş işte hafta sonu kim ak kim kara göreceğiz:)

  2. MercedesShumi2011 avatarı
    MercedesShumi2011

    Vallahi birde Mercedes sezona süper başlangıç yapıyormuş vallahi içim yanarki ne yanar 🙁

  3. egsoz gazlarının aerodinamik yarar sağlayacak şekilde kullanılması yasak. charlie whiting redbull'a ihtar verebilir yarıştan önce.

  4. benze mercedes jerez testlerinin son gününde bilerek çıkmadı. test yapamadık diyede 1 günlük izin alıp barcelona da da tek başlarına test yaptıkları gün aracın tek tur performansını analiz ettiler boş depoyla. muhtemelen olumlu sonuç alıp ortak testlerdede ağır depolar ve normal lasitk yerine aşınmış lastikler kullanarak yarış performansına odaklandılar lastikleride daha iyi kullanmak için. muhtemelen yaptıkları açıklamalara göre sanki takım içinde red bull un ya önüne oluruz yada daha iyi oluruz gibi düşünceleri var. birde hakikaten mercedesin aracının bir sürü zekice tasarlanmış yeni sistemleri bir bir açığa çıkıyor. red bul geeciktik sistemlerini kopyalayamadık diye de açıklamalar yapıyordu. benim son 1 aydaki olaylardan gördüğüm resim bu. ama kendi kanaaatim mercedes iyi mi olur kötü mü olur onu bilmiyorum ama yine takım kendi test verilerinden daha kötü olacak gibi çünkü bu sorun artık mercedesin yapısal bir problemi haline geldi

  5. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    redbull bu yıl o tahtdan ınıcek ve bır daha hıc cıkamıcak,tekrardan asıl yerıne redbull votka icine…

  6. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    benimde gözler Mercedesimizin üzerinde ama o gözler maalesef tv üzerinde şifresiz olarak olamayacak 🙁
    batsın bu dünyaaa :/
    yeterrrrrrrr aydın doğan yeterrrrrrrrr.

  7. rocco junior avatarı

    Bu sezon Rb, rakiplerini bir hayli yakından inceliyor.Bolca kopyala yapıştır görebiliriz takımlar arasından.Şu zamana kadar hemen herkeste değişik bir şeyler var ama genel görüş ebd gibi büyük fark yaratmadıkları.

  8. FIA nın delegesimisin neresi yasal değil.Vallahi ha Sauber de buna benzer sistem kullanıyor kimsenin sesi çıkmıyor,RBR kullanınca illegak.Nasıl bir kuyruk acısıdır sendeki be kardeşim

  9. Marko ya gerçekten korkmuş yada yeni Blöf Şampiyonluğuna oyunuyor 🙂

  10. resmen çakallık bu, dikkatleri rb8 in üstünden başka yere çekmeye çalışıyorlar, yasal olmayan egsoz sistemlerini unutturmak için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir